PL: mini előszezon jöhet a bajnokság folytatása előtt

Miközben a nemzetközi sportszövetségek újabb halasztásokra kényszerülnek a koronavírus-járvány következtében, a folytatást illetően is újabb és újabb forgatókönyvek készülnek világszerte.

Sakk: felfüggesztették a világbajnok-jelölti tornát is!

Csütörtökön a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) közleményben jelezte, felfüggeszti a Jekatyerinburgban zajló sakkvilágbajnok-jelölti tornát.

Sakk: az élmezőny tömörül, Griscsuknak elege van

A sakkvilágbajnoki torna hetedik fordulója röviden: az élmezőny betömörült, Alekszandr Griscsuk pedig haza akar menni.

Sakk: 2021-re halasztották el az oroszországi sakkolimpiát

A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) kedden bejelentette, hogy elhalasztja a 2020 augusztus 5. és 17. között, Moszkvában és a szibériai Hanti-Manszijszkban rendezendő 44. sakkolimpiát.

Sakk: Nyepomnjascsij újabb sikerrel tovább növelte előnyét

Tovább növelte előnyét a jekatyerinburgi sakkvilágbajnok-jelölti torna élén az orosz Jan Nyepomnjascsij, miután legyőzte a másodikként kiemelt kínai Ting Li-zsent is.

Sakk: 19 meccs, 18 remi – továbbra is nyeretlen a holland

Még sohasem tudott játszmát nyerni sakkvilágbajnoki-jelölti tornán a holland Anish Giri, aki ezúttal Fabiano Caruanával játszott döntetlent.

Sakk: négy remi a 4. fordulóban a jekatyerinburgi tornán

Mind a négy szombati mérkőzés döntetlennel zárult az oroszországi Jekatyerinburgban zajló sakkvilágbajnok-jelölti tornán.

Koronavírus: újabb kritikák a NOB felé; a sakk és a gördeszka is elesett

A koronavírus-járvány miatt a sakkozók, a gördeszkázók, a tollaslabdázók és a jégkorongozók tavaszi időpontra tervezett eseményeit halasztották el, míg újabb szakember szólalt fel annak érdekében, hogy idén ne rendezzék meg a tokiói olimpiát.

Sakk: nem jött be a szláv védelem Fabiano Caruanának

Az eddig pontos sem szerző kínai Ting Li-zsen a legjobbkor tért vissza a versenybe: a fő esélyes Fabiano Caruana ellen nyert a sakkozók jekatyerinburgi világbajnokjelölti tornáján.

Sakk: nehéz helyzetbe került a torna egyik esélyese

A sakkvilágbajnok-jelölti torna egyik esélyesének tartott kínai Ting Li-zsen már a verseny elején nagy gondba került, második játszmáját is elveszítette, így továbbra is pont nélkül áll, ami ebben a mezőnyben döntő lehet.

Sakk: világossal kapott ki az egyik esélyes a rajton

A koronavírus-járvány az idei sakkvilágbajnok-jelölti tornát is érintette, amelyen az elkövetkezendő két és fél hét alatt eldöntik, ki hívja ki Magnus Carlsent decemberben. Az első fordulóban két remi mellett kétszer eldőlt az egy pont sorsa.

Sakk: nevetőgáz okozhatta az ukrán nagymester halálát

Moszkvai lakásában holtan találták Sztaniszlav Bogdanovics 27 éves ukrán sakknagymestert, valamint 18 éves barátnőjét, a még egyetemista, de szintén kiváló sakkozó Alekszandra Vernyigorát. Sajtóhírek szerint a pár halálát az ún. nevetőgáz belélegzése okozta.

Sakk: Rapport Richárd először ilyen magasan a világranglistán

Rapport Richárd pályafutása legjobbjaként a 13. helyen áll a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) legfrissebb világranglistáján, amelyet továbbra is a négyszeres világbajnok norvég Magnus Carlsen vezet.

Sakk: Alexei Shirov is asztalhoz ül a Maróczy Emlékversenyen

Idén a 150 éve született nagymester emlékére a Nemzetközi Maróczy Emlékverseny nevet viseli a IV. Magyar Sakkhagyományokért Kupa, amelynek keretében Alexei Shirov is asztalhoz ül.

A kilencszeres bajnok Almási Zoltánt jobban izgatja a sakknál az autótuning

Kár lenne tagadni, a korábban sokkal eredményesebb, egykor nagyhatalomnak számító magyar sakkozás válságban van. Miért tartunk ott, ahol, és mit lehetne tenni azért, hogy kimásszunk a mélységes gödörből? A válaszok megadására nincs autentikusabb jelenleg Almási Zoltán nemzetközi nagymesternél, aki a közelmúltban megszerzett kilencedik magyar bajnoki címe ellenére is kifelé tart az egykori sikersportágból.

Sakk: Csü Ven-csün megvédte a világbajnoki címét

A kínai Csü Ven-csün megvédte sakkvilágbajnoki címét a nők között.

Sakk: Magnus Carlsen megdöntötte a veretlenségi világrekordot

A sakkvilágbajnok Magnus Carlsen sorozatban 111. klasszikus partiján nem talált legyőzőre, ezzel megdöntötte a sportág veretlenségi rekordját.

Sakk: Magnus Carlsen harmadszor nyerte meg a rapid vb-t

A norvég Magnus Carlsen 2014 és 2015 után harmadik alkalommal nyerte meg a sakkozók rapid világbajnokságát.

Sakk: a férfiaknál Almási, a nőknél Gara nyert

A férfiaknál Almási Zoltán, a nőknél Gara Tícia nyerte a kieséses magyar sakkbajnokságot.

Sakk: továbbra sincs döntés a férfi és a női döntőben

A férfiaknál és a nőknél is döntetlennel zárult a vasárnapig tartó kieséses magyar sakkbajnokság döntőjének harmadik, szombati mérkőzése.