Futócéllövő Eb: Major Veronika aranyérmes a 40 vegyes számban

Major Veronika nyerte meg vasárnap a 40 vegyes versenyszámot a gyenesdiási 50 méteres futócéllövő Európa-bajnokságon.

Futócéllövő Eb: ötödik lett a Tasi, Körtvélyessy vegyes páros

Az ötödik helyen végzett Tasi Tamás és Körtvélyessy Gabriella a vegyes csapatok versenyében a gyenesdiási 50 méteres futócéllövő Európa-bajnokságon, pénteken.

Sportlövő Eb: Major Veronikából ezúttal hiányzott a precizitás

Nem született magyar egyéni érem a gyenesdiási 50 méteres sportlövő Európa-bajnokság első versenyszámában, a férfiaknál svéd, a nőknél ukrán versenyző győzött.

Futócéllövő Eb: Major Veronika hatodik 30+30-ban

A pisztolyban olimpiai kvótás Major Veronika volt a legjobb magyar az 50 méteres 30+30 lövéses számban a gyenesdiási futócéllövő Európa-bajnokságon, ahol a hatodik helyen végzett.

Koronglövő-vb: Hegyi Norbert 26. végzett trapban

A magyarok közül Hegyi Norbert végzett a legjobb helyen férfi trapban a Lonatóban zajló koronglövő-világbajnokságon, melyet a 26. helyen zárt a 157 fős mezőnyben.

Sportlövészet: 10 ország 59 versenyzője indul Gyenesdiáson

Tíz ország 59 versenyzője indul jövő héten Gyenesdiáson a futócéllövők Európa-bajnokságán.

Európai Játékok: Pongrátz 16. helyen végzett skeetben

Pongrátz Bianka csütörtökön az 50-ből nyolc korongot hibázott el, így 109 találattal a 16. helyen zárta a női skeetesek versenyét a minszki Európai Játékok olimpiai kvalifikációs sportlövőviadalán.

Európai Játékok: Horváth Lea a 29. összetett puskában

Horváth Lea 1150 körös eredménnyel a 29. helyen végzett a női kisöbű szabadpuska összetett számában csütörtökön a minszki Európai Játékok olimpiai kvalifikációs sportlövő-versenyén.

Európai Játékok: Péni Istváné az ötödik magyar érem

Péni István bronzérmet nyert az Európai Játékokon a férfi kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses számában.

Európai Játékok: Pongrátz Bianka jól kezdett skeetben

Pongrátz Bianka a 14. helyen áll, ám mindössze egy korongra elmaradva a hatodik helyezettől a női skeet első napját követően a minszki Európai Játékok olimpiai kvalifikációs sportlövő-versenyén.

Európai Játékok: Péni döntős, Sidi 19. összetett puskában

Péni István a 4. helyen bejutott a döntőbe a férfi kisöbű szabadpuska 3x40-es összetett számban, melyet Sidi Péter a 19. helyen zárt szerdán a minszki Európai Játékok olimpiai kvalifikációs sportlövő-versenyén.

EJ: Major hajszállal maradt le a sportpisztolyos döntőről

Major Veronika csupán rosszabb utolsó tizes sorozatával szorult ki a fináléból és végzett a 9. helyen női sportpisztolyban a minszki Európai Játékok olimpiai kvalifikációs sportlövő-versenyén. Csonka Zsófia 24. lett.

EJ: Major és Csonka is a középmezőnyben

Major Veronika a 14., Csonka Zsófia a 18. helyen zárta a női sportpisztolyosok 30+30-as versenyének keddi, lassú részét a minszki Európai Játékok olimpiai kvalifikációs sportlövő-versenyén.

Európai Játékok: a Horváth, Péni duó 22. lett fekvő puskában

Horváth Lea és Péni István kettősének nem sikerült jól kedden a kisöbű szabadpuska fekvő testhelyzetű vegyescsapat-verseny, melyben a 22. helyen végzett a minszki Európai Játékokon.

Európai Játékok: Sidi Péter döntős légpuskában

Sidi Péter döntőbe jutott férfi légpuskában a minszki Európai Játékok olimpiai kvalifikációs sportlövőversenyében.

Európai Játékok: Horváth Lea a 14. helyen zárt légpuskában

Horváth Lea 624.9 körös teljesítménnyel a 14. helyen végzett, mindössze hét tizeddel lemaradva a döntőről női légpuskában a minszki Európai Játékok olimpiai kvalifikációs sportlövőversenyének hétfői napján.

EJ: Egri és Major is lemaradt a légpisztolyos döntőről

Egri Viktória és Major Veronika sem jutott be a nyolcas döntőbe a női légpisztolyosok között vasárnap a minszki Európai Játékok második sportlövő napján.

EJ: huszadik lett a magyar vegyespáros légpuskában

A 20. helyen végzett Sidi Péter és Horváth Lea a légpuska vegyescsapatversenyben a minszki Európai Játékok első sportlövő napján.

Sportlövészet: Major két számban az első ötben a ranglistán

Major Veronika a női pisztolyosok mindkét olimpiai számában az első ötben található a Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF) júniusi világranglistáján, melyen Sidi Péter légpuskában, Péni István pedig a kisöbű szabadpuska 3x40 méteres számában tagja a top tíznek.

Sportlövészet: Mészáros Eszter meglepődött a kvótán, edzője nem

Mészáros Eszter meglepődött, és még mindig nem tudta teljesen feldolgozni, hogy olimpiai kvótát szerzett női légpuskában a müncheni sportlövő-világkupán, edzője viszont a döntős mezőnyt látva számított a kvalifikáció megszerzésére.