Válogatott: megvan, kivel játszunk felkészülési meccset szeptemberben

A Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos oldalán jelentette be, hogy jövő szeptemberben Montenegró ellen lép pályára a férfi A-válogatott felkészülési mérkőzésen.

Edzősors: A magyar válogatott nekem olyan, mintha az olaszt irányítanám – Rossi

A Nemzeti Sport Online-on havi rendszerességgel blogot vezető játékosügynök, Paunoch Péter által alapított Football Education Center (FEC) Magyarországon élen jár a játékosmegfigyelők képzésében, és a kurzusokon rendszeresen részt vesznek a hazai futballszakma jeles képviselői. A múlt heti oktatáson Marco Rossi szövetségi kapitány is beszélt a hallgatósághoz.  

U17: az elitkörben a belgákkal is egy négyesbe kerültünk

Az UEFA elkészítette a 2019-es U17-es Európa-bajnokság elitkörös csoportbeosztását. A selejtezőből csoportelsőként továbbjutó magyar együttes Belgiummal, Norvégiával és Bosznia-Hercegovinával került egy négyesbe. A minitornának Magyarország ad otthont.

U19: a németek és a horvátok is a mi elitkörös csoportunkban

A magyar U19-es válogatott Németországgal, Norvégiával és Horvátországgal került egy csoportba a 2019-es Európa-bajnokság elitkörében.

U19-U17: a horvátokkal és a szerbekkel is megküzdünk a 2020-as Eb-ért

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) csütörtökön Nyonban elkészítette a 2020-as U19-es és U17-es Európa-bajnokságok selejtezőjének csoportbeosztását. A mieink az U19-es korosztályban többek között Szerbiával találkoznak majd, az U17-esek pedig Horvátországgal is megmérkőznek.

Eb 2020: csak az azeriek ellen pozitív a magyar mérleg

Mint beszámoltunk róla, a magyar labdarúgó-válogatott a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőinek dublini sorsolásán Horvátországgal, Walesszel, Szlovákiával és Azerbajdzsánnal került egy csoportba. Érdekesség, hogy négy ellenfelünkből három harminc évvel ezelőtt még nem független ország volt (Jugoszlávia, Csehszlovákia, illetve a Szovjetunió része), míg Wales az Egyesült Királyságot alkotó egyik tagország. Megnéztük a leendő riválisokkal szembeni mérlegünket, amely csak Azerbajdzsánnal szemben pozitív. A szlovákokat négy meccsből még egyszer sem vertük meg, gólt is csak egyet lőttünk nekik, míg a horvátokat egyszer, a walesieket háromszor győztük le egyaránt 10 mérkőzésből. Lássuk a mérlegeket!

Horvát, walesi, szlovák csoportban Magyarország az Eb-selejtezőn!

Vasárnap 12 órától az írországi Dublinban megtartották a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőinek sorsolását. A magyar válogatott az ötcsapatos E-csoportba került be a világbajnoki ezüstérmes Horvátország, valamint Wales, Szlovákia és Azerbajdzsán mellé.

Válogatott: Rossi hazatért Olaszországba, üzent a szurkolóknak

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elutazott hazánkból, Olaszországban tölti a szabadságát.

Válogatott: életre szóló élményt kaptak a fertőszentmiklósi fiúk

Balázs, Gábor és Levente az iskolában kapták a feladatot, hogy írjanak levelet egy általuk kiválasztott személynek. A fiúk a magyar válogatott játékosainak üzentek, de azt álmukban sem gondolták volna, milyen választ érkezik kedvenc futballistáiktól. A diákok látogatását írásos és videós beszámoló formájában is megörökítette a Magyar Labdarúgó-szövetség.

Eb 2020: minden, amit a tornáról tudni kell – videós kisokos

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a napokban osztotta meg a hivatalos csatornáin a közelgő Eb-selejtezők kapcsán az UEFA magyar nyelvű kisfilmjét, amely összefoglalja a 2020-as Európa-bajnokság legfontosabb tudnivalóit. Mint ismert, a torna egyik házigazdája Budapest lesz.

Válogatott: emléknapot kaphat az Aranycsapat

A legendás 6:3 után a másik, világraszóló dicsőséget jelentő eredmény, az 1954. május 23-án lejátszott magyar–angol 7:1 is hivatalos, ünnepi megemlékezésre méltó esemény lehet.

NL: a román, görög, albán trió azért még bekavarhat nekünk...

A labdarúgó Nemzetek Ligája összegzéseként először is megnézzük, mire is lehet elég a gyakorlatban a csoportkörben megszerzett 31. helyezésünk, másrészt szakértők segítségével összegezzük a sorozat legfőbb tapasztalatait.

Válogatott: a 4. kalapból várhatjuk az Eb-selejtező sorsolását

Kedden befejeződtek a labdarúgó Nemzetek Ligája csoportküzdelmei: az utolsó játéknapot megelőzően a magyar válogatottnak volt esélye arra, hogy az eredmények megfelelő alakulása esetén a harmadik kalapba kerüljön a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőinek sorsolásánál, ám ez végül nem jött össze.

Nagy Ádám – Góllövés teljesítményfokozó szer nélkül

A magyar labdarúgó-válogatott középpályása, a finnek elleni gólja után doppingvizsgálatra kisorsolt Nagy Ádám a győztes Nemzetek Ligája-mérkőzés másnapján nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

Marco Rossi: A futballisták fiatalok, de nem hülyék!

Marco Rossi szövetségi kapitány a saját feje után megy, sohasem köntörfalaz, és szerinte a labdarúgóit legalább annyira érdekli, milyen ember az edzőjük, mint az, hogy mekkora stratéga – beszélt minderről a finnek elleni siker másnapján, a róla megjelenő könyv bemutatója alkalmával is a Nemzeti Sportnak az olasz szakember.

NL: legjobb másodikak már nem leszünk, de ma más tét is van!

Bár kedden még van egy játéknap, egyre inkább tisztul a kép a Nemzetek Ligája végső helyezéseit illetően, hétfőn például eldőlt, hogy a 30. helynél előrébb már nem végezhetünk.

Marco Rossit nem kell sajnálni, elég, ha hiszünk benne

A magyar labdarúgó-válogatott vasárnapi Nemzetek Ligája-mérkőzését követően ismét jelentkezünk hangulatjelentő, értékelő sorozatunkkal – Magyarország–Finnország (2–0) , ahogy a lelátóról mi láttuk...

„Ez egyszerűen sz.r volt”; „Magyarország büntetett” – sajtószemle

A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 2–0-ra legyőzte Finnországot a Nemzetek Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. A finn sajtó különösebben nem tulajdonít jelentőséget a vereségnek, ám azt több médium is elismeri, hogy jókor jött a pofon.

Válogatott: olvasóink szerint Nagy Ádám volt a legjobb

A Nemzeti Sport Online olvasói szerint a második gólt szerző Nagy Ádám volt a magyar labdarúgó-válogatott legjobbja a vasárnapi, Finnország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen (2–0). A Bologna középpályása mellett Willi Orbán kapott nyolcasnál jobb osztályzatot.

Válogatott: Szalai emberséges gesztusa, kiderült, kinek ajándékozta a mezét

Márton Viktória azzal a céllal írt üzenetet nekünk a Facebookon, hogy megköszönje Szalai Ádámnak, hogy a finnek elleni meccs után mozgássérült unokatestvérének ajándékozta a mezét.


HIRDETÉS