Vívó ob: papírforma eredményeket hoztak a csapatversenyek

Mind a hat csapatversenyben az első számú esélyes négyes győzött vasárnap a vívó országos bajnokság zárónapján.

Vívó ob: négyen is megvédték egyéniben a címüket

A holtfáradt Márton Anna a lelkierejének köszönheti a bajnoki címét, Somfai Péter fiatalokat oktatott, míg Szilágyi Áron nemes egyszerűséggel begyűjtötte hatodik egyéni ob-aranyát.

Vívó ob: címvédés a csapatoknál, az MTK először bajnok férfi kardban

A vívók budapesti országos bajnokságának szombati csapatversenyeiben az OMS-Tata női és a BHSE férfi párbajtőrözői megvédték címüket a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A zárónap minden versenyszámában más-más klub végzett az élen, összességében pedig a Vasas, a BVSC, a Törekvés, az UTE és BHSE két-két, az MTK és OMS-Tata egy-egy bajnoki címet szerzett.

Vívás: Az első bajnoki címem euforikus volt, az ötödik mást jelent – Szilágyi

Szilágyi Áron (Vasas) ötödször lett magyar bajnok, Pusztai Liza (BVSC) címet védett, tőrben taroltak az esélyesek, míg párbajtőrben nyert a fiatalság – pénteken lezajlottak a vívók országos bajnokságának egyéni versenyei. A viadal után az NSO Tv megszólaltatta a győzteseket, és szóba került a jövő évi, budapesti, olimpiai kvalifikációs világbajnokság is.

Vívó ob: Dósa és Pusztai címet védett, újra bajnok Szilágyi Áron

Két címvédés történt a vívók országos bajnokságának egyéni versenyeiben: férfi tőrben Dósa Dániel, női kardban pedig Pusztai Liza ismételte meg tavalyi sikerét. Férfi kardban Szilágyi Áron, férfi párbajtőrben Nagy Dávid, női párbajtőrben Muhari Eszter, női tőrben Kreiss Fanni nyert.

Vívó ob: Szatmári és Szilágyi együtt győzött, Szász érem nélkül maradt

Az olimpiai bajnok Szilágyi Áron és a világbajnok Szatmári András vezette Vasas az esélyeknek megfelelően könnyedén nyerte meg a férfi kardozók viadalát a vívók országos bajnokságának vasárnapi zárónapján, melyen a csapatversenyeket rendezték meg.

Vívó ob: Márton Anna a reptérről beesve ért fel a dobogó tetejére

A hétvégi országos vívóbajnokság (slussz)poénját az MTK női kardozói, köztük Márton Anna szolgáltatta, aki vasárnap szó szerint a repülőtérről esett be a Gerevich-csarnokba.  

Vívó ob: a Szilágyit legyőző Szatmári az egyetlen címvédő

Egyetlen címvédés történt a vívók országos bajnokságának egyéni versenyeiben: férfi kardban Szatmári András sorozatban a harmadik hazai aranyérmét gyűjtötte be. Női kardban Pusztai Liza, férfi párbajtőrben Bányai Zsombor, női párbajtőrben Dékány Kinga, férfi tőrben Dósa Dániel, női tőrben Pásztor Flóra győzött az ob szombati versenynapján.

Vívó ob: Szász az olimpia után a magyar bajnokságon is győzött

A riói olimpián aratott győzelmét követően először versenyzett újra Szász Emese, aki az esélyeknek megfelelően megnyerte szombaton a női párbajtőrözők egyéni számát a vívók országos bajnokságán.

Vívás: ob-t és kard vk-t rendez, vb-re pályázik a magyar szövetség

A Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) pályázik a 2019-es olimpiai kvalifikációs világbajnokságra – jelentette be Csampa Zsolt a hétfői sajtótájékoztatón.

Vívó ob: Szilágyi Áron és Szabados Gábor is duplázott

Férfi tőrben az Építők, női párbajtőrben a BHSE, férfi kardban pedig a Vasas győzött a csapatversenyek második napján a vívók budapesti országos bajnokságán. Az ob-t a BHSE és a BVSC három-három, a Vasas és az Építők két-két, az UTE és a Balaton VK pedig egy-egy aranyéremmel zárta. Duplázni tudott – azaz egyéniben és csapatban is győzött – két kardozó, Szilágyi Áron és Várhelyi Anna, valamint Szabados Gábor tőröző.

Vívó ob: Szabados megvédte címét, Szilágyi is aranyérmes

Kardban Szilágyi Áron és Várhelyi Anna, tőrben Szabados Gábor és Mohamed Aida, párbajtőrben pedig Rédli András és Bukócki Bianka győzött a vívók budapesti országos bajnokságán, így egy számban, férfi tőrben történt címvédés.

Vívó ob: csak a Vasas tudta megvédeni címét

Csak egy csapat védte meg címét a vívók budapesti országos bajnokságának vasárnapi versenyeiben: tavalyi sikerét megismételve ezúttal is a Vasas nyert férfi kardban.

Vívó ob: az öttusázó Marosi minden párbajtőrözőt legyőzött

Kardban Lontay Balázs és Márton Anna, tőrben Szabados Gábor és Knapek Edina, párbajtőrben pedig az öttusázó Marosi Ádám, illetve Szász Emese győzött a vívók budapesti országos bajnokságán, amelyen így egyetlen számban sem volt címvédés.

Vívás: önmagát is meglepte a bajnoki címig jutó Kulcsár

A vasárnap zárult országos vívóbajnokság legnagyobb meglepetését a pekingi játékok után visszavonult, és azóta csak hobbiszinten vívó Kulcsár Krisztián szolgáltatta azzal, hogy megnyerte a párbajtőrözők egyéni versenyét.

Vívó ob: három címvédés csapatban

Három csapat védte meg címét a vívók budapesti országos bajnokságának vasárnapi versenyeiben: tavalyi sikerét megismételve ismét nyert női kardban a BVSC, férfi párbajtőrben a BHSE és férfi tőrben az MTK.

Vívó ob: Szilágyi Áron először a páston az olimpia óta

Először versenyez az olimpia óta a férfi kardvívás olimpiai bajnoka, Szilágyi Áron, aki a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban zajló országos bajnokságon készül a címvédésre.

Vívó ob: Lontay Balázs és Benkó Réka győzött a kardozóknál

Lontay Balázs és – címét megvédve – Benkó Réka nyerte meg a kardozók Közgép-kupáért rendezett szombati egyéni versenyét a vívók budapesti országos bajnokságának ötödik napján.