Rp. gyorskorcsolya: meghalt a világbajnok Lara van Ruijven

Huszonhét éves korában elhunyt a hollandok első világbajnok rövid pályás gyorskorcsolyázónője, Lara van Ruijven.

Rp. gyorskorcsolya: Szabó Tünde meglátogatta a válogatottat

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségbe látogatott el kedden délelőtt Szabó Tünde – az államtitkár megtekintette az olimpiai bajnokokat is a soraiban tudó short track válogatott edzését.

Rp. gyorskorcsolya: az eltiltott Burján Csaba a juniorokkal készül

Rollerrel bukott, kihagyott egy hetet, de már újra edzésbe állt Burján Csaba olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó, aki a juniorkerettel készül – még nem tudja, mire.

Rp. gyorskori: kritikus állapotban a hollandok világbajnoknője

Kritikus az állapota Lara van Ruijvennek, a hollandok világbajnok rövid pályás gyorskorcsolyázójának, akit egy francia kórházban ápolnak, miután megbetegedett a Pireneusokban rendezett edzőtáborozás közben.

Rp. gyorskori: Klasszisok árnyékában – interjú Jászapáti Petrával

A szegediek vb-ezüstérmese, Jászapáti Petra egyre bátrabb a jégen, és örül, hogy testközelből figyelheti a Liu testvéreket.

Rp. gyorskori: Egymás mögött mentünk – Liu Shaolin Sándor a balesetről

Ahogy arról beszámoltunk, kerékpáros edzés közben bukott négy short trackes a 26-os busz miatt szerdán a Margitszigeten, az eset kapcsán azóta eljárás indult. 

Rp. gyorskorcsolya: Liu Shaolin Sándorék kerékpárral buktak a 26-os busz miatt

A Margitszigeten tartott kerékpáros edzést szerda délelőtt a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott, ám a tréning másként végződött, mint szokott…

Liu Shaolin Sándor: Innentől keményen tolom a munkát

Nem teherként éli meg, saját magát motiválja azzal az olimpiai bajnok, hogy kimondja: újrázni akar 2022-ben, Pekingben. 

Rp. gyorskori: Újra olimpiát akarok nyerni – Liu Shaolin Sándor

Újra a pályán: ugyan még csak hokikorcsolyát húztak a short track csapat tagjai, de végre ismét jégen gyakorolnak legjobbjaink.

Rp. gyorskorcsolya: rövidebb idényben bíznak a korisok

A magyar rövid pályás gyorskorcsolyázók a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági helyzet nyomán abban bíznak, hogy a következő idényben a megszokottnál kevesebb viadalra kell elutazniuk.

KoroNapló: Viszlát Budapesten! – Krueger John-Henry

Amerikában, így Pittsburghben is enyhült a szabályozás, ám az olimpiai ezüstérmes rövid pályás gyorskorcsolyázó, Krueger John-Henry ennél is jobban örül annak, hogy hamarosan visszatérhet Magyarországra.

KoroNapló: Krueger John-Henry méhészkedik, spárgát vet

Akárcsak az emberek többsége, az olimpiai ezüstérmes rövid pályás gyorskorcsolyázó, Krueger John-Henry is egyre nehezebben viseli a bezártságot, ráadásul fogalma sincs, mikor repülhet vissza Magyarországra az Egyesült Államokból.

Gyorskorcsolya: terápiára kötelezték az olimpiai bajnokot

Szexuális zaklatás miatt terápiára kötelezték Lim Hjo Dzsunt, a dél-koreaiak olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázóját.    

Rp. gyorskori: az olimpiai bajnok enyhébb büntetést várt

Burján Csaba rövidpályás-gyorskorcsolyázó az egyéves eltiltásnál enyhébb büntetésre számított, és azt is leszögezte, a büntetést letöltése után visszatér, a célja, hogy ott legyen a 2022-es pekingi olimpián.

Rp. gyorskorcsolya: ismét visszavonult a hatszoros olimpiai bajnok Viktor An

Befejezte pályafutását Viktor An, aki hat olimpiai aranyérmével a rövid pályás gyorskorcsolyázás történetének legeredményesebb képviselője.

MOKSZ: negatív tesztek, a válogatottak elkezdték a felkészülést

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség kötelékébe tartozó válogatott kerettag sportolók és edzők a tervek szerint a héten megkezdték a felkészülést a következő szezonra, természetesen szigorúan betartva a járványügyi rendelkezéseket – derült ki a MOKSZ szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből.

Rp. gyorskori: Megtanultuk, hogyan is kell kezet mosni – Krueger J.-H.

Egyelőre Pittsburgh foglya az olimpiai ezüstérmes short trackes Krueger John-Henry, aki a világjárvány miatt nem is tudja, mikor utazhat vissza Magyarországra.

Rp. gyorskori: Heidum várandósan is ott van a csarnokban

Régi keletű szerelem ez: Heidum Bernadett és a short track kapcsolata sok-sok éve kezdődött és ma is sziklaszilárd.

Rp. gyorskorcsolya: októberig nem lesz vb – hivatalos

A Nemzetközi Korcsolyázószövetség (ISU) már korábban jelezte, hogy március 13. és 15. között biztosan nem lesz rövid pályás világbajnokság Szöulban, ám annak lehetőségét fenntartotta, hogy máshol, illetve más időpontban rendezze meg. Szombatra az is biztossá vált, hogy a 2019-2020-as idényben már nem lesz világbajnokság.

Rövid pályás gyorskorcsolya: mégis lesz világbajnokság?

A Nemzetközi Korcsolyázószövetség (ISU) néhány nappal ezelőtt közleményben jelentette be, hogy március 13. és 15. között Szöulban biztosan nem lesz világbajnokság, ám azt a kérdést nyitva hagyta, vajon véglegesen törölte-e a 2019–2020-as idény versenynaptárából a vb-t.