Sportjog: Versenyzőink érdekeinek védelme kiemelten fontos feladatunk – Szabó Tünde

A sportolók védelmében szükség van arra, hogy a szakszövetségek megalkossák a sportágspecifikus egészségügyi szabályzatukat, amelynek alkalmazásával jelentősen csökkenthetők a sportolók hosszú távú, esetleg maradandó sérülései – mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a Testnevelési Egyetemen (TF) megtartott szerdai előadásában.

Létesítmény: 4.6 milliárdos fejlesztések a PVSK-nál

Mintegy 4.6 milliárd forintból valósul meg sportinfrastruktúra-fejlesztés a százéves Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) pécsi sporttelepén, a beruházás alapkövét pénteken rakták le.

Sportfejlesztés: letették a váci Vanyek Béla Sportcentrum alapkövét

Letették a Váci Reménység Egyesület sporttelepén létrehozandó edzőközpont alapkövét vasárnap a váci II. Reménység családi nap keretében.

Kajak-kenu: júliusra elkészül a megújuló Maty-éri pálya

Bár kicsit furcsán fest víz nélkül a Maty-ér, már kirajzolódnak az átfogó fejlesztés várható eredményei – világszínvonalú pálya várja majd az augusztusi szegedi kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság résztvevőit.

Kézilabda: új utánpótlásképző centrum Kisvárdán

Kárpát-medencei Kézilabda Akadémia néven utánpótlásképző centrum kezdi el működését szeptemberben Kisvárdán – jelentette be Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.

Sportfejlesztés: folytatódik a tanuszoda- és tornaterem-építési program

Idén elsőként a Komárom-Esztergom megyei Szomódon adtak át újabb tornatermet a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében pénteken.

Sportfejlesztés: úszó- és vízilabdaközpont épül Egerben

Habis László, Eger polgármestere a helyi sportfejlesztésekről tárgyalt Szabó Tünde sportért felelős államtitkárral, akitől egyúttal kérte az államtitkárság szakmai segítségét.

Barca: a hétévesek is a nagyok felállása szerint játszanak

Az első nap a futball, a második az olimpia jegyében telt a Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Karán rendezett II. Nemzetközi Turizmus és Sportmenedzsment Konferencián. A rangos rendezvényen előadást tartott többek között Szima Gábor, a DVSC elnök-tulajdonosa, Mezey György, a hazai edzőképzés feje és a Barcelona szakemberei is. A konferencián rengeteg témát érintettek...