Rp. gyorskori: e két versenyre készül elsősorban a válogatott az idényben

A magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatott számára a világbajnokság és a debreceni Európa-bajnokság lesz az idény két fő versenye.

Rövid pályás gyorskorcsolya: 11-en utazhatnak a vk-sorozat első négy versenyére

A rövid pályás gyorskorcsolya-világkupa-sorozat első négy versenyére tizenegy versenyző utazhat. Ők talán valamivel nagyobb eséllyel pályáznak arra, hogy ott legyenek a januári, debreceni Európa-bajnokságon – adta hírül a hazai szövetség a honlapján, a hunskate.hu-n.

Krueger John-Henry: Újra magabiztos és erős vagyok

Már túl van a varratszedésen is a több mint egy héttel ezelőtti műtét után a fiatalabbik Krueger, és optimistán áll a felépüléshez.

Rövid pályás gyorskorcsolya: dobogós magyar váltók Sanghajban

Mindhárom magyar váltó dobogóra állhatott a sanghaji nemzetközi rövid pályás gyorskorcsolyaversenyen: a férfi négyes győzött, a női harmadik lett, míg a vegyes másodikként zárt.

Rp. gyorskori: mint kés a vajban – Liu Shaolin az öccséért nyert

Három magyar is ellentmondást nem tűrően menetelt el a Shanghai Trophyn a fináléig 1000 méteren: ketten a dobogón végeztek.

Rp. gyorskorcsolya: Liu Shaoang és Jászapáti megvédte címét az ob-n

A tavalyi összetett győztesek megvédték címüket, akárcsak 2018-ban, idén is Liu Shaoang és Jászapáti Petra állhatott a dobogó felső fokára a rövid pályás gyorskorcsolyázók országos bajnokságán.

Rp. gyorskori: Krueger John-Henryt megműtötték, három hét kihagyás vár rá

Szombaton, a rövid pályás gyorskorcsolyázók országos bajnokságának 1500 méteres fináléjában történt tömeges bukásban megsérült Krueger John-Henryt még aznap este megműtötték az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetben – a beavatkozás során kiderült, hogy a fiatalabbik Krueger szárkapocscsontjából letört egy darab, amelyet két csavarral visszarögzítettek.

Rp. gyorskori: bemérte a rendőrség az olimpiai bajnokot

A rövid pályás gyorskorcsolyázók országos bajnokságának első napján nem csak Krueger John-Henry súlyos sérülése szolgáltatott beszédtémát, hanem a Gyakorló Jégcsarnokban megjelent rendőr, illetve az általa felállított traffipax is.

Rp. gyorskori: Krueger John-Henry súlyos sérülése az ob-n

A rövid pályás gyorskorcsolyázók országos bajnokságának első napján súlyos sérülést szenvedett Krueger John-Henry, akit kórházba is kellett szállítani.

Rp. gyorskorcsolya: Liu Shaoang megtartaná a helyét a nemzetközi mezőnyben

Liu Shaoang februári sérülését már elfelejtette, és bár a csavarok továbbra is ott vannak a kezében, az FTC 21 éves olimpiai bajnoka úgy véli, biztos tagja a magyar csapatnak.

Rp. gyorskorcsolya: „Nem akarok bulizni, nem akarok hízni, dolgozni akarok”

Néha a kínok kínját éli át Liu Shaolin Sándor a magaslati edzőtáborban, de nem panaszkodik, bár az előfordult, hogy a megpróbáltatások közben csak üvölteni tudott.

Rp. gyorskorcsolya: szexuális zaklatás miatt eltiltották Liuék egyik nagy riválisát

Szexuális zaklatás miatt egy évre eltiltották az egyik legjobb dél-koreai rövid pályás gyorskorcsolyázót, Lim Hjo Dzsunt, aki a Liu fivérek egyik legnagyobb riválisa.

Az orosz olimpiai bajnok döntött: a legjobb, ha nálunk készül

A világ egyik legjobb csapata a magyar, és ezt nem a mieink mondják, hanem egy olimpiai, világ- és Európa-bajnok orosz, Szemjon Jelisztratov, aki hétfőtől rövid pályás gyorskorcsolya-válogatottunkkal készül.

Kép: új autókat kaptak a magyar gyorskorcsolyázók

Tizenöt gyönyörű autó a Hősök terén, benne a sikereket egyre-másra szállító rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott tagjai és a pjongcsangi olimpián az AC/DC zenéjével újító Tóth Ivett – másként: hősök a Hősök terén egy teljes körön keresztül.

Rp. gyorskorcsolya: Liu Shaoang 2022-ig szeretne vb-t nyerni

Mindössze hat hét pihenő után májustól már újra keményen edzenek a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázók, akik közül az olimpiai és Európa-bajnok Liu Shaoang egyik fő célja, hogy megszerezze a kollekciójából még hiányzó világbajnoki aranyérmet.

Sok volt az elfoglaltság, külön utakon Liu Shaolin Sándorék

Sok volt az elfoglaltság (például az Ázsia Expresszben való szereplés), még több a távollét, ez nem tesz jót egy kapcsolatnak. Ha az egyikük élsportoló, és idejének legnagyobb részét az edzések és persze a versenyek teszik ki, másikuk pedig énekesnő, akinek próbái és fellépései vannak, pláne igaz ez. Liu Shaolin Sándor olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó és Péterffy Lili énekesnő között decemberben szövődött szerelem, ám a kapcsolatnak vége szakadt.

Rp. gyorskorcsolya: befejezi az olimpiai bajnok kanadai

Bejelentette visszavonulását Samuel Girard, aki tavaly, a pjongcsangi téli olimpián a kanadai rövid pályás gyorskorcsolyázók közül elsőként nyert egyéni aranyérmet 1000 méteren.

Rp. gyorskorcsolya: Knoch Viktorékat elbúcsúztatta a MOKSZ

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) pénteken, évi rendes közgyűlése keretében hivatalosan is elbúcsúztatta a visszavonuló Heidum Bernadettet, Keszler Andreát, Knoch Viktort és Knoch Martát.

Liu Shaoang: A jövőben is képesek leszünk uralni a mezőnyt

Még csak nyomokban, de a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott felkészülésében a héten már található jég is. A fiatalabbik Liu testvérrel az újrakezdés kapcsán beszélgettünk.

Rp. gyorskorcsolya: visszavonul a dél-koreaiak olimpiai bajnoka

Felhagy a versenyzéssel a dél-koreaiak kétszeres olimpiai bajnok női gyorskorcsolyázója, a 30 éves Li Szang Hva.