Rali-vb: a Citroën nem indít csapatot jövőre

A francia autógyártó szerdán közölte döntését, amelyet azzal indokolt, hogy a hatszoros világbajnok francia Sébastien Ogier szezon végi távozásával nem áll rendelkezésére első osztályú pilóta a 2020-as évadra.

Francia rali: Latvala élen, a vb-címvédő motorgondjai

A hatból négy gyorsasági szakaszon a finn Jari-Matti Latvala volt a leggyorsabb, és vezet a francia futamon.

Finn rali: Jari Latvala próféta lett a saját hazájában

A hazai közönség előtt szereplő Jari-Matti Latvala nyerte meg a vasárnap véget ért Finn ralit, a világbajnoki sorozat nyolcadik versenyét.

Autósport: a Peugeot nem vállal kockázatot Loeb indításával

A hétfői csapathirdetésen véglegessé vált: elmarad a nagy meglepetés, a címvédő Peugeot nem nevezi a hatszoros ralivilágbajnok Sébastien Loeböt az idei 24 órás Le Mans-i autóversenyre.

Rali-vb: Loebnek engedték át a vezetést a Ford pilótái

A Török-rali pénteki napja után a világbajnok Sebastien Loeb vezet három Ford előtt, igaz, csak miután az utolsó gyorsaságin a vetélytárs istálló pilótái egyszerűen maguk elé engedték.

Petter Solberg volt a leggyorsabb a csütörtöki szuperspeciálon

A ma esti karlstadi szuperspeciálissal kezdődött meg az 57. Svéd Rali, melynek nyitó szakaszát a norvég Petter Solbergnek (Subaru Impreza WRC) sikerült a leggyorsabban teljesítenie. Őt a Ford két finn pilótája, Jari-Matti Latvala és Mikko Hirvonen (Ford Focus WRC) követték. A 100. világbajnoki futamát teljesítő Sébastien Loeb (Citroën C4 WRC) a negyedik lett. A futam élesben holnap kezdődik: pénteken hét gyorsaságival folytatódik a Svéd Rali.

Sebastien Loeb rendületlenül halad ötödik monacói győzelme felé

A címvédő Sebastien Loeb (Citroën C4 WRC) egyre közelebb van ahhoz, hogy ötödször is megnyerje a rali-világbajnokság nyitó futamát, a Monte-Carlo-ralit. A 34. évében járó négyszeres világbajnok 14 szakasz után több mint két perccel vezet a finn Mikko Hirvonen (Ford Focus WRC) előtt. Vasárnap már csak öt speciális szakasz van hátra.

Sébastien Loeb és Daniel Sordo fényévekkel a mezőny előtt

A 76. Monte-Carlo-rali bemelegítő edzése úgy kezdődött, ahogyan a tavalyi futam véget ért: kettős Citroën-elsőséggel. A futam már ma elkezdődött, a mezőny két szakaszt teljesített. Akárcsak az edzésen, úgy az első éles szakaszokon is a francia csapat két pilótája bizonyult a leggyorsabbnak. Sébastien Loeb (Citroën C4 WRC) és Daniel Sordo (Citroën C4 WRC) fényévekkel megelőzik a mezőny többi részét. A pilóták közül sokan vétettek apróbb hibákat a jeges utak és az új gumik miatt.

Loeb Grönholm visszavonulása után is nehéz idényre számít 2008-ban

A rali-világbajnokság történetének egyik legeredményesebb versenyzője, Marcus Grönholm 2008-ban már nem indul a vb-sorozatban. A finn pilóta mellett a Citroën csapatfőnöke, Guy Fréquelin is visszavonult. Az idén csak tizenöt futamból álló WRC-idény előtt azonban több csapat is megerősödött, és a Suzuki színeiben új együttes is van. Sébastien Loeb úgy véli, bár az emberek azt gondolják, meglepetések nélküli lesz az idei szezon, és nem akad majd ellenfele; ő igen nehéz, küzdelmes szezonra számít 2008-ban is.

Rali-vb: jövőre csak 15 futam lesz, Jordánia bemutatkozik

Az idei 16 helyett jövőre csupán 15 futamból áll majd a rali-világbajnoki sorozat, amelyben először rendeznek majd versenyt Jordániában.

Marcus Grönholm óriási csatában győzött, és rekordot állított fel

Marcus Grönholm (Ford Focus WRC) győzelmével zárult a 38. Új-Zéland-rali. Ezzel a diadalával Marcus Grönholm új rekordot állított fel, ugyanis ötödször tudott nyerni Új-Zélandon. Hihetetlenül szoros csatában, 0,3 másodperccel lemaradva lett a második a regnáló vb-győztes Sébastien Loeb (Citroën C4 WRC), míg harmadikként zárt a végig magabiztos Mikko Hirvonen (Ford Focus WRC).

Francois Duval visszatért, és az élen áll Sébastien Loeb előtt

A 26. Német Rali első napján komoly meglepetést okozott a kényszerpihenőjéből visszatérő Francois Duval. A belga versenyző az eddigi összes szakaszon remekelt, és a nap végére sikerült megelőznie a címvédő Sébastien Loeböt is. Kettejük párharcába, úgy tűnik, még a Ford két finn versenyzője, Marcus Grönholm és Mikko Hirvonen sem tud beleszólni.

A Mayer, Pálinkás egység gyári Subaruval indul a 2008-as vb-n

A Mayer Gábor, Pálinkás Ferenc kettős a következő idényben rajthoz áll a teljes rali-világbajnoki sorozaton. A csütörtöki bejelentés azért is sporttörténeti jelentőségű, mert magyar párosnak ez korábban nem sikerült.

Marcus Grönholm mechanikai hibája miatt Loeb vezet Szardínián

A 2007-es Szardínia-rali első napját követően megnyugtató előnnyel vezet a címvédő Sébastien Loeb, aki bár rosszul kezdte a napot, a szombatot már az élről várja. Törött lengéscsillapítóval teljesítette az utolsó szakaszt a kétszeres világbajnok Marcus Grönholm, aki ennek ellenére második maradt, de hátránya nagyra nőtt. Kiesett a versenyt bombameglepetésre sokáig vezető fiatal Jari-Matti Latvala.

Sébastien Loeb Szardínia szigetén folytatná győzelmi sorozatát

Negyedik alkalommal rendezik meg a Szardínia-ralit, amely 2004-ben váltotta a san remoi aszfaltos versenyt. A világbajnokság hetedik futamán Sébastien Loeb célja, hogy tovább folytassa győzelmi sorozatát; míg legfőbb riválisa, Marcus Grönholm, szeretné ezt megakadályozni. A kétszeres világbajnok finn csalódott, hogy az elmúlt futamon Argentínában ismét második lett.

Mikko Hirvonen tartja vezető helyét, hét szakaszt törölni kellett

A 2007-es Argentin rali második napja után tartja vezető helyét a Ford finn pilótája, Mikko Hirvonen. Őt a Citroën versenyzői, Daniel Sordo és Sébastien Loeb, valamint csapattársa, Marcus Grönholm követik. A péntekre tervezett verseny nagy része azonban elmaradt: a terezett nyolc szakaszból hetet eltöröltek.

A címvédő Loeb magabiztosan vezet Grönholm és a mezőny előtt

Magabiztos, jó egy perces előnnyel vezet Mexikóban a regnáló világbajnok, Sébastien Loeb (Citroën C4) az utolsó naap előtt. A francia pilótát a Ford versenyzője, Marcus Grönholm követi, a dobogó harmadik fokáért pedig óriási csata várható a befejező napon. Ha Loeb megnyeri a futamot, pályafutása 30 futamgyőzelmét ünnepelheti.

Loeb megörökölte az első helyet az új autóval kieső Solbergtől

A 4. Mexikó-rali első napját követően Sébastien Loeb vezet a versenyben, az új C4-essel. Petter Solberg sokáig vezette a ralit, azonban technikai probléma miatt kiesett, Marcus Grönholm csupán az ötödik. Chris Atkinson üldözi a regnáló világbajnokot.

A fiatal finn, Mikko Hirvonen a leggyorsabb a norvég havon

A Norvég-rali első napja után Mikko Hirvonen (Ford Focus WRC) áll az élen, a finn pilótát nem sokkal lemaradva követi a csapattársa, Marcus Grönholm (Ford Focus WRC). Sébastien Loeb (Citroën C4 WRC) is remekül teljesít Norvégiában, a regnáló világbajnok jelenleg a harmadik. A hazai pályán versenyző Petter Solberg (Subaru Impreza WRC) negyedikként zárta a napot.

Norvégiában is Grönholm az esélyes

A rali-világbajnokság a héten idei harmadik állomáshelyéhez, Norvégiához érkezik. A Norvég-rali idén debütál a rali-világbajnokságban. A havas, különösen hideg futam legfőbb esélyese a svédországi viadal győztese, Marcus Grönholm (Ford Focus WRC), azonban Petter Solberg (Subaru Impreza WRC) is fogadkozik hazai futama előtt.