Síugró-vk: sáncrekorddal nyerte meg Kobajasi az idényzárót

A szlovéniai Planicán sírepülőversennyel zárult a síugró-világkupa. A győzelmet a pontversenyt is megnyerő japán Kobajasi Rjoju szerezte meg. A sífutók québeci vk-döntőjén a norvég Johannes Hösflot Klaebo és a svéd Stina Nilsson diadalmaskodott.

Sífutó-vk: Klaebo elesett, Bolsunovnak a botja tört el

A sífutók québeci világkupa-döntőjén a norvég Johannes Hösflot Klaebo és a svéd Stina Nilsson nyerte a klasszikus stílusú 15, illetve 10 km-es távot. A planicai sírepülő csapatversenyt a lengyelek nyerték meg.

Síugró-vk: Kobajasi bakija is kellett a német sikerhez

A szlovéniai Planicán sírepülőversennyel folytatódott a síugró-világkupa. A győzelmet a német Markus Eisenbichler szerezte meg. A sífutók québeci vk-döntőjén a norvég Johannes Hösflot Klaebo és a svéd Stina Nilsson nyerte meg a sprintet, míg az oslói sílövő vk-n a norvég Johannes Bö volt a legjobb 10 km-en.

Síugró-vk: egy tized döntött a vikersundi sírepülőversenyen

A norvégiai Vikersundban sírepülőversennyel folytatódott a síugró-világkupa. A győzelmet a szlovén Domen Prevc szerezte meg, de a síugrásban létező legkisebb különbséggel.

Síugró-vk: szlovén csapatsiker született Vikersundban

A norvégiai Vikersundban sírepülő-csapatversennyel folytatódott a síugró-világkupa. A győzelmet némi meglepetésre a szlovénok szerezték meg.

Síugró-vk: ezúttal nem jött össze a fordítás Johanssonnak

A norvégiai Lillehammerben folytatódott kedden a síugrók világkupa-sorozata, az osztrák Stefan Kraft győzött. A drammeni sífutósprintversenyen Johannes Hösflot Klaebo és Maiken Caspersen Falla diadalmaskodott.

Síugró-vk: Johansson győzött, Kobajasi nyerte az összetettet

A csapatban olimpiai aranyérmes Robert Johansson nyerte meg a síugrók világkupa-sorozatának vasárnapi, oslói versenyét, amelyen a japán Kobajasi Rjoju ötödik helyével is behozhatatlan előnyre tett szert az összetett pontversenyben.

Sífutás: két és fél órát ment az aranyért a nagy klasszikuson

Nagy orosz fölényt hozott a sífutás egyik legrangosabb világkupaversenye, az oslói 50 km-es klasszikus stílusú viadal. Az első négy helyen orosz végzett, közülük Alekszandr Bolsunov volt a legjobb.

Északisí-vb: Holund nyert 50 km-en, taroltak a norvég férfi sífutók

Az ausztriai Seefeldben a férfi 50 km-es szabad stílusú sífutóversennyel zárult az északisí-világbajnokság. Az aranyérmet a norvég Hans Christer Holund szerezte meg, így mind a hat férfi sífutószámban az északi ország versenyzői győztek.

Északisí-vb: megszorítani sem tudták Johaugot 30 km-en

Therese Johaug győzelmével ért véget Seelfeldben az északisí-világbajnokság 30 km-es tömegrajtos női sífutása. A norvég klasszis bő félperces előnnyel végzett az élen.

Videó: vérátömlesztés közben kapták rajta a doppingoló sportolót a vb-n

Mint arról korábban beszámoltunk, szerdán öt sportolót vettek őrizetbe az osztrák-német doppingrazzián, köztük Max Haukét, a 26 éves osztrák sífutót. Később előkerült egy felvétel, miszerint a rendőrök éppen vérátömlesztés közben kapták rajta a sportolót.

Északisí-vb: Klaebo a váltóban adta vissza a „pofont” Usztyugovnak

Az ausztriai Seefeldben a férfi sífutók 4x10 kilométeres váltóversenyével folytatódott az északisí-világbajnokság. Az aranyérmet a norvégok szerezték meg az oroszok és a franciák előtt. A norvégoknak ez volt a tizedik aranyérmük a világbajnokságon. A férfi sífutó versenyszámokban eddig százszázalékosak: ötből ötöt nyertek meg. A síugrók normál sánc-versenyén a lengyel Dawid Kubacki diadalmaskodott.

Északisí-vb: Kalla győzelemre vitte a svéd női váltót

Az ausztriai Seefeldben a női sífutók váltójával és az északi összetett normál sánc Gundersen-versenyével folytatódott az északisí-világbajnokság. Előbbiben a svédek, utóbbiban pedig a norvég Jarl Magnus Riiber diadalmaskodott.

Északisí-vb: Sundby 3 másodperccel, Lundby fél ponttal nyert

Az ausztriai Seefeldben férfi 10 km-es klasszikus stílusú sífutó-, és női síugróversennyel folytatódott az északisí világbajnokság. Előbbiben a norvég Martin Johnsrud Sundby, utóbbiban pedig honfitársnője, Maren Lundby diadalmaskodott.

Északisí-vb: szorongatták Johaugot, de ő az első női duplázó

Az ausztriai Seefeldben női 10 km-es klasszikus stílusú sífutással, illetve a női síugrók csapatversenyével folytatódott az északisí-világbajnokság. Előbbiben a norvég Therese Johaug diadalmaskodott, utóbbiban pedig Németország lett aranyérmes.

Északisí-vb: német dupla, első svéd, újabb norvég arany

Az ausztriai Seefeldben férfi és női sífutó sprintváltókkal, északiösszetett csapatsprinttel illetve síugró csapatversennyel folytatódott az északisí világbajnokság.

Északisí-vb: megint taroltak a norvégok, Johaug utolérhetetlen

Az ausztriai Seefeldben férfi és női síatlonversennyel (fél távig klasszikus, félig szabad stílusú) folytatódott az északisí-világbajnokság. Mindkét számban norvég győzelem született: a férfiaknál Sjur Roethe, a nőknél Therese Johaug ért elsőként a célba.

Északisí-vb: pofozkodás után Klaebo nyerte meg a sprintet – videó

Az ausztriai Seefeldben férfi és női szabad stílusú sprintversennyel kezdődött meg az északisí-világbajnokság. Mindkét számban norvég győzelem született: a férfiaknál Johannes Hösflot Klaebo, a nőknél a címvédő Maiken Caspersen Falla ért elsőként a célba.

Síugrás: Kobajasi egyre közelebb a végső győzelemhez

Kobajasi Rjoju győzelmével ért véget Willingenben a férfi síugrók világkupaversenye. A japán klasszis szokatlanul nagy, 21.6 pontos előnnyel végzett az élen. Ezzel 475 pontra növelte előnyét az összetettben, miközben már csak hat verseny van hátra.

Síugrás: Geiger lenyomta a háromszoros olimpiai bajnokot

Karl Geiger győzelmével ért véget Willingenben a férfi síugrók világkupaversenye. A német 4 ponttal előzte meg a háromszoros olimpiai bajnok Kamil Stocht, és 6.4-gyel az összetettet toronymagasan vezető japán Kobajasi Rjojut.