Szabadidősport: a Balatonnál és Szigligeten is lesz félmaraton

Az augusztus 19-i Napfelkelte és a szeptember 14-i szigligeti félmaratoni futóversenyre összesen mintegy 3000 résztvevőt várnak a szervezők.

Szabadidősport: tizenegy település kaphat futópályát

Az Országos Futópálya-építési Programon tizenegy település nyert, és összesen 12 pálya épül: Baja, Esztergom, Fót, Gödöllő, Hajdúböszörmény, Kecskemét, Budapesten Kőbánya és Óbuda, Pápa, Szeged, Székesfehérvár és Szolnok juthat hozzá összesen négyszázötvenmillió forint támogatáshoz, melyet futópálya építésre, üzemeltetésre és fenntartásra kell fordítaniuk. A nyertes pályázatokat Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos jelentette be Budapesten a Szabadidősport-egyesületek Országos Szövetsége (SZEOSZ) szervezésében tartott sajtótájékoztatón.

Tömegsport: ünnepélyesen átadták a budafoki sportparkot

Ünnepélyesen átadták Budafok-Tétényben a „DunaFok” elnevezésű szabadidő- és sportparkot.

Szabadidősport: támogatás futókörök, görparkok és vasalt utak építésére

Egymilliárd forintos támogatást fordít az állam városi futókörök, görparkok és vasalt utak építésére az elkövetkezendő időszakban.

Szabadidősport: több mint 40 sportág a nyár sportfesztiválján

Több mint negyven sportág 2500 versenyzőjének részvételével rendezik meg június 20. és 23. között a nyár legnagyobb magyarországi sportfesztiválját a Lupa Beach-en.

Vivicittá: minden eddiginél többen neveztek az idén

Minden eddiginél többen, 31 293-an neveztek idén a kétnapos 34. Telekom Vivicittá városvédő futófesztiválra, amelynek fő számát, a 21 kilométeres félmaratonit a férfiaknál Horváth György, a nőknél Virág-Erdélyi Zsófia nyert meg.

Szabadidősport: az Ötpróba révén 24-en utazhatnak Tokióba

Az Ötpróba szabadidősport-eseménysorozat 24 résztvevője elutazhat a jövő évi tokiói olimpiára.

Kutatás: a magyarok 33 százaléka sportol rendszeresen

A magyar lakosság 33 százaléka végez kisebb-nagyobb gyakorisággal intenzívebb testmozgást a legutóbbi Eurobarometer felmérés szerint.

Csupasport: a hobbisportban a méréseké a jövő

A csupasport.hu oldal Erdélyi Nándorral beszélgetett a hobbisportolók körében egyre népszerűbb állóképességi kihívásokról.

Országfutás: 200 ezer kilométer a cél az idén

Jövő szombattól kezdődően kilenc napon keresztül zajlik a nyolcadik Országfutás.

190 km/h-val háromkerekű motoron? Nem vicc!

A kelet-közép-európai országok újságírói számára az ausztriai Ischglben tartott bemutatót új szabadidőmotorjáról a Yamaha. A helyszínen megtudhattuk, mit érdemes tudni a Nikenről, aminél többet aligha beszélnek motorról 2018-ban.

Szabadidősport: a sport és a turizmus egymást erősítik

A kerékpáros turizmus és a tömegsportrendezvények hozzájárulnak a szezonalitás csökkentéséhez az idegenforgalomban, a sport és a turizmus egymást erősítik – hangsúlyozták a Magyar Kerékpáros Szövetség és a Magyar Szabadidősport Szövetség képviselői a Magyar Turisztikai Szövetség sajtóbeszélgetésén hétfőn Budapesten.

Balaton-átúszás: tizenkétezer résztvevőt várnak június 30-án

A tervek szerint június 30-án kerül sor a 36. Lidl Balaton-átúszásra, amelyen hagyományosan Révfülöpről indulnak a résztvevők és a balatonboglári Platán strandra érkeznek meg.

Szabadidősport: 43 500 embert mozgat meg az EFOP-1.8.6-17

Magyarország kevésbé fejlett régióiban 43 500 embert mozgat meg trénerek segítségével a Magyar Szabadidősport-szövetség (MSZSZ) a „Magadért sportolj!” elnevezésű programsorozattal, melynek célja a prevenciós egészségfejlesztés.

Szabadidősport: több mint tízezer futó a Margitszigeten

Több mint tízezren indultak el a hat szombati számban a 33. Telekom Vivicittá Városvédő Futás első napján a Margitszigeten.

Szabadidősport: elindult az ingyenes sportolást segítő program

A lakosság sporthoz való hozzáférését és a helyi sportlétesítmények rendszeres használatát ösztönzi a Hiszek Benned! program harmadik alprogramja, amelynek indulását csütörtökön jelentették be Nyíregyházán.

Sportfinanszírozás: 11 milliárd jut a szabadidősportra

Több mint 11 milliárd forint jut szabadidősportra, amely a központi költségvetés szabadidősportra előirányzott tételéből, több évet átfogó pályázatokból és programfinanszírozásokból áll össze. Ezenfelül az egyes sportágak még további összegeket fordítanak saját forrásaikból a szabadidősportra – jelentette ki Szabó Tünde.

Szabadidősport: Pető Viktória nyerte meg a Finn 100 akciót

Pető Viktória nyerte a Finn 100 akciót, a Magyar Szabadidősport-szövetség (MSZSZ) és Finnország budapesti nagykövetségének közös programját.

Szabadidősport: elmarad a szombatra tervezett Balaton-átevezés

A várható erős szél miatt elmarad az eredetileg augusztus 12-re tervezett, majd szeptember 9-re halasztott Mol Balaton-átevezés Fonyód és Badacsony között – tájékoztatta Vaskuti Máté főszervező az MTI-t.

Szabadidősport: bevették Barcikát a spártaiak

Nem csak a táv volt szuper a Spartan Race kazincbarcikai állomásán, ahol extra nehezítő körülménnyel is meg kellett küzdeniük a kihívást kedvelőknek.