Rögbi-vb: egyetlen pont döntött Wales és Franciaország között

A franciák félidőben még kilenc ponttal vezettek a Japánban zajló rögbi világbajnokság negyeddöntőjében, ám a második játékrészben, ám a második játékrészben Wales fordított és végül egy ponttal, megnyerte a találkozót. A házigazda eközben 26–3-ra kikapott a kétszeres világbajnok Dél-Afrikától.

Rögbi-vb: összejött az Anglia–Új-Zéland álomelődöntő

Elsőként a 2003-as aranyérmes angol válogatott jutott be a Japánban zajló rögbi-világbajnokság elődöntőjébe, mivel a negyeddöntőben 40–16-ra legyőzte Ausztráliát. A világranglista-2. a félidőben már csak 17–9-re vezetett, de a végére kinyílt az olló a felek között. Az európai együttesben Jonny May két célt szerzett.

Rögbi-vb: Japán legyőzte Skóciát is, csoportelsőként jutott tovább

A Japánban zajló rögbi-világbajnokság A-csoportjának záró fordulójában a házigazda 28–21-re legyőzte Skóciát, így veretlenül, csoportelsőként jutott be a legjobb nyolc közé.

Rögbi: fölényes sikerrel avatta fel új pályáját a magyar válogatott

A magyar rögbiválogatott 38–13-ra legyőzte a meccs végén szépítő Lettországot az Európai Nemzetek Kupája-sorozat első konferencia északi csoportjának 2. fordulójában. A mieink ezen a meccsen avatták fel új otthonukat, a Budapest Rugby Centert.

Rögbi: díjazták a sportágat hazánkban felemelőket

Jubileumi évfordulóhoz érkezett a hazánk rögbi-története. Éppen 50 évvel ezelőtt kezdődött minden, ami jelenleg is meghatározza a magyar, sportági életet. Ennek apropójából – nem elfeledve a szombati stadionavatót – rendezték a Rögbi50 eseményt.

Rögbi-vb: 42 pontos sikerével negyeddöntőbe jutott Írország

A Japánban zajló rögbi-világbajnokság A-csoportjának záró fordulójában Írország a remeklő Johnny Sexton 18 pontjának is köszönhetően 47–5-re legyőzte Szamoát. Az írek a fölényes sikerükért öt pontot kaptak, és átvették a vezetést a vasárnap Skócia ellen záró Japántól.

Mérföldkőhöz érkezett a magyar rögbi

A Budapesti Rögbi Központ átadása nem pusztán egy ceremónia lesz, hanem történelmi pillanat is egyben, hiszen a főváros első rögbistadionját adják át szombaton a Kincsem Parkban. Csúcsminőségű pálya, impozáns lelátó és egy műemlék épület ad otthont ezentúl az utánpótlásnak és a válogatottnak, ezzel is biztosítva a lehetőséget, hogy a sportág megkezdje felzárkózását a nemzetközi élmezőnyhöz. A Rögbi50 elnevezésű ünnepségről, a komplexumról és a születésnapi kívánságokról Kiss Antallal, a Magyar Rögbiszövetség elnökével beszélgettünk.

Rögbi-vb: Ausztráliának nem okozott gondot Grúzia

A Japánban zajló rögbi-világbajnokság D-csoportjában Ausztrália 27–8-ra legyőzte Grúziát a pénteki játéknap egyetlen mérkőzésén.

Rögbi-vb: tájfunveszély miatt töröltek két mérkőzést

A Japánban zajló rögbi-világbajnokság szombatra kiírt három mérkőzéséből kettőt töröltek a főváros felé közeledő Hagibisz tájfun miatt.

Rögbi-vb: Wales sikerével Ausztráliát is továbbjuttatta

A Japánban zajló rögbi-világbajnokság szerdai játéknapján Skócia 61–0-ra legyőzte Oroszországot, így életben tartotta továbbjutási esélyeit az A-csoportban.

Rögbi-vb: simán nyert a címvédő; negyeddöntőben a franciák

A Japánban zajló rögbi-világbajnokság vasárnapi játéknapján a kétszeres címvédő Új-Zéland újabb kiütéses győzelmet aratott, az All Blacks ezúttal Namíbia ellen nyert 71–9-re. A nap másik mérkőzésén Franciaország 23–21-re legyőzte Tongát, így biztosította a helyét a negyeddöntőben.

Rögbi-vb: Anglia emberelőnyben átrohant Argentínán

Anglia Argentína legyőzésével biztosította helyét a negyeddöntőben a Japánban zajló rögbi-világbajnokságon.

Rögbi-vb: Dél-Afrika esélyt sem adott Olaszországnak

Dél-Afrika 49–3-ra legyőzte Olaszországot a Japánban zajló rögbi-világbajnokság egyetlen pénteki mérkőzésén.

Rögbi-vb: Írország lenullázta az ellenfelét; Grúzia kikapott

A Japánban zajló rögbi-világbajnokság D-csoportjában Grúzia kikapott a Fidzsi-szigetek válogatottjától. A nap másik mérkőzésén Írország könnyedén legyőzte Oroszországot.

Rögbi-vb: a címvédő gálázott; a franciák simán nyertek

A Japánban zajló rögbi-világbajnokság B-csoportjának második fordulójában a kétszeres címvédő Új-Zéland átgázolt Kanadán. A nap másik mérkőzésén, a C-csoportban Franciaország sima győzelmet aratott az Egyesült Államok ellen.

Rögbi-vb: bravúr, Skócia lenullázta a szamoaiakat

A Japánban zajló rögbi-világbajnokság A-csoportjában hétfőn Skócia 34–0-ra kiütötte Szamoa legjobbjait.

Rögbi-vb: fontos walesi siker a D-csoport rangadóján

A Japánban zajló rögbi-világbajnokság D-csoportjának rangadóján Wales 29–25-re legyőzte Ausztráliát, így nagy lépést tett a csoportelsőség felé. A játéknap másik mérkőzésén Grúzia könnyed győzelmet aratott Uruguay ellen.

Rögbi-vb: a házigazda Japán meglepte az íreket

A Japánban zajló rögbi-világbajnokság A-csoportjának 2. fordulójában a házigazda 19–12-re legyőzte Írországot. Érdekesség, hogy az ázsiai ország csapata eddig még egyszer sem tudott bekerülni a kieséses szakaszba, az európai együttes pedig rendre negyeddöntőbe szokott jutni.

Rögbi-vb: az angolok és az olaszok is gáláztak

Anglia és Olaszország is kiütéses győzelmet aratott a Japánban zajló rögbi-világbajnokság csütörtöki játéknapján.

Rögbi-vb: megszületett a torna első nagy meglepetése

Uruguay nagy csatában, de az első félidő közepétől végig vezetve 30–27-re legyőzte a Fidzsi-szigetek válogatottját a Japánban zajló rögbi-világbajnokság szerdai mérkőzésén.