Vívás: Andrásfi Tibor bronzot nyert a budapesti párbajtőr GP-n

Bronzérmet nyert Andrásfi Tibor a budapesti WestEnd párbajtőr Grand Prix férfi versenyében. Muhari Eszter a női mezőny legjobb magyarjaként a nyolcaddöntőig jutott.

Vívás: négy magyar a női párbajtőr főtáblán a WestEnd GP-n

Négy magyar vívó léphet pástra vasárnap a női verseny főtábláján a budapesti WestEnd párbajtőr Grand Prix-n.

Párbajtőr GP: jól sikerült férfiselejtező, tíz magyar a főtáblán

Nagyszerű teljesítménnyel tíz magyar vívó került fel a főtáblára a budapesti WestEnd párbajtőr Grand Prix férfiversenyében.

Vívás: BEK-et nyertek a Honvéd férfi párbajtőrözői

A Budapest Honvéd nyerte meg a férfi párbajtőrözők Bajnokcsapatok Európa-kupáját (BEK) a németországi Heidenheimben.

Vívás: ezüstöt nyert a férfi párbajtőrcsapat a vk-nyitányon

A magyar válogatott ezüstérmet nyert a férfi párbajtőrözők idei első világkupa-versenyén a németországi Heidenheimben.

Vívó-vk: Nagy Dávid a negyeddöntőig jutott Heidenheimben

Hatalmas mezőnyben a negyeddöntőig jutott és a nyolcadik helyen végzett Nagy Dávid a férfi párbajtőrözők idei első világkupaversenyén a németországi Heidenheimben.

Horváth Mariann: Az egész életemet a vívás határozza meg

Egy parasztház szomszédok nélkül, falak, amelyek sok mindent láttak, vidéki csend, amely a boldogságot jelenti, s ma már a hétköznapokat is. A tősgyökeres pesti lány, a hatszoros világbajnok Horváth Mariann húsz-egynéhány éve itt, az öreg diófa árnyékában találta meg a helyét a világban, s bár tizenévesen azt gondolta, az ötvenesek már nagyon öregek, ma csak annyit érez a korából, hogy kicsit hamarabb fárad el.

Vívás: „Kulcsár Győző a második apám volt” – Sara Cometti

Mint beszámoltunk róla, 77 éves korában elhunyt Kulcsár Győző, a Nemzet Sportolója, négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Egyik olasz tanítványa, az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok Sara Cometti azt írta róla, hogy második apjaként tisztelte.

Vívás: „Kulcsár Győző csodálatos ember volt, nehéz lesz feldolgozni az elvesztését”

Mint beszámoltunk róla, 77 esztendős korában elhunyt Kulcsár Győző, a Nemzet Sportolója, négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Kamuti Jenő a Nemzeti Sportnak elmondta, nagyon nehéz lesz feldolgozni Kulcsár elvesztését.

Vívás: „Kulcsár Győző kellett ahhoz, hogy topversenyző váljék belőlem”

Mint beszámoltunk róla, 77 esztendős korában elhunyt Kulcsár Győző, a Nemzet Sportolója, négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. A szakember világbajnok, olimpiai ezüstérmes tanítványa, Boczkó Gábor a Nemzeti Sportnak elmondta, Kulcsár Győzőnek köszönheti, hogy topversenyző vált belőle.

Vívás: „Ha Kulcsár Győző nincs, nem lennék kétszeres olimpiai bajnok”

Mint arról beszámoltunk, 77 esztendős korában elhunyt Kulcsár Győző, a Nemzet Sportolója, négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. A halálhír kapcsán megkerestük a kétszeres olimpiai bajnok olasz Maurizio Randazzót, aki 1996-ban Atlantában és 2000-ben Sydneyben a magyar szakember irányítása alatt nyerte meg a párbajtőrcsapat tagjaként az ötkarikás játékokat.

Vívás: több mint ötszázan forgatták a fegyvert a Hősök terén

Párbajtőrözők, tőrözők, kardozók szombat délelőtt együtt népszerűsítették a sportágat a vívás világnapján a Hősök terén, amely helyszíne lehet a 2019-es budapesti világbajnokságnak.

Vívás: Valójában még nem hangzott el, hogy visszavonultunk – Imre Géza

„Ha a kapitány hív és Géza ott lesz, én is jövök" – hogy Boczkó Gábor ezt mennyire gondolja komolyan, az a jövő zenéje. Az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok párbajtőröző sejtelmesen csak ennyit válaszolt a felvetésre, visszatérne-e a pástra, miután Imre Géza az NSO Tv-nek elmondta, hivatalosan egyikőjük sem vonult vissza. Sőt, a riói olimpia ezüstérmese a jól sikerül műtétje után nem tartja lehetetlennek, hogy ismét versenyszerűen vívjon. Világ- és Európa-bajnokunk emellett arról is beszélt, milyennek látja az új generációt és motiválja-e, hogy 2019-ben Budapesten rendezik a vb-t. 

Párbajtőr GP: a férfiaknál és a nőknél sincs magyar érmes

A három főtáblára került magyar vívó közül egyik sem jutott el az éremcsatározásokig a budapesti WestEnd párbajtőr Grand Prix férfi versenyében. Amint a férfiakéban, úgy a nők mezőnyében sem jutott magyar vívó a legjobb négy közé.

Párbajtőr GP: három magyar a férfiak versenyének főtábláján

Három magyar vívó került fel a főtáblára a budapesti WestEnd párbajtőr Grand Prix férfi versenyében.

Vívás, kadét Eb: aranyérmes a női párbajtőr- és a férfi kardcsapat is

A magyar női kadet párbajtőr-válogatott és a férfi kardcsapat is aranyérmet nyert hétfőn a korosztályos vívó Európa-bajnokságon, Szocsiban.

Vívás: megemlékeztek Berzsenyi Barnabásról Kemenessömjénben

Száz évvel ezelőtt, 1918. február 12-én született Berzsenyi Barnabás, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes párbajtőrvívó. Ebből az alkalomból megemlékezést tartott a szombathelyi Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület a kiváló vívó sírjánál, a Kemenessömjénben lévő Berzsenyi kriptánál. A rendezvényen részt vett többek között Kurucz Attila, a mintegy hatszáz lakosú vasi település polgármestere és Némethné Papala Dorottya, Berzsenyi leszármazott is.

Elismerés: Rédli András és Decker Attila neve az emlékfalon

Rédli András párbajtőrvívó és Decker Attila vízilabdázó neve került fel kedden a szentendrei MH Altiszti Akadémián lévő sportolói emlékfalra.

Vívás: Rédli András ezt hiányolja az új generáció tagjaiból

Nyolc év után nyert ismét világkupa-versenyt Rédli András, aki elmondása szerint a párbajtőrözők sorozatának legnanói állomásán erődemonstrációt tartott a Berta Dániel elleni fináléban.

Vívás: Rédli nyerte meg két magyar döntőjét Legnanóban

Rédli András arany-, Berta Dániel ezüstérmet nyert a férfi párbajtőrözők legnanói világkupaversenyén.