?>
Strandbirkózás: viharos bajnoki döntő Budakalászon

Bár egy heves vihar csaknem két órára félbeszakította a küzdelmeket, sikerült lebonyolítani az országos strandbirkózó bajnoki sorozat harmadik, egyben döntő versenyét szombaton.

Strandbirkózás: jön a bajnoki sorozat döntője, majd egy nagy buli

Augusztus 15-én, szombaton harmadik, egyben a mindent eldöntő utolsó állomásához érkezik a 2020-as strandbirkózó országos bajnoki sorozat. A nagy sikerű dorogi és balatonfüredi hétvégét követően ezúttal a budakalászi Lupa Beachre költözik az olimpiai programba kerülésre esélyes szakág hazai krémje. Utóbbi állítás nem túlzás, hiszen az előző két viadalhoz hasonlóan a mintegy 240 nevező között most is találunk bőven világversenyes érmest, válogatott kiválóságot, így például a szőnyegen egyaránt Eb-2. és U23-as Eb-győztes Németh Zsanettet és Lévai Zoltánt, az Európai Játékok-2. Torba Eriket, valamint az Eb-3. Galambos Ramónát.

Strandbirkózó ob: nagy csaták a második állomáson

Gyönyörű, napos időben zajlott a balatonfüredi Füred Kemping & Üdülőfaluban a Magyar Birkózószövetség által megálmodott strandbirkózó országos bajnoki sorozat második állomása, amelyen összesen 233-an vettek részt. A viadalon az U14-es, az U18-as és a felnőtt korosztály mérhette össze a tudását egymással, s bizony 23 olyan kiválóság volt, aki eddig (bármely korcsoportban) összesen 84 érmet nyert a világversenyeken – tájékoztatott hírlevelében a Magyar Birkózószövetség (MBSZ).

Strandbirkózás: Hatos Gábor szép jövőt jósol a sportágnak

Miután a nemzetközi szövetség (UWW) szándékai szerint a 2024-es párizsi ötkarikás játékokon bemutató sportágként ott lehet a strandbirkózás, a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) megálmodta az első, háromfordulós országos bajnoki sorozatát: a második állomásra augusztus 1-én, tehát most szombaton, Balatonfüreden a Füred Kemping & Üdülőfaluban kerül sor.

Strandbirkózás: több klasszis is homokra lépett Esztergomban

Ha nem is kánikulában, de elindult a strandszezon a birkózóknál, az országos bajnoki sorozat első állomásán, Esztergom-Kertvárosban, a Music Öböl Beachen nagyszerű hangulat közepette több klasszis is homokra lépett.

Strandbirkózás: világversenyes érmesek az ob mezőnyében

Miután a strandbirkózás bekerült a 2022-es és a 2026-os ifjúsági olimpia programjába, s a nemzetközi szövetség (UWW) szándékai szerint a 2024-es párizsi ötkarikás játékokon bemutató sportágként lehet ott, a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) gyorsan reagálva megszervezte a maga országos bajnoki sorozatát. A premierre július 18-án, szombaton Esztergom-Kertvárosban, az Öböl Music Beachen kerül sor, augusztus elsején Balatonfüreden, augusztus 15-én pedig a budakalászi Lupa Beachen találkozik a mezőny.

Birkózás: olimpiai programban a strandbirkózás

A Nemzetközi Birkózó-szövetség (UWW) az újratervezett versenynaptárba behelyezte az úgynevezett Beach Wrestling Series-t romániai és görögországi állomással, a 2022-es dakari ifjúsági olimpián pedig már biztosan ott lesz a női és a férfi strandbirkózás is – derül ki a magyar szövetség hírleveléből.

Strandbirkózás: Ritter Árpád világbajnok lett Budvában

Ritter Árpád aranyérmet szerzett a 85 kilósok mezőnyében a montenegrói Budvában megrendezett strandbirkózó világbajnokságon.