?>
Dr. Zima Endre: Nincs százszázalékos biztonság, jósok sem vagyunk

Kiváló az összhang a rövid pályás a gyorskorcsolyázók és az őket segítő orvosi csapat között – a koronavírus-fertőzésen átesett sportolók munkába visszavezetését is odaadóan felügyelték.

Rövid pályás gyorskorcsolya: újra elhalasztják az ob-t

Immár második alkalommal kénytelen elhalasztani a Magyar Országos Korcsolyázó-szövetség a short trackesek országos bajnokságát.

„Dolgozom azon, hogy elhiggyem magamról, igenis jó vagyok”

Remek hétvégét zárt Jászapáti Petra, a vb-ezüstérmes short trackes a pályakerékpáros ob-n, három győzelmet szerzett – és a tanulságokat is levonta.

Pályakerékpár: Jászapáti Petra kétszeres országos bajnok lett

Szombat délelőtt a 200 méteres repülőrajtos időfutamversenyen, este pedig az 500 méteres állórajtos viadalon is aranyérmet szerzett a világbajnoki ezüstérmes rövid pályás gyorskorcsolyázó Jászapáti Petra a pályakerékpárosok országos bajnokságán a Millenáris Velodrome-ban.

Pályakerékpár: nyeregben a rövid pályás gyorskorcsolyázók is

Szombaton és vasárnap a Millenáris Velodrome ad otthont a pályakerékpárosok országos bajnokságának – a versenyen két rövid pályás gyorskorcsolyázó, Jászapáti Petra és Oláh Bence is elindul.

Rp. gyorskori: Liu Shaolin Sándoré az egyik pozitív teszt

Hiába az elővigyázatosság, hiába a figyelem és az óvatosság, Liu Shaolin Sándor olimpiai bajnokunk koronavírustesztje pozitív lett.

Rp. gyorskori: három korcsolyázó pozitív tesztet produkált

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség honlapján megjelent közlemény szerint három rövid pályás gyorskorcsolyázó esetében pozitív eredményt hozott a legutóbb elvégzett koronavírusteszt.

Gyorskorcsolya: az ISU világkupa-versenyeket törölt

A Nemzetközi Korcsolyázó-szövetség (ISU) hétfőn döntött arról, hogy törli a rövid pályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatának első két viadalát – mind a kettőt Kanadában rendezték volna meg novemberben.

Rp. gyorskori: Nem fér bele a kétség, a hosszabb pihenő – Bánhidi Ákos

Nem lazítanak a gyeplőn: az edző-menedzser, Bánhidi Ákos szerint a short track válogatott az ilyenkor megszokottnál is egy fokozattal feljebb kapcsolt. Liu Shaolin Sándor és Jászapáti Petra eközben a pályakerékpáros ob-n is megméretteti magát.

Rövid p. gyorskorcsolya: újabb klasszis készül a magyarokkal

Az orosz Szemjon Jelisztratov után az olasz Arianna Fontana is csatlakozott a magyar short track válogatotthoz.

Rp. gyorskorcsolya: meghalt a világbajnok Lara van Ruijven

Huszonhét éves korában elhunyt a hollandok első világbajnok rövid pályás gyorskorcsolyázónője, Lara van Ruijven.

Rp. gyorskorcsolya: Szabó Tünde meglátogatta a válogatottat

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségbe látogatott el kedden délelőtt Szabó Tünde – az államtitkár megtekintette az olimpiai bajnokokat is a soraiban tudó short track válogatott edzését.

Rp. gyorskorcsolya: az eltiltott Burján Csaba a juniorokkal készül

Rollerrel bukott, kihagyott egy hetet, de már újra edzésbe állt Burján Csaba olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó, aki a juniorkerettel készül – még nem tudja, mire.

Rp. gyorskori: kritikus állapotban a hollandok világbajnoknője

Kritikus az állapota Lara van Ruijvennek, a hollandok világbajnok rövid pályás gyorskorcsolyázójának, akit egy francia kórházban ápolnak, miután megbetegedett a Pireneusokban rendezett edzőtáborozás közben.

Rp. gyorskori: Klasszisok árnyékában – interjú Jászapáti Petrával

A szegediek vb-ezüstérmese, Jászapáti Petra egyre bátrabb a jégen, és örül, hogy testközelből figyelheti a Liu testvéreket.

Rp. gyorskori: Egymás mögött mentünk – Liu Shaolin Sándor a balesetről

Ahogy arról beszámoltunk, kerékpáros edzés közben bukott négy short trackes a 26-os busz miatt szerdán a Margitszigeten, az eset kapcsán azóta eljárás indult. 

Rp. gyorskorcsolya: Liu Shaolin Sándorék kerékpárral buktak a 26-os busz miatt

A Margitszigeten tartott kerékpáros edzést szerda délelőtt a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott, ám a tréning másként végződött, mint szokott…

Liu Shaolin Sándor: Innentől keményen tolom a munkát

Nem teherként éli meg, saját magát motiválja azzal az olimpiai bajnok, hogy kimondja: újrázni akar 2022-ben, Pekingben. 

Rp. gyorskori: Újra olimpiát akarok nyerni – Liu Shaolin Sándor

Újra a pályán: ugyan még csak hokikorcsolyát húztak a short track csapat tagjai, de végre ismét jégen gyakorolnak legjobbjaink.

Rp. gyorskorcsolya: rövidebb idényben bíznak a korisok

A magyar rövid pályás gyorskorcsolyázók a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági helyzet nyomán abban bíznak, hogy a következő idényben a megszokottnál kevesebb viadalra kell elutazniuk.