Sportlövő-vk: a Horváth, Péni puskás páros a 12. lett

A Horváth Lea, Péni István duó szerepelt a legjobban a magyar vegyes csapatok közül a pekingi sportlövő-világkupán, melyen a puskások között a 12. helyet szerezte meg.

Tokió 2020: részvételi csúcsot állíthat fel az 50 éves sportlövő

Nino Szalukvadze lehet az első nő, aki kilenc nyári olimpián szerepel, miután megszerezte a kvótát a 2020-as tokiói játékokra.

Gyász: elhunyt egykori olimpikon sportlövőnk

A Magyar Sportlövők Szövetsége a hivatalos honlapján tudatta, hogy 61 esztendős korában, közlekedési baleset következtében elhunyt Balogh László egykori sportlövő.

Sportlövő-vk: Péni István negyedik lett összetettben

Péni István az alapversenyből első helyen jutott a férfi kisöbű szabadpuska szám döntőjébe, melyben a negyedik helyen zárt az olimpiai kvalifikációs pekingi sportlövő világkupa-verseny szerdai versenynapján.

Sportlövő-vk: Major Veronika bronzérmes légpisztolyban

Az olimpiai kvótás Major Veronika bronzérmet nyert a női légpisztolyosok között a pekingi sportlövő világkupa-versenyen, melyen Sike Renáta a 30., Egri Viktória a 63. helyen zárt.

Sportlövő-vk: a magyarok a középmezőnyben végeztek

A középmezőnyben végeztek a magyarok női légpuskában a sportlövők Pekingben zajló olimpiai kvalifikációs világkupa-versenyén.

Koronglövő-vk: Hegyi Norbertnek nem ment el-Ainban

Hegyi Norbert sok hibával versenyezve a 97. helyen végzett a férfi traposok mezőnyében az arab emírségekbeli el-Ainban zajló olimpiai kvalifikációs koronglövő-világkupaviadalon.

Sportlövészet: Győrik Csaba az ISSF sportbizottságában

Győrik Csaba, a magyar sportlövő-válogatott szövetségi kapitánya bekerült a nemzetközi szövetség (ISSF) sportbizottságába.

Sportlövészet: Major Veronika Európa-bajnoki bronzérmes

Major Veronika bronzérmet nyert női légpisztolyban szombaton az eszéki légfegyveres Európa-bajnokságon, melyen Sike Renáta az ötödik lett.

Légyfegyveres Eb: hajszállal maradt le a döntőről a magyar páros

Csupán kevesebb belső tízese miatt maradt le a pisztolyos vegyes csapatok szombati döntőjéről az Egri Viktória, Antal Balázs kettős, amely a hatodik helyen zárt az eszéki légfegyveres Európa-bajnokságon.

Sportlövő Eb: a női pisztolyos és a férfi puskás csapat elődöntős

Vasárnap biztosan az éremért küzdhet majd a magyar női pisztolyos és a férfi puskás csapat az eszéki sportlövő Európa-bajnokságon, melynek pénteki negyeddöntőjében mindkét trió győzni tudott.

Sportlövő Eb: férfi légpuskában sincs magyar döntős

Az olimpiai számok alapversenyeit rendezik meg a csütörtöki programban a 10 méteres eszéki Európa-bajnokságon. Meglepetésre sem Péni István, sem Sidi Péter nem jutott be a férfi légpuska döntőjébe, ahogyan férfi légpisztolyban és női légpuskában is magyarok nélkül rendezik a szombati finálét.

Sportlövő Eb: kevésen múlt Tátrai Miklós döntője

Az olimpiai számok alapversenyeit rendezik meg a csütörtöki programban a 10 méteres eszéki Európa-bajnokságon. Férfi légpisztolyban és női légpuskában nem jutott magyar a döntőbe.

Sportlövészet: nyolc-tíz érmet vár a szövetségi kapitány az Eb-n

Összességében nyolc-tíz érmet vár Győrik Csaba, a sportlövők szövetségi kapitánya a magyar csapattól a jövő heti, eszéki légfegyveres Európa-bajnokságon, melyen reményei szerint felnőtt egyéni olimpiai számban is sikerül dobogóra állnia valamelyik versenyzőjének.

Sportlövő-vk: nyolcadik lett a légpisztolyos Major, Tátrai duó

A Major Veronika, Tátrai Miklós kettős a nyolcadik helyen végzett a légpisztolyosok vegyes csapat számában az Újdelhiben rendezett sportlövő-világkupa szerdai zárónapján.

Sportlövészet: Major a légpisztolyosoknál is vk-győztes

Major Veronika vasárnapi, sportpisztolyban aratott győzelme és olimpiai kvótaszerzése után kedden a női légpisztolyos számban is hatalmas előnnyel diadalmaskodott az Újdelhiben zajló sportlövő-világkupán.

Sportlövő-vk: Sidi Péter nem szerzett kvótát Újdelhiben

Sidi Péter már-már finalistának érezhette magát, ám egyetlen tizeddel kiszorult a legjobb nyolc közül, és a kilencedik helyen végzett a férfi légpuskások között hétfőn az Újdelhiben zajló olimpiai kvalifikációs sportlövő-világkupaversenyen.

Sportlövő-vk: Major Veronika világcsúccsal olimpiai kvótás

Major Veronika döntős világcsúccsal megnyerte a női sportpisztolyosok versenyét vasárnap az Újdelhiben zajló sportlövő-világkupán, s ezzel kvótát szerzett a tokiói olimpiára, csakúgy, mint néhány órával korábban a puskás Péni István.  

Sportlövő-vk: Péni István olimpiai kvótát szerzett!

Péni István olimpiai kvótát szerzett a 2020-as tokiói játékokra vasárnap az Újdelhiben zajló sportlövő-világkupán, amelyen megnyerte a férfiak kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számát.

Sportlövő-vk: nincs magyar döntős Újdelhiben női légpuskában

Nem jutott döntőbe magyar versenyző a női légpuskások között szombaton, az Újdelhiben zajló olimpiai kvalifikációs sportlövő-világkupa nyitónapján.