Tokió 2020: valóra váltaná az álmát – így telik a sportlövő Péni István egy napja

Plank- és TRX-gyakorlatokkal alapozza meg, hogy órákig mozdulatlanul dolgozzon a lőállásban Péni István, aki második olimpiáján valósággá változtatná az álmát.

Sportlövő ob: a 18 éves Klenczner a nagyokat idézte

Óvás, újrakezdett finálé, el nem sülő puska és telitalálatok – izgalmas volt a sportlövő ob férfi légpuskadöntője, amelyet a 18 éves Klenczner Márton nyert meg.

Sportlövészet: Sike és Tátrai vitte a pisztolyos aranyakat

Egyéniben és vegyescsapatban is Sike Renáta és Tátrai Miklós diadalával zárult a százhalombattai légfegyveres országos bajnokság szombati, pisztolyos versenynapja.

Sportlövészet: Major országos csúcsot lőtt légpisztollyal

Major Veronika magyar csúcsot lőtt a légpisztolyosok számában a müncheni nemzetközi versenyen.

Sportlövészet: jobb eredménnyel zárt Pekler a világcsúcsnál

Pekler Zalán (20) a világcsúcsnál több mint három körrel jobb eredményt ért el a müncheni nemzetközi légfegyveres viadalon a junior puskások között.

Az évszázad magyar sportlövője legyőzte a sorsot

Mindössze négy olyan olimpiai érmest ismer a világ, aki sérülései, fogyatékossága miatt ma a paralimpián is indulhatna. Közülük kettő magyar, a vízilabdázó Halassy Olivér és a sportlövő Takács Károly. London és Helsinki gyorstüzelőpisztoly-bajnoka ráadásul szerencsétlen balesete előtt a másik kezével is országos bajnok volt.

Sportlövészet: Major és Péni is kiemelkedően lőtt az utolsó Eb-válogatón

A már tokiói kvótás Major Veronika és Péni István szerepelt kiemelkedően a hétvégén Budapesten rendezett Honvéd70 Kupa elnevezésű légfegyveres sportlövő-viadalon, mely a harmadik, egyben utolsó válogató volt a februári olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságra.

Sportlövészet: Péni és Major az év legjobbjai

Péni Istvánt és Major Veronikát választotta a Magyar Sportlövők Szövetségének elnöksége az esztendő legjobb versenyzőjének – az elismerést a szövetség keddi évzáró vacsoráján adták át.

Sportlövészet: Péni kevesebb versenyt tervez Tokióig

Az olimpiai felkészülés jegyében az ideinél kevesebb versenyzést és több külföldi edzőtáborozást tervez a jövő évre Péni István, aki múlt csütörtökön a győztestől mindössze egy tizeddel elmaradva ezüstérmet nyert légpuskában a kínai világkupadöntőben.

Sportlövészet: remekeltek a fiatal magyar puskás lányok

A női légpuska hozta a legszínvonalasabb versenyt vasárnap, a Fehér úti lőtéren rendezett légfegyveres Hungarian Open záró napján.

Sportlövészet: Major Veronika a Golden Target Awards díjazottja

A világranglistapontok alapján Major Veronika lett idén a Golden Target Awards díjazottja a 25 méteres pisztolyszámban a Nemzetközi Sportlövőszövetségnél (ISSF).

Sportlövészet: légpisztolyban magyar, légpuskában bolgár duó nyert

A légpisztolyos között a Tátrai Miklós, Sike Renáta kettős, míg légpuskában a bolgár Anton Rizov, Tanya Rizova duó győzött a vegyescsapatok versenyében a Fehér úti lőtéren zajló légfegyveres Hungarian Openen.

Sportlövészet: Péni István 4. összetettben a vk-döntőn

Péni István a 4. helyen végzett a kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számában a kínai Putienben zajló sportlövő világkupadöntőben.

Sportlövészet: Sidi két számban nyert a 300 méteres Ek-döntőben

Sidi Péter a standard puska 3x20 lövéses számban és a nagyöbű szabadpuska 3x40 lövéses versenyben is aranyérmet nyert a Franciaországban rendezett 300 méteres Európa-kupa-döntőben.

Sportlövészet: az ISSF jelentős változásokra készül a vb-vel

A Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF) végrehajtó bizottságának budapesti ülésén kidolgozta, hogyan lehetne már a közeljövőtől kezdve növelni a világbajnokságok számát.

Élesen ott volt a fegyvercsöve végén – örökre kőbe vésték a nevét

Pilisszentkereszt–Fehér út. A távolság 40 kilométer, a menetidő 50 perc – a Pilis szívében élő dr. Hammerl László „lépésszámlálójával” mérve a távolság inkább emberöltőnyi. Tokió olimpiai bajnoka 60 évet várt arra, hogy a magyar sportlövészet Nemzeti Lőtérrel büszkélkedhessen. A lőtérrel, amely az ő és Helsinki aranyérmese, Takács Károly nevét is viseli.

NS Hosszabbítás: sohasem látott hagyaték idézi fel Puskásék korát

Sámfa, labda, érem, képeslap, fotó – sohasem látott, felbecsülhetetlen értékű kincseket tartalmaz az a hagyaték, amelyet az idén májusban, 86 évesen elhunyt Faragó Lajos hagyott a családjára. Az ötvenes évek karakteres kapusa, a Honvéd hétszeres válogatott, olimpiai bronzérmes futballistája különleges gyűjteményét két részben mutatjuk be – az elsőben Puskás Ferenc és Bozsik József közeli barátjának személyes emlékeire összpontosítunk.

Sportlövészet: olimpiai bajnokokról nevezték el a Nemzeti Lőtér helyiségeit

Két olimpiai bajnokról, Takács Károlyról és Hammerl Lászlóról nevezték el a Fehér úti Nemzeti Lőtér helyiségeit.

Sportlövő Eb: Péni István 4. standard puska összetettben

Péni István negyedik lett a Tolmezzóban zajló 300 méteres sportlövő Európa-bajnokság standard puska 3x20 lövéses versenyszámában szerdán.