Vívó-vk: 6. a magyar férfi kardcsapat Varsóban

A hatodik helyen végzett a magyar férfi kardcsapat a varsói világkupa-versenyen.

Vívás: izgulnunk kellett, de olimpiai kvótás a női tőrválogatott!

Olimpiai kvótát szerzett a Kreiss Fanni, Kondricz Kata, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra összeállítású női tőrválogatott, amely a 6. helyen zárta a kazanyi világkupa-viadal csapatversenyét.

Vívó-vk: Szilágyi Áron aranyérmes Varsóban

Szilágyi Áron aranyérmet nyert a férfi kardvívók varsói világkupaversenyén. A Vasas 30 éves kétszeres olimpiai bajnok klasszisa a döntőben az amerikai Eli Dershwitzet verte meg 15:9-re. A viadal vasárnap a csapatversennyel folytatódik, amelyen a magyar válogatott véglegessé teheti a csapatkvótát a tokiói olimpiára.

Vívás: lépéselőnyből várhatja az utolsó kvalifikációs tornát a női tőrválogatott

Az olimpiai részvétel a tét a a női tőrválogatott kvalifikációs időszakot záró kazanyi vk-viadalán.

Kerekesszékes vívó-vk: újabb két magyar érem Egerben

Az első két napon szerzett öt mellé szombaton újabb két érmet nyertek a magyarok a kerekesszékes vívók egri világkupa-versenyén.

Kerekesszékes vívó-vk: három magyar érem az első napon

Három érmet nyertek a magyarok a kerekesszékes vívók egri világkupaversenyének első napján.

Paralimpia 2020: héttagú lehet a magyar kerekesszékes vívócsapat

Héttagú csapattal számol a tokiói paralimpiára Nemcsik Zsolt, a magyar kerekesszékes vívóválogatott szakágvezetője.

Vívó-vk: tizedik lett a férfi párbajtőrcsapat Vancouverben

A tizedik helyen végzett a magyar férfi párbajtőrcsapat a vancouveri világkupán.

Vívó-vk: Rédli András hatodik lett Vancouverben

A magyarok közül Rédli András szerepelt a legjobban a férfi párbajtőrözők vancouveri világkupaversenyén, amelyen a negyeddöntőig jutva a hatodik helyen végzett.

Vívás: megható pilllanatok közt tették le az új gödöllői terem alapkövét

Ünnepélyes keretek között zajlott kedden a gödöllői vívóterem alapkőletétele – az eseményen a sportág korábbi és jelenlegi nagyjai is jelen voltak.

Vívó-vk: Nagy Dávid hetedik a dohai GP-n

Legjobb magyarként Nagy Dávid hetedik lett a párbajtőrözők dohai Grand Prix-versenyén.

Vívás: Házhoz mentem a pofonért, de kellett – Siklósi

Két arany a heidenheimi vk-viadalon: a 22 éves világbajnok Siklósi Gergely egyéniben és csapatban is brillírozott a hétvégén, már „csak” ezt a formát kell hoznia a következő hónapokban – és Tokióban is.

Vívás: a 30 éves Szilágyi Áron még két olimpiai érmet szeretne

Kétszeres olimpiai bajnok kardvívónk, Szilágyi Áron január 14-én tölti be harmincadik életévét. A Vasas sportolója elárulta, még két olimpiai éremre vágyik.

Vívó-vk: elmaradtak a magyar sikerek női párbajtőrben

A 12. helyen végzett a magyar válogatott a női párbajtőrözők havannai világkupaversenyén.

Vívó-vk: hetedikek a magyar női tőrözők Katowicében

A Kreiss Fanni, Kondricz Kata, Pásztor Flóra, Lupkovics Dóra összeállítású válogatott – a viadal honlapja szerint – a 32-es tábla első fordulójából úgy jutott tovább, hogy ellenfele, a venezuelai együttes nem jelent meg a pástnál. A magyarok a nyolcaddöntőben 41:31-re győzték le a dél-koreaiakat, majd a legjobb nyolc között 45:36-ra kikaptak az olaszoktól. Ezután a japánoktól 45:39-es vereséget szenvedtek, végül a lengyelek ellen 40:33-ra győztek.

Vívás: Szeretnék még egy esélyt adni magamnak – Szász-Kovács Emese

Augusztusban világra hozta Maja Magdolnát és Levente Győzőt, a szíve azonban visszahúzta a pástra – a 2016-os olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese megragadná az utolsó esélyt, hogy ott legyen Tokióban is.

Vívás: Siklósi Gergely nyerte a heidenheimi világkupaversenyt!

Úgy tűnik, ha Siklósi Gergely döntőbe jut, onnan győztesként távozik. Júliusban, a budapesti vívó-világbajnokság megnyerésével már bizonyította, mire képes. Ezúttal élete első világkupa-győzelmét aratta Heidenheimben, ismét elképesztő teljesítménnyel.

2019 – tokiói szemüvegen át: tartjuk a lépést a világgal

Kevesebb mint nyolc hónap múlva, július 24-én kezdődik Tokióban a XXXII. nyári olimpiai játékok. Ennek tükrében az idei év kiemelt fontosságú volt, hiszen egyrészt nagyon sok kvóta gazdára talált, másrészt az esztendő világbajnokságain tarthattak főpróbát a versenyzők az ötkarikás játékokra. Utóbbi szemszögből igyekeztünk áttekinteni a 2019-es történéseket.

Rájött, sokkal több pihenőre van szüksége a testnek és az agynak

Siklósi Gergelynek az egyéni világbajnoki címe megtanította, hogy nemcsak a munka, a pihenés is rendkívül fontos. A 22 éves párbajtőrözőnek a családi asztalnál a vívás tabu, és ha tehetné, szeretteit luxuskörülmények között vendégelné meg saját otthonában.