?>
Súlyemelés: az európai elnök lelépett az IWF elnökségéből

Az olasz Antonio Urso kilépett a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) elnökségéből a testület „őrült és romboló magatartása” miatt.

Súlyemelés: doppingvétség miatt eltiltották a korábbi vb-elsőt

A moszkvai laboratórium adatbázisa alapján doppingvétség miatt felfüggesztették Szvetlana Simkova orosz súlyemelő versenyzési jogát.

Súlyemelés: újabb ideiglenes elnöke van a nemzetközi szövetségének

A Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) elnöksége a brit Michael Iranit nevezte ki az IWF ideiglenes elnökévé, alig két nappal az után, hogy a testület e posztra a thaiföldi Intarat Yodbangtoeyt állította.

Súlyemelés: nyolc évre tiltották el az Eb-ezüstérmes Magát Krisztinát

A sportoló vesztét a tesztekkel máig igen nehezen kimutatható növekedési hormon okozta, a következmények ismeretében egyúttal megállapíthatjuk, másodszor sem hozott szerencsét neki az egyiptomi módszer... (A MACS először négy évre szóló eltiltást tüntetett fel a honlapján, később javította az elírást nyolcra.)

IWF: online ülésen váltották le az ügyvivő elnököt, a NOB aggódik

A Nemzetközi Súlyemelő-szövetség vezetősége online ülésen váltotta le az ügyvivő elnököt, és trónra emelte a McLaren-jelentésben eláztatott thaiföldi sportdiplomatát.

Súlyemelés: a magyar főigazgató távozott a nemzetközi szövetségtől

Ádámfi Attila, a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) főigazgatója 25 év után, közös megegyezéssel távozott a szervezettől.

Botrány Columbusban – könnyező lengyel arc magyar vállon, fair play díj Benedek Jánosnak

Az alsó négy súlycsoport érmesei közül kilencet, köztük három magyart letessékelt a győzelmi dobogóról a kimutatni vélt stimuláns – végül méretes szégyenfolt helyett sikertörténet lett az ohiói súlyemelő-világbajnokság.

Súlyemelés: doppingért négy évre eltiltottak egy amerikait

Doppingvétség miatt négyéves eltiltást kapott Tiffany Parlor amerikai súlyemelő az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségének (USADA) bejelentése szerint.

Súlyemelő Eb: 2021-re halasztották a moszkvai kontinensviadalt

Az Európai Súlyemelő Szövetség (EWF) úgy döntött, hogy 2021-re halasztja az idei moszkvai Európa-bajnokságot.

Súlyemelő Eb: az oroszok az európai szövetség válaszára várnak

Az orosz súlyemelő szövetség (FTAR) az európai szövetség (EWF) döntésére vár, hogy megrendezheti-e október végén-november elején a sportág idei Európa-bajnokságát vagy az eseményt 2021 tavaszára halasztják.

Súlyemelés: doppingoláson kaptak egy török súlyemelőnőt

Doppingvétség miatt törölték az Európa-bajnok török súlyemelő, Ergin Bilgin nyolcadik helyezését, amelyet a 2012-es londoni olimpián ért el.

Súlyemelés: Aján Tamás lehúzhatott 356 ezer eurót az IWF számlájáról

Nemhogy vége lenne az Aján Tamás személye körüli botránynak, most fokozódik csak igazán a „nemzetközi helyzet”. A Nemzetközi Súlyemelő-szövetség megbuk(tat)ott egykori elnöke az ARD német közszolgálati televízió oknyomozó riportja szerint akkor, amikor áprilisban az ellene megfogalmazott súlyos vádak hatására lelépett elnöki posztjáról, még búcsúzóul kiutalt magának 356 000 eurót – írja a magyarnemzet.hu.

Dopping: ideiglenesen eltiltottak egy orosz női súlyemelőt

Ideiglenesen eltiltotta a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) Tatyjana Alejeva orosz női súlyemelőt, aki doppingügyének végleges lezárásáig nem indulhat versenyeken.

Súlyemelés: újabb rekordok a pánamerikai online versenyen

A Pánamerikai Kupa után egy héttel újabb online viadalt rendeztek a súlyemelőknek: ezúttal az Eleiko Email elnevezésű nyílt versenyt bonyolították le a nemzetközi és az óceániai sportági szövetség rendezésében.

Súlyemelés: megszületett az Eb-bronzérmes Nagy Péter lánya

A kétszeres olimpikon, Eb-bronzérmes Nagy Péter apuka lett, a kis Lara le sem tagadhatja, hogy súlyemelő gyermeke.

Súlyemelés: online versenyen küzdenek meg a Pánamerikai Kupáért

A rendhagyó lebonyolításról a pánamerikai (PAWF) és a nemzetközi szövetség (IWF) állapodott meg, majd tette közzé honlapján a kiírást. Ennek értelmében a koronavírus-járvány miatt törölt vagy elhalasztott események, s ily módon több hónapos versenyszünet után az 1. online Pánamerikai Kupa néven hirdetett hétvégi viadal a virtuális térben, egy időben zajlik majd, a szervezők bejelentése szerint 15 ország mintegy hetven emelőjének részvételével.

Súlyemelés: doppingolt, utólag kizárták a londoni 6. helyezett törököt

Mete Binay török súlyemelőt pozitív doppingmintája miatt utólag kizárták a 2012-es londoni olimpiáról, amelyen a hatodik helyen végzett.

Oroszország: megint doppingolt az Európa-bajnok súlyemelő

Andrej Gyemanov doppingolt, ügye végleges lezárásáig pedig ideiglenesen felfüggesztette az Európa-bajnok orosz súlyemelő versenyzői jogát a sportág nemzetközi szövetsége (IWF).

Súlyemelés: véleményáradat a McLaren-jelentés után

A McLaren-jelentés nyilvánosságra hozatala után valóságos véleményáradat indult meg. Aján Tamás volt riválisa szigorú thaiföldi vámosokról, a német sportolók szervezete a jéghegy csúcsáról, a WADA a 2010-es török tesztek eltussolásáról is beszélt.

Súlyemelés: a WADA is vizsgálatot indított az IWF ellen

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) vizsgálatot indított a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) ellen, amely a Richard McLaren által vezetett nyomozócsoport szerint több alkalommal súlyosan megsértette a doppingellenes szabályokat.