Férfi kézi: a Tatabánya is indul a SEHA-ligában, ezek a csoportok

A férfi kézilabda SEHA-liga végrehajtó bizottsága döntött a 2019–2020-as idény résztvevőiről. A Veszprém mellett másik magyar csapatként a Tatabánya is elindulhat a sorozatban. Utóbbi az A jelű, előbbi a B-csoportba kapott besorolást.

Férfi kézi: nehezen vált el volt csapatától a Veszprém új igazolása

Július elsejétől hivatalosan is a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának játékosa Jehja Kaled Omar. A Zamalektől érkező egyiptomi válogatott jobbátlövőre fontos szerep hárulhat Nagy László visszavonulása és Pawel Paczkowski keresztszalag-szakadása miatt.

Férfi kézi: a Mikulás hozza az új idény első Veszprém–Szeged csörtéjét

A Veszprém és a Szeged december 8-án csap össze először a 2019–2020-as idényben – derült ki a Magyar Kézilabda-szövetség által nyilvánosságra hozott menetrendből.

Női kézi: folytatódik a széria, ismét magyar klubhoz kötődik a hónap legjobbja

Az Európai Kézilabda-szövetség Nerea Penát, a Ferencváros spanyol, a következő idénytől a Siófokot erősítő játékosát választotta meg június legjobbjának. A férfiaknál a Vardar Szkopjéval Bajnokok Ligáját nyerő lett Dainis Kristopans végzett a rangsor élén.

Vélhetően a hiánya mutatja majd meg, mekkora klasszis volt

A sportág klasszisai közé tartozott a profi karrierjét 25 évnyi kézilabdázás után 2019. június 2-án, 38 esztendősen lezáró Nagy László, aki vérbeli csapatkapitány volt Veszprémben és a válogatottban. A Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében írt sorozatunk utolsó részében a visszavonulása körülményeit boncolgatjuk.

Férfi kézilabda: Petar Nenadics kapta a Pérez Carlos-díjat

A Telekom Veszprém szurkolói Petar Nenadicsot szavazták meg az előző idény legjobb veszprémi játékosának, így a szerb irányító-átlövő kapta meg a Pérez Carlos-díjat – számolt be róla a klub hivatalos oldala.

Kemény csoportban a Szeged, még keményebb ágon az FTC a kézi BL-ben

Kisorsolták a kézilabda Bajnokok Ligája 2019–2020-as idényének csoportbeosztását. A férfiaknál a Mol-Pick Szeged az A-csoportba került, többek között a PSG-vel és a Barcelonával, míg a Telekom Veszprém a B-csoportban szerepel majd a címvédő Vardar Szkopjével és a Kielcével. A nőknél a háromszoros címvédő Győr a szlovén RK Krim Mercatorral, a svéd IK Sävehoffal és a selejtezőtorna győztesével csaphat össze a D-csoportban, a szabadkártyával bejutó FTC pedig a francia Metz, a norvég Vipers Kristiansand és horvát RK Podravka Vegeta ellenfele lesz az A-csoportban.

Férfi kézi: két felkészülési mérkőzést tervez a Veszprém

A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata hivatalos honlapján adott tájékoztatást a nyári programjáról, amelyben két felkészülési mérkőzés szerepel.

Kézi BL: a Győr az első, az FTC a negyedik kalapban

Az európai szövetség nyilvánosságra hozta a 2019–2020-as női és férfi kézilabda Bajnokok Ligája-idény sorsolása előtt a kalapbeosztást.

Már a babakocsiban eldöntötte, nem kosárlabdázó lesz belőle

Miként világklasszis magyar elődei, Adorján János, Simó Lajos, Varga István, Bartalos Béla vagy Kovács Péter, a legjobbak közé tartozott Nagy László is, aki 25 évnyi kézilabdázás után 2019. június 2-én, 38 évesen zárta le profi karrierjét. Szép feladat, nagy vállalkozás a pályafutását felidézni, a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás-mellékletében indított új sorozatunkban végig követni.

Kézi BL: az Érd is pályázik szabadkártyára – itt a teljes lista

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) nyilvánosságra hozta a férfi és női Bajnokok Ligája-mezőnyben számításba vehető csapatokat. A nőknél 24, a férfiaknál 35 csapat jelezte részvételi szándékát, a végleges listáról a végrehajtó bizottság dönt június 21-én.

Férfi kézi: Ligetvári egy másik spanyol csapathoz kerül kölcsönbe

A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata 2022. június 30-ig meghosszabbította Ligetvári Patrik jövő nyáron lejáró szerződését.

Férfi kézi: Borozan a Vardar után a Veszprémhez szerződött

A Nemzeti Sport információja szerint Vuko Borozan szerda délelőtt kettő plusz egy évre aláírt a Telekom Veszprémhez, és ezzel teljessé vált a BL-döntős bajnok kerete a 2019–2020-as kézilabdaidényre, amelyben a csapat a SEHA-ligában is szerepel. E híreket később a veszprémiek hivatalos honlapja megerősítette.

Férfi kézi: BL-győzelem? Talán majd a Szegeddel – Mikler

Mikler Roland a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának régi-új kapusa a szegedma.hu-nak adott interjújában beszélt az elvesztett BL-döntőről, Veszprémből való átigazolásáról, valamint arról, milyen motivációi vannak a következő idényben.

Kézilabda: Ez a csapat már hasonlít arra, amit látni szeretnék – David Davis

Bár tervezi, még mindig nem sikerült időt kerítenie arra, hogy megnézze a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-döntőt, nyilatkozta David Davis, a Telekom Veszprém vezetőedzője  a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

Nagy László: Életem egyik legjobb döntése volt, hogy Veszprémbe igazoltam

A karrierjét befejező világklasszis jobbátlövő, Nagy László tudja, búcsúzni csak szépen szabad – a BL-döntőről hazatérve tartotta is magát ehhez a Veszprém Aréna előtti búcsúfogadáson.

SEHA-liga: magyar csapattal válhat teljessé a 2019–2020-as mezőny – sajtóhír

Mihajlo Mihajlovszki, a férfi kézilabda SEHA-liga elnöke szerint már csak egy résztvevő kiléte kérdéses a 2019–2020-as kiírásban. A sportvezető szerint a görög Olympiakosz vagy a Tatabánya lehet a befutó.

Férfi kézi BL: „Mintha nem is a Szkopje ellen készült volna a Veszprém”

Minden csoda három napig tart. Az esélyesebbnek tartott Veszprém újabb szomorú bukása a férfi kézilabda Bajnokok Ligája-döntőben éppen három napja történt, még lehet töprengeni az okain, a hátterén, a következményein. A közös gondolkodásra a Nemzeti Sport két állandó szakértőjét, Borsos Attilát és Vass Sándort kértük, akik a BL négyes döntőjének esélylatolgató felvezetésekor is elmondták véleményüket, reményeiket.

Férfi kézi BL: két veszprémi a final four álomcsapatában

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) az idényben utoljára, a férfi Bajnokok Ligája hétvégi kölni négyes döntője után is elkészítette a válogatásait. Az álomcsapatba négy szkopjei, két veszprémi és egy barcelonai játékos került be.  

Férfi kézi: Dzsudzsák és Rutenka is üzent Nagy Lászlónak – videó

A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata búcsúvideóval köszönt el a visszavonuló Nagy Lászlótól, amelyben meccsjelenetek mellett több személyes üzenet is szerepel, így többek között Dzsudzsák Balázs is megemlékezett a jobbátlövőről.