Sakk Eb: a férfiak kikaptak, a nők remiztek a záró fordulóban

A magyar férfiválogatott a törököktől elszenvedett vereséggel, a női együttes pedig a szerbekkel játszott döntetlennel fejezte be szereplését a sakkcsapatok 22. Európa-bajnokságán a grúziai Batumiban.

Sakkcsapat Eb: kettős magyar siker pénteken

Kettős magyar sikert hozott a 22. sakkcsapat Európa-bajnokság pénteki versenynapja a grúziai Batumiban: a férfi és a női válogatott egyaránt győzött.

Sakkcsapat Eb: a férfiak remiztek, a nők kikaptak

A magyar férfi válogatott döntetlent játszott, a női kikapott szerdán a grúziai Batumiban zajló 22. sakkcsapat Európa-bajnokságon.

Sakkcsapat Eb: a férfiak döntetlent játszottak, a nők nyertek

A magyar férfiválogatott döntetlent játszott, a női pedig győzött a grúziai Batumiban zajló 22. sakkcsapat Európa-bajnokságon.

Sakkcsapat Eb: a férfiak remivel, a nők győzelemmel folytatták

A magyar férfi válogatott döntetlennel, a női győzelemmel folytatta szereplését a grúziai Batumiban zajló 22. sakkcsapat Európa-bajnokságon.

Sakkcsapat Eb: a férfiak győztek, a nők remivel rajtoltak

A magyar férfi válogatott győzelemmel, a női döntetlennel rajtolt a grúziai Batumiban zajló 22. sakkcsapat Európa-bajnokságon.

Sakk: 101 – rekordot döntött a világbajnok Carlsen

Sorozatban 101. mérkőzésén őrizte meg veretlenségét Magnus Carlsen sakkvilágbajnok, aki ezzel rekordot döntött.

Sakk: Kramnyik volt a díszvendég Polgár Judit Világsakkfesztiválján

Polgár Judit ötlete nyomán szombaton immár ötödik alkalommal rendezték meg a Világsakkfesztivált, amelynek a Nemzeti Galéria adott otthont. Magyarországra érkezett a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) elnöke, Arkagyij Dvorkovics és a korábbi világbajnok orosz nagymester, Vlagyimir Kramnyik.

Sakk: világhírű vendégek az 5. budapesti Világsakkfesztiválon

Polgár Judit ötlete nyomán jövő szombaton immár ötödik alkalommal rendezik meg a Világsakkfesztivált, amelynek a Nemzeti Galéria ad otthont, és várhatóan 30 országból csatlakoznak hozzá profi és amatőr játékosok, világhírű sakkozók. Magyarországra érkezik a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) elnöke, Arkagyij Dvorkovics és a korábbi világbajnok orosz nagymester, Vlagyimir Kramnyik.

A FIDE elnöke szerint a magyar sakkélet remek példa mások előtt

Szeptemberben Budapesten ülésezett a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) elnöksége, az alkalmat megragadva Arkagyij Dvorkoviccsal, a szervezet elnökével beszélgettünk változásokról, új karrierről és a magyar sakksportról.

Sakk: Az első ezer dolláromat kilencévesen kerestem – Polgár Judit

A Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) a kétszeres sakkolimpiai bajnok, nemzetközi nagymester Polgár Judittal készített interjút a Nemzetközi Fair Play Bizottság budapesti díjátadó gáláján: szó esett a gyerekkoráról, a versenyzői tulajdonságairól, valamint a nemi egyenlőségről a sportban.

Sakk: gyerekekkel készül Guinness-rekordra Polgár Judit

A kétszeres sakkolimpiai bajnok Polgár Judit, legalább 20 ezer fiatal részvételével a világ legnagyobb online sakkversenyét hirdette meg a chesskid.com internetes oldalon.

Sakk: a FIDE-elnök szerint Magyarországon rendezhetik a 2024-es olimpiát

Arkagyij Dvorkovics, a Nemzetközi Sakk Szövetség (FIDE) elnöke szerint mivel Magyarország száz éve sakknagyhatalomnak számít, ezért jó eséllyel pályázhat a 2024-es sakkolimpia megrendezésére.

Sakk: a nemzetközi szövetség elnöksége Budapesten ülésezik

Budapesten tartja a hétvégén következő ülését a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) elnöksége.

Gyász: 91 éves korában elhunyt Benkő Pál sakknagymester

Kilencvenegy éves korában elhunyt Benkő Pál kétszeres világbajnokjelölt, sakkolimpiai ezüst- és bronzérmes nagymester – közölte hétfőn a hazai sportági szövetség az MTI-vel.

Sakk: egyetemi sakk- és bridzsversenyt rendez a TE

Egyetemi sakk- és bridzsversenyt rendez július 24. és 28. között a Testnevelési Egyetem. Az eseményről az Egyesült Államokban élő Polgár Zsuzsa is beszélt.

Sakk: 14 év után nyert szupertornát magyar sakkozó

Rapport Richárd győzelmével zárult a 60 ezer dollár összdíjazású, tizedik alkalommal megrendezett tancsoui szupertorna Kínában – adta hírül a china.org. A magyar nagymester 4.5 pontot gyűjtött, s ő lett a torna történetének második külföldi győztese az orosz Jan Nyepomnyascsij 2016-os diadala után.

Sakk: három magyar játékos indulhat a világkupán

Három magyar sakkozó indulhat a szeptember 9-én kezdődő világkupán, amelyről az első két helyezett kerül be a nyolcfős világbajnok-jelölti döntőbe.

Sakk: magyar győzelem született a Mitropa-kupán

A magyar férfisakkcsapat megnyerte a Mitropa-kupát, míg a női együttes a harmadik helyen végzett.

Sakk: 38. alkalommal is nemzetközi fesztivál Zalakaroson

Immár 38. alkalommal rendezik meg Zalakaroson a hagyományos nemzetközi sakkfesztivált – idén május 23. és 30. között.