Fürdőruhás világrekord dőlt meg Oroszországban – KÉPEK

Hallott már a Grelka Fest elnevezésű eseményről? Itt az ideje. Az oroszországi Zelenaja hegyen elhelyezkedő síparadicsomban rendezett eseményen nemrég világrekord született: 1761 ember síelt vagy snowboardozott egyszerre fürdőruhában.

Síugró-vk: Kobajasi 144 métert ugrott, és negyedszer nyert

Szezonbeli negyedik sikerét aratta Kobajasi Rjoju a síugrók világkupa-sorozatának vasárnapi versenyén, a svájci Engelbergben.

Alpesisí-vk: Ha meg is döntöm a rekordját, Schild marad a legjobb – Shiffrin

Mikaela Shiffrin minden bizonnyal még az alpesi világkupa jelenlegi idényében megdönti Marlies Schild rekordját a műlesiklásban aratott futamgyőzelmeket illetően, ugyanakkor nem gondolja, hogy jobb lenne az osztrák sízőnél.

Alpesisí-vk: elmaradt a férfi óriás-műlesiklás Söldenben

Elmaradt a férfi alpesi sízők világkupa-sorozatának vasárnapi, idénynyitó versenye az ausztriai Söldenben.

Marcel Hirscher megcélozza a nyolcadik kristálygömböt is

Vajon sikerül-e megszereznie sorozatban nyolcadszor is az összetett győzelemért járó nagy kristálygömböt Marcel Hirschernek? Gyermeke megszületése után most nehezebb dolga lesz. Alábbi összeállításunkban megtekintheti a téli sportok 2018–2019-as világkupaszezonjának összes eredményét!

TE: téli sportágak tanszék lesz a Testnevelési Egyetemen

Ünnepélyes keretek között írt alá megállapodást a Magyar Országos Korcsolyázószövetség (MOKSZ) képviseletében Kósa Lajos elnök és Schulek Csaba ügyvezető igazgató, valamint a Testnevelési Egyetem (TE) képviseletében prof. dr. h. c. Mocsai Lajos rektor és dr. Sterbenz Tamás általános rektorhelyettes.

Sílövészet: visszavonult a négyszeres olimpiai bajnok

Bejelentette visszavonulását Darja Domracseva négyszeres olimpiai bajnok fehérorosz sílövő.

Kósa Lajos: Fejlődnünk kell tovább

Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázószövetség elnöke szerint külföldön nem magyar ügyként kezelik a múlt héten kirobbant botrányt, míg a női versenyzők és a válogatott kínai vezetőedzője közti konfliktust igyekeznek elsimítani.

Téli olimpia: a népszavazás nem támogatta a svájci rendezést

A vasárnapi népszavazás során a svájci Wallis tartomány lakossága nemmel voksolt arra, a Sion városa pályázzon-e a 2026-os téli olimpia rendezési jogára.

Téli olimpia: a MOBK köszöntette a pjongcsangi győzteseket

A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja hétfőn köszöntötte és tagjaivá fogadta a februári, pjongcsangi olimpián az első magyar téli ötkarikás aranyérmet szerző rövid pályás férfi gyorskorcsolyaváltó tagjait, Burján Csabát, Knoch Viktort, Liu Shaoangot és Liu Shaolin Sándort.

Sífutás: megdőlt, immár 472 km felett a 24 órás világcsúcs

A finn Hans Mäenpää és Anni Angeria megdöntötte a férfi és női sífutás 24 órás világcsúcsát.

Alpesi sí: a szövetség elnöke nem hisz Miklós Editnek

Mint beszámoltunk róla, Miklós Edit csütörtökön bejelentette visszavonulását. A Nemzeti Sport a síző sajtótájékoztatója után megkereste a Magyar Síszövetség novemberben megválasztott elnökét, Bajai Andrást, aki kijelentette, nem igaz, hogy az ő ténykedése miatt nem folytatja a versenyző a pályafutását.

Sílövészet: elnöki lemondás követte a házkutatást

Két nappal a Nemzetközi Sílövő Szövetség (IBU) salzburgi központjában történt házkutatás után lemondott Anders Besseberg, a szervezet elnöke.