Síugrás: rendőrként folytatja a kétszeres olimpiai bajnok

Andreas Kofler kétszeres olimpiai bajnok osztrák síugró hétfőn bejelentette visszavonulását.

Síugró-vk: sáncrekorddal nyerte meg Kobajasi az idényzárót

A szlovéniai Planicán sírepülőversennyel zárult a síugró-világkupa. A győzelmet a pontversenyt is megnyerő japán Kobajasi Rjoju szerezte meg. A sífutók québeci vk-döntőjén a norvég Johannes Hösflot Klaebo és a svéd Stina Nilsson diadalmaskodott.

Sífutó-vk: Klaebo elesett, Bolsunovnak a botja tört el

A sífutók québeci világkupa-döntőjén a norvég Johannes Hösflot Klaebo és a svéd Stina Nilsson nyerte a klasszikus stílusú 15, illetve 10 km-es távot. A planicai sírepülő csapatversenyt a lengyelek nyerték meg.

Síugró-vk: Kobajasi bakija is kellett a német sikerhez

A szlovéniai Planicán sírepülőversennyel folytatódott a síugró-világkupa. A győzelmet a német Markus Eisenbichler szerezte meg. A sífutók québeci vk-döntőjén a norvég Johannes Hösflot Klaebo és a svéd Stina Nilsson nyerte meg a sprintet, míg az oslói sílövő vk-n a norvég Johannes Bö volt a legjobb 10 km-en.

Síugró-vk: egy tized döntött a vikersundi sírepülőversenyen

A norvégiai Vikersundban sírepülőversennyel folytatódott a síugró-világkupa. A győzelmet a szlovén Domen Prevc szerezte meg, de a síugrásban létező legkisebb különbséggel.

Síugró-vk: szlovén csapatsiker született Vikersundban

A norvégiai Vikersundban sírepülő-csapatversennyel folytatódott a síugró-világkupa. A győzelmet némi meglepetésre a szlovénok szerezték meg.

Síugró-vk: nem volt ellenfele Kobajasinak Trondheimben

A norvégiai Trondheimben folytatódott a síugró-világkupa. A verseny győzelmét a japán Kobajasi Rjoju szerezte meg.

Síugró-vk: ezúttal nem jött össze a fordítás Johanssonnak

A norvégiai Lillehammerben folytatódott kedden a síugrók világkupa-sorozata, az osztrák Stefan Kraft győzött. A drammeni sífutósprintversenyen Johannes Hösflot Klaebo és Maiken Caspersen Falla diadalmaskodott.

Síugró-vk: Johansson győzött, Kobajasi nyerte az összetettet

A csapatban olimpiai aranyérmes Robert Johansson nyerte meg a síugrók világkupa-sorozatának vasárnapi, oslói versenyét, amelyen a japán Kobajasi Rjoju ötödik helyével is behozhatatlan előnyre tett szert az összetett pontversenyben.

Északisí-vb: a német férfiak és nők ugrottak a legjobban

Németország nyerte meg az északisí-világbajnokság vegyes csapatversenyét síugrásban. A két-két férfi és nő alkotta válogatottak küzdelmének végén a németek több mint 20 pont előnnyel végeztek az élen.

Északisí-vb: Klaebo a váltóban adta vissza a „pofont” Usztyugovnak

Az ausztriai Seefeldben a férfi sífutók 4x10 kilométeres váltóversenyével folytatódott az északisí-világbajnokság. Az aranyérmet a norvégok szerezték meg az oroszok és a franciák előtt. A norvégoknak ez volt a tizedik aranyérmük a világbajnokságon. A férfi sífutó versenyszámokban eddig százszázalékosak: ötből ötöt nyertek meg. A síugrók normál sánc-versenyén a lengyel Dawid Kubacki diadalmaskodott.

Északisí-vb: Sundby 3 másodperccel, Lundby fél ponttal nyert

Az ausztriai Seefeldben férfi 10 km-es klasszikus stílusú sífutó-, és női síugróversennyel folytatódott az északisí világbajnokság. Előbbiben a norvég Martin Johnsrud Sundby, utóbbiban pedig honfitársnője, Maren Lundby diadalmaskodott.

Északisí-vb: szorongatták Johaugot, de ő az első női duplázó

Az ausztriai Seefeldben női 10 km-es klasszikus stílusú sífutással, illetve a női síugrók csapatversenyével folytatódott az északisí-világbajnokság. Előbbiben a norvég Therese Johaug diadalmaskodott, utóbbiban pedig Németország lett aranyérmes.

Északisí-vb: német dupla, első svéd, újabb norvég arany

Az ausztriai Seefeldben férfi és női sífutó sprintváltókkal, északiösszetett csapatsprinttel illetve síugró csapatversennyel folytatódott az északisí világbajnokság.

Északisí-vb: a síugrók nagysáncversenyén bombameglepetések születtek

Az ausztriai Seefeldben a férfi síugrók nagysáncversenyével folytatódott az északisí-világbajnokság. Az aranyérmet a német Markus Eisenbichler szerezte meg.

Síugrás: Kobajasi egyre közelebb a végső győzelemhez

Kobajasi Rjoju győzelmével ért véget Willingenben a férfi síugrók világkupaversenye. A japán klasszis szokatlanul nagy, 21.6 pontos előnnyel végzett az élen. Ezzel 475 pontra növelte előnyét az összetettben, miközben már csak hat verseny van hátra.

Síugrás: Geiger lenyomta a háromszoros olimpiai bajnokot

Karl Geiger győzelmével ért véget Willingenben a férfi síugrók világkupaversenye. A német 4 ponttal előzte meg a háromszoros olimpiai bajnok Kamil Stocht, és 6.4-gyel az összetettet toronymagasan vezető japán Kobajasi Rjojut.

Alpesisí-vb: Kristoffersen a legjobbkor előzte meg Hirschert

A svédországi Aréban a férfi óriás-műlesiklással folytatódott az alpesisí-világbajnokság. Az aranyérmet a norvég Henrik Kristoffersen szerezte meg. A síugrók willingeni csapatversenyét a lengyelek, a sílövők Salt Lake Cityben megrendezett sprintjét a norvég Vetle Christiansen nyerte.

Síugró-vk: Stoch tönkreverte a mezőnyt Lahtiban

Lahtiban folytatódott a síugrók világkupa-sorozata, vasárnap a lengyel Kamil Stoch diadalmaskodott. Ugyancsak a finn városban a nőknél a svédek, a férfiaknál a norvégok nyerték meg a sífutók sprint csapatversenyét, míg északi összetettben a norvég Jörgen Graabak győzött.

Síugrás: Ausztria megnyerte a csapatversenyt Lahtiban!

Némi meglepetésre Ausztria győzelmével ért véget Lahtiban a férfi síugrók csapatversenye a világkupa-sorozatban. Mögötte Németország és Japán végzett a dobogón.