Női kézi: irreális elvárások, megvan az új román szövetségi kapitány

Rendkívül magas, az első sajtókommentárok szerint egyenesen irreális elvárásokkal nevezte ki a Román Kézilabda-szövetség (FRH) igazgatótanácsa a női válogatott új szövetségi kapitányát Bogdan Burcea személyében. A SCM Craiovát irányító, 2018-ban EHF-kupát nyerő szakembertől ugyanis egyrészt az olimpiai szereplés kiharcolását, másrészt a decemberi Európa-bajnokságon a legjobb hat közé jutást várja el a FRH vezetősége.

Női kézilabda: menesztették a román szövetségi kapitányt

Menesztette a decemberi világbajnokságon 12. helyen végzett női válogatott szövetségi kapitányát, Tomas Rydét a Román Kézilabda-szövetség edzőbizottsága.

Női kézi-vb: „Támadóhiba volt!”– a román kapitány kiáll Rasmussen mellett

A román női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Tomas Ryde megérti, miért volt a magyar válogatottat irányító Kim Rasmussen ideges a két csapat világbajnoki mérkőzésének hajrájában, és maga is elismerte, a játékvezetők több esetben is a javukra tévedtek. A dán szakember sajtótájékoztatón használt szavait nem tartja ő sem helyesnek, de súlyosnak érzi, hogy emiatt azonnali hatállyal felfüggesztették.

Női kézi-vb: kiábrándító szereplésről írnak, és a kapitány fejét követelik Romániában

„Jó, hogy vége” – írta a Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap Japánba kiküldött tudósítója a román női kézilabda-válogatott utolsó világbajnoki mérkőzése után, amelyen a házigazdák csapata 37–20-ra verte Neaguéket.

Nincs meg a továbbjutás, az utolsó pillanatokban nyertek a románok

Az utolsó másodpercekig továbbjutásra állt, mégis kikapott a magyar női kézilabda-válogatott Románia ellen a Japánban zajló világbajnokság csoportkörének 5. fordulójában. Így aztán elúszott a továbbjutás, maradt az Elnök-kupa...

Női kézi-vb: Neagu semmi jót nem látott a románok játékában

A brassói játékosok doppingbotránya és távolmaradása ellenére a román kézilabda-társadalom igencsak optimistán várta a világbajnokság első mérkőzését, mondván, a spanyolok ellen mindig jól ment a női válogatottnak. Ehhez képest az elmúlt nyolc év legsúlyosabb vereségébe szaladtak bele Neaguék, a 31–16-os eredménynél nagyobb különbséggel legutóbb Franciaország verte meg Romániát, 39–20-ra a brazíliai világbajnokságon.

Női kézi-vb: a közösségi oldalra feltett fotók buktatták le a román játékosokat

Kizárólag a női válogatott világbajnoki szereplésére kívánnak koncentrálni a következő napokban a Román Kézilabda-szövetség (FRH) vezetői, a doppingügybe keveredett Corona Brasov-val pedig a Nemzeti Doppingellenes Ügynökség vizsgálatának lezárása után foglalkoznak.

Női kézi-vb: az összes brassói játékos kikerült a román keretből

Szerdára is változott a helyzet a román női kézilabda-válogatott háza táján, a csapat végül egy brassói játékost sem vitt magával a Japánban megrendezendő világbajnokságra, azonban ha időben tisztázódnak a doppingvádak alól, még a társaik után utazhatnak.

Női kézi: razzia a román válogatottnál, Brassóban tagadják a doppingvádat

Jól mutatja a brassói női kézilabdázók hétfő este kirobbant doppingügyének hatását a román sportéletben, hogy le tudta szorítani a futballválogatott megalázó madridi vereségét (5–0) az egyetlen bukaresti sportlap, a Gazeta Sporturilor címlapjának legaljára.

Női kézi-vb: több román kerettag is doppingolt – sajtóhír

Bukaresti sajtóhírek szerint a világbajnokságra készülő, Magyarországgal egy csoportban szereplő román női kézilabda-válogatott több játékosa is megbukott a doppingellenőrzésen.

Női kézi: megvan a román vb-keret, Neagu is játszhat ellenünk

Kihirdette a világbajnokságra utazó 18 fős keretét Tomas Ryde, a román női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A csapatban helyet kapott a 11 hónapos kihagyás után a hétvégén visszatérő klasszis, Cristina Neagu is, aki szerdán 9 gólt szerzett Brassóban, a 30–30-as döntetlennel végződő Corona–CSM Bucuresti rangadón.

Női kézi: a román játékosok majdnem el sem utaztak az Eb-selejtezőre

Hiába voltak könnyű mérkőzései a román női kézilabda-válogatottnak a 2020-es Európa-bajnokság selejtezőiben (27–24 Ukrajna ellen Brassóban és 25–20 idegenben Feröerrel), a csapat zaklatott összetartáson van túl. A játékosok ugyanis elégedetlenek, hogy Alexandru Dedu, a Román Kézilabda-szövetség (FRH) elnöke kilenc hónap után sem fizette ki a világbajnoki szereplés kiharcolásáért beígért prémiumot. 

Női kézilabda: Martín helyett Ryde az új román kapitány – hivatalos

A Román Kézilabda-szövetség hivatalos közleménye szerint a távozó Ambros Martín helyett Tomas Ryde veszi át a női válogatott irányítását. A svéd szakember szerződése a 2020-as tokiói olimpiai végéig szól.

Női kézilabda: Martín távozhat a román válogatott éléről – sajtóhír

Román lapértesülés szerint távozhat a román női kézilabda-válogatott éléről Ambros Martín, a Rosztov-Don csapatának edzője, és utódja Tomas Ryde lesz, aki nyártól a bukaresti CSM-et is irányítja. A svéd szakember 2015–2016-ban már vezette a román női válogatottat, amellyel a 2015-ös világbajnokságon bronzérmet szerzett.

Női kézi-vb: Nagy pofont kaptunk – Ambros Martín

Ambros Martín, a román női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya úgy fogalmazott: csapata nagy pofont kapott hétfőn, amikor kiesett Csehország csapatával szemben a németországi világbajnokság nyolcaddöntőjében.

Női kézi-vb: Ambros Martínék eredeti csapatépítő tréningjei – videó

A román női kézilabda-válogatott csütörtökön már Trierben hangolódott a ma kezdődő világbajnokságra. Ambros Martan szövetségi kapitány játékosai eredeti csapatépítő tréningekkel készültek az eseményre, amelyen az első meccset szombaton játsszák Paraguay ellen.

Női kézi: Görbicz-parádé, tízgólos siker Románia ellen

A Szlovákia elleni világbajnoki selejtezőre készülő magyar női kézilabda-válogatott tíz góllal legyőzte Romániát Debrecenben zárt kapus felkészülési mérkőzésen.

Női kézi: újabb klasszis köszönt el a román válogatottól

Paula Ungureanu, a Dunaferr korábbi és a CSM Bucuresti jelenlegi kapusa bejelentette, hogy többet nem lép pályára a román női kézilabda-válogatottban.

Női kézi: a románok ászától nem kell tartanunk az Eb-n

Visszavonul a román női válogatottól minden idők egyik legjobb román kézilabdázója, a 37 esztendős Aurelia Bradeanu, aki korábban szerepelt a Győri Audi ETO-ban, jelenleg a CSM Bucuresti-et erősíti.

Női kézi: Martín román csapata legyőzte a vb-2. Hollandiát

A román női kézilabda-válogatott – amelynek élére a héten nevezték ki Ambros Martínt, a Győri Audi ETO KC vezetőedzőjét – izgalmas végjáték után minimális különbséggel legyőzte Hollandiát az eindhoveni négyes torna záró napján. A vendégek elsősorban a hatgólos Eliza Buceschinek köszönhetik a győzelmet, aki nemcsak a román csapat legeredményesebb játékosa volt, hanem az utolsó másodpercekben egy hetest is értékesített.