Atlétika: Ez volt életem utolsó tízpróbája – Zsivoczky-Pandel

Idén, 42 évesen újra országos bajnokságot nyert a 2005-ben világbajnoki bronzérmet szerző tízpróbázónk, a már edzőként dolgozó Zsivoczky-Pandel Attila. Megkérdeztük, miért határozott úgy, hogy elindul, hogyan lett edző, és mi lehet a jövője a hazai tízpróbának.

Atlétika: a tízpróbázó Zsivoczky Attila 10. bajnoki címét nyerte

Zsivoczky-Pandel Attila meggyőző fölénnyel bizonyult a legjobbnak férfi tízpróbában az atléták kétnapos összetett országos bajnokságán.

Atlétika: Kevin Mayer világcsúcsot ért el tízpróbában

A világbajnok Kevin Mayer új világcsúcsot ért el tízpróbában a franciaországi Talence-ben rendezett versenyen.

Videó: ilyen, amikor rúdugrás közben eltörik a rúd

A Berlinben zajló atlétikai Európa-bajnokság szerdai versenynapján a svéd tízpróbázó, Marcus Nilsson alatt eltörött a rúd rúdugrás közben. A svéd atléta szerencsére nem sérült meg, és végül holtversenyben a hetedik helyen, 460 centiméterrel zárta a rúdugrást.

Atlétika: visszavonul London és Rio olimpiai bajnoka

Bejelentette visszavonulását szerdán Ashton Eaton amerikai atléta, aki Londonban és Rio de Janeiróban is megnyerte a tízpróbát.

Rio 2016: tízpróbában is olimpiai csúccsal amerikai arany

A súlylökés után tízpróbában is olimpiai csúccsal született amerikai arany a riói olimpián, az 1500 méteres futást követően Ashton Eaton örülhetett, ezzel megvédte londoni címét. Az ezüstérmet a francia Kevin Mayer szerezte meg, a harmadik a kanadai Damian Warner lett.

Rio 2016: ezért visel szuperhősfejfedőt a tízpróba ásza

A tízpróbázók olimpiai versenyét öt szám után vezető, címvédő amerikai Ashton Eaton szuperhősökre emlékeztető sapkában töltötte a versenyszámok közötti pihenőket a riói atlétikastadionban. Nem azért, mert Magneto-fan.

Atlétikai Eb: fehérorosz arany a tízpróbában, Zsivoczky a 17.

A tízpróbázó Zsivoczky Attila a 17. helyen végzett a zürichi atlétikai Európa-bajnokság szerdai versenynapján.

Atlétikai Eb: Zsivoczky maradt a 20. helyen a rúdugrás után

A tízpróbázó Zsivoczky Attila rúdugrásban 4,40 métert ért el a zürichi atlétikai Európa-bajnokságon szerdán.

Atlétikai Eb: diszkoszban is szezoncsúcsot ért el Zsivoczky

A tízpróbázó Zsivoczky Attila a 110 m gát után diszkoszvetésben is idei legjobbját érte el a zürichi atlétikai Európa-bajnokságon szerdán.

Atlétikai Eb: Zsivoczky egyéni szezoncsúcsot ért el 110 gáton

A tízpróbázó Zsivoczky Attila a 22. helyen zárta a 110 méteres gátfutást a zürichi atlétikai Európa-bajnokság tízpróbaversenyén. A két visszalépés miatt 23 fősre olvadt mezőnyben összetettben a 22. helyen áll a 37 éves magyar.

Atlétikai Eb: Zsivoczky 7. magasugrásban, 3. 400 méteren

A tízpróbázó, Zsivoczky Attila magasugrásban a hetedik, 400 méteren pedig a harmadik lett futamában a zürichi atlétikai Európa-bajnokságon.

Atlétikai Eb: Zsivoczky nyerte a súlylökést, már a 23.

Zsivoczky Attila egyik erős számában megmutatta, hogy 37 évesen is számolni kell vele: súlylökésben 15.56 méteres szezoncsúcsot ért el, amellyel megnyerte a számot. 824 szerzett pontjával összesítésben három szám után 2304 ponttal a 23. helyre jött előre a 25 fős mezőnyben.

Atlétikai Eb: Zsivoczky még a 25., Minczér és Móricz kiesett

A távolugrás után sem tudott elmozdulni az utolsó helyről Zsivoczky Attila a zürichi atlétikai Európa-bajnokság tízpróba számában. A legjobb kísérlete 665 centiméteres lett, ezzel a távolugrást a 24. helyen zárta.

Atlétikai Eb: Zsivoczky bemutatkozott, 100-on 11.52

Elsőként Zsivoczky Attila mutatkozott be a 27 fős magyar küldöttségből a kedden kezdődött zürichi atlétikai Európa-bajnokságon: a tízpróbázó 100 méteren 11.52 másodperces eredményt ért el.

Atlétikai vb: Eaton fölényesen nyerte meg a tízpróbát

Az amerikai Ashton Eaton 8809 ponttal, fölényesen nyerte meg a tízpróbát a moszkvai atlétikai világbajnokságon. A német Michael Schrader 8670 ponttal zárt a második helyen, a bronzérmes a kanadai Damian Warner, 8512 ponttal. Eaton eredménye a szezon legjobbja, Schrader, Warner és a negyedik helyezett francia Kevin Mayer is egyéni csúcsot döntött.

Atlétika: visszavonul Sebrle, olimpiai bajnok cseh tízpróbázó

Sorozatos sérülései miatt pénteken bejelentette visszavonulását Roman Sebrle, olimpiai bajnok cseh tízpróbázó.