Férfi kézi: a tisztelet jele – Davis jól halad a magyar nyelvvel

Óvatos a következő idénnyel kapcsolatban a Telekom Veszprém edzője, David Davis, aki nem tudja elképzelni, a kézilabdát szurkolók nélkül, Jorge Maquedát igazi harcosnak tartja, Ligetvári Patriknak pedig nagy jövőt jósol.

Férfi kézi: Játszom-e még a Veszprémben? Remélem! – Győri Mátyás

Tatabányai otthonában fogadta a Sportkrém stábját Győri Mátyás, akinek karrierje 2017 decemberéig töretlennek bizonyult, akkor azonban súlyos térdsérülést szenvedett a Veszprém játékosaként. A pályára már a Tatabánya színeiben tért volna vissza a következő idényben, de ismét gond akadt a térdével. Az idei évadban viszont már első számú irányítóként vezette a magyar férfi kézilabda-válogatottat az Európa-bajnokságon. Kálváriájáról, a válogatottba való visszatérésről, és a Veszprémben töltött időszakról is őszintén vallott. 

Férfi kézi BL: Bodó szerint a Szeged képes elcsípni az első két hely valamelyikét

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolása után Máthé Dominik, David Davis, Székely Márton és Bodó Richárd értékelt a Nemzeti Sportnak. Juan Carlos Pastor, a Mol-Pick Szeged vezetőedzője elmondta, az első vagy a második helyen szeretnének végezni.

Férfi kézi BL: a Veszprém a Barcával, a Szeged a címvédővel egy csoportban

Az Európai Kézilabda-szövetség elkészítette a férfi Bajnokok Ligája 2020–2021-es idényének csoportbeosztását. A két magyar együttes közül a Mol-Pick Szeged többek között a címvédő Vardarral és a Paris Saint-Germainnel együtt az A jelű nyolcasba került, míg a Telekom Veszprém a B-csoportban a Barcelonával és a Kiellel is megküzd majd.

Halálcsoportban az FTC, a Veszprém megkapta a Kielt és a Barcát

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) bécsi központjában elkészítették a női és a férfi Bajnokok Ligája 2020–2021-es idényének csoportbeosztását. A férfiaknál a Telekom Veszprém többek között a Barca és a Kiel társaságában a B-csoportba került, míg a Mol-Pick Szeged a Vardarhoz és a PSG-hez is csatlakozva az A jelű nyolcasban szerepel majd. A nőknél a címvédő Győri Audi ETO KC kedvező sorsolást kapott, az FTC-Rail Cargo Hungaria ellenben halálcsoportba került.

Férfi kézi: egy veszprémi is jelölt az IHF év legjobbjának járó díjára

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) a hivatalos honlapján nyilvánosságra hozta a 2019-es év legjobb férfi játékosának járó díj jelöltjeit. A Telekom Veszprémből a dán Rasmus Lauge neve szerepel a listán.

Férfi kézi: mától 2Rule-mezekben a veszprémiek – fotók!

A férfi kézilabda NB I-ben szereplő Telekom Veszprém a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a játékosok július 1-jétől (mától) a Magyar Sportmárka Zrt. által forgalmazott 2Rule márkájú felszerelést hordják majd.

Férfi kézi: Athénba igazol a korábbi veszprémi szélső

A handball-planet.com kézilabdás szakportál beszámolója szerint a görög bajnok AEK Athénnál folytatja pályafutását Cristian Ugalde, a német élvonalbeli Hannovertől távozó spanyol balszélső.

Kézi BL: íme, a kalapbeosztás a csoportkör sorsolása előtt

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a sorozat hivatalos honlapján tette közzé a férfi és a női Bajnokok Ligája csoportkörének július 1-jén esedékes sorsolásához szükséges kalapbeosztásokat. A férfiaknál a Veszprém az 1., a Szeged pedig a 3., a nőknél a Győr az 1., az FTC pedig a 3. kalapba került.

Ahogy mi megéltük: „Te jó ég, mégsem hiába kocsikáztunk 800 km-ről Veszprémbe!”

Sorozatunkban személyes élmények alapján elevenítünk fel egy-egy emlékezetes mérkőzést, eseményt. A 46. részben székelyföldi olvasónk, Gál Zoltán idézi fel azt a napot, amikor a Veszprém férfi kézilabdacsapata először harcolta ki a részvételt a Bajnokok Ligája négyes döntőjében. 

Férfi kézi BL: megkapja a szabadkártyát a Szeged – sajtóhír

A lengyel przegladsportowy.pl információi szerint a Mol-Pick Szeged megkapja a szabadkártyát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2020–2021-es idényére.

Férfi kézi BL: Bánhidi Bence és három veszprémi az álomcsapatban

Az Európai Kézilabda-szövetség a hivatalos honlapján nyilvánosságra hozta a férfi Bajnokok Ligája 2019–2020-as álomcsapatát, amelyben Bánhidi Bence (Mol-Pick Szeged), valamint a Telekom Veszprémből Manuel Strlek, Blaz Blagotinsek és David Davis vezetőedző is helyet kapott.

Kézi BL: az MKSZ az FTC-nek és a Siófoknak is kért szabadkártyát, de csak az FTC-ét fogadták be

A Magyar Kézilabda-szövetség a hivatalos honlapján bejelentette, három magyar csapatnak, a férfiaknál a Mol-Pick Szegednek, míg a nőknél az FTC-Rail Cargo Hungariának és a Siófoknak kért szabadkártyát a Bajnokok Ligájára, ám az európai szövetség (EHF) utóbbiét nem fogadta el. A Győri Audi ETO és a Telekom Veszprém biztosan főtáblás.

Kézi: A konkrét felkészülés július 13-án kezdődik – David Davis

Július 13-án indulnak újra a csapatedzések a Telekom Veszprém férfi kézilabda-csapatánál és David Davis vezetőedző hangsúlyozta, már nagyon várja, hogy együtt lássa a teljes keretet.    

Nagy László: kosarasból a világ egyik legjobb kézilabdázója

Az utóbbi idők egyik legjobb magyar férfi kézilabdázója, a világklasszis jobbátlövő, Nagy László 2019-es visszavonulása óta a Telekom Veszprém sportigazgatójaként és a Magyar Kézilabda-szövetség alelnökeként dolgozik. A 39 éves, 209-szeres egykori válogatott játékossal pályafutása „legjeit” idéztük fel.

Kézi NB I: nem nevezett a Vác, a Felsőörs indul a férfiaknál

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) a beérkezett nevezések alapján véglegesítette a férfi és a női NB I mezőnyét a 2020–2021-es idényre.

Férfi kézi: elbúcsúztatták a veszprémi szurkolók Terzicet – videó

Mirsad Terzic 11 év után távozik a Telekom Veszprém kézilabdacsapatától. Csütörtökön a csapat szurkolói is elbúcsúztak a játékostól a Benedek-hegyen. A 36 éves bosnyák átlövőnek – aki mezt kapott ajándékba – láthatóan jólesett a drukkerek meglepetése, amit magyarul köszönt meg.

Csak a BL-trófea hiányzik – Mirsad Terzic 11 év után távozik Veszprémből

Tizenegy év után hagyja el Veszprémet és a férfi kézilabdacsapatot a bosnyák Mirsad Terzic, aki csaknem ötszáz mérkőzést játszott a klub színeiben. A kiváló játékosnak van mire visszaemlékeznie: a Nemzeti Sport kérésére beszélt az elmúlt évtizedről, családjáról, edzőiről, játékostársairól, a csapatban betöltött szerepeiről és a hiányzó Bajnokok Ligája-trófeáról.

Férfi kézi BL: hat veszprémit és négy szegedit jelöltek az álomcsapatba

Annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány miatt félbeszakított 2019–2020-as idény négyes döntőjét csak idén decemberben rendezik meg, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a hivatalos honlapján közzétette a férfi Bajnokok Ligája álomcsapatának bő keretét, amelyből kikerül majd a végső együttes. A nyilvános szavazás május 26-án, kedden veszi kezdetét.