Vívó-vk: tizedik lett a férfi párbajtőrcsapat Vancouverben

A tizedik helyen végzett a magyar férfi párbajtőrcsapat a vancouveri világkupán.

Vívás: Házhoz mentem a pofonért, de kellett – Siklósi

Két arany a heidenheimi vk-viadalon: a 22 éves világbajnok Siklósi Gergely egyéniben és csapatban is brillírozott a hétvégén, már „csak” ezt a formát kell hoznia a következő hónapokban – és Tokióban is.

Vívás: Szeretnék még egy esélyt adni magamnak – Szász-Kovács Emese

Augusztusban világra hozta Maja Magdolnát és Levente Győzőt, a szíve azonban visszahúzta a pástra – a 2016-os olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese megragadná az utolsó esélyt, hogy ott legyen Tokióban is.

Vívás: Siklósi Gergely nyerte a heidenheimi világkupaversenyt!

Úgy tűnik, ha Siklósi Gergely döntőbe jut, onnan győztesként távozik. Júliusban, a budapesti vívó-világbajnokság megnyerésével már bizonyította, mire képes. Ezúttal élete első világkupa-győzelmét aratta Heidenheimben, ismét elképesztő teljesítménnyel.

Vívás: Szász-Kovács Emese márciusban visszatér a pástra

Az olimpiai címvédő Szász-Kovács Emese a női párbajtőrözők márciusi, budapesti Grand Prix-versenyén visszatér és megcélozza a tokiói részvételt.

Vívó-vb: az Exatlon Hungary döntősének ismét megjött a kedve a víváshoz

Esztergályos Patrikot a legtöbben a TV2 Exatlon Hungary extrémsport vetélkedőműsorából ismerik, ahol egészen a döntőig menetelt, s csak kicsivel maradt le arról, hogy ő legyen a bajnok. Ezekben a napokban a hangját adja a budapesti vívó-világbajnokságnak, ugyanis ő a helyszíni szakkommentátor a BOK-csarnokban. 

Vívó-vb: Szalay Gyöngyinek köszönhetem a vb-győzelmet. Ott volt velem! – Siklósi

Nem sokat aludt újdonsült párbajtőr világbajnokunk, Siklósi Gergely, aki még próbálja feldolgozni, ami vele történt a budapesti vívó-vb-n. Sokszor ránéz az aranyéremre, az ajándékokra, újra és újra könnyek szöknek a szemébe – árulta el a Nemzeti Sportnak a kora reggelre megbeszélt exkluzív interjún. Beszélgetésünk közben is elérzékenyült, amikor nevelőedzője, Szalay Gyöngyi került szóba, aki már nem láthatta a győzelmét...

Vívó-vb: „Lazulj le!” – ezt mondta edzője Siklósinak a 12:0-s széria előtt

Az olasz Santarelli 4:1-re vezetett, amikor Dancsházy-Nagy Tamás tanácsokkal látta el Siklósi Gergelyt, aki ez után 12:0-s rohamot produkálva 15:9-es győzelemmel jutott be a férfi párbajtőrözők döntőjébe a budapesti vívó-világbajnokságon.

Vívó-vb: ezt hallgatta Muhari Eszter az olimpiai bajnok legyőzése előtt

A budapesti vívó-világbajnokság első napja hamar véget ért Muhari Eszternek, de szerencsére azért, mert a selejtező csoportköre után azonnal felkerült a főtáblára. A 16 éves párbajtőröző mind a hat ellenfelét – köztük a londoni olimpiai bajnok ukrán Jana Semjakinát is – felülmúlta az öt tusig tartó asszókban, így a folytatásban már csak szurkolt a csapattársainak. Észrevettük, hogy bármerre jár, zene szól a fülében, így megkértük, mutassa meg az NSO Tv-nek a lejátszási listáját. 

Vívás: Rédli Böde szurkolására is számít a budapesti vb-n

Hétfőn rajtol a vívó-világbajnokság Budapesten, amely előtt Rédli Andrással beszélgetett az NSO Tv. A párbajtőrözők versenye, a kitűzött célok mellett szóba került a Ferencváros Ludogorec elleni Bajnokok Ligája-selejtezője is. Az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok vívó reméli, hogy kedvenc csapatából többen kijönnek neki szurkolni a vb-re. A nyáron a Pakshoz igazoló Böde Dánieltől erre ígérete is van.

Vívó Eb: az észtek legyőzésével bronzérmes a párbajtőrcsapat

A magyar férfi párbajtőr-válogatott Észtország biztos legyőzésével (36:25) bronzérmet nyert a düsseldorfi vívó Európa-bajnokságon. A Berta Dániel, Rédli András, Siklósi Gergely, Koch Máté összetételű magyar csapat végig nagyon nyugodtan és türelmesen vívott, ennek köszönhető a fölényes siker. Az észtek a 25 találatukból 12-t az utolsó három percben szereztek, amely során Rédli 13:12-re alulmaradt Sten Priinitscel szemben – de ellenfelünk ekkor már a veszett fejsze nyele után kapkodott.

Vívás: tanulja meg a sportág alapjait a csinos, Eb-bronzérmes kardozónktól!

A budapesti vívó-világbajnokságot felvezető sorozatunk legújabb részében az Európa-bajnoki bronzérmes, ifjúsági olimpiai bajnok kardozó, Pusztai Liza vezet be bennünket a vívás rejtelmeibe.     

Kvótaszerző pozícióban Párizs után

Az elmúlt hétvégén a világ legnagyobb párbajtőrversenyén szerepeltek kiválóan a magyar vívók. A párizsi egyéni Világkupán 373 indulóból végzett egyaránt a harmadik helyen Koch Máté és Siklósi Gergely. A csapat pedig hatodik lett, vagyis jelenleg olimpiai indulást érő pozícióban van a kvalifikációs ranglistán.

Vívó-vk: hatodik a férfi, nyolcadik a női párbajtőrcsapat

A magyar férfi párbajtőr-válogatott a hatodik helyen végzett Párizsban, a női csapat pedig nyolcadik lett Dubaiban vasárnap az olimpiai kvalifikációs sorozatba tartozó világkupa-versenyen.