Tokió 2020: Biles ismét edz, az olimpia a célja

Ezen a héten visszatért a tornacsarnokba a négyszeres olimpiai bajnok Simone Biles, akinek korábbi bizonytalansága szinte teljesen elmúlt és készen áll arra, hogy felkészüljön a jövő évre halasztott tokiói nyári játékokra.

Torna: Dévai Boglárka lemondott a tokiói olimpiáról

Dévai Boglárka Európa-bajnok tornász úgy érzi, már nincs esélye kijutni a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára.

Torna: újra elnök akar lenni Vatanabe Morinari

Vatanabe Morinari megerősítette, hogy ismét versenybe száll a Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) elnöki posztjáért.

Ahogy mi megéltük: hogyan dobj fel egy Újpest–Vidit? Olimpiai arannyal!

Sorozatunkban személyes élmények alapján elevenítünk fel egy-egy emlékezetes mérkőzést, eseményt. A 32. részben Kocsmár-Tóth István idézi fel azt a délutánt, amikor Berki Krisztián Londonban olimpiai bajnok lett. 

Torna: újra edzésbe álltak a válogatott tornászok

Felváltva és nemenként két-két csoportban kezdték újra az edzéseket a magyar válogatott tornászok a budapesti Központi Tornacsarnokban.

Torna: nyolc évre eltiltották a tanítványait lelkileg terrorizáló amerikait

Az Egyesült Államok Tornaszövetsége nyolc évre eltiltotta Maggie Haneyt, miután bizonyítottnak találta, hogy az edző lelkileg terrorizálta a tanítványait.

Koronavírus: egy magyar tornász és egy edző megfertőződött

Egy magyar sportoló és egy edző elkapta a koronavírus-fertőzést – derül ki a Magyar Tornaszövetség (MATSZ) szerdai sajtóközleményéből, melyet alább tartalmi változtatás nélkül közlünk.

Torna: Madarat lehetett volna fogatni velem – Makray Katalin az 1964-es olimpiáról

Olimpiai ezüstérmes tornász, háromgyermekes tévétorna-szereplő, a NOB-tag, nagykövet, volt köztársasági elnök Schmitt Pál felesége. Makray Katalin a minap tartotta 75. születésnapját, s most a Magyar Nemzetnek mesélt karrierje elejéről, az 1964-es tokiói olimpián szerzett élményeiről.

Torna: szaltó a szobában, a válogatott tagjai otthon is készülnek – fotó

A magyar női tornászválogatott tagjai kis csoportokban járhatnak edzésekre, és otthon is készülnek. A Magyar Nemzet riportjában ennek járt utána.

Torna: 75 éves az olimpiai érmes Makray Katalin

Április 5-én tartja  75. születésnapját Makray Katalin olimpiai ezüstérmes tornász, Schmitt Pál felesége.

Torna: versenyzői elhízásától tart az orosz női kapitány

Valentyina Rogyionenko, az orosz női tornászválogatott szövetségi edzője attól tart, hogy versenyzői elhíznak a kéthetes házi karantén ideje alatt.

Torna: a női válogatott tagjai együtt folytatják a felkészülést

Új struktúrában, soha nem látott biztonsági intézkedések mellett folytatja a felkészülést a magyar női tornászválogatott a budapesti Központi Tornacsarnokban.

Tokió 2020: Biles nem biztos benne, hogy indul az olimpián

A világ első számú női tornászának számító Simone Biles nem biztos abban, hogy rajthoz áll az egy évvel elhalasztott tokiói olimpián.

Torna: a válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon Magyar Zoltánnak, a Magyar Tornaszövetség (MATSZ) elnökének a tájékoztatása szerint.

Torna: a 44 éves üzbég nem ingott meg, tovább készül Tokióra

A jövő évre halasztott tokiói olimpián is részt akar venni az üzbégek élő legendaként számon tartott tornásznője, a 44 éves Okszana Csuszovityina.

Tornasportok: az összes Európa-bajnokságot törölték a járvány miatt

Az Európai Tornaszövetség (UEG) bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt törli a 2020-as évre tervezett kontinensbajnokságokat. A női és férfi torna, a ritmikus gimnasztika és a gumiasztal Eb-t egyaránt törölték.

Koronavírus: 3 vk-versenyt halasztottak el tornasportokban

A Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) hivatalos közleményben tudatta: a koronavírus-járvány miatt elmarad három világkupaverseny, egyben olimpiai selejtező is. Mindhármat júniusi időpontra halasztották. A délelőtti bejelentés után aztán délután már törlés is jött: a stuttgarti világkupaversenyt lefújták, ez pedig megváltoztatja az olimpiai kvalifikáció menetét is.

Torna: Bakiba és Dohába sem utazik el a magyar válogatott

A magyar tornászválogatott a koronavírus-járvány miatt a világkupa-sorozat baki és dohai állomásán sem vesz részt márciusban.

Torna: versenyen szeretne búcsúzni Berki Krisztián

Versenyen szeretne elbúcsúzni az olimpiai bajnok Berki Krisztián, ám ha a május végi Európa-bajnokságra nem tud felkészülni, nem küzd tovább, és elköszön a tornateremtől.

Torna: Dévai Boglárka visszatért súlyos sérülése után

Az Európa-bajnok Dévai Boglárka súlyos sérülése és másfél éves kihagyása után ismét részt vett a magyar női tornászválogatott edzőtáborában.