Görögország: megtámadtak egy játékvezetőt, sztrájkolnak a bírók

Határozatlan időre sztrájkot hirdettek a görög futballbírók, miután egyik társukat, Tanasszisz Ciloszt szerda reggel munkába menet megtámadta négy, maszkot viselő személy.

Labdarúgás: éhségsztrájkba kezdett egy mexikói bíró

Éhségsztrájkba kezdett egy mexikói futballbíró, mert szerinte a labdarúgó-szövetség rasszista bánásmódot alkalmaz vele szemben. „Nem pénzt kérek, hanem igazságot” – mondta a média képviselőinek Adalid Maganda.

Guatemala: sztrájkba léptek az ország legjobb labdarúgói

Meghatározatlan időre sztrájkot hirdettek Guatemala labdarúgói, akik már az e hétvégi bajnoki fordulóban sem lépnek pályára, s mostantól a nemzeti válogatottban sem szerepelnek.

Juventus: érdeklődés hiányában a sztrájk elmaradt

Ahogy arról beszámoltunk, felháborodtak a Fiat autógyártó cég alkalmazottai, amiért az olasz élvonalbeli Juventus 112 millió euróért, valamint évi 30 millió eurós fizetésért szerződtette Cristiano Ronaldót, a Real Madrid ötszörös aranylabdás labdarúgóját, s úgy döntöttek, július 15–17. között sztrájkba lépnek. Ez viszont nem sikerült túl acélosra.

Juve: CR átigazolási díja miatt sztrájkba lépnek az autógyár dolgozói

Felháborodtak a Fiat autógyártó cég alkalmazottjai, amiért az olasz élvonalbeli Juventus 112 millió euróért, valamint évi 30 millió eurós fizetésért szerződtette Cristiano Ronaldót, a Real Madrid ötszörös aranylabdás labdarúgóját.

Videó: meccs közben leültek a bíró igazságtalansága miatt

Egészen elképesztő végjátékot hozott a bosnyák másodosztályú labdarúgó-bajnokságban a Zvijezda–Bosna Visoko találkozó. A hajrában a vendégek futballistái egyszerűen megelégelték, hogy a játékvezető folyamatosan ellenük fúj, és hagyja, hogy a hazaiak húzzák az időt, így egyszerűen leültek a pályára. Az ellenfél nem zavartatta magát, rúgott még két gólt, így 3–0-val ért véget a mérkőzés…

La Liga: a katalán csapatok csatlakoznak a keddi sztrájkhoz

A spanyol labdarúgó-bajnokság katalán együttesei, így az FC Barcelona, az Espanyol és a Girona is csatlakozik a keddi általános katalóniai sztrájkhoz.

Válogatott: sztrájk nehezítette meg néhány játékos útját

A Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott tagjainak többsége már a telki edzőtáborban tartózkodik.

Premjer-Liga: sztrájkba léptek a Torpedo Moszkva futballistái

Az orosz élvonalban sereghajtó Torpedo Moszkva labdarúgói fizetésük több hónapos elmaradása miatt kedden nem voltak hajlandók edzeni.

Rio 2016: sztrájkol a munkások hetven százaléka

Az alacsony bérek miatt sztrájkba lépett a jövő évi riói olimpia építkezésein dolgozó munkások többsége.

Spanyolország: a bíróság közbeszólt, elmarad a sztrájk!

A spanyol Nemzeti Törvényszék felfüggesztette a korábban a labdarúgók szakszervezete (AFE) által meghirdetett sztrájkot, így az élvonalbeli bajnokság (Primera División) hátralévő két fordulóját is megrendezhetik – többek között. A szövetség (RFEF) hivatalos közleményben jelezte, hogy mégsem függeszti fel a bajnokságokat és egyéb sorozatokat.

La Liga: csütörtökön dönt a bíróság a játékosok sztrájkjáról

A spanyol bíróság csütörtökön dönt a spanyol játékos-szakszervezet (AFE) sztrájkjának törvényességéről. A profi labdarúgóliga (LFP) szerint a munkabeszüntetés szabályellenes, ezenkívül fordulónként 50 millió eurós bevételkieséssel járna, és a bajnokságok végét jelentené. A futballisták bíznak az igazukban.

Eredivisie: rendőrsztrájk miatt elmarad a Feyenoord meccse

A holland rendőrök sztrájkja miatt elmarad vasárnap a Feyenoord–Vitesse bajnoki labdarúgó-mérkőzés.

MLS: elhárult a sztrájkveszély, indulhat a bajnokság

Hosszas tárgyalások után megegyezett az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) vezetősége és a játékos-szakszervezet, így biztossá vált, hogy március 6-án elkezdődhet a bajnokság 20. szezonja.

Bundesliga: káosz várható a vasutassztrájk miatt

Nagyon nagy káosz várható a német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 8. fordulójában, mivel a német vasutasok szombattól hétfő hajnalig sztrájkolnak, ami ellehetetleníti a szurkolók mérkőzésre való eljutását.

Vb 2014: sztrájk Natalban és Rióban, de Sao Paulóban nem

Több helyen is sztrájk fogja nehezíteni a közlekedést a csütörtök este kezdődő brazíliai világbajnokságon, így Rio de Janeiróban és Natalban is. Sao Paulóban viszont elmarad a munkabeszüntetés.

Vb 2014: újabb haláleset; felfüggesztették a sztrájkot

A Sao Pauló-i metró dolgozói felfüggesztették a sztrájkot, de mivel béremelési kérelmük süket fülekre talált, a világbajnokság nyitó napján ismét a munkabeszüntetés mellett dönthetnek. A brazíliai nagyvárossal kapcsolatos hír, hogy egy metróvonal építése során egy munkás életét vesztette.

Hegymászás: a serpák sztrájkja béníthatja a szezont

Elképzelhető, hogy sztrájkba lépnek a Csomolungmán dolgozó serpák, miután a hegy történetének legsúlyosabb tragédiájában a legfrissebb jelentések szerint legalább 13 társuk veszítette életét – tudatta az AP hírügynökség.

Vb 2014: a gyilkosok kihasználták a rendőrsztrájkot

Véget ért a rendőrségi sztrájk a kelet-brazíliai Bahia államban, miután a munkabeszüntetés kezdete óta eltelt 48 órában harminckilenc embert gyilkoltak meg és rablások tucatjait követték el a tartományban – jelentette be a helyi kormányzat csütörtök délután, miután a főváros, Salvador da Bahia utcáin napközben már a hadsereg katonái és rendőrségi elitegységek járőröztek.

Rio 2016: 300 munkás dolgozott volna, de nem hagyták őket

Tovább folytatódik a 2016-os Rio de Janieró-i olimpia versenyhelyszíneit építő munkások két hete tartó sztrájkja, annak ellenére, hogy úgy tűnt, a felek megegyeztek a munkálatok folytatásáról.