Jégkorong: négy évre eltiltották a kokainozó oroszt

A Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) négy évre eltiltotta Jevgenyij Kuznyecovot kokainhasználatért.

Téli olimpia: eldőlt, Olaszország rendezi a 2026-os játékokat

Döntött a Nemzetközi Olimpiai Bizottság: Olaszországban rendezik a 2026-os téli olimpiát – adta hírül a NOB hivatalos honlapján. Milánó és Cortina d'Ampezzo ad otthont az ötkarikás játékoknak.

Olaszország: lebontanák a San Sirót, 2026-ra új stadiont kaphat Milánó

A 2026-os téli olimpiai pályázat részeként új multisport-arénát húznának fel a San Siro helyére Milánóban – minderről a Nemzetközi Olimpiai Bizottság lausanne-i kongresszusán számolt be Paulo Scaroni, a Milan klubelnöke és Alessandro Antonello, az Inter igazgatója.

Rp. gyorskorcsolya: befejezi az olimpiai bajnok kanadai

Bejelentette visszavonulását Samuel Girard, aki tavaly, a pjongcsangi téli olimpián a kanadai rövid pályás gyorskorcsolyázók közül elsőként nyert egyéni aranyérmet 1000 méteren.

Jégkorong: a magyar válogatott Nottinghamben selejtez az olimpiára

A magyar férfi jégkorong-válogatott februárban Nottinghamben kapcsolódik be a 2022-es pekingi téli olimpia selejtezősorozatába.

Olimpia 2026: a svéd pályázat is megkapta a szükséges kormánygaranciát

A svéd kormány megadta a szükséges garanciát Stockholm 2026-os téli olimpiai pályázatához.

Olimpia 2026: kormánygarancia az olaszoknál a téli játékokra

Az olasz kormány megadta a szükséges garanciát Cortina d'Ampezzo és Milánó közös téli olimpiai pályázatához.

Biatlon önerőből – még a kajajegyét is lenyúlták a vezetők

Külföldön jobban ismerték Tagscherer Imrét, mint itthon, pedig sílövészetben három téli olimpián is képviselte Magyarországot. Sohasem kapott érdemi támogatást a szövetségtől, amellyel harminc évet felölelő karrierje alatt szinte folyamatosan harcban állt, így jobb híján amatőrként, saját erejéből érte el, amit elért.

Téli olimpia: a NOB derűlátó a stockholmi látogatás előtt

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) illetékes ügyvezetője bizakodik a 2026-os téli ötkarikás játékok pályázatának politikai támogatásában a küldöttségük jövő heti, stockholmi látogatása előtt.

Téli olimpia: a síszövetség elnöke szerint racionalizálni kell a programot

Nem szabad engedni, hogy túl nagyra nőjön a téli olimpia a Nemzetközi Síszövetség (FIS) elnöke szerint.

Olimpia: Bíztam benne, utcákat neveznek el rólunk – Liu Shaoang

Csaknem egy éve állhatott fel a magyar férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó a pjongcsangi téli olimpián a dobogó legfelső fokára. Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor neve most felkerült a budapesti Olimpiai park emléktáblájára is. Az NSO Tv az esemény után készített interjút a Liu testvérekkel. 

Téli olimpia: Salt Lake City kandidál a 2030-as játékokra

Salt Lake Cityt választotta az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOC) potenciális amerikai rendezőjelöltnek a 2030-as téli olimpiai játékokra.

Olimpia 2026: Calgaryban megszavazták a rendezési pályázat visszavonását

Calgary városi tanácsa hétfőn egyhangúlag megszavazta, hogy vonják vissza a 2026-as téli olimpia megrendezésére benyújtott pályázatukat.

Téli olimpia 2026: az olasz kormány kiáll a pályázat mellett

Az olasz kormány korábbi álláspontjával ellentétben Matteo Salvini belügyminiszter egy interjúban arról beszélt, hogy amennyiben a 2026-os téli olimpia rendezésére jelentkezett Milánó és Cortina d'Ampezzo közös pályázatának fedezetéhez nem sikerül a teljes összeget magánpénzekből összegyűjteni, a kormány kipótolja azt.

Téli olimpia: Calgaryban leszavazták a 2026-os pályázatot

Visszavonhatják Calgary pályázatát a 2026-os téli olimpia megrendezésére, miután a keddi népszavazáson a lakosság több mint 56 százaléka a kandidálás ellen voksolt.

Téli sportok: befejezi a kétszeres olimpiai bajnok brit

Visszavonul Lizzy Yarnold szkeletonos, aki két aranyérmével Nagy-Britannia legeredményesebb téli olimpikonja.

Téli olimpia 2026: máris veszélyben a svéd kandidálás

Három nappal azt követően, hogy Stockholm hivatalos pályázóvá vált a 2026-os téli olimpiára, máris veszélyben a kandidálása.

Pjongcsang 2018: nyereséges volt a téli olimpia

A dél-koreai szervezők 55 millió dolláros (15.5 milliárd forint) nyereséget könyvelhettek el a februári, Phjongcshangban rendezett téli olimpián.

Marcel Hirscher megcélozza a nyolcadik kristálygömböt is

Vajon sikerül-e megszereznie sorozatban nyolcadszor is az összetett győzelemért járó nagy kristálygömböt Marcel Hirschernek? Gyermeke megszületése után most nehezebb dolga lesz. Alábbi összeállításunkban megtekintheti a téli sportok 2018–2019-as világkupaszezonjának összes eredményét!