Videó: a ralibajnok öregúrnak öltözött, majd szerelőt hívott…

A 2003-as világbajnok Petter Solberg 2012-ben befejezte ralis pályafutását, de ez persze még nem jelenti, hogy elfelejtett vezetni. A norvég legenda most egy reklám kedvéért öregúrnak álcázta magát, majd beült a Mercedesébe és szerelőt hívott, mert valami fura hangot hallott hátulról…

Autósport: Hülkenberg pótolja Schumachert Vettel mellett

A 2015-ös Le Mans-i győztes Nico Hülkenberg is részt vesz az idei Nemzetek Kupáján, a Race of Champions elnevezésű versenyen ő lesz Sebastian Vettel társa a német csapatban.

Autósport: öreg, de nem vén - Coulthard a Bajnokok Bajnoka

David Coulthard lett a Bajnokok Bajnoka az egyéves szünet után az idén Barbadoson megrendezett autós Bajnokok Tornáján. A nemzetek versenyét a dán Tom Kristensen és a norvég Petter Solberg alkotta Észak nyerte meg.

Autósport: Bianchi lesz az év személyisége az FIA-nál?

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) közzétette 12 főt tartalmazó listáját, amelyből kikerül a 2014-es év személyisége. Érdekesség, hogy a jelöltek között helyet kapott a súlyos sérülést szenvedő, a mesterséges kómából azóta már felébredő Jules Bianchi is.

Rali-vb: Solberg nem kapott állást, bajnok nélkül a mezőny

A 2003-as világbajnok Petter Solberg nem versenyez többet a rali-világbajnokságban, mivel eddigi csapata, a Ford kivonult a sorozatból, másik istállóhoz pedig nem sikerült leszerződnie. A 38 esztendős norvég pilóta – aki a Subaru volánja mögött nyert vb-t – kedden bejelentette: 15 év és 188 futam után szomorúsággal tölti el, hogy be kell fejeznie versenyzői pályafutását.

Hirvonené az első diadal, P. Solberg jogosítványát verseny közben vették el

Mikko Hirvonen jól tartotta maga mögött a trónkövetelő Mads Östberget a Svéd-rali zárónapján, amelynek egyik meglepő momentuma az volt, hogy a korábbi világbajnok Petter Solberg az utolsó gyorsaságin kénytelen volt átadni a volánt a navigátorának, mivel a pilótának gyorshajtásért elvették a jogosítványát...

Solberg vezet, Loeb hídnak ütközött

A norvég Petter Solberg 1.4 másodperces előnyt szerzett Jari-Matti Latvalával szemben az Új-Zéland-rali első napja után. Sébastien Loeb hídnak ütközött, így több mint egyperces hátrányt szedett össze.

Rali-vb: Solberg vezet, Räikkönen sziklának ütközött Mexikóban

A norvég Petter Solberg áll az élen a Mexikó-ralin az első versenynap után.

Rali: Petter Solberg Citroën C4-essel versenyez idén

A rali-világbajnokság hivatalos honlapján megerősítették az információt, miszerint Petter Solberg, a 2003-as vb győztese az idén egy Citroën C4-es kormánya mögé ül.

Henning Solberg ralikrosszozással lazít, öccse, Petter márkát váltana

A 2009-es rali-világbajnoki sorozat következő versenyéig, a május 22. és 24. között megrendezésre kerülő Szardínia Raliig még valamivel több mint két hetük van a versenyzőknek a felkészülésre. Henning Solberg ez idő alatt Svédországba látogat, ahol egy kis ralikrosszozással üti el az időt, míg öccse, Petter egy a mostani Xsarájánál versenyképesebb autót szerezne magának a folytatásra.

Norvég rali: Petter Solberg végzett az élen az első napon

A hazaiak kedvence, Petter Solberg nyerte meg Oslóban a szuperspeciális szakaszt a Norvég rali első napján. A második helyen a finn Mikka Hirvonen, a harmadikon a francia Sébastien Loeb végzett.

Argentin-rali: Loeb áll az élen az első nap után

Bár a kilencből csak egy szakaszt nyert meg, kiegyensúlyozott versenyzésének köszönhetően a citroenes Sebastian Loeb vezet az Argentin-ralin az első nap után.

Petter Solberg volt a leggyorsabb a csütörtöki szuperspeciálon

A ma esti karlstadi szuperspeciálissal kezdődött meg az 57. Svéd Rali, melynek nyitó szakaszát a norvég Petter Solbergnek (Subaru Impreza WRC) sikerült a leggyorsabban teljesítenie. Őt a Ford két finn pilótája, Jari-Matti Latvala és Mikko Hirvonen (Ford Focus WRC) követték. A 100. világbajnoki futamát teljesítő Sébastien Loeb (Citroën C4 WRC) a negyedik lett. A futam élesben holnap kezdődik: pénteken hét gyorsaságival folytatódik a Svéd Rali.

Marcus Grönholm állta a szavát: megnyerte az Akropolisz-ralit

Marcus Grönholm győzelmével zárult az 54. Akropolisz-rali, amelynek a befejező napján már nem történt változás a szombati sorrendhez képest. Másodikként végzett a címvédő Sébastien Loeb, míg a harmadik helyre hozta be Subaru Impreza WRC-jét a 2003-as világbajnok Petter Solberg. Ezzel a diadalával Grönholmnak sikerült növelnie előnyét a világbajnoki összetettben.

Marcus Grönholm magabiztos előnnyel vezet a címvédő Loeb előtt

Az 54. Akropolisz-rali szombati napját követően megnyugtató előnnyel tartja vezető helyét a Ford kétszeres világbajnoka, Marcus Grönholm. A regnáló világbajnok Sébastien Loeb a második, mögötte Petter Solberg a harmadik. A Subaru norvég versenyzője egész nap maga mögött tudta tartani a háromszoros világbajnokot, végül mechanikai hiba miatt visszacsúszott a dobogó harmadik fokára.

Loeb megörökölte az első helyet az új autóval kieső Solbergtől

A 4. Mexikó-rali első napját követően Sébastien Loeb vezet a versenyben, az új C4-essel. Petter Solberg sokáig vezette a ralit, azonban technikai probléma miatt kiesett, Marcus Grönholm csupán az ötödik. Chris Atkinson üldözi a regnáló világbajnokot.