Sznúker-vb: O'Sullivan vezet az elődöntőben, Wilson hátrányban

A Sheffieldben zajló sznúker-világbajnokság elődöntőjében Ronnie O'Sullivan 5:3-ra vezet Mark Selby ellen, míg a címvédő Judd Trumpot búcsúztató Kyren Wilson 6:2-es vesztésre áll Anthony McGill-lel szemben az első szakasz után. 

Sznúker-vb: kiesett a címvédő; O'Sullivan továbbjutott

A Sheffieldben zajló sznúker-világbajnokság negyeddöntőjében búcsúzott a címvédő Judd Trump, aki 13:9-re kikapott Kyren Wilsontól. Ahogy arról beszámoltunk, a Neil Robertsont legyőző Mark Selby is már a négy közé jutott, ahogy este Ronnie O'Sullivan és Anthony McGill is.

Sznúker-vb: kiesett a 2. kiemelt, Selby az első elődöntős

A háromszoros győztes Mark Selby jutott be elsőként a sheffieldi sznúker-világbajnokság elődöntőjébe, mivel 13:7-re legyőzte a második helyen kiemelt Neil Robertsont. Az angol versenyző ellenfele a fináléért a Mark Williams–Ronnie O'Sullivan csata győztese lesz.

Sznúker-vb: bajban a címvédő, a 2. kiemelt és O’Sullivan is

Nehéz helyzetből várja a keddi folytatást Judd Trump a sheffieldi sznúker-világbajnokságon, a címvédő az első nap után 10:6-os hátrányban van Kyren Wilsonnal szemben az egyik fél 13. megnyert frémjéig tartó negyeddöntőben.

Sznúker-vb: „Ha elveszteném az egyik karom és lábam, akkor esnék ki a top 50-ből”

Ahogy arról beszámoltunk, Ronnie O'Sullivan bejutott a Sheffieldben zajló sznúker-világbajnokság negyeddöntőjébe, ahol Mark Williamsszel találkozik. A második fordulóbeli, Ting Csün-huj ellen aratott győzelme után szokásához híven hangzatos nyilatkozatot adott.

Sznúker-vb: Ronnie O'Sullivan bejutott a negyeddöntőbe

A Sheffieldben zajló sznúker-világbajnokság 2. fordulójának korai vasárnapi mérkőzésein a favoritok diadalmaskodtak.

Sznúker-vb: megszenvedett, de nyert az első kiemelt

A címvédő Judd Trump, valamint az egyaránt háromszoros világbajnok Mark Selby és Mark Williams is bejutott pénteki győzelmével a legjobb nyolc közé a Sheffieldben zajló sznúker-világbajnokságon.

Sznúker-vb: O’Sullivan óriási rekorddal kezdett Sheffieldben

Ronnie O’Sullivan mindössze 108 perc alatt legyőzte a thaiföldi Thepchaiya Un Noohot a sheffieldi sznúker-világbajnokság első fordulójában, ezzel 41 percet faragott az eddigi gyorsasági rekordból.

Sznúker-vb: már van kiemelt búcsúzója a tornának

A második helyen kiemelt Neil Robertson és az ötödikként rangsorolt John Higgins is bejutott a második fordulóba a Sheffieldben zajló sznúker-világbajnokságon. A vasárnapi játéknap nagy nyertese a norvég színekben versenyző Kurt Maflin volt, aki nagy csatában legyőzte David Gilbertet – az angol játékos az idei torna első kiemelt búcsúzója.

Sznúker-vb: az első napon 16 közé jutott a címvédő

A sheffieldi sznúker-világbajnokság első napján a világranglistát vezető, címvédő Judd Trump 10:8-ra legyőzte Tom Fordot, így bejutott a legjobb 16 közé.

Sznúker-vb: fordulat, szombattól mégsem lehetnek nézők

Csak a sznúker-világbajnokság pénteki nyitó napján engednek be nézőket a Crucible Színház lelátójára – közölte a sportágat irányító szervezet, amely a brit kormány friss határozatára reagált döntésével.

Sznúker: Kísérleti patkányként kezelnek minket – O’Sullivan

Még el sem kezdődött a sznúker-világbajnokság első fordulója, máris megvan az első továbbjutó. A selejtezőt sikerrel megvívó Anthony Hamilton asztmája miatt úgy döntött, nem kockáztatja meg, hogy elkapja a koronavírust, ezért visszalépett a Kyren Wilson elleni mérkőzéstől.

Sznúker: pénteken rajtol a vb – nézőkkel, távolságtartással

Kedden befejeződött a selejtező, szerdán sorsoltak a főtáblán, pénteken pedig elrajtol a sznúker-világbajnokság Sheffieldben, ahol Nagy-Britanniában kísérleti jelleggel nézők előtt zajlanak az események.

Sznúker-vb: O'Sullivan felesleges kockázatnak tartja a nézők beengedését

Ronnie O'Sullivan, minden idők egyik legjobb játékosa szerint felesleges kockázatot jelent, hogy korlátozott számban beengednek nézőket a sznúker-világbajnokságra.

Sznúker: gerincfájdalmak gyötrik, visszavonul a világbajnok

Műtét helyett a visszavonulást választotta a 2002-es sznúkervilágbajnok, Peter Ebdon – jelentette be a 49 éves angol játékos, aki saját bevallása szerint karácsony óta hát-, nyak- és vállfájdalommal küzd, a gerincét azonban nem akarja megoperáltatni.

Koronavírus: elhalasztották a sznúker-világbajnokságot is

Jövő héten kezdődött volna az idei sznúker-világbajnokság, a nemzetközi szövetség azonban szerdán közölte: a koronavírus-járvány miatt új időpontot jelöltek ki a sheffieldi tornának. Ha a brit kormány is hozzájárul, július 31. és augusztus 16. között rendezik meg a vb-t.

Sznúker: briliáns lökés, az ellenfél is csak ámult – videó

Stephen Maguire talán a 2020-as évek egyik legtrükkösebb lökését vitte véghez a 2020-as sznúker Mastersen. Az egyetlen szépséghiba a lökésében, hogy a fehér golyó is lement, ám ez mit sem von le a briliáns trükk szépségéből. A szerencsés lökést látva az ellenfél, Niel Robertson is csak ámult.

John Higgins: Judd élete formájában van, öröm vele sznúkerezni

A négyszeres világbajnok először járt Budapesten, ahol lenyűgözte a telt ház és a lelkes közönség is.

Sznúker: az Ász, a Varázsló és „Öcsisajt” – ilyen volt a gála

A skót John Higgins volt a legnépszerűbb, az angol Judd Trump játszott a legjobban, a magyar tehetség, Révész Bulcsú pedig mindkettőt legyőzte a szétlövéses játékban az immár ötödik budapesti sznúkergálán, ahová Judd Trump a világbajnoki serleget is magával hozta.

Sznúker: leszálló ágban a csúcsrakéta, Ronnie O'Sullivan

Egyre kevesebb tornán indul, ám így is a legnagyobb érdeklődés övezi a fellépéseit. A sznúker valaha volt legtehetségesebb játékosa, Ronnie O'Sullivan aligha szerez már több világbajnoki címet, ugyanis már csak azért játszik, mert ehhez ért a legjobban.