Légfegyveres Eb: kihirdették az utazó magyar csapatot

A Magyar Sportlövők Szövetségének elnöksége szerdán elfogadta az eszéki, légfegyveres Európa-bajnokságra utazó magyar csapat összetételét.

Sportlövészet: Tátrai Miklós izgalmas végjáték után bajnok

Tátrai Miklós rendkívül izgalmas végjáték után nyerte meg a pisztolyosok versenyét a légfegyveres országos bajnokságon, Százhalombattán.

Sportlövő ob: három számból hármat nyert meg Péni István

Három számból hármat nyert meg Péni István a sportlövők országos bajnokságán Százhalombattán. Az UTE puskása vegyes párosban két országos csúcsot is jegyzett.

Sportlövészet: Péni második lett a rangos müncheni versenyen

Péni István a második helyen végzett a férfi puskások között a hagyományos müncheni légfegyveres nemzetközi versenyen, melyen Sidi Péter tizedik lett.

Sportlövészet: Péni István remekelt Budapesten

Az első válogatón két héttel ezelőtt Sidi Péter, míg vasárnap Péni István remekelt férfi puskában a légfegyveres Budapest bajnokságon.

Sportlövészet: Sidi nyerte az első légfegyveres Eb-válogatót

Sidi Péter érte el a legjobb eredményt a sportlövők első légfegyveres Európa-bajnoki válogatóján, Százhalombattán, ahol 633 körrel nyerte meg a puskások versenyét.

Ünnep: furcsa vagy csodás sportlövőink adventi koszorúja?

Jó eséllyel nyerne díjat a sportlövő-válogatott két versenyzője, Sike Renáta és Major Veronika alkotása a legkülönlegesebb adventi koszorúk versenyében. A sportolók két edzés között fogtak ragasztópisztolyt, és rendhagyó módon újrahasznosították az elhasznált lőszereket.

Sportlövészet: Dávid Krisztina aranyat nyert a belgrádi Eb-n

Dávid Krisztina aranyérmet nyert a parasportlövők belgrádi légfegyveres Európa-bajnokságán.

Sportlövészet: magyar tag a világszövetség vezetésében

Nagy Györgyöt, a Magyar Sportlövők Szövetségének elnökét beválasztották a sportág világszövetségének (ISSF) adminisztratív tanácsába.

Sportlövészet: 38 év után elnököt váltottak

Az egyik alelnököt, az orosz Vlagyimir Liszint választották meg a Nemzetközi Sportlövőszövetség (ISSF) új elnökének.

Hungarian Open: magyar győzelem férfi pisztolyban és női puskában

Férfi pisztolyban Nagy László, női puskában pedig Zwickl-Veres Kata győzött vasárnap a szekszárdi légfegyveres Hungarian Openen.

Sportlövészet: Tátrai Mikós remekelt pisztolyban

Tátrai Miklós nyújtotta a legjobb teljesítményt a magyar csapatból a szekszárdi légfegyveres Hungarian Open szombati versenynapján, amelyen a férfi pisztolyosok között az alapversenyben kiemelkedő eredménnyel első lett, majd a fináléban a harmadik helyet szerezte meg.

Sportlövészet: két magyar siker vegyes csapatban

Pisztolyban Major Veronika és Tátrai Miklós, puskában Nagy Sándor és Miskolczi Julianna nyerte pénteken a vegyes csapatok versenyeit a szekszárdi légfegyveres Hungarian Openen.

Sportlövészet: tizenhat ország 300 versenyzője Szekszárdon

Szekszárd ad otthont a hagyományos légfegyveres Hungarian Opennek, amelyen 16 ország 300 versenyzője vesz részt péntektől vasárnapig.

Ifjúsági olimpia: Pekler Zalán vegyes párosban aranyérmes

A sportlövő Pekler Zalán aranyérmet nyert mongol partnerével a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpiai 10 méteres légpuska vegyes páros versenyében.

Sportlövő ob: Péni István országos csúccsal aranyérmes

Péni István az alapversenyben, majd a döntőben is országos csúcsot ért el és magabiztosan nyerte a férfi kisöbű szabadpuska összetett számot az 50 méteres sportlövő országos bajnokságon, a budapesti Fehér úti lőtéren.

Lövészet: Major Veronika a sportpisztoly magyar bajnoka

Major Veronika nyerte meg vasárnap a sportlövők 25 méteres országos bajnokságának egyetlen női olimpiai számát, a sportpisztolyt.

Sportlövő-vb: Péni István ezüstérmes 300 méteres összetettben

Péni István ezüstérmet nyert a férfi nagyöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett versenyében a dél-koreai Csangvonban zajló sportlövő-világbajnokság pénteki záró napján.

Sportlövő-vb: Pongrátz 36. skeetben, nincs magyar kvóta

Pongrátz Bianka a 36. helyen végzett női skeetben a dél-koreai Csangvonban zajló olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokságon, így nem szerzett kvótát a magyar küldöttség.

Sportlövő-vb: Sidi 16., Péni 22. nagyöbű szabadpuskában

Sidi Péter a 16., míg Péni István a 22. helyen végzett a férfi nagyöbű szabadpuska fekvő számban a dél-koreai Csangvonban zajló sportlövő-világbajnokságon.