Vivicittá: minden eddiginél többen neveztek az idén

Minden eddiginél többen, 31 293-an neveztek idén a kétnapos 34. Telekom Vivicittá városvédő futófesztiválra, amelynek fő számát, a 21 kilométeres félmaratonit a férfiaknál Horváth György, a nőknél Virág-Erdélyi Zsófia nyert meg.

Szabadidősport: az Ötpróba révén 24-en utazhatnak Tokióba

Az Ötpróba szabadidősport-eseménysorozat 24 résztvevője elutazhat a jövő évi tokiói olimpiára.

Kutatás: a magyarok 33 százaléka sportol rendszeresen

A magyar lakosság 33 százaléka végez kisebb-nagyobb gyakorisággal intenzívebb testmozgást a legutóbbi Eurobarometer felmérés szerint.

Csupasport: a hobbisportban a méréseké a jövő

A csupasport.hu oldal Erdélyi Nándorral beszélgetett a hobbisportolók körében egyre népszerűbb állóképességi kihívásokról.

Országfutás: 200 ezer kilométer a cél az idén

Jövő szombattól kezdődően kilenc napon keresztül zajlik a nyolcadik Országfutás.

190 km/h-val háromkerekű motoron? Nem vicc!

A kelet-közép-európai országok újságírói számára az ausztriai Ischglben tartott bemutatót új szabadidőmotorjáról a Yamaha. A helyszínen megtudhattuk, mit érdemes tudni a Nikenről, aminél többet aligha beszélnek motorról 2018-ban.

Szabadidősport: a sport és a turizmus egymást erősítik

A kerékpáros turizmus és a tömegsportrendezvények hozzájárulnak a szezonalitás csökkentéséhez az idegenforgalomban, a sport és a turizmus egymást erősítik – hangsúlyozták a Magyar Kerékpáros Szövetség és a Magyar Szabadidősport Szövetség képviselői a Magyar Turisztikai Szövetség sajtóbeszélgetésén hétfőn Budapesten.

Balaton-átúszás: tizenkétezer résztvevőt várnak június 30-án

A tervek szerint június 30-án kerül sor a 36. Lidl Balaton-átúszásra, amelyen hagyományosan Révfülöpről indulnak a résztvevők és a balatonboglári Platán strandra érkeznek meg.

Szabadidősport: 43 500 embert mozgat meg az EFOP-1.8.6-17

Magyarország kevésbé fejlett régióiban 43 500 embert mozgat meg trénerek segítségével a Magyar Szabadidősport-szövetség (MSZSZ) a „Magadért sportolj!” elnevezésű programsorozattal, melynek célja a prevenciós egészségfejlesztés.

Szabadidősport: több mint tízezer futó a Margitszigeten

Több mint tízezren indultak el a hat szombati számban a 33. Telekom Vivicittá Városvédő Futás első napján a Margitszigeten.

Szabadidősport: elindult az ingyenes sportolást segítő program

A lakosság sporthoz való hozzáférését és a helyi sportlétesítmények rendszeres használatát ösztönzi a Hiszek Benned! program harmadik alprogramja, amelynek indulását csütörtökön jelentették be Nyíregyházán.

Sportfinanszírozás: 11 milliárd jut a szabadidősportra

Több mint 11 milliárd forint jut szabadidősportra, amely a központi költségvetés szabadidősportra előirányzott tételéből, több évet átfogó pályázatokból és programfinanszírozásokból áll össze. Ezenfelül az egyes sportágak még további összegeket fordítanak saját forrásaikból a szabadidősportra – jelentette ki Szabó Tünde.

Szabadidősport: Pető Viktória nyerte meg a Finn 100 akciót

Pető Viktória nyerte a Finn 100 akciót, a Magyar Szabadidősport-szövetség (MSZSZ) és Finnország budapesti nagykövetségének közös programját.

Szabadidősport: elmarad a szombatra tervezett Balaton-átevezés

A várható erős szél miatt elmarad az eredetileg augusztus 12-re tervezett, majd szeptember 9-re halasztott Mol Balaton-átevezés Fonyód és Badacsony között – tájékoztatta Vaskuti Máté főszervező az MTI-t.

Szabadidősport: bevették Barcikát a spártaiak

Nem csak a táv volt szuper a Spartan Race kazincbarcikai állomásán, ahol extra nehezítő körülménnyel is meg kellett küzdeniük a kihívást kedvelőknek.

Szabadidősport: Nash és Staicu pályacsúccsal nyert a Vivicittán

A brit Dan Nash és a magyar Staicu Simona egyaránt pályacsúccsal nyerte meg vasárnap a 32. Telekom Vivicittá budapesti városvédő futás félmaratoni számát.

Tömegsport: áprilisban indul a megújult olimpiai ötpróba

Április 9-től december 3-ig 58 eseménnyel várja a mozogni vágyókat a megújult olimpiai ötpróba mozgalom, amely a következő években 2020 nyaráig kínál programokat.

Szabadidősport: hárommilliárdos pályázati felhívás

Hárommilliárd forintos pályázati felhívást tett közzé a szabadidősport támogatására az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Szabadidősport: Steib megvédte címét a Balaton Szupermaratonin

Steib Péter megismételte tavalyi elsőségét a Balaton Szupermaraton négynapos futóversenyen. A nőknél Molnár Gitta mind a négy napon a leggyorsabbnak bizonyult, és 15:59:39 órás idővel diadalmaskodott.

Szabadidősport: Szabó László maradt a FODISZ elnöke

Továbbra is Szabó László a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) elnöke.