Vízi: Fodor Rajmund lett a Kaposvár szakmai igazgatója

A kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmund lett a férfi vízilabda ob I-ben szereplő Kaposvári VK szakmai igazgatója.    

Férfi vízilabda ob I: a Pro Reccótól távozó szerb Szolnokra tart

A Pro Reccót elhagyó Filip Filipovics a Szolnoki Dózsában folytathatja pályafutását – írja a total-waterpolo.com. Az olimpiai bajnok és világbajnok, hatszoros Eb-győztes pólós megerősítette, közel állnak a megállapodáshoz.

Vízilabda: középcsapat lehet az Eger, nyolcan biztosan távoznak

A kormányzati támogatással megmenekülő ZF-Eger középcsapat lehet a következő idényben, miután már nyolc játékos távozása biztos.

Nagy Viktor: Még van előttem egy nagy cél, maradt is rá egy lehetőségem

Az előző héten a magyar vízilabda-válogatott és a Szolnoki Dózsa kapusa, Nagy Viktor volt a Nemzeti Sport beszélgetőtársa az Instagramon. A 35 éves, világbajnok és Európa-bajnok játékos olvasói kérdésekre is válaszolt. Pályafutása kezdeti szakasza mellett szóba került, hogy autóversenyzői álmokat is dédelgetett, miután beleunt az úszásba. A kapus természetesen a koronavírus miatt kialakult helyzetről is beszélt, az edzéshiány mellett az elmúlt két hónap sportgazdasági hatásait, a bajnoki rivális OSC némi gyengülését, a Vasas várható erősödését, és így a következő bajnoki kiírás várható erőviszonyait is kiveséztük.

Vízilabda: Tempesti 40 évesen visszatért a válogatottba

A legendás vízilabdakapus, Stefano Tempesti túl a negyvenen visszatért az olasz válogatottba, és a hatodik olimpiájára hajt. 

Faragó Tamás: A vízilabdát a huszonegyedik század sportjává kellene átalakítani

Faragó Tamás, a szavazás győztese, a nagy generációk közötti összekötő kapocs vallja, az élet célja nyomot hagyni magunk után.

Vízilabda: 300 millió forinttal segíti az Egert a kormány

A magyar kormány 300 millió forintos támogatást nyújt a fizetésképtelenné vált Eger vízilabdacsapatának – derül ki a Magyar Közlöny határozatából.

Vízilabda: Faragó Tamás már 38 éve is a világ legjobbja volt

Őrülten izgalmas volt, méltó a tét nagyságához. Bár Faragó Tamás viszonylag meggyőző – hárompontos... – fölénnyel nyerte meg a Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet és az Origo szerkesztősége által kiírt és a kiadónk által felkarolt „A pólósok pólósa” szavazást, a második helyen Kásás Tamás egyetlen szavazattal előzte meg Gyarmati Dezsőt. Három korszak három gigásza, sohasem játszhattak egymással, egymás ellen, de bármelyikük is győzött volna, nem mondhatnánk, hogy melléfogott a zsűri.

Vízilabda: heten a tízből – a „pólósok pólósa” 4–10. helyezettjei

Megfellebbezhetetlen szaktekintélyeket kértünk fel, hogy nevezzék meg minden idők tíz legjobb magyar vízilabdázóját a Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet és az Origo közös játékán. A tizenegy tagú zsűri döntött, íme „A pólósok pólósa” szavazás 4–10. helyezettje, azaz heten a legjobbak közül.

Vízilabda: olimpiai és világbajnok játékosokat jelentett be a Vasas

A világbajnok Bátori Bence és Bedő Krisztián mellett két szerb olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázóval erősítette meg keretét az A-Híd VasasPlaket csapata.

Megoldották a majdnem lehetetlent – a pólósok pólósa, 5. rész

Hiteles szakmai grémiumot nem volt nehéz találni „A pólósok pólósa” szavazás lebonyolítására, mert a magyar vízilabdasport hemzseg a szaktekintélyektől. Bemutatjuk a voksoló panel tagjait.

Vízilabda: Kemény Dénes aranycsapata – a pólósok pólósa, 4. rész

„A pólósok pólósa” szavazás újabb jelöltje: Kemény Dénes triplázó aranycsapata.

Vízilabda: Mindig érdekelt a külpolitika – Gór-Nagy Miklós a New York-i megbízatásáról

A tavaly visszavonuló világbajnok vízilabdázó Gór-Nagy Miklós külügyi pályára lépett, és hamarosan Magyarország New York-i főkonzulátusának külgazdasági attaséja lesz.

Vízilabda: a hegylakó és Faragó – a pólósok pólósa, 3. rész

Több okból is sporttörténelmi jelentőségű vízilabdatornának adott otthont 1973 szeptemberében a belgrádi Tasmajdan uszoda. Ez volt a sportág első világbajnoksága, ráadásul veretlenül nyerte meg válogatottunk. Ezzel megkezdődött a magyar póló harmadik aranykora.

Gyász: elhunyt a Vasas MK-győztes pólósa, Keszthelyi Balázs

Harminchét évesen elhunyt Keszthelyi Balázs, a Vasas korábbi vízilabdázója.

Vízilabda: aranykor klasszisokkal – a pólósok pólósa, 2. rész

1950–1964. Másfél évtized, három-három olimpiai (1952, 1956, 1964) és Európa-bajnoki (1954, 1958, 1962) cím, és akkor még nem beszéltünk a főiskolás világbajnokságokról és a kor csúcstornájáról, a Trofeo Italiáról. Pólóaranykor a javából.

Videó: így edz „együtt” a női pólóválogatott a karantén idején

Együtt, de mégis külön: a női vízilabda-válogatott tagjai egy ötletes videót állítottak össze arról, hogyan edzenek a kijárási korlátozások idején.

Vízilabda: Jamesz kontra Hitler – a pólósok pólósa, 1. rész

Amikor férfi vízilabda-válogatottunk az ötödik helyre süllyedt az 1988-as olimpián, a hazai pólóstársadalom feljajdult: 1924 óta először nem nyertünk érmet, itt a vég! A párhuzam azonban sántított, hiszen 1924 éppenséggel a kezdetet jelentette. Ekkortól épült fel a világ vízilabdázásának fővárosa, Budapest. Az 1926 és 1938 közötti első hőskort, az összes későbbi diadal alapját két olimpiai arany és egy ezüst, öt Európa-bajnoki cím és klasszisok, bálványok sora ragyogta be.

Ki lesz a pólósok pólósa? Indul a szavazás!

Olimpiai bajnokok és edzőlegendák szavaznak minden idők tíz legjobb magyar vízilabdázójára.

Vízilabda: Manhercz Krisztián sajnálja, hogy így lett vége az idénynek

Az OSC-vel remek szezont tudhatott maga mögött, ezért Manhercz Krisztián sajnálja, hogy a Magyar Vízilabda-szövetség hétfőn minden versenysorozatát befejezettnek nyilvánította.