Atlétika: ezért viselt kesztyűt a forróságban is a távolugró a vb-n

Igazán furcsa látvány volt a vasárnap befejeződő katari atlétikai világbajnokságon a brit Shara Proctor, aki a szaharai hőség ellenére kesztyűben állt rajthoz női távolugrásban.

Balaton, szilvapálinka, 90 év, és Európa-bajnok távolugrónk emlékei

Július elsején már a 90. életévét töltötte be Földessy Ödön, aki távolugrásban az 1954-es berni atlétikai Európa-bajnokságon arany-, az 1952-es helsinki olimpián bronzérmes volt. A távolugrás kilencszeres magyar bajnoka nyert még két országos elsőséget a 4x100 méteres síkfutóváltó tagjaként – pedig minden vágya az volt, hogy kiváló magasugróvá váljon.

Dopping: megbukott a lett atléták elnöke londoni mintájával

Megbukott a 2012-es londoni olimpián adott mintájával Ineta Radevica Európa-bajnok távolugró, a Lett Atlétikai Szövetség elnöke. A 2010-ben Eb-győztes, 2011-ben világbajnoki ezüstérmes exsportoló mintájának újratesztelése során az oxandrolon nevű szteroid nyomaira bukkantak az ellenőrök.

Atlétika: a 19 éves Echevarría megint hatalmasat ugrott

A fedett pályás világbajnok kubai Juan Miguel Echevarría továbbra is nagyszerű formában van, amit szombaton a németországi Bad Langensalzában rendezett távolugró-viadalon is bizonyított, ugyanis 868 centiméteres eredménnyel győzött.

Atlétika: a britek olimpiai bajnoka az idény végén visszavonul

Az idény végén befejezi pályafutását Greg Rutherford, a britek olimpiai, világ- és Európa-bajnok távolugrója.

Atlétika: szerb aranyérem született női távolugrásban

Ivana Spanovics nyerte meg a női távolugrás döntőjét a birminghami fedett pályás atlétikai világbajnokságon. A szerb sportoló 696 centiméterre ugrott, a második helyen végző amerikai Brittney Reese hét centivel maradt el tőle.

Atlétika: Greg Rutherford nem indul a fedett pályás vb-n

Greg Rutherford, a britek olimpiai bajnok távolugrója nem vállalja a szereplést a csütörtökön kezdődő birminghami fedett pályás atlétikai világbajnokságon.

Szalma László: „A mai napig nem tudom megemészteni a történteket”

Szabadtéren és fedett pályán elért eredményei egyaránt tovább élnek, mint Bob Beamon világcsúcsa. A távolugrás magyar rekordere, az utolsó ugrások nagymestere, Szalma László október 27-én lesz 60 éves. Ahogyan az egykori atléta fogalmazott, az első hatvan év rendben volt.

Atlétikai vb: világbajnoknak tekintik a negyedik helyezett távolugrót

Szerbiában még mindig nem fogadják el, hogy Ivana Spanovics elveszítette az aranyérmet, mert hiába ugrott mindenkinél nagyobbat a londoni atlétikai világbajnokságon, a lebbenő rajtszám előbb fogott talajt. Az újvidéki sportoló negyedik helyezése ellenére akadt olyan fogadóiroda, amely világbajnoknak tekinti.

Atlétikai vb: a szerb edzőt nem érdekli az összeesküvés-elmélet

„Igazságtalanság”, jelentette ki tömören Ivana Spanovics, a szerbek távolugrója, aki hiába ugrott mindenkinél nagyobbat az atlétikai világbajnokságon, a rosszul rögzített rajtszám ért először talajt, így onnan számítva csak a 4. eredményt érte el. A szövetség szerint az amerikai fölény miatt nem fogadták el az óvást, Goran Obradovics edző viszont nagyon objektíven értékelt.

Atlétikai vb: négy centi döntött az aranyról férfi távolugrásban

Luvo Manyonga győzött férfi távolugrásban a londoni atlétikai világbajnokságon. A dél-afrikai sportoló, aki a riói olimpián ezüstérmes lett, négy centivel előzte meg az amerikai Jarrion Lawsont.

Videó: ugrás közben hagyta el a parókáját a nigériai atléta

Nem mindennapi esetnek lehettek szemtanúi a Gyémánt Liga oslói állomására kilátogató szurkolók. A 28 éves olimpiai ezüstérmes távolugró Blessing Okagbare elvesztette parókáját, ráadásul az ugrása közben. A nigériai sportoló végül a hetedik helyen zárt. Íme, az eset!

Atlétika: rég nem látott eredmények távol- és magasugrásban

Férfi távolugrásban a dél-afrikai Luvo Manyonga, míg női magasugrásban az orosz Marija Laszickene produkált nagyszerű eredményt a hollandiai Hengelóban rendezett atlétikai versenyen.

Távol a hazától – Gyarmati Olga

Hosszasan csöngött a londoni magyar követség telefonja 1958. április 12-én délelőtt. A vonal túloldalán zaklatott női hang mutatkozott be és kért találkozót. Azt mondták neki, hívását ismételje meg később, mert az illetékes elvtárs házon kívül tartózkodik, ám a hölgy nem jelentkezett többé. A telefonáló nem más volt, mint a londoni olimpia távolugróbajnoka, Gyarmati Olga. A követség nem sokkal később felvette a kapcsolatot a magyar belügyminisztériummal.

Atlétika: 14 éves távolugró kápráztatta el a világot – videó

A mindössze 14 éves francia Heather Arneton egészen elképesztő, 6.57 méteres eredményt ért el női távolugrásban egy fedett pályás versenyen, Eaubonne-ban.

Rio 2016: az orosz távolugró „egyedül érzi magát” az olimpán

Sajnálja, hogy nincs ott a riói olimpián a többi orosz atléta, s „egyedül érzi magát” a játékokon Darja Klisina távolugró.

Rio 2016: egy orosz atléta mégis versenyezhet az olimpián

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elfogadta Darja Klisina fellebbezését, így a távolugró – egyetlen orosz atlétaként – mégis versenyezhet a riói olimpián.

Rio 2016: amerikai győztes férfi távolugrásban

A riói olimpia férfi távolugróversenyében az amerikai Jeff Henderson az utolsó sorozatban egyetlen centivel túlugrotta a dél-afrikai Luvo Manyongát, ezzel megnyerte az aranyérmet. A bronz a brit Rutherfordnak jutott, aki utolsó ugrásával ért el 829 cm-t, de így sem tudta megvédeni Londonban szerzett olimpiai bajnoki címét.

Rio 2016: az orosz távolugró semlegesként indulhat

Az oroszok távolugrója, Darja Klisina a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) döntése értelmében semlegesként indulhat az augusztus 5-én kezdődő Rio de Janeiró-i olimpián.

Rio 2016: óriásit ugrott a női távolugrás amerikai címvédője

Egészen elképesztő eredménnyel, 731 centiméterrel nyerte meg az amerikai atlétikai olimpiai válogatóversenyt Brittney Reese, a női távolugrás ötkarikás címvédője.