Tokió 2020: nem indulhatnak a thaiföldi és a malajziai súlyemelők

A doppingesetek magas száma miatt a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) szombati döntésével nem engedi indulni a thaiföldi és malajziai versenyzőket a tokiói olimpián.

Súlyemelés: újabb doppingeset a görögöknél, rekorddöntő formában a kínaiak

Hét héten belül már a második pozitív doppingesetet produkálta a görög súlyemelés.

Dopping: nyolcéves eltiltást kapott a román Európa-bajnok

A budapesti székhelyű Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) honlapja szerint nyolc évre szóló eltiltást kapott a román Cristina Iovu a doppingellenes szabályok megsértése miatt.

Tokió 2020: Egyik szemem sírt, a másik nevetett – Nagy Péter

Nagy Péter, a tokiói olimpiai indulásra legesélyesebb magyar súlyemelő azt mondta, egyik szeme sírt, a másik meg nevetett, amikor megtudta, hogy egy évvel elhalasztják a 2020-as nyári ötkarikás játékokat.    

Súlyemelés: tovább nyomoznak Aján Tamás ügyében

Június 19-ig meghosszabbított határidővel Richard McLaren nyomozócsoportja folytatja a vizsgálódást a Nemzetközi Súlyemelő-szövetséget (IWF) és személy szerint annak elnökét, Aján Tamást ért vádak ügyében. 

Súlyemelés: módosult a kvalifikációs rendszer, a NOB bólintására várnak

A Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) kedden és szerdán tartott elnökségi ülésén módosították a koronavírus-járvány miatt sérülő olimpiai kvalifikációs rendszert, ami biztos, nem tolják ki az április 30-án záruló kvalifikációs időszakot.

Súlyemelés: elmarad a honi szövetség éves közgyűlése

Elmarad a Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) szombatra kiírt éves közgyűlése a koronavírus-járvány miatt.

Súlyemelés: elhalasztották az Eb-t és a junior-vb-t

Két hónappal elhalasztotta a súlyemelő Európa-bajnokságot a koronavírus-járvány terjedése miatt a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) – közölte honlapján kedden a budapesti székhelyű szervezet.

Súlyemelés: másodszor is elhalasztották az Ázsia-bajnokságot

A koronavírus-járvány miatt Üzbegisztánban sem rendezik meg áprilisban a súlyemelők Ázsia-bajnokságát.

Videó: paralimpikonunk a nemrég megjelent klip főszereplője

Megjelent az OliverFromEarth – vagyis Patocska Olivér és Barabás Dávid – új klipje, a Hullámzom, amely a tokiói olimpiára és paralimpiára készülő sportolók tiszteletére készült. Az előadót junior világbajnok súlyemelőnk, Sztanó György története inspirálta a dal és a klip elkészítésére.

NOB: Aján Tamás lemondott tiszteletbeli tagságáról

Aján Tamás lemondott tiszteletbeli tagságáról a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban (NOB), amit a végrehajtó bizottság elfogadott.

Súlyemelés: elmarad a márciusra tervezett junior-vb

A koronavírus jelentette veszély miatt nem rendezik meg a román fővárosban a juniorkorú súlyemelők márciusi világbajnokságát.

Tokió 2020: kizárhatják a kolumbiai súlyemelőket

Három kolumbiai súlyemelő is fennakadt egy januári doppingellenőrzésen, aminek következményeként az ország versenyzői valószínűleg nem vehetnek részt a tokiói olimpián.

Súlyemelés: Nem függesztettek fel! – Aján Tamás

„Szemben a hazai és nemzetközi médiában megjelent közlésekkel, nem függesztett fel az IWF elnöksége a szerdai dohai rendkívüli ülésén” – jelentette ki Aján Tamás az MTI-nek a hazatérése után adott nyilatkozatában pénteken.

Súlyemelés: Aján Tamás biztos benne, hogy a vádak megdőlnek

Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) elnöke nem kételkedik abban, hogy a vizsgálatok tisztázzák őt és a szövetséget az ARD német televízió által megfogalmazott vádak alól.

Súlyemelés: Aján Tamást 90 napra felfüggesztették

Nem váltotta le, de a nemzetközi szövetség (IWF) végrehajtó testülete 90 napra felfüggesztette Aján Tamás elnököt, az ügyeket a szervezet női alelnöke, Ursula Papandrea viszi áprilisig.

Súlyemelés: válságülés Dohában a korrupciós vádak miatt

Válságülést tart a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) vezetősége szerdán Dohában, reagálva az ARD német közszolgálati televíziós csatorna két hete bemutatott dokumentumfilmjére.

Súlyemelés: A sportágban eltöltött jó ötven év után bélyeget nyomtak rám – Aján

A nemrég hazatérő Aján Tamás még nem látta az őt és az IWF-et súlyos vádakkal illető riportfilmet. Ígéri, mindent kivizsgálnak, és a NOB-elnökre hivatkozva nem aggódik a sportág 2024-es státusa miatt.

Súlyemelés: Ez igazságtalan támadás ellenem – Aján Tamás

Amint arról beszámoltunk, a német ARD televízió a Titkos dopping – a súlyemelők ura című dokumentumfilmjében tárta fel bizonyítékait, amelyek arról árulkodnak, hogy az Aján Tamás által vezetett Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) korrupt módon működött, titkos számlát vezetett, eltussolta a doppingolást. A megvádolt sportvezető igazságtalannak tartja a vádakat, s a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) előtt tisztázná magát.

Súlyemelés: az IWF visszautasítja az ARD vádjait

A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) kategorikusan visszautasítja a vádakat, amelyeket az ARD német közszolgálati televíziós csatorna fogalmazott meg dokumentumfilmjében.