Vívó-vb: az amerikaiaké lett az utolsó aranyérem

Az amerikaiak nyerték meg a férfi tőrözők csapatversenyét a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.

Vívó-vb: legendánk is gratulált az ezüstérmeseknek

Olimpiai bajnok, ötszörös világbajnok vívónk, a 83 esztendős Sákovicsné Dömölky Lídia gratulált a budapesti vívó-világbajnokságon ezüstérmes férfi kardcsapatnak.

Vívó-vb: Oroszország lett a világbajnok női tőrcsapatban

Orosz siker született a női tőrözők csapatversenyében a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság hétfői napján.

Vívó-vb: nincs újabb magyar érem, Márton Anna kikapott a világelsőtől

A legjobb nyolc között ért véget női kardozóink számára a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság. A legjobban Márton Anna szerepelt, aki a negyeddöntőben a világelső orosztól kapott ki, s a 7. helyen végzett. A férfi tőrözőknél Dósa Dániel búcsúzott utolsóként a mieink közül, ő a legjobb 32 között esett ki. Mátyás Bálint sérülés miatt ki sem tudott állni, Németh András és Mikulik Júlia a 64, Pusztai Liza és Katona Renáta a 32 között szenvedett vereséget. A férfi kardcsapat bejutott a legjobb nyolc közé, a női párbajtőrözők viszont kikaptak Kínától a nyolcaddöntőben. 

Vívó-vb: Anyukám tekintetét láttam meg először. Sírt. Ahogy én is – Siklósi

Siklósi Gergely szinte minden változatát megmutatta a győzelemnek a budapesti vívó-világbajnokságon. A párbajtőrözők döntőjében éppenséggel az asszó vége felé közeledve, háromtusos hátrányból fordított, s együttes találattal 15:14-re nyert az orosz Szergej Bida ellen. Óriási érzés volt, amikor tudatosult benne: 21 évesen világbajnok lett a hazai vb-n!

Vívó-vb: Szatmári elődöntős, Szilágyi a 32 között búcsúzott

Szatmári András elődöntőbe jutott a Budapesten zajló olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság férfi kardversenyén. A kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron viszont a 32 között búcsúzott, míg Gémesi Csanád az első két kört sikerrel vette, utóbbiban a 2004-es olimpiai bajnokot verte meg, de a nyolcaddöntőben a világelsővel szemben már alulmaradt. Női párbajtőrben Nagy Kinga a legjobb tizenhat, a 16 éves Muhari Eszter a harminckettő között esett ki.

Vívó-vb: négy női kardozónk is lesz a főtáblán

Akárcsak hétfőn, férfi kardozóink, a hölgyek is hozták magukat a selejtezős napon a budapesti világbajnokságon: szerdán a BOK-csarnokban Katona Renáta és Mikulik Júlia már a csoportmérkőzések után közvetlenül feljutott a főtáblára.  

Vívó-vb: Rédli, Siklósi és Nagy Dávid is főtáblára jutott

Rédli András és Siklósi Gergely is hibátlan csoportkört vívott a világbajnokság férfi párbajtőrversenyének egyéni selejtezőjében, így mindkét vívó közvetlenül a legjobb 64 közé jutott. Nagy Dávidnak sikerült aztán még a selejtezőből a főtáblára kerülnie, Koch Máténak viszont ez már nem jött össze.

Vívó-vb: csalók támadták meg a verseny közösségi felületeit

Jól szervezett akció indult a FIE vívó-világbajnokság hivatalos közösségi felületein; a csalók távol-keleti, valószínűleg álprofilok mögé bújva próbálják becsapni a sportág rajongóit – írja a budapesti verseny hivatalos honlapja.

Vívó-vb: mind a négy női tőrözőnk sikerrel vette a selejtezőt

A nő tőrözők egyéni selejtezőjével folytatódott a vívók budapesti világbajnoksága. A csapat legfiatalabb tagja, Kondricz Kata öt győzelemmel és egy verséggel egyből a főtáblára jutott, a Bp. Honvéd vívója így duplán ünnepelhetett, miután éppen a verseny napján töltötte be a 21. életévét. Kreiss Fanninak, Mohamed Aidának és Lupkovics Dórának egy mérkőzést kellett vívnia a direkt kieséses szakaszban a főtáblára kerülésért – mindhárman sikerrel jártak, így négy magyar vívóért szoríthatunk.

Kerekesszékes vívó-vk: négy érem Varsóban

Négy érmet nyertek a magyar kerekesszékes vívók a varsói világkupaversenyen.

Vívó-vb: ezt hallgatta Muhari Eszter az olimpiai bajnok legyőzése előtt

A budapesti vívó-világbajnokság első napja hamar véget ért Muhari Eszternek, de szerencsére azért, mert a selejtező csoportköre után azonnal felkerült a főtáblára. A 16 éves párbajtőröző mind a hat ellenfelét – köztük a londoni olimpiai bajnok ukrán Jana Semjakinát is – felülmúlta az öt tusig tartó asszókban, így a folytatásban már csak szurkolt a csapattársainak. Észrevettük, hogy bármerre jár, zene szól a fülében, így megkértük, mutassa meg az NSO Tv-nek a lejátszási listáját. 

Vívó-vb: A rekordok vébéje következik – Csampa Zsolt

A rekordok világbajnoksága lesz a hétfőn kezdődő budapesti – jelentette ki Csampa Zsolt, a Magyar Vívószövetség (MVSZ) elnöke a rajtot megelőző vasárnapi sajtótájékoztatón.

Vívás: Rédli Böde szurkolására is számít a budapesti vb-n

Hétfőn rajtol a vívó-világbajnokság Budapesten, amely előtt Rédli Andrással beszélgetett az NSO Tv. A párbajtőrözők versenye, a kitűzött célok mellett szóba került a Ferencváros Ludogorec elleni Bajnokok Ligája-selejtezője is. Az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok vívó reméli, hogy kedvenc csapatából többen kijönnek neki szurkolni a vb-re. A nyáron a Pakshoz igazoló Böde Dánieltől erre ígérete is van.

Vívás: rekordok dőlnek Budapesten a hétfőn kezdődő vb-n

Az indulók és a részt vevő országok számát tekintve is rekordot dönt a hétfőn kezdődő budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság.

Vívás: ősz elején mutatják be a négyszeres olimpiai bajnokról szóló filmet

Ősz elejére várható a négyszeres olimpiai bajnok kardvívó Fuchs Jenőről készült dokumentumfilm bemutatása.

Vívás: ötvenforintos emlékérme jelent meg a vb tiszteletére

Kétmillió példányban kerül forgalomba az 50 forintos érmének a budapesti vívó-világbajnokság tiszteletére kibocsátott emlékváltozata, amelyet hétfőn mutattak be.