Wimbledon: Federer egy szóval reagált a torna eltörlésére

Roger Federer, a wimbledoni teniszbajnokság nyolcszoros bajnoka egyetlen szóval reagált a Twitteren arra, hogy a koronavírus-járvány miatt idén nem rendezik meg a füves pályás Grand Slam-tornát.

Tenisz: Babos sajnálja, hogy nem lehetett Wimbledont elhalasztani

A párosban háromszoros Grand Slam-torna-győztes Babos Tímea az M1 aktuális csatornának elárulta: már hétfőn kaptak olyan információkat, hogy a wimbledoni szervezők szerdán a törlésről döntenek majd, így nem lepte meg a döntés.

Tenisz: törölték az idei wimbledoni tornát – hivatalos

Szerda délután hivatalosan is bejelentette a wimbledoni tenisztornát szervező All England Club (AELTC), hogy az idei versenyt a koronavírus-járvány miatt nem rendezik meg. A torna 1877 óta íródó története során ez lesz a tizedik olyan év, amelyben elmarad a viadal – a korábbi kilenc alkalommal mindig háború miatt történt ez.

Tenisz: Babos szerint törlik a füves pályás szezont is

Babos Tímea szerint a salakos szezon után vélhetően törlik a füves pályás teniszidényt is a koronavírus-járvány miatt.

Tenisz: elkerülhetetlen lesz a wimbledoni torna elhalasztása

Rendkívüli ülések sorozatán próbálják eldönteni a szervezők, hogy mi legyen az idei Wimbledon sorsa, ám egyre inkább úgy tűnik, hogy a második világháború óta először fordulhat elő, hogy egy évben wimbledoni teniszbajnokság nélkül maradnak a sportág rajongói.

Videó: Federer a karantén és a havazás ellenére is gyakorol

Roger Federer teniszlegenda is az otthonmaradással ért egyet a koronavírus-járvány  miatt. A svájci klasszis azonban szakadó hóesésben sem rest fejleszteni tudását – bizonyítja ezt a Federer közösségi oldalára feltöltött videó.

Koronavírus: a Dortmundnál ismét elkezdték az edzéseket

Miközben a nemzetközi sportszövetségek újabb halasztásokra kényszerülnek a koronavírus-járvány következtében, a folytatást illetően is további forgatókönyvek készülnek világszerte.

Tokió 2020: Oszaka csalódott, de a halasztás mellett áll

A korábbi világelső teniszező, Oszaka Naomi csalódottságának adott hangot, amiért elhalasztották az olimpiát, de abszolút megérti az indokot és támogatja a jövő évi rendezést – legalábbis a Twitterren közzétett bejegyzése szerint.

Tenisz: az olimpia miatt jövőre vonulhat vissza a 46 éves Paes

A tokiói olimpia elhalasztása miatt még egy évet teniszezhet Leander Paes, az indiaiak veterán játékosa.

Tokió 2020: Nem tudjuk, mi hogyan lesz – Hosszú Katinka

Babos Tímea és Hosszú Katinka szerda este az Instagramon élő videóban beszélgetett egymással.

Tenisz: a füves pályás tornákkal folytatódhat az idény

A júniusban kezdődő füves pályás szezonban folytatódhat a szünetelő teniszidény a férfitornákat szervező ATP elnöke szerint.

Tenisz: több mint 40 év után borítást vált a US Open

Új beszállító miatt több mint negyven év után változik az amerikai nemzetközi bajnokságnak otthont adó Billie Jean King Nemzeti Teniszközpont borítás márkája.

Tenisz: Meglepődnék, ha megrendeznék az olimpiát – Babos

Babos Tímea meglepődne, ha megrendeznék az olimpiát és a füves pályás idényt – anyagilag nincs oka panaszra, a hosszú szünet alatt pedig alkalma lesz összeszednie magát.

Tenisz: Babos 1.5 millióval segít a Soproni Erzsébet Kórháznak

A jelenleg legelőkelőbben jegyzett magyar női teniszező, Babos Tímea 1.5 millió forintos felajánlást tett a Soproni Erzsébet Kórház számára a koronavírus-járvány terjedése ellen küzdő, a betegeket kezelő orvosok, ápolók és egészségügyi dolgozók azonnali megsegítésére.

Tenisz: A játékosok egy része is hétről hétre él, ők bajban lehetnek – Sztahovszkij

Az ukránok rutinos játékosa, Szerhij Sztahovszkij évek óta fővárosunkban lakik, elkezdte saját bora forgalmazását, és már fontolgatja, hogy befejezi a pályafutását.

Tenisz: mérsékelték a bundázó argentin eltiltását

A nemzetközi szövetség négy hónappal mérsékelte Nicolás Kicker argentin teniszező három évre szóló eltiltását, amit két mérkőzésének manipulálása miatt kapott.

Tenisz: ugrott a salakszezon? Meghosszabbították a leállást

Az ATP eredetileg április 27-ig, a WTA május 2-ig függesztette fel sorozatait. Szerdán június 7-ére módosították ezt – olvasható a férfi és a női teniszszövetség közös közleményében.

Tenisz: szeptemberre halasztották a Roland Garrost

A koronavírus-járvány terjedése miatt őszre halasztották a teniszezők második Grand Slam-viadalát, a francia nyílt bajnokságot, azaz a Roland Garrost.

Tenisz: Aggódom, hiszen mi történik, ha megbetegszem? – Udvardy

Brazíliában még a versenynap is félbeszakadt, az Egyesült Államokban edzeni lehet, de a koronavírusteszt 1400 dollárba kerülne – Udvardy Panna aggódik, és fogalma sincs, mit tegyen.

WTA: májusig minden versenyt töröltek a naptárból

A WTA május 2-ig minden női tenisztornát törölt, vagyis Indian Wells és Miami után Prágában, Stuttgartban és Isztambulban sem lesz verseny, mindezt a koronavírus terjedésének lassítása érdekében.