Vívó Eb: Szatmári kiesett, nincs magyar érem férfi kardban

Nem jutott a négy közé Szatmári András a férfi kardozók versenyében a düsseldorfi Európa-bajnokságon. A tizenhat között Szilágyi Áron búcsúztató vívó a negyeddöntőben 15:10-re kapott ki a korábban Decsi Tamást is legyőző grúz Szandro Bazadzétól.

Vívó Eb: negyedik lett a női tőrcsapat Tbilisziben

A negyeddöntőben lépett először pástra a női tőrcsapat a tbiliszi vívó Európa-bajnokságon. Az elődöntőbe jutásért kiélezett harcot vívott a franciákkal, amelyet végül 37:36-ra megnyert. A mieink a legjobb négy között kikaptak az oroszoktól, majd a németek elleni bronzcsatát is elveszítették.

Vívó Eb: nem jutott elődöntőbe a férfi párbajtőrcsapat

A nyolcaddöntőben kezdte meg szereplését férfi párbajtőrcsapatunk a tbiliszi vívó Európa-bajnokságon. A negyeddöntőért a dánokkal vívott, s 45:36-ra nyert. Az elődöntőbe jutás azonban már nem sikerült az ukránokkal szemben, együttesünk 45:39-re kikapott. 

Vívó Eb: Szilágyi Áron ezüstérmet szerzett Tbilisziben

Szilágyi Áron ezüstérmes lett a tbiliszi vívó Európa-bajnokságon. A kétszeres olimpiai bajnok kardozó a döntőben a német Max Hartunggal vívott, aki korábban a nyolcaddöntőben Szatmári Andrást, a negyeddöntőben Decsi Tamást búcsúztatta. A világbajnok vívó 15:7-es diadallal szerezte meg az Európa-bajnoki címet. Gémesi Csanád Decsihez hasonlóan a legjobb nyolcig jutott. 

Vívó Eb: a negyedik helyen végzett a női kardcsapat

Nem sikerült az éremszerzés a női kardcsapatnak a tbiliszi vívó Európa-bajnokságon. Bár a negyeddöntőben legyőzte az ukránokat, az elődöntőben nem bírt az oroszokkal, a bronzmérkőzésen pedig 45:36-ra kikapott a franciáktól. A férfi tőrcsapat a tizedik helyen végzett. 

Vívó Eb: Kreiss nyolcig, Rédli és Mohamed tizehatig jutott

Nem sikerült a négy közé jutás Kreiss Fanninak a női tőrözők versenyében a tbiliszi vívó Európa-bajnokságon. Az UTE vívója a negyeddöntőben 15:9-re kapott ki a francia Ysaora Thibustól. A férfi párbajtőrözők közül Rédli András jutott a legtovább, a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Vívó Eb: bronzérmes a tizenhat éves Pusztai Liza!

Pusztai Liza tanulni ment a tbiliszi vívó Európa-bajnokságra, onnan egyéni bronzéremmel tér haza. A tizenhat éves, kadét világ- és Európa-bajnok kardozó az elődöntőben 15:12-re kapott ki a grúz Teodora Kahianitól. Harmadik helyével beírta magát a magyar vívás történelemkönyvébe: ő a legfiatalabb, aki érmet szerzett felnőtt világversenyen. 

Vívó Eb: elődöntőben a magyar női tőrcsapat is

A férfi párbajtőrcsapathoz hasonlóan a Knapek Edina, Varga Gabriella, Mohamed Aida, Varga Katalin összeállítású női tőrválogatott is bejutott a legjobb négy közé a zágrábi vívó Európa-bajnokságon.

Vívás: párbajtőrös kérdés, döntenek az Eb-csapatról

Csütörtökön dönthet arról a honi vívószövetség elnöksége, hogy kik képviselhetik Magyarországot a júniusi zágrábi Európa-bajnokságon, illetve arról, hogy az augusztusi budapesti világbajnokságon szerepelhet-e más csapat az Eb-küldöttséghez képest. A hazai ranglisták első három helyezettjét elvileg kötelező benevezniük a vezetőedzőknek, míg a negyedik csapattagot szubjektíven jelölhetik ki.