Atlétika: az elmaradt vb nem szegte kedvét Márton Anitának

A címvédő Márton Anitának nem vette el a kedvét, hogy elmarad a világbajnokság, ha már ennyit dolgoztak, inkább kitolják a fedett pályás idényt.

Atlétikai vb: Márton Anita az 5. női súlylökésben

Márton Anita biztatóan kezdett a női súlylökés világbajnok döntőjében, de a feljavuló mezőnyben végül nem tudta megismételni két évvel ezelőtti ezüstérmes produkcióját.

Atlétikai vb: Márton Anita döntős súlylökésben

A súlylökő Márton Anita bejutott a döntőbe szerdán a dohai atlétikai világbajnokságon.

Atlétikai vb: sérülés miatt nem indul a kétszeres világbajnok

Sérülés miatt nem indul a szeptember végén kezdődő atlétikai világbajnokságon David Storl kétszeres vb-győztes német súlylökő.

Atlétika: Márton Anita erősebbnek érzi magát, mint Rióban volt

A súlylökő Márton Anita eredményei kisebb technikai hiba miatt egy ideje elmaradnak a várttól, amire ráment a Gyémánt Liga, de a világbajnokság a fő cél.

Atlétika: Márton Anita hetedik lett Nankingban

A súlylökő Márton Anita a hetedik helyen végzett a kínai Nankingban rendezett nemzetközi versenyen kedden.

Atlétika: négyéves eltiltás az Ázsia-bajnok indiai súlylökőnek

Tiltott szert használt, ezért négy évre szóló eltiltást kapott Manpreet Kaur, a 2017-es Ázsia-bajnokság női súlylökőszámának aranyérmese.

Atlétika: Halász Bence és Veiland Violetta második Somorján

A második helyen végzett a kalapácsvető Halász Bence és a súlylökő Veiland Violetta a dobóatléták Európa-kupájának első versenynapján a szlovákiai Somorján.

Atlétika: Glasgow-ban visszatért az önbizalmam – Márton Anita

Két arany után bronzérmet szerzett a fedett pályás Európa-bajnokságon a súlylökő Márton Anita, aki hosszú sérülésből visszatérve újra dobogóra állhatott, de a szabadtéri szezonja még mindig tervezés alatt áll.

Márton Anita: Glasgow-ban szeretnék magamhoz képest jól lökni

A súlylökő Márton Anita harmadik lett utolsó versenyén a glasgow-i fedett pályás Európa-bajnokság előtt, amelyen 2017 után újra címvédőként indul.

Atlétika: Szeretnék most is megküzdeni az aranyért – Márton Anita

Fél év kihagyás után egyre jobb formába lendül a súlylökő Márton Anita, aki a március eleji, glasgow-i fedett pályás Európa-bajnokságon kétszeres címvédőként szeretne ismét harcban lenni az aranyéremért.

Atlétika: Márton Anita negyedikként zárt Bostonban

A súlylökő Márton Anita a negyedik helyen végzett a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) fedett pályás versenysorozatának első, bostoni állomásán.

Atlétika: Márton Anitát nem kell műteni, de veszélyben az Eb-je

A világbajnok Márton Anitát nem kell műteni, de veszélyben az Európa-bajnoki indulása, sőt, a teljes idénye is.

Atlétika: Márton Anita bronzérmes Lengyelországban

A súlylökő Márton Anita bronzérmet szerzett kedden a lengyelországi Bydgoszczban rendezett nemzetközi versenyen.

Atlétika: Márton Anita a hónap európai legjobbja

A fedett pályás világbajnok és téli dobó Európa Kupa-győztes Márton Anita lett március legjobbja az Európai Atlétikai Szövetségnél (EA).

Atlétika: „A tudatalattit kell edzeni, hogy a legjobb eredmény a végén jöjjön”

Nem a véletlen műve, hogy Márton Anita rendre az utolsó lökésére éri el a legjobb eredményt – mint tette azt a birminghami fedett pályás atlétikai világbajnokságon is, amikor a súlylökés döntőjének hatodik körében, már világbajnokként 19.62 méter lökött, ezzel országos csúcsot és a világ idei legjobb eredményét produkálva –, hanem erre tudatosan készülnek az edzéseken. Ezt mestere, Eperjesi László mondta az NSO Tv-nek a hazaérkezés után, mint ahogy arról is beszélt, hogyan élte meg a tanítvány történelmi sikerét, bízott-e benne a vb előtt, és meglehet-e már idén a következő cél: a 20 méteres álomhatár átlépése. 

Márton Anita: A döntő után üzenetek záporát kaptam, nagyon jólesett

Márton Anita hétfő délután érkezett haza a birminghami fedett pályás világbajnokságról, s bár csomagja valahol elveszett, a történelmi sikert szimbolizáló aranyérem vele utazott a repülőgép fedélzetén. A landolás után az NSO Tv-nek elmondta, a döntő után több száz üzenetet kapott, ezek sokat segítettek abban, hogy feldolgozza, ő a magyar atlétika első világbajnoka. Továbbá arról is beszélt, milyen volt a dobogón állni, hogyan zárta ki a verseny alatt a nehezítő körülményeket és megünnepelte-e már a győzelmet. 

Márton Anita újra a legjobbkor hozta ki magából a maximumot

Márton Anita országos csúccsal nyerte meg a súlylökést Birminghamben, és ezzel a magyar atlétika első világbajnoka lett. Az volt a módszere, mint évek óta mindig: a legjobbkor hozta ki a legtöbbet önmagából.