Vívás: Nagyon fejbe kólintott, hogy elhalasztják az olimpiát – Szilágyi

Mindig mindenben megtalálja a pozitívumot (is) London és Rio bajnoka, Szilágyi Áron, de az olimpia elhalasztása még őt is fejbe vágta.

Egymás után nyolc olaszt kaszabolt le a 80 éve elhunyt Mészáros Ervin

A stockholmi olimpián arany- és bronzérmes Mészáros Ervin különc figurája Krúdy-regény főszerepéért kiáltott. Felidézzük furcsa szokásait, és megcáfoljuk az 1928-ban Fuchs Jenővel vívott asszója köré szőtt legendát.

A szó elszáll? – 80 éves a két riporterlegenda, Novotny Zoltán és Radnóti László

Novotny Zoltán és Radnóti László hangját azonnal felismeri mindenki, ha meghallja a rádióban. Jellegzetes orgánumukhoz agyunk varázslatos sportélmények, felejthetetlen versenyzők emlékét csatolja – de vajon mire emlékezik legszívesebben a két 80 éves riporterlegenda?

Vívás: Osváth továbbra sem mond le a tokiói paralimpiai győzelemről

Osváth Richárd győzni szeretne a jövő évre halasztott tokiói paralimpián, így a hullámvölgyek ellenére igyekszik motivált maradni.

Úszás, kajak-kenu, vívás: ki a romok alól

Három legeredményesebb olimpiai sportágunk szövetségi elnökét a leállásról, az újrakezdésről és a tokiói célokról kérdeztük.

Vívás: a szövetség nem változtat a Tokióra kitűzött célokon

A Magyar Vívószövetség (MVSZ) elnöke szerint csak akkor rendeznek újra rangos nemzetközi versenyeket, amikor a világ minden pontján stabilizálódott a koronavírus-helyzet, és elegendő idő jut a felkészülésre.

Vívás: Londonban ezüstérmes volt, most ételt hord biciklivel

Mijake Rjó olimpiai ezüstérmes vívó ételkiszállítással próbálja magát fitten tartani és biztosítani megélhetését addig, amíg újra elkezdődhet a felkészülés a tokiói nyári játékokra.

Peterdi András: Csak megnyomtuk a szünet gombot

Néhány hétnyi hibernálás után lassan újra a régi lehet az életműködése Peterdi András párbajtőrvívónak, aki edzőként olimpiai bajnok versenyzőjével el is kezdte a munkát.

Elkésett amerikai tankok – 75 évvel ezelőtt hunyt el a pengeművész Garay János

A mauthauseni koncentrációs táborban 75 évvel ezelőtt életét veszítő Garay Jánosról szóló írásokból rendre kifelejtik, hogy ő az első magyar Európa-bajnok vívó és a Tisza István VC egyik alapítója. A mulasztást pótolva egyúttal az olimpiai aranyérmes kardozót is igyekszünk közelebb hozni, valamint halála pontos időpontját is megkíséreljük kikutatni – három lehetséges dátum közül...

A Hűség Embere ma 85 éves

Ha van hűség városa – ez Sopron –, akkor lehet valaki a hűség embere is. Ez az én szememben B. Nagy Pál, aki Szolnok szülötteként, Szolnok városának képviseletében lett olimpiai bajnok és később is ellenállt minden, a fővárosba szóló invitálásnak. A Hűség Embere, B. Nagy Pál szombaton töltötte be 85. életévét.

Vívás: Mohamed Aida a halasztás ellenére sem mond le a 7. olimpiájáról

A tőrvívó Mohamed Aida számára annak ellenére nem okoz nehézséget a tokiói olimpia egyéves elhalasztása, hogy 44 esztendősen az idő már nem neki dolgozik.

Vívás: szeptembertől lehet versenyeket rendezni?

Várhatóan szeptembertől rendezhetnek ismét vívóversenyeket a magyar szövetség (MVSZ) főtitkára szerint.    

Páros interjú: katonasportolóink két fronton is küzdenek

Több katonasportoló is részt vesz a veszélyhelyzettel kapcsolatos teendők ellátásában. A korábbi cselgáncsozó, Krizsán Szabolcs főhadnagy a Magyar Honvédség sportszázadának századparancsnokaként kap fontos feladatokat, míg az olimpiai bronzérmes párbajtőrvívó, Rédli András százados egyike azon sportolóinknak, akik az északi határszakaszon teljesítenek szolgálatot.

Vívás: a hazai szövetség május közepére vár folytatást

Ha kedvezően alakulnak a körülmények, május közepétől lehet tervezni a hazai vívóélet újraindulását, akkortól kezdődhetnek el első lépésként a hagyományos edzések a klubokban.

Vívás: a női kardválogatott „szépen lassan” dolgozta fel a tokiói halasztást

A felkészülésnek olyan részével is igyekszik hasznossá tenni a koronavírus-járvány miatt elrendelt karanténidőszakot a kardozó Márton Anna, amelyre rendes körülmények között nem tud elég időt szakítani.

Vívás: előtérben az elmélet és a különedzés a járvány idején

Legalább másfél hónappal az újrakezdés előtt szeretné elkezdeni a komoly edzésmunkát a versenyzőivel Dancsházy-Nagy Tamás, a férfi párbajtőr-válogatott vezetőedzője.

Vívás: a világbajnok Siklósinak jól jött az olimpia egyéves halasztása

Egészségi problémái miatt jól jött a tokiói olimpia egyéves elhalasztása a világbajnok párbajtőröző Siklósi Gergelynek.

Tokió 2021: később sor kerül a vívók kvótaszerző versenyeire

A tokiói olimpiai kvalifikációs sorozatból hátralévő versenyeket későbbi időpontban mindenképpen pótolja a Nemzetközi Vívószövetség (FIE), amely a hét közepén törölte az eredetileg június végéig tartó szezonból hátralévő fordulókat.    

Vívás: hivatalos a minszki Európa-bajnokság halasztása

A koronavírus-járvány miatt biztosan nem tudják megrendezni az eredeti időpontban, júniusban a vívók minszki Európa-bajnokságát.