NHL: ott lehetnek a 2022-es és a 2026-os téli olimpián a profik

A remények szerint szerepelhetnek a 2022-es és 2026-os téli olimpián az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) sztárjai – ebben állapodtak meg szerdán a liga vezetői a játékosok érdekvédelmi szervezetével (NHLPA).

Téli olimpia: a klímaváltozás drasztikus hatása a helyszínekre

A klímaváltozás miatt a következő évtizedekben drasztikusan csökkenni fog azoknak a helyszíneknek a száma, amelyek alkalmasak téli olimpia megrendezésére.

Peking 2022: elégedett a NOB az eddigi munkálatokkal

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elégedett azzal a munkával, amelyet a 2022-es pekingi téli ötkarikás játékok szervezőbizottsága a koronavírus-járvány közepette végez.

Liu Shaolin Sándor: Innentől keményen tolom a munkát

Nem teherként éli meg, saját magát motiválja azzal az olimpiai bajnok, hogy kimondja: újrázni akar 2022-ben, Pekingben. 

Peking 2022: női csapatvezetőt neveztek ki a britek élére

Az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok volt öttusázót, Georgina Harlandot nevezték ki a brit olimpiai csapat vezetőjévé a 2022-es pekingi téli játékokra.

Milánó 2026: az olaszok elfogadták az olimpiai törvényt

Az olasz parlament elfogadta az olimpiai törvényt, amely a Milánóban és Cortina d'Ampezzóban sorra kerülő 2026-os téli játékok szervezését és irányítását határozza meg.

Rp. gyorskorcsolya: ismét visszavonult a hatszoros olimpiai bajnok Viktor An

Befejezte pályafutását Viktor An, aki hat olimpiai aranyérmével a rövid pályás gyorskorcsolyázás történetének legeredményesebb képviselője.

Ahogy mi megéltük: „Akkorát csaptam az asztalra, hogy kiborult a paprikás krumpli”

Sorozatunkban személyes élmények alapján elevenítünk fel egy-egy emlékezetes mérkőzést, eseményt. A 14. részben Nagy Zsolt eleveníti fel, hogy járt az ebédre szánt paprikás krumplija, amikor a magyar férfi rövid pályás gyorskorsolya váltó történelmi aranyat nyert a pjongcsangi téli olimpián.

Téli olimpia: Pekingben nem gondolnak a halasztásra

A 2022-es pekingi téli olimpia szervezői részletes elemzést készítenek arról, hogy a 2020-as tokiói nyári játékok 2021-re halasztása milyen hatással lehet a terveikre.

Jégkorong: Háriék bejutottak az olimpiai selejtező 4. körébe

A magyar válogatott 4–1-re győzött a britek ellen a nottinghami olimpiai selejtezőn, ezzel továbbjutott a csoportból a selejtező 4. körébe, amely már közvetlenül dönt a 2022-es, pekingi, olimpiai részvételről. A mieink két harmad után 2–0-ra vezettek, ezután a hazaiak szépítettek, de a folytatásban Hári János és Sofron István is gólt szerzett, beállítva ezzel a végeredményt.

Megvertük a briteket is, tornagyőztesként jöhet a 4. forduló az olimpiai selejtezőben!

Évek óta nem játszott olyan színvonalas és vagány meccset a magyar férfi jégkorong-válogatott, mint ezúttal az olimpiai selejtező házigazdájával, Nagy-Britanniával, amelyet 4–1-re meg is vert. Jarmo Tolvanen csapata ezzel továbbjutott az ötkarikás kvalifikáció utolsó szakaszába! Rajna Miklós lett a meccs legjobbja: 97.92 százalékkal védett.

Jégkorong: hosszabbításban győztük le Romániát az olimpiai selejtezőn

A magyar jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3–2-re győzött Románia ellen a Nottinghamben zajló olimpiai selejtezőtorna második fordulójában. Ezzel két találkozót követően ötpontosak Hári Jánosék. A mérkőzés legjobbja az első felnőttválogatott gólját jegyző Papp Kristóf lett.

Hosszabbításban vertük meg Romániát az olimpiai selejtezőn

Nehezen kivívott győzelemmel folytatta szereplését a Nottinghamben zajló olimpiai jégkorong-selejtezőn a magyar férfiválogatott, amely Románia ellen a hosszabbításban 3–2-re nyert. Ma este a házigazda Nagy-Britannia minden bizonnyal megveri Észtországot, és akkor vasárnap este eldönthetjük egymás ellen, melyikünk jut tovább az ötkarikás kvalifikáció utolsó szakaszába, ahol már tényleg a Pekingbe kijutás lesz a tét.

Téli olimpia: Japán támogatja a szapporói pályázatot

A Japán Olimpiai Bizottság szerdán hivatalosan támogatásáról biztosította Szapporo pályázatát a 2030-as téli ötkarikás játékokra.

Olimpia: Szapporo rendezné a 2030-as téli játékokat

Szapporo városa hivatalosan is jelezte szándékát a 2030-as téli olimpiai játékok, illetve a paralimpia megrendezésére.

Téli ifjúsági olimpia: 23 magyar indul Lausanne-ban

Huszonhárom magyar versenyző indul a 3. téli ifjúsági olimpián, melyet január 9. és 22. között rendeznek Lausanne-ban.

Téli olimpia: a magyar hódeszkás megcélozza a kvótát

A következő téli olimpián való szereplés reális cél lehet a hódeszkás Fricz Botond számára, aki slopestyle-ban a múlt héten Európa-kupa-futamot nyert a hollandiai Landgraafban.

Ki foglalja el Marcel Hirscher trónját?

A férfi alpesi sízőknél az osztrák Marcel Hirscher visszavonulása miatt megüresedett a trón, a nőknél azonban az amerikai Mikaela Shiffrin kihívókra vár. Meg tudja-e őrizni a koronáját a síugróknál a japán Kobajasi Rjoju és marad-e a norvég dominancia a sífutóknál, északi összetettben és a férfi sílövőknél? Mindezekre választ kapnak olvasóink, ha végig követik a sívilágkupa 2019–2020-as idényét az NSO-val.

Milánó 2026: korábbi gyalogló a koordinációs testület élén

A finn Sari Essayahot nevezte ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a 2026-os milánói téli játékok előkészületeit felügyelő testület vezetőjévé.

Peking 2022: zöld, befogadó és tiszta olimpiát ígérnek a szervezők

Zöld, befogadó és tiszta játékokat ígérnek a 2022-es, pekingi téli olimpia és paralimpia szervezői.