Versenysport: a 2018-as év legjobbjait jutalmazták

Kimagasló 2018-as teljesítményük elismeréseképpen 36 sportág 49 versenyzőjét, illetve csapatát díjazta évértékelő gáláján a nem olimpiai sportágakat összefogó Nemzeti Versenysport-szövetség (NVESZ).

Sárkányhajó Eb: 21 érmet, köztük 10 aranyat nyertek a magyarok

A magyar versenyzők 21 érmet, köztük tíz aranyat nyertek a németországi Brandenburg an der Havelben megrendezett EDBF nemzetek közötti sárkányhajó Európa-bajnokságon.

Ázsiai Játékok: megszületett az első összkoreai aranyérem

Sárkányhajóban nyerte meg első jelentős sportversenyét Észak- és Dél-Korea közös csapata. Az Ázsiai Játékokon a 16 fős egység szoros csatában győzte le Kínát Indonéziában.

Sárkányhajó-vb: három magyar érem a zárónapon

Három magyar egység nyert érmet a Szegeden rendezett sárkányhajó-klubvilágbajnokság vasárnapi zárónapján.

Sárkányhajó-klub-vb: két magyar aranyérem szombaton

Két magyar hajó nyert érmet, egyformán aranyat a Szegeden zajló sárkányhajó-klubvilágbajnokság szombati versenynapján.

Sárkányhajó-klub-vb: öt magyar érem a pénteki termés

Két arany- és három bronzérmet nyertek a magyar egységek a Szegeden zajló sárkányhajó-klubvilágbajnokság pénteki versenynapján. 

Sárkányhajó-vb: 500 méteren is remekeltek a magyar legénységek

A világbajnokság feléhez érkeztek a dragonosok a csütörtöki versenynap sikeres teljesítése után. A mai napon az időjárás is kedvezett a sárkányhajósoknak, így a futamok fennakadás nélkül, jó hangulatban zajlottak a szegedi vb-n.

Sárkányhajó-klub-vb: öt magyar érem a második napon

Öt magyar egység nyert érmet a Szegeden zajló sárkányhajó-klubvilágbajnokság második versenynapján.

Sárkányhajó-klubvb: négy magyar érem az első napon

Négy magyar egység nyert érmet a Szegeden zajló sárkányhajó-klubvilágbajnokság első versenynapján.

Sárkányhajó-vb: hatezer versenyzővel jön a szegedi verseny

Különleges járművek lepik el a Tiszát július 17. és 22. között – a sárkányhajósok klubvilágbajnoksága kivételes sportélményt, különleges látványt és fesztiválhangulatot egyaránt ígér.

Sárkányhajó Eb: nyolc magyar érem a záró napon

Nyolc érmet szereztek a mieink a válogatottak versenyeiben a nemzetközi és klub sárkányhajó Európa-bajnokság záró napján, a szegedi Maty-éren.

Sárkányhajó Eb: hetedik aranyukat nyerték a szegediek

Egy arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szereztek a magyar válogatottak a Szegeden zajló nemzetközi és klub sárkányhajó Európa-bajnokság szombati versenynapján. A klubcsapatok délelőtti versenyében ismét aratott a Szegedi Sárkányhajó Egyesület, amely már hetedik aranyát nyerte a kontinensviadalon.

Sárkányhajó Eb: hat aranyérem a válogatottak versenyeiben

Hat aranyérmet szereztek a magyarok a szegedi Maty-éren zajló nemzetközi és klub sárkányhajó Európa-bajnokság második napján, a válogatottak versenyeiben.

Sárkányhajó Eb: négy magyar érem a válogatottak versenyeiben

Egy arany- és három ezüstérmet szereztek a magyarok a szegedi Maty-éren zajló nemzetközi és klub sárkányhajó Európa-bajnokság első napján, a válogatottak versenyeiben.

Sárkányhajó Eb: történelmet írtak a magyarok Rómában

Huszonnyolc érmet szereztek a magyar sárkányhajósok Rómában. Az olasz fővárosban megrendezett 12. EDBF Sárkányhajó Európa-bajnokságon a Magyar Sárkányhajó Szövetség közel 200 versenyzője vett részt.

Sárkányhajó Eb: nyolc magyar aranyérem Rómában

A magyar csapat 8 arany-, 9 ezüst- és 11 bronzéremmel zárta a Rómában megrendezett 12. EDBF sárkányhajó Európa-bajnokságot.

Evezés: oxfordi és cambridge-i sztárvendégek a Dunai Regattán

A tehetséggondozással foglalkozó Antall József Tudásközpont május 7-én negyedik alkalommal rendezi meg a Dunai Regattát a budapesti Műegyetem rakparton. Az idei esemény sztárvendége a két nagy múltú angliai egyetem, Oxford és Cambridge evezőscsapata lesz.

Sárkányhajózás: Magyarország rendezi a 2018-as vb-t

Szeged rendezheti 2018-ban az IDBF szervezet égisze alá tartozó úgynevezett sárkányhajó klub legénység világbajnokságot.

Evezés: Oxford–Cambridge összecsapás a Dunai Regattán

Május 7-én negyedik alkalommal rendezik meg a Dunai Regattát a budapesti Műegyetem rakparton, az eseményt az év sportfesztiváljaként harangozzák be a szervezők.

Sárkányhajózás: hat magyar érem a kanadai vb-n

Három ezüst- és három bronzérmet szerzett a magyar válogatott az augusztus 19. és 23. között a kanadai Wellandben megrendezett sárkányhajó-világbajnokságon.