Atlétikai vb: sérülés miatt nem indul a kétszeres világbajnok

Sérülés miatt nem indul a szeptember végén kezdődő atlétikai világbajnokságon David Storl kétszeres vb-győztes német súlylökő.

Atlétika: Márton Anita erősebbnek érzi magát, mint Rióban volt

A súlylökő Márton Anita eredményei kisebb technikai hiba miatt egy ideje elmaradnak a várttól, amire ráment a Gyémánt Liga, de a világbajnokság a fő cél.

Atlétika: Márton Anita hetedik lett Nankingban

A súlylökő Márton Anita a hetedik helyen végzett a kínai Nankingban rendezett nemzetközi versenyen kedden.

Atlétika: négyéves eltiltás az Ázsia-bajnok indiai súlylökőnek

Tiltott szert használt, ezért négy évre szóló eltiltást kapott Manpreet Kaur, a 2017-es Ázsia-bajnokság női súlylökőszámának aranyérmese.

Atlétika: Halász Bence és Veiland Violetta második Somorján

A második helyen végzett a kalapácsvető Halász Bence és a súlylökő Veiland Violetta a dobóatléták Európa-kupájának első versenynapján a szlovákiai Somorján.

Atlétika: Glasgow-ban visszatért az önbizalmam – Márton Anita

Két arany után bronzérmet szerzett a fedett pályás Európa-bajnokságon a súlylökő Márton Anita, aki hosszú sérülésből visszatérve újra dobogóra állhatott, de a szabadtéri szezonja még mindig tervezés alatt áll.

Márton Anita: Glasgow-ban szeretnék magamhoz képest jól lökni

A súlylökő Márton Anita harmadik lett utolsó versenyén a glasgow-i fedett pályás Európa-bajnokság előtt, amelyen 2017 után újra címvédőként indul.

Atlétika: Szeretnék most is megküzdeni az aranyért – Márton Anita

Fél év kihagyás után egyre jobb formába lendül a súlylökő Márton Anita, aki a március eleji, glasgow-i fedett pályás Európa-bajnokságon kétszeres címvédőként szeretne ismét harcban lenni az aranyéremért.

Atlétika: Márton Anita negyedikként zárt Bostonban

A súlylökő Márton Anita a negyedik helyen végzett a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) fedett pályás versenysorozatának első, bostoni állomásán.

Atlétika: Márton Anitát nem kell műteni, de veszélyben az Eb-je

A világbajnok Márton Anitát nem kell műteni, de veszélyben az Európa-bajnoki indulása, sőt, a teljes idénye is.

Atlétika: Márton Anita bronzérmes Lengyelországban

A súlylökő Márton Anita bronzérmet szerzett kedden a lengyelországi Bydgoszczban rendezett nemzetközi versenyen.

Atlétika: Márton Anita a hónap európai legjobbja

A fedett pályás világbajnok és téli dobó Európa Kupa-győztes Márton Anita lett március legjobbja az Európai Atlétikai Szövetségnél (EA).

Atlétika: „A tudatalattit kell edzeni, hogy a legjobb eredmény a végén jöjjön”

Nem a véletlen műve, hogy Márton Anita rendre az utolsó lökésére éri el a legjobb eredményt – mint tette azt a birminghami fedett pályás atlétikai világbajnokságon is, amikor a súlylökés döntőjének hatodik körében, már világbajnokként 19.62 méter lökött, ezzel országos csúcsot és a világ idei legjobb eredményét produkálva –, hanem erre tudatosan készülnek az edzéseken. Ezt mestere, Eperjesi László mondta az NSO Tv-nek a hazaérkezés után, mint ahogy arról is beszélt, hogyan élte meg a tanítvány történelmi sikerét, bízott-e benne a vb előtt, és meglehet-e már idén a következő cél: a 20 méteres álomhatár átlépése. 

Márton Anita: A döntő után üzenetek záporát kaptam, nagyon jólesett

Márton Anita hétfő délután érkezett haza a birminghami fedett pályás világbajnokságról, s bár csomagja valahol elveszett, a történelmi sikert szimbolizáló aranyérem vele utazott a repülőgép fedélzetén. A landolás után az NSO Tv-nek elmondta, a döntő után több száz üzenetet kapott, ezek sokat segítettek abban, hogy feldolgozza, ő a magyar atlétika első világbajnoka. Továbbá arról is beszélt, milyen volt a dobogón állni, hogyan zárta ki a verseny alatt a nehezítő körülményeket és megünnepelte-e már a győzelmet. 

Márton Anita újra a legjobbkor hozta ki magából a maximumot

Márton Anita országos csúccsal nyerte meg a súlylökést Birminghamben, és ezzel a magyar atlétika első világbajnoka lett. Az volt a módszere, mint évek óta mindig: a legjobbkor hozta ki a legtöbbet önmagából.

Atlétikai vb: Márton Anita átvette az aranyérmet – videó

Mint beszámoltunk róla, a súlylökő Márton Anita a világ idei legjobbjával, 19.62 méteres országos csúccsal aranyérmet szerzett a Birminghamben zajló fedett pályás atlétikai világbajnokság pénteki versenynapján! Fél nappal a finálé után Márton Anita átvette a történelmi sikerért járó érmet. Íme, a díjátadó képekben!

Videó: hatalmas lökés, így lett világbajnok Márton Anita!

Mint beszámoltunk róla, a súlylökő Márton Anita a világ idei legjobbjával, 19.62 méteres országos csúccsal aranyérmet szerzett a Birminghamben zajló fedett pályás atlétikai világbajnokság pénteki versenynapján! Íme, Márton Anita utolsó lökése, amely már tét nélküli volt, hiszen egy korábbi, szintén remekül sikerült próbálkozása (19.48 m) miatt biztos aranyérmesként léphetett a dobókörbe!

Atlétikai vb: Márton Anitának kimarad a pénteki vacsora

Márton Anita a többi magyar sportolónál korábban elutazott Birminghambe a fedett pályás atlétikai világbajnokságra, amelyen számára kedvező dobókörből lökheti a súlyt.