Sárkányhajó-vb: három magyar érem a zárónapon

Három magyar egység nyert érmet a Szegeden rendezett sárkányhajó-klubvilágbajnokság vasárnapi zárónapján.

Sárkányhajó-klub-vb: öt magyar érem a pénteki termés

Két arany- és három bronzérmet nyertek a magyar egységek a Szegeden zajló sárkányhajó-klubvilágbajnokság pénteki versenynapján. 

Sárkányhajó-vb: 500 méteren is remekeltek a magyar legénységek

A világbajnokság feléhez érkeztek a dragonosok a csütörtöki versenynap sikeres teljesítése után. A mai napon az időjárás is kedvezett a sárkányhajósoknak, így a futamok fennakadás nélkül, jó hangulatban zajlottak a szegedi vb-n.

Sárkányhajó-klub-vb: öt magyar érem a második napon

Öt magyar egység nyert érmet a Szegeden zajló sárkányhajó-klubvilágbajnokság második versenynapján.

Sárkányhajó-vb: hatezer versenyzővel jön a szegedi verseny

Különleges járművek lepik el a Tiszát július 17. és 22. között – a sárkányhajósok klubvilágbajnoksága kivételes sportélményt, különleges látványt és fesztiválhangulatot egyaránt ígér.

Sárkányhajózás: Magyarország rendezi a 2018-as vb-t

Szeged rendezheti 2018-ban az IDBF szervezet égisze alá tartozó úgynevezett sárkányhajó klub legénység világbajnokságot.

Sárkányhajózás: hat magyar érem a kanadai vb-n

Három ezüst- és három bronzérmet szerzett a magyar válogatott az augusztus 19. és 23. között a kanadai Wellandben megrendezett sárkányhajó-világbajnokságon.

Sárkányhajó-vb: magyar ezüst és bronz a záró napon

A magyar versenyzők egy-egy ezüst- és bronzérmet szereztek a szegedi IDBF sárkányhajó-világbajnokság vasárnapi záró napján, 500 méteren.

Sárkányhajó-vb: egy-egy magyar arany és bronz szombaton

A magyar versenyzők két érmet – egy-egy aranyat és bronzot – szereztek a szegedi IDBF sárkányhajó-világbajnokság negyedik, szombati versenynapján, a 200 méteres döntőkben.

Sárkányhajó-vb: egy magyar bronz pénteken 500 méteren

A magyar versenyzők egy bronzérmet szereztek a szegedi IDBF sárkányhajó-világbajnokság harmadik, pénteki versenynapján, az 500 méteres döntők során.

Sárkányhajó-vb: kezdésnek hat magyar érem, köztük két arany

A magyar versenyzők hat érmet, két-két aranyat, ezüstöt és bronzot szereztek a szegedi IDBF sárkányhajó-világbajnokság első, szerdai versenynapján, a 2000 méteres döntők során.

Videó: sárkányok lepik el a szegedi kajak-kenu pályát

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a sárkányhajózás. Ennek bizonyítéka, hogy a július 23. és 28. között Szegeden megrendezendő 11. IDBF sárkányhajó-világbajnokságon minden korábbinál nagyobb mezőny gyűlik össze. Közel 30 ország 3000 versenyzője száll harcba, várhatóan magyar sikerekkel. A részletekről Bocsor Balázs világbajnok mesélt az NSO Tv-nek.