Rp. gyorskori-vk: 27 verseny után érem nélkül maradt a magyar csapat

Érem nélkül zárta a magyar short track csapat a dordrechti világkupaversenyt.

Rp. gyorskori-vk: Krueger John-Henry megütötte a műtött térdét

Krueger John-Henry ismét döntőt futott, ám a dordrechti rövid pályás gyorskorcsolya vk-viadal szombati fináléjában kicsúszott, és megütötte a műtött térdét.

Rp. gyorskori-vk: elődöntős a magyar férfi és női váltó

Több mint egyéves kihagyás után visszatért Sjinkie Knegt világ- és Európa-bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó a világkupa-sorozat idénybeli utolsó, hatodik állomásán.

Rp. gyorskorcsolya: Krueger John-Henry jól érzi magát magyar dresszben

Első színre lépése alkalmával bizonyította, hogy erőssége lesz a magyar csapatnak: a fiatalabbik Krueger fivér egy aranyat és egy bronzot szerzett a drezdai világkupaversenyen.

Rp. gyorskorcsolya: Jászapáti és Lockett utazhat a vb-re

A drezdai világkupaverseny után immár hivatalossá vált, hogy a márciusi szöuli világbajnokságon két női short trackesünk léphet jégre: az indulási jogot Jászapáti Petra és Lockett Deanna szerezte meg.

Rp. gyorskori: ezüst és bronz a vasárnapi drezdai termés

Liu Shaolin Sándor 500 méteren a második, Krueger John-Henry 1500 méteren a harmadik helyen végzett a drezdai rövid pályás gyorskorcsolya világkupa-viadalon.

Rp. gyorskorcsolya: egy-egy arany és ezüst a magyar termés

Immár sorozatban a 27. világkupaversenyről is biztosan éremmel tér haza a magyar short track csapat, a drezdai vk-viadal szombati termése egy arany és egy ezüst.

Családtag marad – Burján Csaba vállalja a tettei következményét

Nem fellebbez, elfogadta a fegyelmi döntést az eltiltásáról a pjongcsangi bajnok Burján Csaba, és azért dolgozik, hogy az eredményei, ne a meggondolatlan tette miatt ítéljék meg az emberek.

Rp. gyorskorcsolya: Burján nem fellebbez az eltiltása ellen

Nem fellebbez, elfogadta a fegyelmi döntést az egyéves eltiltásáról a pjongcsangi bajnok Burján Csaba – ezt maga az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó árulta el a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

Rp. gyorskorcsolya-vk: kiesett, így nem indul a vb-n a magyar női váltó

A 3000 méteres magyar női váltó ugyan a selejtezőt még sikerrel vette pénteken, de a negyeddöntőben kiesett a rövid pályás gyorskorcsolyázók világkupa-sorozatának drezdai állomásán, így már biztosan nem indulhat a márciusi világbajnokságon.

Rp. gyorskorcsolya: egyéves eltiltást kapott Burján a Kínát sértő posztja miatt

Súlyos következményekkel járt Burján Csaba december eleji Instagram-posztja: a Kínát sértő megnyilvánulása miatt az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó egyéves eltiltást kapott.

Rp. gyorskorcsolya-vk: az összetett Eb-győztes nélkül a magyar válogatott

Már a péntektől vasárnapig tartó drezdai vk-viadal helyszínén készül a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott, ám nincs ott a társaival a Debrecenben másfél héttel ezelőtt összetett Európa-bajnoki címet szerző Liu Shaoang.

Csang Csing Lina: A bizalmat továbbra is érzem

Elégedett a hét Eb-éremmel Csang Csing Lina, a rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott vezetőedzője, aki egyelőre nem a jövőjére, csak a munkájára koncentrál.

Gyász: elhunyt Darázs István, a korcsolyasport meghatározó alakja

Hosszú, súlyos betegség után életének 65. évében elhunyt Darázs István, a magyar korcsolyasport, ezen belül a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázás egyik meghatározó alakja – olvasható a Magyar Országos Korcsolyázó-szövetség (MOKSZ) honlapján.

Rp. gyorskori Eb: A mai napig fájdalomcsillapítókon élek – Liu Shaoang

Az 500 és az 1500 méteres táv után 1000 méteren is itthon maradt az arany a debreceni rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon, ráadásul Liu Shaolin Sándor mögött az 500-hoz hasonlóan ismét Liu Shaoang lett az ezüstérmes. Az összetett verseny első és második helyén úgy zárt Liu Shaoang és Liu Shaolin, hogy ezért túl sokat korcsolyázniuk sem kellett. Váltóban az érmes helyre beérkező magyar csapatot a férfiaknál és a nőknél is kizárták. A nap végén a Liu testvérekkel beszélgetett az NSO Tv stábja.

Rp. gyorskori Eb: férfi váltónkat is kizárták a döntőben

A Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger Cole, Krueger John-Henry összetételű magyar férfi váltót egy szabálytalan váltás miatt kizárták a debreceni rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság döntőjében. Az aranyérmet Oroszország szerezte meg, Hollandia a második, Olaszország a harmadik.

Rp. gyorskori Eb: a magyar női váltót kizárták a döntőben

A magyar női váltót Bácskai Sára Luca szabálytalansága miatt kizárták a debreceni rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság döntőjében. Az aranyérmet Hollandia szerezte meg, a második Olaszország, a harmadik Oroszország lett.

Rp. gyorskori Eb: Liu Shaoang az összetett Európa-bajnok!

Liu Shaoang arany-, testvére, Liu Shaolin Sándor ezüstérmet nyert összetettben a debreceni rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.

Rp. gyorskori Eb: kettős magyar siker 1000 méteren is; mindkét váltónkat kizárták

Az 500 és az 1500 méteres táv után 1000 méteren is itthon maradt az arany a debreceni rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon, ráadásul Liu Shaolin Sándor mögött az 500-hoz hasonlóan ismét Liu Shaoang lett az ezüstérmes. Az összetett verseny első és második helyén úgy zárt Liu Shaoang és Liu Shaolin, hogy ezért túl sokat korcsolyázniuk sem kellett. Váltóban az érmes helyre beérkező magyar csapatot a férfiaknál és a nőknél is kizárták.