Sílövő vb: Wierer duplázni tudott hazai pályán

Az olaszországi Antholzban a női 15 km-es versennyel folyatódott a sílövő világbajnokság. A győzelmet az olasz Dorothea Wierer szerezte meg, aki már a második aranyérménél tart a hazájában megrendezett vb-n.

Sílövő vb: négy tizedmásodperc döntött az üldözéses versenyen

Az olaszországi Antholzban a férfi és női üldözéses versennyel folyatódott a sílövő világbajnokság. Előbbieknél a győzelmet a francia Emilien Jacquelin, utóbbiaknál pedig az olasz Dorothea Wierer szerezte meg.

Sílövészet: Loginové a sprintverseny aranyérme a vb-n

Az olaszországi Antholzban a férfi 10 km-es sprintversennyel folyatódott a sílövő-világbajnokság. A győzelmet az orosz Alekszandr Loginov szerezte meg két francia, Quentin Fillon Maillet és Martin Fourcade előtt.

Alpesisí-vk: Meillard először nyert, és szakági győztes lett

A francia Chamonix-ban férfi párhuzamos óriás-műlesikló, a német Garmischban női szuper-G futamot rendeztek az alpesisí-világkupában. Előbbieknél a győzelmet a svájci Loic Meillard – aki pályafutása során először nyert vk-versenyt, de ezzel megnyerte a szakági összesítést –, utóbbiaknál pedig a svájci Corinne Suter szerezte meg.

Síugró-vk: Leyhe révén hazai öröm Willingenben

A németországi Willingenben folytatódott a férfi síugrók világkupa-sorozata. A versenyt a német Stephan Leyhe nyerte meg, míg a faluni sífutó-sprintverseny a norvég Paal Golberg és a svéd Linn Svahn győzelmét hozta.

Sílövő-vk: sok volt Bőnél a két hiba, Fillon Maillet először nyert

A szlovéniai Pokljukában zajló sílövő világkupán a francia Quentin Fillon Maillet és a svéd Hanna Öberg nyerte az tömegrajtos versenyt. A németországi Oberstdorfban sífutó és északi összetett világkupa-futamokat rendeztek: a férfiaknál a norvég Johannes Hösflot Klaebo, a nőknél pedig az orosz Natalia Nyeprjajeva győzött a sprintversenyen, míg a norvég Jarl Magnus Riiber a Gundersen-versenyen diadalmaskodott.

Síugró-vk: hazai pályán nem ment a lengyeleknek a csapatversenyben

A lengyelországi Zakopane-ban csapatversennyel folytatódott a síugrók világkupa-sorozata. A győzelmet a németek szerezték meg a norvégok és a szlovénok előtt, míg a házigazda lengyelek csak ötödikek lettek.

Síugró-vk: Kubacki nem akadt legyőzőre Titisee-Neustadtban

A németországi Titisee-Neustadtban folytatódott a síugrók világkupa-sorozata. A győzelmet a szombati verseny után vasárnap is a Négysencversenyt is megnyerő lengyel Dawid Kubacki szerezte meg a japán Kobayasi Rjoju és a szlovén Timi Zajc előtt.

Sílövő-vk: hatalmas francia fölény a férfiak váltóversenyén

A németországi Ruhpoldingban zajló sílövő-világkupán a franciák nyerték a férfiak váltóversenyét a legutóbbi hat alkalommal győztes norvégok, illetve az osztrákok előtt. A Nové Mestó-i sífutó-világkupán az összetett éllovasok, azaz az orosz Alekszandr Bolsunov és a norvég Therese Johaug nyert 15, illetve 10 kilométeren.

Sílövő-vk: Fourcade duplázott és az élre állt

A németországi Oberhofban a francia Martin Fourcade és a finn Kaisa Mäkäräinen nyerte a tömegrajtos versenyt. A Fourcde így két győzelemmel használta ki, hogy a norvég Johannes Bö kihagyta a hétvégét. A drezdai csapatsprintben a férfiaknál a franciák, a nőknél pedig a svédek diadalmaskodtak.

Sílövő-vk: tartalékosan is norvég győzelmek a váltóban

A németországi Oberhofban a norvégok nyerték meg a sílövők világkupájában a férfi és női csapatversenyt, pedig az északiak férficsapatából hiányoztak a vk-ban vezető Bö testvérek.

Tour de Ski: Johaug és Bolsunov nyert összetettben

Az olaszországi Val Di Fiemmében, immár hagyományosan az Alpe Cermis megmászásával, ám rendhagyó módon tömegrajtos versennyel zárult a sífutók Tour de Ski sorozata. Ahogyan az várható volt, a nőknél az éllovas norvég Therese Johaug megtartotta első helyét, míg a férfiaknál a norvég Johannes Hösflot Klaebónak nem sikerült ugyanez, itt az orosz Alekszandr Bolsunov győzött.

Tour de Ski: Lampic és Klaebo győzelme után szoros az élboly

Az olaszországi Val Di Fiemmében klasszikus stílusú sprintversennyel folytatódott a sífutók Tour de Ski sorozata. A férfiaknál a norvég Johannes Hösflot Klaebo, a nőknél pedig a szlovén Anamarija Lampic ért elsőként a célba. Összetettben a férfiaknál Klaebo egy másodperccel megelőzte az eddigi éllovas orosz Alekszandr Bolsunovot, míg a nőknél a norvég Therese Johaug vezet három másodperccel honfitársnője, Astrid Jacobsent megelőzve, a záró szakasz előtt.

Tour de Ski: Johaugot legyőzték, de továbbra is vezet

Az olaszországi Val Di Fiemmében klasszikus stílusú 15 és 10 km-es tömegrajtos versennyel folytatódott a sífutók Tour de Ski sorozata. A férfiaknál a norvég Johannes Hösflot Klaebo, a nőknél a szintén norvég Astrid Jacobsen ért elsőként a célba. Összetettben továbbra is az orosz Alekszandr Bolsunov és a norvég Therese Johaug áll az élen.

Tour de Ski: Östberg és Bolsunov is sikeresen üldözött

Az olaszországi Toblachban klasszikus stílusú 15 és 10 km-es üldözéses versennyel folytatódott a sífutók Tour de Ski sorozata. A férfiaknál az orosz Alekszandr Bolsunov, a nőknél a norvég Ingvild Flugstad Östberg ért elsőként a célba.

Tour de Ski: Usztjugov kivágta a rezet, betliztek a norvégok

Az olasz Toblachban szabad stílusú 15 és 10 km-es versennyel folytatódott a sífutók Tour de Ski sorozata. A férfiaknál a győzelmet az orosz Szergej Usztjugov, a nőknél pedig a norvég Therese Johaug szerezte meg. A győztesek összetettben is élre álltak három szakasz után.

Tour de Ski: Klaebo nyerte a sprintet és már fél perces előnyben

A svájci Lenzerheidében szabad stílusú sprintversennyel folytatódott a sífutók Tour de Ski sorozata. A férfiaknál a győzelmet a norvég Johannes Hösflot Klaebo, a nőknél pedig a szlovén Anamarija Lampic szerezte meg. Előbbieknél összetettben Klaebo máris több mint fél perccel elhúzott riválisaitól, a nőknél viszont csak másodpercek választják el az élen állókat.

Tour de Ski: orosz és norvég siker az első szakaszon

A svájci Lenzerheidében megkezdődött a sífutók Tour de Ski sorozata. A férfiaknál 15, a nőknél 10 km-es szabad stílusú tömegrajtos versenyt rendeztek az első szakaszon. A győzelmet előbbieknél az orosz Szergej Usztjugov, utóbbiaknál pedig a norvég Therese Johaug szerezte meg.

Síugró-vk: engelbergi sikerével Kobajasi az összetett élén

Az összetett címvédő japán Kobajasi Rjoju sikerével ért véget a svájci Engelbergben rendezett síugró világkupa-verseny. A sílövők franciaországi tömegrajtos versenyét a norvég Johannes Bő és honfitársa, Tiril Eckhoff nyerte, mint ahogyan a ramsaui északi összetett versenyen is egy norvég, Jarl Magnus Riiber győzött. A planicai sífutó csapatsprintben a férfiaknál is a norvégok nyertek, míg a nőknél svéd siker született.

Sílövő-vk: hiába üldözték a norvégokat Annecyben

A franciaországi Annecyben a norvég Johannes Bö és honfitársnője, Tiril Eckhof nyerte a sílövők világkupáján az üldözéses versenyt. A planicai sífutó sprintversenyen a francia Lucas Chanavat és a svéd Joanna Sundling győzött, míg a ramsaui északi összetett versenyen a német Vinzenz Geiger diadalmaskodott.