?>
Rögbi: Japán és a Fidzsi-szigetek a Hat Nemzet-kupában

A tradicionális Hat Nemzet-kupában szereplő rögbiválogatottak mellett Japán és a Fidzsi-szigetek vesz részt azon a rendhagyó tornán, amelyet ősz végén rendeznek meg.

Hetesrögbi: az elmaradt Eb helyett V4-es torna lesz Budapesten

Augusztus elsején a visegrádi országok (V4) 15 csapatának részvételével felnőtt és ifjúsági hetesrögbi tornát rendez a magyar szövetség (MRGSZ) a Budapest Rögbi Centerben.

Rögbi: 15 éve nem látott magas nézőszám az aucklandi SR-meccsen

Aucklandben 43 ezer néző előtt játszották a Blues–Hurricanes rögbimeccset, az Eden Parkban 2005 óta nem volt ilyen sok néző a nemzetközi bajnokság, a Super Rugby mérkőzésén.

Rögbi: olimpia helyett az orvosi pályát választja a japán játékos

Inkább orvosi tanulmányaira koncentrál a japán Fukuoka Kenki, ezért nem vesz részt a rögbiválogatottal az egy évvel elhalasztott hazai rendezésű tokiói olimpián.

Rögbi: több mint húszezren a stadionban az új-zélandi visszatérésén

Több mint húszezer szurkoló ünnepelte szombaton a helyszínen, hogy három hónap után először ismét nézők előtt rendezhettek rögbimérkőzést Új-Zélandon.

Race, Acélizom, A legyőzhetetlen – íme, a 100 legjobb sportfilm (3.)

Sok hete már, hogy a koronavírus-járvány miatt megállt a sportélet a világban. A betegség egy időre otthonainkba kényszerített minket, sok bajnokságot befejezettnek nyilvánítottak, még többet elhalasztottak. Ezért aztán a The Athleticnél gondoltak egyet, majd kikérték több mint 120 munkatárs véleményét a legjobbnak vélt sport tematikájú filmekről. Sok száz műre érkezett szavazat, ezek értékelése után összeállították minden idők 100 legjobb alkotását. 12 részes sorozatunkban ezeket mutatjuk be, majd természetesen szót ejtünk a legjobb magyar filmekről is, illetve azokat is górcső alá vesszük, amelyek lemaradtak a The Athletic listájáról. Lássuk a 80–71. helyezettet!

Rögbi: visszavonult a japán válogatottsági csúcstartó

Visszavonult Ono Hitosi, aki a legtöbbször szerepelt a japán rögbiválogatottban. Ezt klubja, a Toshiba Brave Lupus jelentette be hétfőn.

Rögbi: sűrű nyár végére, ősz elejére készül a szövetség

A Magyar Rögbiszövetség (MRGSZ) a félbeszakadt bajnokságot, valamint a júliusra tervezett budapesti, hetesrögbi Európa-bajnokságot nyár végén és ősz elején zárná le, illetve pótolná.

Rögbi: egy tűzoltókészülékkel verték fejbe Budapesten, most beperelte a klubját

Matt Hankin angol rögbijátékos keresetet indított a bíróságon volt klubja, a Saracens, valamint egyik csapattársa és az együttes korábbi csapatorvosa ellen. A most 27 éves sportoló állítása szerint 2018-ban azért kellett visszavonulnia, mivel egy 2015-ös, Budapesten megrendezett csapatépítő túra alatt bizarr sérülést szenvedett, ezt követően pedig gondatlanul kezelték.

Koronavírus: katasztrofális helyzetbe kerülhet az angol rögbi

Bill Sweeney, a 149 éves Angol Rögbiszövetség (RFU) ügyvezetője attól tart, hogy a koronavírus-világjárvány negatív gazdasági következményei akár öt-hat évig hatással lesznek majd a szervezet működésére.

Rögbi: újraválasztották a nemzetközi szövetség elnökét

Újraválasztották Bill Beaumont-t, a Nemzetközi Rögbiszövetség (WR) elnökét.    

Rögbi: az elnökjelölt Amerikába vinné a legendás alkalmi gárdát

Agustín Pichot, a Nemzetközi Rögbiszövetség (WR) argentin alelnöke, a szervezet közelgő elnökválasztásának egyik jelöltje az amerikai kontinensre is elvinné a sportág egyik legendás alkalmi együttesét, a Brit és Ír Oroszlánok csapatát.

Videó: brutális a hangja a rögbinek nézők nélkül

Bár néhány nappal ezelőtt végre Ausztráliában is felfüggesztettek minden sporteseményt, a rögbiliga (NRL) nagyon sokáig kitartott, csak épp nézők nélkül rendezték meg a meccseket. Ami érdekes helyzetet hozott, hiszen az üres stadion miatt most kiderült, milyen hangjuk van igazából a szereléseknek. Ebből készült most egy válogatás: érdemes belehallgatni, nem épp hétköznapi élmény…

Koronavírus: mentősofőrnek állt az olasz rögbis – kép

Maxime Mbanda, a Zebre és az olasz rögbiválogatott játékosa nemes cselekedetre szánta el magát: önkéntes mentősofőrnek állt hazájában, a koronavírus-járvány európai gócpontjának számító Olaszországban.

Videó: itt a legtökéletesebb „koronavírusos” gólöröm

Bár világszerte a legtöbb sportesemény szünetel a koronavírus-járvány miatt, Ausztráliában egyelőre nem áll le a rögbibajnokság, amelyben a Brisbane Broncos a North Queensland Cowboys együttesével csapott most össze. És azt rögtön látni lehetett, azért az ausztrálok is képben vannak a vírus kapcsán, Katoni Staggs „gólöröme” ugyanis egy jó alapos, kézfertőtlenítős kézmosás volt, amibe persze csapattársai is beszálltak.

Tokió 2020: a koronavírus miatt törölték a rögbisek tesztversenyét

Az olimpiai hetes rögbi április végére tervezett tokiói tesztversenyét is törölték a koronavírus-járvány miatt.

Rögbi: merész elvárások az elnökségtől a másodosztályú Eb-re

A magyar férfi és női olimpiai rögbiválogatottnak a másodosztályú (Trophy) Európa-bajnokságról kell kvalifikációt szereznie a 2024-es, párizsi olimpia négy év múlva esedékes európai selejtezőtornájára.

Rögbi: Kiss Antal maradt a magyar szövetség elnöke

Kiss Antal maradt a Magyar Rögbiszövetség elnöke, erről a Kincsem parkban megtartott tisztújító közgyűlésen a klubok nyílt szavazással döntöttek.

Rögbi: Dél-Afrika megszerezte harmadik világbajnoki címét

Dél-Afrika válogatottja nyerte meg a Japánban rendezett rögbi-világbajnokságot, mivel a torna szombati döntőjében húsz ponttal legyőzte az angol csapatot Jokohamában.

Rögbi-vb: Új-Zélandé – és Ben Smith gyerekeié a bronzérem

A háromszoros világbajnok Új-Zélandé lett a bronzérem a Japánban zajló rögbi-vb-n, mivel a helyosztón 40–17-re legyőzte Wales legjobbjait. Az All Blacks három arany és egy ezüst mellett a harmadik bronzérmét szerezte meg.