?>
Spanyolország: David Villa tagadja a szexuális zaklatás vádját

David Villa világ- és Európa-bajnok spanyol labdarúgó tagadja, hogy szexuálisan zaklatta volna korábbi klubjának, a New York City FC-nek az egyik női alkalmazottját.

FIFA: szexuális zaklatás miatt felfüggesztették a haiti szövetség elnökét

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kilencven napra felfüggesztette Yves Jean-Bartot, a haiti szövetség elnökét, aki ellen vizsgálatot indítottak, mert állítólag szexuálisan zaklatott női játékosokat a közép-amerikai ország válogatottjának edzőközpontjában.

Gyorskorcsolya: terápiára kötelezték az olimpiai bajnokot

Szexuális zaklatás miatt terápiára kötelezték Lim Hjo Dzsunt, a dél-koreaiak olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázóját.    

Cselgáncs: szexuális zaklatással vádolják a dél-koreai vb-győztest

Rendőri őrizetben várhatja az ügyészségi döntést a dél-koreaiak olimpiai ezüstérmes, kétszeres világbajnok cselgáncsozója, Vang Ki Csun, akit kiskorú sérelmére elkövetett szexuális zaklatással vádolnak.

USA: 215 milliót fizetne a tornaszövetség a Nassar-ügy áldozatainak

Az Egyesült Államok Torna Szövetsége (USAG) 215 millió dolláros kártérítést adhat a Larry Nassar által korábban molesztált áldozatoknak – írja az ESPN.

Műkorcsolya: több francia szexuális erőszakkal vádolja az edzőt

Szexuális erőszakkal vádolta meg edzőjét több volt francia műkorcsolyázónő harminc évvel a történtek után: Hélene Godard, Anne Bruneteaux és Béatrice Dumur a L’Express című hetilapban szerdán közölt riportban Gilles Beyert, Jean-Roland Racle-t és Michel Lotzot gyanúsították meg, de egyikük sem tett feljelentést. A párosban 2000-ben világbajnoki bronzérmes Sarah Abitbol pedig egy könyvben írta meg, hogyan erőszakolta meg 15 esztendős korában és utána két évig rendszeresen 1990 és 1992 között az edzője, Gilles Beyer.

Cselgáncs: ötéves börtönbüntetést kapott a kétszeres olimpiai bajnok

Ötéves börtönbüntetésre ítélték Peter Seisenbacher kétszeres olimpiai bajnok osztrák cselgáncsozót.

Úszás: zaklatási ügye óta először szólalt meg Kenderesi

Először szólalt meg Kenderesi Tamás, akit a kvangdzsui világbajnokság utolsó estéjén egy helyi szórakozóhelyen elkövetett mozdulat miatt a dél-koreai hatóságok szexuális zaklatással vádolták meg – az olimpiai bronzérmes úszó a TV2 Tények Plusz című műsorának nyilatkozott.

Anglia: felmentették a szexuális zaklatás vádja alól Paul Gascoigne-t

A Teesside Crown Court bíróság elsőfokú döntése értelmében a korábbi 57-szeres válogatott angol labdarúgó, Paul Gascoigne nem bűnös az ellene felhozott szexuális zaklatás vádjában, ugyanakkor a bíró jelezte, enyhébb vádpont miatt fontolgatja a büntetés kiszabását.

Juve: a világbajnok szerint CR „kivásárolta” magát a balhéból

Az egyik legjobb női futballista, Alex Morgan ugyanúgy kezeli Cristiano Ronaldót, mint bármelyik másik átlagembert, és meggyőződése, hogy a portugál klasszist csak a pénzének köszönhetően mentették fel a szexuális zaklatás vádja alól.

Úszás: megvan, mennyit fizet a szexuális zaklatással vádolt Kenderesi – sajtóhír

Hárommillió von (won), mintegy 750 ezer forint lehet a kvangdzsui vizes világbajnokság után szexuális zaklatással megvádolt Kenderesi Tamásra kiszabott bírság – írja a Yonhap hírügynökség.

Vizes vb: de mi történt?! Ez várhat Kenderesi Tamásra?

Szexuális zaklatás vádjával letartóztatta, de később el is engedte a dél-koreai rendőrség Kenderesi Tamást, az olimpiai bronzérmes magyar úszó egyelőre nem hagyhatja el Dél-Koreát.

Vizes vb: a MÚSZ közleményt adott ki Kenderesi ügyében

Mint beszámoltunk róla, a dél-koreai rendőrség megtiltotta, hogy Kenderesi Tamás elhagyja az országot, mert vizsgálat indult az olimpiai bronzérmes ellen szexuális zaklatás ügyében. Az alábbiakban a Magyar Úszószövetség közleményét olvashatják az ügyről.

Németország: „A szexuális zaklatás a sportban nagyobb gond, mint az egyházakban”

Csaknem kétszer annyi gyerek eshet szexuális bántalmazás áldozatául a sportszövetségeknél Németországban, mint a hatalmas felháborodást kiváltó egyházi visszaélések esetében – jelentette pénteken az ARD közszolgálati csatorna honlapja.

Boksz: júliusban tárgyalják a lányát molesztáló bunyós ügyét

Már 900 napja van előzetesben a korábbi váltósúlyú ökölvívó-világbajnok Carlos Baldomir, aki a gyanú szerint szexuálisan molesztálta nyolcéves kislányát.

Anglia: kiengedték a börtönből a válogatott szélsőt

Kiengedték a börtönből a 12-szeres angol válogatott Adam Johnsont, aki 16 éven aluli lánnyal létesített szexuális kapcsolat miatt került rács mögé.

Ázsia: a dél-koreai női sportolók harmadát zaklatják

Egy tanulmány szerint a női sportolók 37 százalékát éri pályafutása során szexuális zaklatás Dél-Koreában.

Torna: csődöt jelentett az amerikai szövetség a perek miatt

Csődeljárást kért maga ellen az Egyesült Államok Torna Szövetsége (USAG) a tavaly kirobbant szexuális zaklatási botrány következményeként.

Bundesliga: szexuális zaklatás miatt vizsgálódnak a Schalkénál

A Bild beszámolója szerint a Schalke belső vizsgálatot, a rendőrség pedig nyomozást indított, miután egy 22 éves szurkolónővel erőszakoskodhattak a Nürnberg ellen 5–2-re megnyert német élvonalbeli mérkőzés alatt a Veltins Arénában.

Anglia: szexuális zaklatással vádolják Paul Gascoigne-t

Szexuális zaklatással vádolják Paul Gascoigne-t, az angol labdarúgó-válogatott korábbi klasszisát.