Válogatott: így indult az utazás Budapestről Nagyszombatba

A magyar szurkolók csütörtök 13 órakor buszokkal, autókkal elindultak a Népligetből Nagyszombatba, a magyar labdarúgó-válogatott szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőjére. Az NSO Tv ott volt az induláskor. 

Magyar szurkolók mindenütt – ez volt a Szlovákia elleni Eb-selejtező felvezetése

Nagyszombatban Szlovákia ellen megkezdte a részben hazai rendezésű 2020-as Európa-bajnokság selejtezősorozatát a magyar labdarúgó-válogatott. A kilátogató magyar szurkolókat fokozott biztonsági intézkedések várták, ám a hangulatra így sem lehetett panasz, a drukkerek ezúttal is kitettek magukért.

Tokió 2020: bemutatták a szurkolókat segítő robotokat

A jövő évi tokiói olimpia szervezőbizottsága bemutatta pénteken azokat a robotokat, amelyeket az olimpia és a paralimpia alatt fognak alkalmazni, hogy „a leginnovatívabb olimpiai játékként” emlékezzenek a 2020. évi nyári játékokra.

Kép: a Bayern-szurkolók erős üzenetet küldtek az UEFA-nak

Mint ismert, szerdán este a Liverpool 3–1-re legyőzte, és ezzel kiejtette a Bayern Münchent a Bajnokok Ligájából. A bajorok szurkolói azonban nemcsak az eredmény miatt elégedetlenkedtek: egyértelmű üzenetet fogalmaztak meg a videobíróval kapcsolatban.

Labdarúgás: Te melyikbe tartozol? Az FFT nagy drukkerhatározója

Az ókori római nézőktől az interneten statisztikákkal dobálózó sznobokig rengeteg szurkolót láthattunk már a labdarúgás világában. Az FFT most bemutatja a különböző törzseket. Te melyikbe tartozol?

Milan: a „hatlövetű” Piatek máris megihlette a szurkolókat – VIDEÓ

Öt tétmérkőzésen már hat gólnál jár az AC Milan téli szerzeménye, Krzysztof Piatek teljesítménye, valamint westernhősöket idéző gólöröme pedig megihlette a milánói klub drukkereit is, akik az Atalanta ellen 3–1-re megnyert idegenbeli bajnokin már saját, személyre szabott nótával éltették a lengyel csatárt.

Újpest: „Bödének esélye sem lenne a kezdőbe kerülni, Novothny sokkal jobb”

Az Újpest és a Ferencváros derbije (1–1) előtt beszélgetett az NSO Tv néhány újpesti szurkolóval. Arra kerestük a választ, hogy mennyire elégedettek csapatuk eddigi teljesítményével, és ebben az idényben melyik meccsen láttak olyan futballt a liláktól, amilyet folyamatosan szeretnének látni. Emellett szóba került az is, hogy mi lett volna, ha annak idején Böde Dániel a Fradi helyett az Újpesthez igazol. A mérkőzés előtt azt is elmondták, mit várnak a derbitől, kitől várják a gólokat. 

„A verbuválás személyes agitáció útján is folyni fog”

Manapság azt mondanánk, közösségépítés, a húszas években nem volt ilyen fennkölt neve a drukkercsoportok szerveződésének. Hogyan alakult ki a legnépszerűbb magyar klub, a Ferencváros szurkolótábora, amely az első volt az országban?

Nincs több óriászászló és füst: másképp kell szurkolni a Libertadores-kupában

Óriászászlók, füstök, papírkonfetti-eső, kifeszített csíkok, gigantikus koreográfiák, eszelős – néha már túlzottan is eszelős – hangulat és szurkolás. A dél-amerikai futballról a sztárok mellett elsőre ez ugrik be minden rajongónak. És mivel sztárból – legalábbis befutott, pályafutása csúcsán járó csillagból – kevesebb van, s a dél-amerikai csapatok játékereje sem összemérhető dicsőségesebb korszakokkal, marad a hangulat. Már ha a kontinens labdarúgó-szövetsége, a CONMEBOL nem fogja vissza...

Videó: látni kell az ausztrálok reakcióját a rendőri ellenőrzésre

Nem lehet azt mondani, hogy az ausztrál futballszurkolók a legveszedelmesebbek a világon. Az ausztrál rendőrség a Melbourne Victory legutóbbi találkozóján azonban mégis véletlenszerűen megállított szurkolókat, akiket át is kutattak, leginkább pirotechnikai eszközök után kutatva. Ahogy a videóból is látszik, a drukkerek ezt azonban nem vették a szívükre, viszont nagyon örültek, mikor a rendőrök végül semmit sem találtak náluk.

Newcastle: óriási trollok voltak a drukkerek a Sunderlanddel

Ha finoman akarunk fogalmazni, kijelenthetjük, hogy a Newcastle és a Sunderland futballcsapatának drukkerei nem kifejezetten kedvelik egymást. És annak ellenére, hogy a két csapat közt jelenleg két osztálynyi a különbség, így is megoldják a szurkolók, hogy tudassák riválisaikkal, mennyire utálják őket.

Serie A: nápolyiakat szállító busz gázolt halálra Inter-szurkolót

Egy Inter-szurkoló meghalt, miután szerdán az Inter–Napoli bajnoki előtt elütötte egy, a Napoli szurkolóit szállító kisbusz.

Jégkorong: Oslo is „bárhová” – magyar szurkolók Norvégiában

Bár túl sokan nem ültek a lelátón az Oslo melletti lörenskogi jégcsarnokban a magyar jégkorong-válogatott franciák elleni mérkőzésén, magyar drukkerek így is akadtak köztük. Merthogy a hokiszurkoló már csak ilyen –  „bárhová” elmegy a csapatért, vagy a csapat jön házhoz.

El: az antiszemita dal, amely miatt az UEFA a Chelsea ellen vizsgálódik

A Chelsea szurkolói a londoni rivális Tottenhamnek címezték azt az antiszemita nótájukat, amely miatt az UEFA vizsgálódik a klub ellen a Mol Vidivel játszott csütörtöki Európa-liga-mérkőzést követően – írja több angol lap.

NB I: így érkeztek meg a Honvéd-szurkolók a Vidi elleni rangadóra

Különvonattal érkeztek a Honvéd szurkolói a Mol Vidi elleni rangadóra, a vasútállomásról gyalog vonultak az Mol Aréna Sóstóhoz.    

Libertadores-kupa: döntöttek, elhalasztják a finálé visszavágóját

Magyar idő szerint eredetileg szombat este 21 órakor kezdődött volna a labdarúgó Libertadores-kupa döntőjének visszavágója, melyen a River Plate a Boca Juniorsszal készül(t) összecsapni a 2–2-re végződő első meccs után. A mérkőzés előtti órák most sem teltek el balhé nélkül, így a szövetség végül a találkozó elhalasztása mellett döntött.

Labdarúgás: Budapesten az angol ősamatőrök

Budapestre látogattak az angol amatőr labdarúgás mintacsapata, az 1882-ben alapított Corinthian és az 1883-as születésű Casuals 1939-es egyesüléséből keletkezett Corinthian-Casuals FC képviselői. A jelenleg az angol hetedosztályban szereplő klub baráti együttműködésre készül az eredetileg 1900-ban gründolt, a nyáron újjáalakult Budapesti Atlétikai Klubbal (ismertebb nevén a BAK-kal), s a Londonból érkező vendégek az amatőr futball értékeinek ápolása és a formálódó összefogás jegyében megnézték szombat reggel a BAK–MTK Baráti Kör (8–5) BLSZ III-as bajnoki mérkőzést.

Válogatott: a drukkerek féltik Rossit, az NL-t Micimackó-kupához hasonlítják

Befejeződtek a Nemzetek Ligája csoportküzdelmei a magyar labdarúgó-válogatott számára, a mieink a C-liga 2. csoportjában a finnek mögött a második helyen végeztek. Az NSO Tv még a Finnország ellen 2–0-ra megnyert mérkőzés előtt kérdezte a szurkolókat az NL-ről, Marco Rossiról és Dzsudzsák Balázs visszatéréséről.