Szabadidősport: szabadtéri programok augusztus közepéig a Nyugati téren

A helyszín és az eseménysorozat pénteki megnyitó sajtóeseményén elhangzott, hogy a háromhektáros, növényekkel tarkított környezetben mindennap más szabadtéri sportprogramon hozhatják magukat formába az érdeklődők a neves instruktorok vezetésével tartott edzéseken.

Szabadidősport: rendkívüli Országfutás jövő péntekig

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre való tekintettel a futók versenyéhségének kielégítésére rendkívüli eseményt hoztak létre Országfutás 11.5 elnevezéssel.

Terepfutás: Fuss, Forest! – viadal a Budakeszi Vadasparkban

Fuss, Forest! elnevezéssel terepfutóversenyt rendez a Budakeszi Vadaspark április 5-én, vasárnap.

Tömegsport: Elindult az óvodai labdaprogram – Szabó Tünde

Elindult a több mint négyezer óvodát érintő, mintegy 300 ezer gyermek óvodai sportolását elősegítő Ovis Labdaprogram, a kezdeményezés keretében elsőként Tiszavasváriban és Nyíregyházán adott át sportszercsomagokat a gyerekeknek Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára pénteken.

Tömegsport: 39 országban sportolnak az Európai Diáksport Napján

Az Európai Diáksport Napja alkalmából 39 országban sportolnak fiatalok pénteken.

Tömegsport: szeptember 27-én Európai Diáksport Napja

Az idén szeptember 27-én rendezik meg az Európai Diáksport Napját, amelynek során a szervezők tájékoztatása szerint 33 ország csaknem hárommillió iskoláskorú gyermeke vesz majd részt a legalább 120 percnyi mozgás- és sportprogramon.

Tömegsport: 84 országból érkeznek futók a Budapest Félmaratonra

Az előzetes nevezések alapján 84 országból érkeznek futók a vasárnapi 34. Wizz Air Budapest Félmaratonra.

Tömegsport: idén nyáron is lesz Sportos vakáció a városban

Idén nyáron hetedik alkalommal rendezi meg Budapest Főváros Önkormányzata a fővárosi gyerekeket megcélzó Sportos vakáció a városban elnevezésű programját, amely iránt az érdeklődés évről évre nő.

Tömegsport: ötszázan úszhatják át a Dunát augusztus 31-én

Ötszázan úszhatják át a Dunát augusztus 31-én az Utcalimpiának is nevezett Budapest Urban Games (BUG) keretein belül.

Kajak-kenu: kétezren evezték át a Balatont

Több mint kétezren evezték át a Balatont szombaton a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Balaton-átevezés elnevezésű rendezvényén.

Tömegsport: ünnepélyesen átadták a budafoki sportparkot

Ünnepélyesen átadták Budafok-Tétényben a „DunaFok” elnevezésű szabadidő- és sportparkot.

Tömegsport: közel tízezren a népligeti női futógálán

Staicu Simona nyerte a 10 kilométeres fő számot a népligeti női futógálán, amelynek több mint 9550 résztvevője volt vasárnap.

Tömegsport: augusztus 31-én lesz a budapesti utcalimpia

Augusztus 31-én negyedszer rendezik meg az utcalimpiának is nevezett Budapest Urban Gamest (BUG).

Tömegsport: júniusban rendezik az első Nemzeti Futóversenyt

Június 8-án Budapesten rendezik meg első alkalommal a Nemzeti Futóversenyt, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmód és a rendszeres sportolás fontosságára.

Tömegsport: Javulnak a statisztikák – Szabó Tünde

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára szerint arra kell törekedni, hogy a diákok ne csak a testnevelés órákon mozogjanak, hanem az iskolán kívül is egyre többen kapcsolódjanak be a sportolásba. Azon is dolgoznak, hogy a szabadidő sportolók minél több színvonalas sportlétesítményt használhassanak ingyenesen vagy kedvezményes áron.

Tömegsport: Torghelle a lányának is ajánlja a sportos vakációt

Hatodik alkalommal rendezi meg Budapest Főváros Önkormányzata az „Iskolakapun kívüli programok” keretében az immár hagyományosnak mondható sportos vakáció a városban elnevezésű eseménysorozatot. A nyári szünidő két és fél hónapja alatt ingyenes mozgásos, művészeti, játékos, vetélkedős és sportprogramokat kínálnak általános és középiskolás fiataloknak. 

Szabadidősport: több mint tízezer futó a Margitszigeten

Több mint tízezren indultak el a hat szombati számban a 33. Telekom Vivicittá Városvédő Futás első napján a Margitszigeten.

Budapest Maraton: megdőlt a nevezési rekord

Rekordszámú, 30 400 előnevezés érkezett a szombaton és vasárnap sorra kerülő 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál – V4 futóhétvégére.

Tömegsport: több mint kétmillióan az Európai Diáksport Napján

Huszonhat országban több mint kétmillióan, közte 300 ezer magyar tanuló sportolt egyszerre legalább 120 percet pénteken, az Európai Diáksport Napján.

Jótékonyság: félmaraton a beregszászi járásban

Több száz gyerek fog rajthoz állni szombaton Kárpátalján, magukon viselve az adományvonal 1353-as hívószámát; az adománygyűjtő rendezvénnyel a nehéz körülmények között élő emberekre szeretné felhívni a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet – ismertették az M1 aktuális csatorna szerdai adásában.