Atlétikai vb: elképesztő bénázás a kínai váltótól a 4x100-as döntőben – videó

A Dohában zajló atlétikai világbajnokság szombati versenynapján a kínai női váltó elképesztő bénázást mutatott be a 4x100 méteres váltófutás döntőjében. Az utolsó váltás nem sikerült, ezért visszakocogtak a váltózónába, a csere azonban ott sem jött össze teljesen szabályosan, így hiába értek be több mint 20 másodperccel a győztes jamaicai négyes mögött a nyolcadik helyen, végül kizárták őket.

Atlétika: meglepetés női 4x100-on a váltó-vb-n

Női 4x100 méteren született igazi meglepetés a Bahama-szigeteken rendezett atlétikai váltó-világbajnokságon azzal, hogy a német staféta szerezte meg az aranyérmet.

Sílövészet: Svendsen hajrája aranyat ért a váltóban

Szerdán a férfiak 4x7.5 km-es váltóversenyével folytatódott a sílövők világkupa-sorozata a németországi Ruhpoldingban. A győzelmet az Ole Einar Björndalen, Vetle Sjastad Christiansen, Henrik L'Abée-Lund, Emil Hegle Svendsen összeállítású norvég csapat szerezte meg az oroszok és a németek előtt.

Rp. gyorskorcsolya: a férfiváltó ezüst-, Liu Shaolin bronzérmes

A férfiváltók döntőjében második lett a Knoch Viktor, Burján Csaba, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang összetételű magyar csapat a rövid pályás gyorskorcsolyázók montreali világkupáján. Férfi 1000 méteren Liu Shaolin Sándor harmadik helyet szerzett 1:24.837-es idővel.

Rövid pályás gyorskorcsolya: először vk-finalista a váltó

A magyar rövid pályás gyorskorcsolya történetében először jutott férfiváltó világkupa-sorozaton fináléba: a Knoch Viktor, Burján Csaba, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang összeállítású kvartett az elődöntőt is sikerrel vette Montrealban, hiszen futamában megelőzte az Egyesült Államok és Kazahsztán csapatát, Dél-Korea mögött második lett, ez pedig finálét ért. A döntőre magyar idő szerint vasárnap éjjel kerül sor.

Speciális Olimpia: magyar arany fociban, atlétáink a királyné előtt

A nő asztaliteniszezők egyéni versenyével befejeződtek az antwerpeni Speciális Európa Játékok küzdelmei. Az utolsó versenynapon is kiválóan szerepeltek speciális olimpikonjaink. Tizenkilenc érmet, köztük három aranyat, illetve nyolc-nyolc ezüst- és bronzérmet szereztek.

Atlétika: óriási világcsúcsot futott a kenyai váltó

Egy nem túl gyakran futott számban, 4x1500 méteres váltóban értek el világcsúcsot a kenyaiak a bahamai Nassauban.

Vizes-vb: amerikai váltóarany, brutális kínai hajrá

A barcelonai vizes világbajnokság pénteki napjának utolsó versenyszámában a Conor Dwyer, Ryan Lochte, Charles Gipson Houchin, Ricky Berens összetételű amerikai váltó magabiztos versenyzéssel diadalmaskodott, mögöttük az oroszok szintén simán kaparintották meg az ezüstérmet, míg a harmadik helyre a brutálisat hajrázó Szun Jang révén (1:43.16-ot ment!!!) Kína ért be. Csak, hogy szemléltessük, az egész mezőny második legjobb idejét Lochte érte el, 1:44.98-cal, de még ő is 1.82 másodpercet kapott a kínaitól!

Sílövő-vk: a németek nyerték meg a női váltóversenyt

A nők 4x6 km-es váltóversenyével folytatódott a sílövők világkupa-sorozata a jövő évi téli olimpia helyszínén, az oroszországi Szocsiban. A győzelmet az Andrea Henkel, Evi Sachenbacher, Miriam Gössner, Laura Dahlmeier összeállítású német csapat szerezte meg az ukránok és a norvégok előtt.

Sílövő-vk: orosz elsőség a férfi váltóban

A férfiak 4x7.5 km-es váltóversenyével folytatódott a sílövők világkupa-sorozata a jövő évi téli olimpia helyszínén, az oroszországi Szocsiban. A győzelmet a házigazda orosz váltó szerezte meg a németek és a csehek előtt.

Sífutás: nyolc norvég is dobogón a női váltóban

A franciaországi La Clusazban a nők 4x5 km-es váltóversenyével folytatódott a sífutók világkupa-sorozata. A győzelmet a Heidi Weng, Therese Johaug, Kristin Steira, Marit Björgen összeállítású norvég együttes szerezte meg a finnek és a norvégok második csapata előtt.

Sílövészet: Antholzban is a franciák nyerték a férfiváltót

A férfiak 4x7.5 km-es váltóversenyével folytatódott a sílövő-világkupa az olaszországi Antholzban (Anterselva). A győzelmet – ahogyan legutóbb Ruhpoldingban is – a Simon Fourcade, Jean Guillaume Beatrix, Alexis Boeuf, Martin Fourcade összeállítású francia csapat szerezte meg az oroszok és az osztrákok előtt.

Sífutás: Northug távollétében is norvég siker a váltóban

A franciaországi La Clusazban a férfiak 4x7.5 km-es váltóversenyével folytatódott a sífutók világkupa-sorozata. A győzelmet az Eldar Rönning, Didrik Tönseth, Martin Johnsrud Sundby, Sjur Röthe összeállítású norvég csapat szerezte meg a svédek és a csehek előtt.

Sílövészet: Fourcade vezette győzelemre a francia váltót

A férfiak 4x7.5 km-es váltóversenyével folytatódott a sílövő világkupa a németországi Ruhpoldingban. A győzelmet a Simon Fourcade, Jean Guillaume Beatrix, Alexis Boeuf, Martin Fourcade összeállítású francia csapat szerezte meg a norvégok és az osztrákok előtt.

Sílövészet: Svendsen az oroszoknak ajándékozta a váltó-sikert

A férfiak 4x7.5 km-es váltóversenyével folytatódott a sílövő világkupa a németországi Oberhofban. A győzelmet az orosz csapat szerezte meg a norvégok és a németek előtt.

Öttusa Eb: orosz győzelem született női váltóban

Az orosz válogatott nyerte a női váltók hétfői versenyét a szófiai öttusa Európa-bajnokságon. A dobogóra még a lengyelek és a britek állhattak fel.