?>
Létesítmény: megépül a PMFC új stadionja és a Dárdai Akadémia

A szerdai kormányülésen döntöttek arról, hogy támogatják a Pécsre tervezett új stadion, valamint a Dárdai Pál Labdarúgó Akadémia megépítését – számolt be róla a pecsiujsag.hu.

NB II: indulhat a nyíregyházi stadion tervezése – FOTÓ

A Közbeszerzési Értesítőben közzétették az új, nyíregyházi labdarúgó-stadion tervezésére és kivitelezésére kiírt ajánlatkérést. A jelenleg a labdarúgó NB II-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus 8150 fős létesítményt kaphat. 

Sepsi: bokrétaünnepet tartottak az épülő stadionban – videó

Elérte legmagasabb pontját a román bajnokság élvonalában (Liga 1) szereplő Sepsiszentgyörgy labdarúgócsapatának épülő stadionja, így a hagyományoknak megfelelően bokrétaünnepséget tartottak.

Sepsi: újabb fotókat tettek közzé az épülő stadionról

A román bajnokság élvonalában (Liga 1) szereplő Sepsiszentgyörgy labdarúgócsapata a hivatalos Facebook-oldalán több új képet is közölt stadionja építési munkálatairól.

NB II: újraindult a stadionfelújítás Vácon; nem változnak a bérek

A téli időszak elmúltával és a járvány ellenére újraindultak a váci stadion tavaly elkezdett felújítási munkálatai. A Vác FC-nél bíznak benne, hogy a bajnokság újraindításakor már saját otthonában fogadhatja ellenfeleit a másodosztályban szereplő labdarúgócsapat. A klubnál döntöttek arról is, hogy nem nyúlnak hozzá sem a játékosok, sem a szakmai stáb fizetéséhez.

Kína: 555 milliárd forintért kezdődik a 100 ezres stadion építése

Az Evergrande Csoport megkezdte a világ legnagyobb multifunkciós futballstadionjának építését Kínában, a kantoni létesítményben 100 ezer ülőhelyet alakítanak majd ki.

NB II: finisben a kazincbarcikai stadion felújítása

A labdarúgó NB II-ben szereplő Kazincbarcikai SC sporttelepén a járvány miatti kényszerszünetben sem állt le az élet. A stadionfelújítás keretében már elkészült az új játéktér, valamint megvalósult a lelátók megépítése, most a centerpálya villanyvilágításának kivitelezése, illetve annak környezetében a licencfeltételekhez és a szurkolók jobb kiszolgálásához szükséges munkálatok zajlanak – számolt be róla a klub honlapja, a kbsc.hu.

Kína: az ország legnagyobb stadionját építik Kantonban

A világ egyik, Kínának pedig a legnagyobb futballstadionját építik Kantonban.

Anglia: a harmadosztályú klub lemásolná a Groupama Arénát

Az angol labdarúgó harmadosztályban (League One) szereplő Peterborough United a budapesti Groupama Aréna másolatát képzeli el saját stadionjának – írja a helyi Peterborough Telegraph.

Sepsi: drónfelvételt tettek közzé az új stadion munkálatairól

A Liga 1-ben szereplő Sepsiszentgyörgy labdarúgócsapata a hivatalos Facebook-oldalán közzétett egy drónfelvételt az új stadion építési munkálatairól.

Ifjúsági olimpia: 80 milliárdból épül 50 000-es stadion Szenegálban

Ötvenezer férőhelyes stadion épül a szenegáli Diamniadióban a 2022-es ifjúsági olimpiára.

Milánó: nem a San Siro helyett, hanem mellé épül új stadion?

A nyáron sok futballszerető embert szíven ütött, hogy a 2026-os téli olimpiai pályázat részeként új multisportarénát húznának fel a San Siro helyére Milánóban, erről a Nemzetközi Olimpiai Bizottság lausanne-i kongresszusán számolt be Paulo Scaroni, a Milan klubelnöke és Alessandro Antonello, az Inter igazgatója. A legújabb hírek szerint talán mégsem dózerolják el a legendás stadiont.

Liverpool: plusz 7000 székért újfent átépíthetik az Anfieldet

Hamarosan 61 ezer főre nőhet az Anfield befogadóképessége – számolt be a The Athletic Liverpool-specialista szerzője, James Pearce. Egész pontosan az Anfield Road felé eső rövid oldali lelátó újulna meg: a pluszszinttel 7000 új széket kapna az eredetileg 1884-ben épült stadion. A beruházás 60 millió fontba, mintegy 23.5 milliárd forintba kerül a tervek szerint.

Olaszország: a milánói tanács a San Siro megmentésére szavazott

A milánói városi tanács a San Siro megmentésére szavazott, ugyanakkor támogatja a Milan és az Inter által előterjesztett stadionjavaslatot.

Atlétika: lehet népszavazást tartani arról, épüljön-e új stadion a Csepel-szigeten

A Kúria szerint lehet népszavazást tartani arról, épüljön-e atlétikai stadion a Csepel-sziget csúcsán, ezért a bíróság hitelesítette az erről szóló népszavazási kezdeményezést.

Honvéd: már U-alakban állnak a Bozsik Stadion lelátói – képek

A labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd a hivatalos honlapján osztott meg fotókat a Bozsik Stadion munkálatairól.

NB I: így fest most a Honvéd újjáépülő stadionja – galéria

Újabb fotókat közölt a Budapest Honvéd Facebook-oldala az épülő Bozsik József Stadionról. A létesítmény alapkövét márciusban tették le, és az aréna a tervek szerint 2020 júniusára készül el. A 8200 fő befogadására alkalmas aréna főlelátójának betonszerkezete szinte már készen áll.

Honvéd: négy hónapja épül, így áll az új Bozsik-stadion – KÉPEK

Egyre látványosabb, ahogyan az új Bozsik-stadion építkezése halad. A főlelátó betonszerkezete már magasodik, és másutt is áll a betonszerkezet, derül ki a magyarepitok.hu által közölt képekből.

Anglia: vízparti stadionja lesz az Evertonnak – kép, videó

Az angol élvonalbeli Everton labdarúgócsapata a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy egy 500 millió fontos beruházás keretében új stadionba költözik. A Mersey-parti alakulat a Goodison Parkból valóban a vízpartra költözhet, hiszen a Bramley-Moore dokkon épülhet fel az új otthona.

Sportlétesítmény: a tokiói szentély kétszer drágább a Puskás Arénánál

A tokiói Olimpiai Stadion és a Puskás Aréna kapcsán a portfolio.hu gazdasági portál összehasonlította a két létesítmény várható költségeit – ebből kiderül, hogy a japánok létesítménye több mint kétszer annyiból épül fel, mint a hamarosan átadásra kerülő Puskás Aréna.