Tömegsport: közel tízezren a népligeti női futógálán

Staicu Simona nyerte a 10 kilométeres fő számot a népligeti női futógálán, amelynek több mint 9550 résztvevője volt vasárnap.

Tömegsport: augusztus 31-én lesz a budapesti utcalimpia

Augusztus 31-én negyedszer rendezik meg az utcalimpiának is nevezett Budapest Urban Gamest (BUG).

Tömegsport: júniusban rendezik az első Nemzeti Futóversenyt

Június 8-án Budapesten rendezik meg első alkalommal a Nemzeti Futóversenyt, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmód és a rendszeres sportolás fontosságára.

Tömegsport: Javulnak a statisztikák – Szabó Tünde

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára szerint arra kell törekedni, hogy a diákok ne csak a testnevelés órákon mozogjanak, hanem az iskolán kívül is egyre többen kapcsolódjanak be a sportolásba. Azon is dolgoznak, hogy a szabadidő sportolók minél több színvonalas sportlétesítményt használhassanak ingyenesen vagy kedvezményes áron.

Tömegsport: Torghelle a lányának is ajánlja a sportos vakációt

Hatodik alkalommal rendezi meg Budapest Főváros Önkormányzata az „Iskolakapun kívüli programok” keretében az immár hagyományosnak mondható sportos vakáció a városban elnevezésű eseménysorozatot. A nyári szünidő két és fél hónapja alatt ingyenes mozgásos, művészeti, játékos, vetélkedős és sportprogramokat kínálnak általános és középiskolás fiataloknak. 

Szabadidősport: több mint tízezer futó a Margitszigeten

Több mint tízezren indultak el a hat szombati számban a 33. Telekom Vivicittá Városvédő Futás első napján a Margitszigeten.

Budapest Maraton: megdőlt a nevezési rekord

Rekordszámú, 30 400 előnevezés érkezett a szombaton és vasárnap sorra kerülő 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál – V4 futóhétvégére.

Tömegsport: több mint kétmillióan az Európai Diáksport Napján

Huszonhat országban több mint kétmillióan, közte 300 ezer magyar tanuló sportolt egyszerre legalább 120 percet pénteken, az Európai Diáksport Napján.

Jótékonyság: félmaraton a beregszászi járásban

Több száz gyerek fog rajthoz állni szombaton Kárpátalján, magukon viselve az adományvonal 1353-as hívószámát; az adománygyűjtő rendezvénnyel a nehéz körülmények között élő emberekre szeretné felhívni a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet – ismertették az M1 aktuális csatorna szerdai adásában.

Tömegsport: rekordot dönthet az Európai Diáksport Napja

Már több mint 800 iskola jelentkezett a pénteki Európai Diáksport Napjára, melyen akár a tavalyi részvételi rekord is megdőlhet.

Tömegsport: több hidat is lezárnak vasárnap délelőtt futóverseny miatt

Forgalomkorlátozásokat vezetnek be a fővárosban a Wizz Air Budapest Félmaraton futóverseny miatt vasárnap, délelőtt lezárják egyebek mellett a Lánchidat és a Szabadság hidat – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Tömegsport: szeptember közepén rendezik a 21. Nagy Sportágválasztót

Szeptember 15-én és 16-án rendezik a Merkapt Sportközpontban a 21. Budapesti Nagy Sportágválasztót.

Tömegsport: szombaton indul a XIII. Mozdulj, Balaton!

Szombaton indul a XIII. Mozdulj, Balaton! szabadidősportos programsorozat, melynek keretében idén is – akárcsak tavaly – 34 település 37 strandján várják a sportolni vágyókat.

Fülhallgatóval a sportpályán – hogyan hat a zene a teljesítményre?

Tagadhatatlan, hogy manapság a zene rendkívül fontos szerepet játszik a mindennapi életünkben, s nem jelent ez alól kivételt a sport világa sem. Ha körülnézünk egy futópályán vagy egy konditeremben, azt látjuk, hogy az emberek döntő többsége zenét hallgatva edz. Egyre gyakoribb jelenség az is, hogy a sztársportolók fülhallgatóban vonulnak be a verseny színhelyére. De vajon miért szeretünk zenét hallgatni sportolás közben? Valóban lehet tényleges hatása a zenehallgatásnak a teljesítményünkre?

Balaton-átúszás: tízezernél is többen indulhatnak idén

Tízezernél is több indulót várnak a szervezők idén a 35. Balaton-átúszásra, amelyet július elsejére hirdettek meg.

Tömegsport: ingyenes MTK-meccsnézés is a sportos vakációban

Ötödik alkalommal rendezi meg Budapest Főváros Önkormányzata az „Iskolakapun kívüli Programok” keretében az immár hagyományosnak mondható sportos vakációt a fővárosban. Az eseménysorozat keretében a nyári szünidő két és fél hónapja alatt ingyenes mozgásos, művészeti, játékos, vetélkedős és sportprogramokat kínálnak általános és középiskolás fiataloknak Budapest különböző pontjain, tehetségtől, előképzettségtől függetlenül.

Tömegsport: díjazzák a sportoló közösségeket

Magyarországon ma a népesség 44 százaléka semmilyen formában nem sportol – a testmozgást nem túlzottan kedvelők miatt nagy vállalkozásba fogott a Decathlon áruházlánc, a sportoljma.hu oldalon ezentúl igyekszik sportoló közösségeket építeni.

Tömegsport: már több mint 1.2 millió gyerek sportol naponta

Szabó Tünde szerint a mindennapos testnevelés bevezetésének eredményeként ma már több mint 1.2 millió gyerek mozog naponta rendszeresen legalább 45 percet.

Tömegsport: szombaton huszadszor Kékes Csúcsfutás

Szombaton jubileumi 20. alkalommal rendezik meg a KPMG Kékes Csúcsfutást, amelyen várhatóan közel kétezren kapaszkodnak fel az ország legmagasabb pontjára, az 1014 méter magasan fekvő Kékestetőre.

Balaton-átúszás: július elsején rendezik meg az idei versenyt

Július elsején rendezik meg az idei, sorrendben 35. Balaton-átúszást – tájékoztatták a szervezők csütörtökön az MTI-t.