Francia rali: Latvala élen, a vb-címvédő motorgondjai

A hatból négy gyorsasági szakaszon a finn Jari-Matti Latvala volt a leggyorsabb, és vezet a francia futamon.

Finn rali: Jari Latvala próféta lett a saját hazájában

A hazai közönség előtt szereplő Jari-Matti Latvala nyerte meg a vasárnap véget ért Finn ralit, a világbajnoki sorozat nyolcadik versenyét.

Autósport: a Peugeot nem vállal kockázatot Loeb indításával

A hétfői csapathirdetésen véglegessé vált: elmarad a nagy meglepetés, a címvédő Peugeot nem nevezi a hatszoros ralivilágbajnok Sébastien Loeböt az idei 24 órás Le Mans-i autóversenyre.

Rali-vb: Loebnek engedték át a vezetést a Ford pilótái

A Török-rali pénteki napja után a világbajnok Sebastien Loeb vezet három Ford előtt, igaz, csak miután az utolsó gyorsaságin a vetélytárs istálló pilótái egyszerűen maguk elé engedték.

Petter Solberg volt a leggyorsabb a csütörtöki szuperspeciálon

A ma esti karlstadi szuperspeciálissal kezdődött meg az 57. Svéd Rali, melynek nyitó szakaszát a norvég Petter Solbergnek (Subaru Impreza WRC) sikerült a leggyorsabban teljesítenie. Őt a Ford két finn pilótája, Jari-Matti Latvala és Mikko Hirvonen (Ford Focus WRC) követték. A 100. világbajnoki futamát teljesítő Sébastien Loeb (Citroën C4 WRC) a negyedik lett. A futam élesben holnap kezdődik: pénteken hét gyorsaságival folytatódik a Svéd Rali.

Sebastien Loeb rendületlenül halad ötödik monacói győzelme felé

A címvédő Sebastien Loeb (Citroën C4 WRC) egyre közelebb van ahhoz, hogy ötödször is megnyerje a rali-világbajnokság nyitó futamát, a Monte-Carlo-ralit. A 34. évében járó négyszeres világbajnok 14 szakasz után több mint két perccel vezet a finn Mikko Hirvonen (Ford Focus WRC) előtt. Vasárnap már csak öt speciális szakasz van hátra.

Sébastien Loeb és Daniel Sordo fényévekkel a mezőny előtt

A 76. Monte-Carlo-rali bemelegítő edzése úgy kezdődött, ahogyan a tavalyi futam véget ért: kettős Citroën-elsőséggel. A futam már ma elkezdődött, a mezőny két szakaszt teljesített. Akárcsak az edzésen, úgy az első éles szakaszokon is a francia csapat két pilótája bizonyult a leggyorsabbnak. Sébastien Loeb (Citroën C4 WRC) és Daniel Sordo (Citroën C4 WRC) fényévekkel megelőzik a mezőny többi részét. A pilóták közül sokan vétettek apróbb hibákat a jeges utak és az új gumik miatt.

Loeb Grönholm visszavonulása után is nehéz idényre számít 2008-ban

A rali-világbajnokság történetének egyik legeredményesebb versenyzője, Marcus Grönholm 2008-ban már nem indul a vb-sorozatban. A finn pilóta mellett a Citroën csapatfőnöke, Guy Fréquelin is visszavonult. Az idén csak tizenöt futamból álló WRC-idény előtt azonban több csapat is megerősödött, és a Suzuki színeiben új együttes is van. Sébastien Loeb úgy véli, bár az emberek azt gondolják, meglepetések nélküli lesz az idei szezon, és nem akad majd ellenfele; ő igen nehéz, küzdelmes szezonra számít 2008-ban is.

Rali-vb: jövőre csak 15 futam lesz, Jordánia bemutatkozik

Az idei 16 helyett jövőre csupán 15 futamból áll majd a rali-világbajnoki sorozat, amelyben először rendeznek majd versenyt Jordániában.

Marcus Grönholm óriási csatában győzött, és rekordot állított fel

Marcus Grönholm (Ford Focus WRC) győzelmével zárult a 38. Új-Zéland-rali. Ezzel a diadalával Marcus Grönholm új rekordot állított fel, ugyanis ötödször tudott nyerni Új-Zélandon. Hihetetlenül szoros csatában, 0,3 másodperccel lemaradva lett a második a regnáló vb-győztes Sébastien Loeb (Citroën C4 WRC), míg harmadikként zárt a végig magabiztos Mikko Hirvonen (Ford Focus WRC).

Francois Duval visszatért, és az élen áll Sébastien Loeb előtt

A 26. Német Rali első napján komoly meglepetést okozott a kényszerpihenőjéből visszatérő Francois Duval. A belga versenyző az eddigi összes szakaszon remekelt, és a nap végére sikerült megelőznie a címvédő Sébastien Loeböt is. Kettejük párharcába, úgy tűnik, még a Ford két finn versenyzője, Marcus Grönholm és Mikko Hirvonen sem tud beleszólni.

A Mayer, Pálinkás egység gyári Subaruval indul a 2008-as vb-n

A Mayer Gábor, Pálinkás Ferenc kettős a következő idényben rajthoz áll a teljes rali-világbajnoki sorozaton. A csütörtöki bejelentés azért is sporttörténeti jelentőségű, mert magyar párosnak ez korábban nem sikerült.

Marcus Grönholm mechanikai hibája miatt Loeb vezet Szardínián

A 2007-es Szardínia-rali első napját követően megnyugtató előnnyel vezet a címvédő Sébastien Loeb, aki bár rosszul kezdte a napot, a szombatot már az élről várja. Törött lengéscsillapítóval teljesítette az utolsó szakaszt a kétszeres világbajnok Marcus Grönholm, aki ennek ellenére második maradt, de hátránya nagyra nőtt. Kiesett a versenyt bombameglepetésre sokáig vezető fiatal Jari-Matti Latvala.

Sébastien Loeb Szardínia szigetén folytatná győzelmi sorozatát

Negyedik alkalommal rendezik meg a Szardínia-ralit, amely 2004-ben váltotta a san remoi aszfaltos versenyt. A világbajnokság hetedik futamán Sébastien Loeb célja, hogy tovább folytassa győzelmi sorozatát; míg legfőbb riválisa, Marcus Grönholm, szeretné ezt megakadályozni. A kétszeres világbajnok finn csalódott, hogy az elmúlt futamon Argentínában ismét második lett.

Mikko Hirvonen tartja vezető helyét, hét szakaszt törölni kellett

A 2007-es Argentin rali második napja után tartja vezető helyét a Ford finn pilótája, Mikko Hirvonen. Őt a Citroën versenyzői, Daniel Sordo és Sébastien Loeb, valamint csapattársa, Marcus Grönholm követik. A péntekre tervezett verseny nagy része azonban elmaradt: a terezett nyolc szakaszból hetet eltöröltek.

A címvédő Loeb magabiztosan vezet Grönholm és a mezőny előtt

Magabiztos, jó egy perces előnnyel vezet Mexikóban a regnáló világbajnok, Sébastien Loeb (Citroën C4) az utolsó naap előtt. A francia pilótát a Ford versenyzője, Marcus Grönholm követi, a dobogó harmadik fokáért pedig óriási csata várható a befejező napon. Ha Loeb megnyeri a futamot, pályafutása 30 futamgyőzelmét ünnepelheti.

Loeb megörökölte az első helyet az új autóval kieső Solbergtől

A 4. Mexikó-rali első napját követően Sébastien Loeb vezet a versenyben, az új C4-essel. Petter Solberg sokáig vezette a ralit, azonban technikai probléma miatt kiesett, Marcus Grönholm csupán az ötödik. Chris Atkinson üldözi a regnáló világbajnokot.

A fiatal finn, Mikko Hirvonen a leggyorsabb a norvég havon

A Norvég-rali első napja után Mikko Hirvonen (Ford Focus WRC) áll az élen, a finn pilótát nem sokkal lemaradva követi a csapattársa, Marcus Grönholm (Ford Focus WRC). Sébastien Loeb (Citroën C4 WRC) is remekül teljesít Norvégiában, a regnáló világbajnok jelenleg a harmadik. A hazai pályán versenyző Petter Solberg (Subaru Impreza WRC) negyedikként zárta a napot.

Norvégiában is Grönholm az esélyes

A rali-világbajnokság a héten idei harmadik állomáshelyéhez, Norvégiához érkezik. A Norvég-rali idén debütál a rali-világbajnokságban. A havas, különösen hideg futam legfőbb esélyese a svédországi viadal győztese, Marcus Grönholm (Ford Focus WRC), azonban Petter Solberg (Subaru Impreza WRC) is fogadkozik hazai futama előtt.

A kérdés: Grönholm, Hirvonen vagy Solberg?

A rali-világbajnokság történetében 62. alkalommal rendezik meg a Brit Ralit, amely idén újra a WRC szezonzáró futama. Nem áll rajthoz az idei világbajnok Sébastien Loeb (Citroën Xsara WRC), azonban nagy csata várható Marcus Grönholm (Ford Focus WRC), Mikko Hirvonen (Ford Focus WRC) és Petter Solberg (Subaru Impreza WRC) között. A mezőnyben lesz két magyar pilóta is: Bútor Róbert egy Super-1600-as Suzuki Ignesszel, míg Fischer Dániel egy N3-as Ford Fiestával áll rajthoz.