Rp. úszó-vb: Hosszú minden jel szerint visszatalál a csúcsra – Sós Csaba

Sós Csaba szerint elkerülhetetlen, hogy átalakítsák Magyarországon a versenynaptárt annak érdekében, hogy a magyar válogatott a lehető legjobb formában versenyezzen a rövid pályás úszó-világbajnokságokon.

Rp. úszó-vb: Hosszú Katinka 15 millió forintot keresett

Hosszú Katinka 54 ezer dollárt (15 millió forintot) keresett a kínai Hangcsouban rendezett rövidpályás úszó-világbajnokságon.

Rp. úszó-vb: Kalmár Ákos a hetedik lett 1500 gyorson

A világbajnokság utolsó napjának esti programjában Kalmár Ákos képviselte a magyar színeket, a 18 éves versenyző 1500 méter gyorson 14:35.94-es idővel a 7. helyen ért célba.

Rp. úszó-vb: Telegdy kétszer is nekiúszott a kötélnek

Telegdy Ádám a 15., Földházi Dávid a 19. lett 200 méter háton a hangcsoui rövid pályás úszó-világbajnokság utolsó napjának előfutamában. Telegdy 1:52.48-as, Földházi 1:53.09-es idővel csapott célba, mindketten messze voltak a nyolcas döntőbe jutástól.

Rp. úszó-vb: Majdnem elsírta magát az első vb-aranyunk után – Hosszú

Hosszú Katinka nagyon elfáradt, de elégedett a teljesítményével a hangcsoui rövid pályás úszó-világbajnokságon, amelyen négy arany- és egy ezüstérmet szerzett.

Rp. úszó-vb: Bernek a 4., Gyurta Gergely az 5. 400 m vegyesen

Bernek Péter a 4., Gyurta Gergely az 5. helyen zárt a Hangcsouban zajló rövid pályás vb férfi 400 méteres vegyes úszásának döntőjében.

Rp. úszó-vb: Hosszú Katinka újabb aranyérme vegyesben

Hosszú Katinka a női 100 és 400 méter vegyes után az úszásnem 200 méteres távján is világbajnoki címet szerzett a Hangcsouban zajló rövid pályás úszó-vb-n. A háromszoros olimpiai bajnoknő pályafutása 17. világbajnoki címét szerezte meg 25 méteres medencében. 400 méter férfi vegyesen Bernek Péter a 4., Gyurta Gergely az 5. lett.

Rp. úszó-vb: négy magyar döntős, hárman a szombati programban

Hosszú Katinka 200 méter vegyesen, Bernek Péter és Gyurta Gergely 400 méter vegyesen, Kalmár Ákos pedig 1500 méter gyorson jutott döntőbe a hangcsoui rövid pályás úszó-világbajnokság szombati versenynapján.

Rp. úszó-vb: Hosszú Katinka újabb aranyérmet szerzett

A női 100 méter vegyes döntőjében sem talált legyőzőre Hangcsouban zajló rövid pályás úszó-világbajnokság negyedik napján Hosszú Katinka, aki pályafutása 16. világbajnoki címét szerezte meg 25 méteres medencében. További hét számban osztottak érmeket kínai idő szerint péntek este, köztük a férfiak 4x200 méteres gyorsváltójának döntőjében, amely végén Brazília roppant szoros csatában szerezte meg az aranyat.

Rp. úszó-vb: Sztankovics hét századdal maradt le a továbbjutásról

Sztankovics Anna mindössze hét századdal maradt le a továbbjutásról 100 méter mellen, így a 17. lett pénteken a kínai Hangcsouban zajló rövid pályás úszó-világbajnokságon.

Rp. úszó-vb: Kapás a 400 m gyorstól is visszalépett

Kapás Boglárka betegsége miatt 400 méter gyorson sem indul a kínai Hangcsouban zajló rövid pályás úszó-világbajnokságon.

Rp. úszó-vb: Hosszú négy tizeddel a mezőny előtt 100 vegyesen

Hosszú Katinka negyedik helyet szerzett a kínai Hangcsouban zajló rövid pályás úszó-világbajnokság harmadik napján, az esti program egyetlen magyar érdekeltségű döntőjében. 100 vegyesen kirobbanó magabiztossággal, a legjobb idővel jutott fináléba a bajai sportoló. Lobanovszkij Maxim nem jutott döntőbe 50 gyorson. Kirill Prigoda 200 mellen új világcsúcsot állított fel.

Rp. úszó-vb: befejezi az olimpiai bajnok mellúszó

A 30 éves Cameron van der Burgh szerdán, a Hangcsouban zajló rövid pályás világbajnokságon 100 méter mellen versenycsúccsal diadalmaskodott, az esti sajtótájékoztatón pedig bejelentette: a vb után visszavonul. A 2012-es londoni olimpián 100 méter mellen világcsúccsal győztes úszó utolsó versenyszámát szombaton rendezik, ekkor 50 méter mellen lesz érdekelt.

Rp. úszó-vb: Hosszú Katinka majdnem beleordított a vízbe

A hangcsoui rövid pályás úszó-világbajnokság szerdai döntőiben óriási csatát vívott Hosszú Katinka, aki előbb 200 méter pillangó tizenhárom század különbséggel nyert, majd 100 méter háton hét századnyi különbséggel második lett.

Rp. úszó-vb: Hosszú Katinka ezüstérmes 100 háton

Hosszú Katinka bő egy órával korábban megszerzett aranya után ezüstérmet nyert a 100 méter hát döntőjében a kínai Hangcsouban zajló rövid pályás úszó-világbajnokságon. A finálét az amerikai Olivia Smoliga nyerte meg, hét századdal megelőzve Katinkát. A bronzérmes Georgia Davies lett.

Rp. úszó-vb: Hosszú 200 pillangón is világbajnok lett!

A kínai Hangcsouban zajló rövid pályás úszó-világbajnokság második napján Hosszú Katinka a 200 méteres pillangó döntőjében fantasztikus hajrá után jobb benyúlásával győzött az este összesen három vb-érmet (két arany, egy ezüst) nyerő Kelsi Dahlia ellen. A nap utolsó egyéni döntőjében is érdekelt volt: 100 háton a második helyen zárt, mindössze hét századdal elmaradva Olivia Smoliga mögött.

Rp. úszó-vb: világcsúccsal győzött az amerikai női vegyes váltó

A kínai Hangcsouban zajló rövid pályás úszó-világbajnokság második napjának esti programja igen nagy tempóban kezdődött: az amerikai női 4x50-es vegyes váltó 1:42.38-as idővel, új világcsúcsot úszva nyerte meg a számot a kínaiak és a hollandok előtt.

Rp. úszó-vb: Hosszú Katinka újabb számban döntős

Hosszú Katinka 200 méter pillangón a második legjobb idővel jutott a magyar idő szerint kora délutáni döntőbe a hangcsoui rövid pályás úszó-világbajnokságon.

Kép: ezért panaszkodott Hosszú Katinka a kínai plafonra

A kínai Hangcsouban zajló rövid pályás úszó-világbajnokság első napján Hosszú Katinka révén a magyar küldöttség máris megszerezte az első aranyérmét, mivel a háromszoros olimpiai bajnok 400 vegyesen megvédte a címét. Alig húsz perccel a finálé után pedig 100 háton is kiharcolta a döntős szereplést, ám azt követően meglehetősen furcsa hibájáról beszélt.

Rp. úszó-vb: Hosszú saját magát is meglepte jó formájával

Hosszú Katinka a Hangcsouban zajló rövid pályás úszó-világbajnokság nyitónapján 400 méter vegyesen nyert aranyérme után azt mondta, nem számított rá, hogy az idei hosszabb kihagyást követően ilyen gyorsan újra formába tudja hozni magát.