Vb 2018: Dzagojev kidőlt, már nem játszhat a csoportkörben

Alan Dzagojev játékára a csoportkörből hátralévő két mérkőzésen nem számíthat a házigazda orosz labdarúgó-válogatott a világbajnokságon.

Vb 2018: az orosz szélső írt a Real Madrid védőjének

Az első nap hőse, az orosz Gyenisz Cserisev nagyon szurkolt gyerekkori barátjának, a spanyol Nachónak, hogy ő is gólt szerezzen a labdarúgó világbajnokságon – aztán rájöttek szépen lassan, hogy még ellenfelek is lehetnek ezen a nyáron.

Vb 2018: az oroszok már-már kínosan ügyelnek a biztonságra

Moszkva hatalmasságáról már többször is írtunk az utóbbi napokban, így mindenki megértheti, a házigazda orosz válogatott miért menekült a város zaja elől a pihenőnapján. Pardon, a Szaúd-Arábia ellen kiütéssel megnyert nyitó meccs másnapján, mert lazsálásról szó sem lehetett. Sztanyiszlav Csercseszov szövetségi kapitány pénteken is edzést vezényelt tanítványainak, méghozzá a festői környezetben fekvő Novogorszkban.

Vb 2018: betalált a nyitó meccsen, már meg is egyezett a Juvéval – sajtóhír

A világbajnokság lehetséges felfedezettjeiről szóló cikkünk egyik főszereplője az orosz Alekszandr Golovin volt, aki a vb nyitó mérkőzésén mutatós szabadrúgásgóllal és két gólpasszal járult hozzá a házigazdák Szaúd-Arábia felett aratott 5–0-s győzelméhez. Olasz sajtóértesülések szerint a Juventus már felvette a kapcsolatot a 22 éves középpályás ügynökével, sőt olyan hírek is napvilágot láttak, hogy a személyes feltételekben már meg is egyeztek a felek.

Vb 2018: az oroszok mesés kezdésről, a szaúdi lapok bukásról írnak

Az orosz válogatott eltökéltségével bizonyította, hogy méltó házigazdája a világbajnokságnak – jelentette ki Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz válogatott szövetségi kapitánya a TASZSZ hírügynökségnek. A „másik oldalon” lesújtó kritikával illette a szaúdi sajtó, hogy a gárda 5–0-ra kikapott a nyitó meccsen.

Vb 2018: klasszikus nyitó meccs még nem hozott ekkora tarolást

Új világbajnoki rekordot állított fel az orosz labdarúgó-válogatott azzal, hogy csütörtök este 5–0-ra megverte Szaúd-Arábiát: klasszikus világbajnoki nyitó mérkőzésen még sohasem jegyzőkönyveztek ilyen nagy különbségű győzelmet. Íme, a moszkvai nyitány a statisztikusok szemével!

Bejött a süket macska jóslata – Szeli Mátyás helyszíni jelentése

Miután a nyitóünnepség utolsó szólamai is elhaltak, valamint Vlagyimir Putyin elnök, illetve Gianni Infantino FIFA-elnök is megtartotta a beszédét, a himnuszok után már „csak” az Oroszország–Szaúd-Arábia nyitó mérkőzés volt hátra.

Vb 2018: Egyiptom ellen teljesen más lesz – Csercseszov

Kétsége sem volt csapata felkészültsége felől Sztanyiszlav Csercseszovnak a Szaúd-Arábia elleni 5–0 során, az orosz szövetségi kapitány ugyanakkor elmondta, a következő csoportmeccs Egyiptom ellen sokkal nehezebb lesz. Juan Antonio Pizzi, a szaúdiak argentin szakvezetője szerint az oroszok nem lepték meg őket, csak éppen rosszul játszottak.

Vb 2018: dugig volt hírességekkel a VIP-szektor Moszkvában

Ahogy az lenni szokott a jelentős mérkőzéseken, a VIP-lelátó a világbajnokság nyitó meccsén is megtelt ismert személyiségekkel. Oroszország első embere, Vlagyimir Putyin és a FIFA elnöke, Gianni Infantino egymás, valamint Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg társaságában nézték a házigazda győzelmét.

Vb 2018: kiütéses orosz győzelemmel rajtolt a vb

A házigazda Oroszország győzelmével kezdődött meg a 2018-as labdarúgó-világbajnokság: a szbornaja már a 12. percben megszerezte a vezetést Szaúd-Arábia ellen, és végül a csereként beálló Gyenyisz Cserisev duplájára építve 5–0-ra le is győzte gyenge játékkal kirukkoló ellenfelét csütörtök kora este a moszkvai Luzsnyiki Stadionban.

Oroszország: álomgólokkal megpecsételt álomrajt a vb-n

A házigazda Oroszország győzelmével kezdődött meg a 2018-as labdarúgó-világbajnokság: a szbornaja már a 12. percben megszerezte a vezetést Szaúd-Arábia ellen, és végül a csereként beálló Gyenyisz Cserisev duplájára építve 5–0-ra le is győzte gyenge játékkal kirukkoló ellenfelét csütörtök kora este a moszkvai Luzsnyiki Stadionban.

Vb 2018: megvan a világbajnokság első kezdőcsapata

A két szövetségi kapitány, Sztanyiszlav Csercseszov és Juan Antonio Pizzi is kijelölte kezdőcsapatát a világbajnokság nyitómérkőzésére, az Oroszország–Szaúd-Arábia találkozóra.

Vb 2018: „Ők voltak futballunk zászlóshajói. Tőlük mire számíthatunk?”

Az orosz sajtó véleménye megoszlik a válogatottról a csütörtökön rajtoló labdarúgó-világbajnoksággal kapcsolatban. A lapok többnyire pozitív, biztató üzenetekkel jelentkeztek a Szaúd-Arábia elleni nyitó mérkőzés napján, de akadt olyan is, amely kevésbé volt optimista. Sajtószemle.

Vb 2018: „A remény bajszai” – kampány az orosz kapitányért

Az orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Sztanyiszlav Csercseszov „imidzséhez” hozzátartozik jellegzetes bajusza is. A napokban az egyik népszerű orosz tévés személyiség, Ivan Urgant felhívást intézett az oroszokhoz, hogy növesszenek bajuszt, ezzel támogatván a kapitányt.

Vb 2018: Brazília a favorit, Neymar lesz a sztár – Ronaldo

Már Moszkvában hangol a csütörtökön rajtoló labdarúgó-világbajnokságra a Fenomén, Ronaldo. A kétszeres vb-győztes egy sportközpont átadóján tette tiszteletét, természetesen rögtön a figyelem középpontjába került.

Szavazás: milyen eredmény születik a vb nyitó meccsén?

Csütörtökön a moszkvai Luzsnyiki Stadionban az Oroszország–Szaúd-Arábia mérkőzéssel kezdetét veszi a labdarúgó-világbajnokság. Milyen eredmény születik a nyitó meccsen?

Vb 2018: „Ramos megmutatta, hogy kell megállítani Szalahot”

Ilja Kutyepov, az orosz labdarúgó-válogatott és a Szpartak Moszkva védője furcsa nyilatkozatot adott az orosz Sport24-nek. A 24 éves futballista elmondta, senkitől sem fél, így a 2018-as világbajnokságon a válogatottja csoportjában szereplő Uruguay és Egyiptom legjobb támadóitól sem.

A rendező a vb-történelem leggyengébb csoportját sem biztos, hogy túléli

Oroszország a 66., Uruguay a 17., Egyiptom a 46., Szaúd-Arábia a 67. helyen áll a FIFA világranglistáján – ritkán jön össze ennyire „dísztelen” négyes egy világbajnokságon. A házigazda oroszok leginkább a „rendezői fórban” és a kedvező sorsolásban bízhatnak, az uruguayiak remek csatárduójukban, kemény védelmükben és megújult középpályájukban, az egyiptomiak erős hátsó alakzatukban és Mohamed Szalahban, a szaúdiak pedig leginkább az égi közbeavatkozásban. Kezdjük el világbajnoki beharangozóink sorát az A-csoporttal!

Vb 2018: nem jött össze a győztes főpróba az oroszoknak

Nem jött össze a győztes főpróba az orosz labdarúgó-válogatottnak, a 2018-as világbajnokság házigazdája 1–1-re végzett a törökökkel.

Vb 2018: csak két légiós a házigazda végleges keretében

A házigazda Oroszország is kijelölte végleges keretét a labdarúgó-világbajnokságra. Sztanyiszlav Csercseszov szövetségi kapitány 23-as névsorába csak két külföldön futballozó játékos került be.


HIRDETÉS