?>
CIES: az NB I-ben „jót tett” a zárt kapu a hazai csapatoknak

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legújabb tanulmányában azt vizsgálta, hogy a koronavírus-járvány miatt zárt kapussá váló hazai mérkőzések milyen hatással voltak a csapatok teljesítményére.

Topligák: élen az Ajax, a Salzburg mögött a Real Madrid

Az elmúlt évek statisztikái alapján kiválóan teljesít a Real Madrid utánpótlása, a királyiakat a CIES elemzése alapján jelenleg csak három klub előzi meg a vonatkozó listán.

Labdarúgás: zárt kapus folytatás jöhet, de nem tudni, mikor

Az európai labdarúgó-bajnokságokat tömörítő szervezet szerint egyelőre megjósolhatatlan, mikor folytatódhatnak a pontvadászatok, ugyanakkor erre kizárólag nézők nélkül kerülhet majd sor.

A futball és a koronavírus meccse – több pályán

Ahogy a mindennapi élet, úgy a sport minden szegmensére is kihat a koronavírus-járvány, amely a labdarúgás terültén is rengeteg bizonytalanságot szült. Elég csak arra gondolni, hogy bár az UEFA a héten döntött a labdarúgó Európa-bajnokság jövő nyárra halasztásáról, de ezt az egy dátumot leszámítva (2021. június 11. és július 11. között tervezik megrendezni az Eb-t) szinte minden futballesemény időpontja kérdésesnek tűnik a következő bő egy évben. Azt azonban érdemes végiggondolni, melyek azok a problémakörök, amelyek a legnagyobb dilemmát okozzák most a futballban és amelyek a legnagyobb csapást mérhetik az elmúlt években is folyamatosan, dinamikusan növekvő futballüzletágra – a játékosügynök szemével…

Topligák: az elmúlt öt évben Messi a legjobb helyzetteremtő

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) a legfrissebb tanulmányában az európai topligák legjobb helyzetteremtőivel foglalkozott – még a kiváló játékosok közül is kiemelkedett Lionel Messi.

Topligák: Diego Simeone a legjobban kereső edző – kép

Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője a legjobban kereső edző az öt európai topligában (angol, spanyol, német, olasz, francia) dolgozó szakemberek közül – számolt be róla a L'Équipe francia sportnapilap.

Topligák: a Poolé a fair play díj; az NB I-ben az FTC az élen

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) a legfrissebb tanulmányában az európai ligák legsportszerűbb csapatait vette górcső alá.

Lesen vagyunk: a 2010-es évek legjobbjai Európában

A Lesen vagyunk idei első adásában Moncz Attila (Sport Tv) és Szeli Mátyás (Nemzeti Sport) megválasztotta a négy legnagyobb bajnokság, valamint az európai kupaporond és az európai válogatottak legjobbjait, aztán kirándultak a kultúrába. Sport a szépirodalomban, futballról szóló könyvek itthon és külföldön, na meg nálunk!

Topligák: Messi a legkevésbé nélkülözhető mezőnyjátékos

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legfrissebb tanulmányában azt vizsgálta, hogy az öt topliga klubjai milyen csapatépítési stratégiákat alkalmaznak a 2010-es években. A hétfőn publikált kutatási eredmények egyik megállapítása: a mezőnyjátékosok közül Lionel Messi (Barcelona) az a labdarúgó, aki ebben az időszakban a legtöbb időt töltötte a pályán egyazon klub bajnoki mérkőzésein.

Topligák: a francia és a brazil légiósok viszik a prímet

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) a legfrissebb tanulmányában az európai ligákban szereplő légiósok arányát vette górcső alá.

Játékossors: Ibrahimovic nem áll le, továbbra is árulja magát

Zlatan Ibrahimovic az egyesült államokbeli első osztályú labdarúgó-bajnokság (MLS) rájátszásában bizonyíthat, ám a 38 esztendős svéd csatár a Sky Itáliának most újfent arról beszélt, hogy még mindig topjátékos lenne az európai élmezőnyben.

CIES: nő a kölcsönadások száma az öt topligában

A svájci székhelyű Sporttanulmányok Nemzetközi Központjának (CIES) legfrissebb tanulmányában az európai topligák „kölcsönzési szokásait” veszi górcső alá az elmúlt tíz évből.

Topligák: a Man. City lett az első egymilliárdos futballcsapat

A svájci székhelyű Sporttanulmányok Nemzetközi Központjának (CIES) adatai alapján először költött labdarúgóklub egymilliárd eurónál (330 milliárd forintnál) többet az aktuális keretére.

Topligák: rekordot jelentő, 5.5 milliárd eurót költöttek a klubok

Az öt európai élbajnokság labdarúgóklubjai rekordot jelentő 5.5 milliárd eurót (1820 milliárd forintot) költöttek el a nyári átigazolási piacon a Deloitte könyvvizsgáló cég számításai szerint.

Eurofutball: Messi és Neymar mögött Bardi a toplista 3. helyén

A squawka.com szaklap Lionel Messi Liverpoolnak lőtt szabadrúgásgólja után összeszedte, hogy az öt topligában, valamint a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában kik voltak az elmúlt három idény legsikeresebb szabadrúgáslövői. Messi kiemelkedik a mezőnyből, Enisz Bardi pedig úgy harmadik, hogy csak két idénye volt a La Ligában.

Topligák: az NB I-es gólok 44 százalékát „légiós” jegyzi

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) a legfrissebb tanulmányában azt nézte meg, hogy az európai bajnokságokban hány találatot szerez olyan „külföldi”, aki nem az adott országban kezdte el a pályafutását.

Topligák: 1. Messi, 2. Bardi – de utóbbi jócskán lemaradva

Mint ismert, Lionel Messi betalált szabadrúgásból a Villarreal kapujába, 2018 januárja óta pedig ez már a 12. ilyen találata volt. A topligákat tekintve a második legjobb ebben a mutatóban Enisz Bardi, ugyanakkor még a korábbi újpesti is messze Messi mögött van, ő négy szabadrúgásgólt jegyzett.

Bayern vagy Dortmund? Különös milánói–római csata a BL-ért

A márciusi Európa-bajnoki selejtezők miatt megtartott bajnoki szünetet követően megkezdődik az európai bajnokságok hosszú hajrája. A csapatoknak másfél hónapjuk maradt arra, hogy megmaradt energiájukat összeszedve vágtassanak egyet a bajnoki cím, a BL-szereplés vagy a bennmaradás reményében. Ebben a részben a Bundesliga és a Serie A helyzetét elemezzük.

Indul a hosszú hajrá – Liverpool vagy City? BL-be jut a Getafe?

A márciusi Európa-bajnoki selejtezők miatt megtartott bajnoki szünetet követően megkezdődik az európai bajnokságok hosszú hajrája. A csapatoknak másfél hónapjuk maradt arra, hogy megmaradt energiájukat összeszedve vágtassanak egyet a bajnoki cím, a BL-szereplés vagy a bennmaradás reményében. Ebben a részben a Premier League és a La Liga helyzetét elemezzük.

Topligák: Gulácsi a legjobb formában lévők közt Európában

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) összeállította az öt európai topliga legjobb formában lévő csapatait. Az Opta adatait felhasználva az elmúlt 1000 játékpercet (minimum 630-at) vettek figyelembe a 2019-es naptári évben, és csak a bajnoki mérkőzéseket. Ezek alapján a Bundesliga legjobb formában lévő kapusa Gulácsi Péter, az RB Leipzig magyar válogatottja.