?>
Videó: az orosz válogatott amatőrökkel játszott, kiütötte a bírót

Roman Sirokov neve ismerősen csenghet a futballrajongóknak, a többek közt a CSZKA Moszkvában és a Zenitben is megforduló orosz középpályás ugyanis a válogatottban is pályára lépett 57 alkalommal. A 39 éves futballista 2016-ban vonult vissza a profi futballtól, azóta pedig már csak amatőr meccseken lép pályára. Ám egy ideig valószínűleg azokon sem fog a legutóbbi balhéja után…

Oroszország: megint nem lép pályára az Orenburg

Egymás után a második bajnoki mérkőzését törölték a koronavírus-fertőzések miatt az orosz Orenburg labdarúgócsapatának.

Oroszország: a szurkolóknak kötelező a maszk és a kesztyű

Az orosz labdarúgó-bajnokság mérkőzéseire csak azokat a szurkolókat engedik be a stadionokba, akik maszkot és kesztyűt viselnek.

Oroszország: nézők előtt folytatódik a bajnokság

Korlátozott számban beengednek majd szurkolókat a mérkőzésekre az orosz labdarúgó-bajnokságban, mely június 21-én indul újra.

Játékvezetés: „Kassai biztosan ott van az első háromban, aki közül választanak”

Az oroszok szerint aligha véletlen egybeesés, hogy a magyar bíró váratlanul felhagyott a dirigálással, miközben a helyi labdarúgó-szövetségben főnököt keresnek a játékvezetők élére.

Játékvezetés: Kassai Viktor az orosz bírók főnöke lehet

A Szport-Ekszpressz értesülései szerint a visszavonulását vasárnap bejelentő Kassai Viktor lehet az orosz játékvezetők vezetője.

Oroszország: nem úszta meg a börtönt a két balhézó játékos

Biztossá vált: börtönbüntetéssel sújtják a két orosz válogatott futballistát, Pavel Mamajevet és Alekszandr Kokorint.

Oroszország: börtönbe kerülhetnek a balhézó válogatott labdarúgók

Börtönbüntetést kért az ügyész a huliganizmussal vádolt orosz válogatott labdarúgók, Alekszandr Kokorin és Pavel Mamajev ügyében.

Oroszország: rasszista megjegyzése miatt megbírságolták Pogrebnjakot

Az orosz labdarúgó-válogatottban szereplő színes bőrű játékosokkal kapcsolatos megjegyzése miatt pénzbírságot kapott Pavel Pogrebnjak, a csapat korábbi futballistája.

Világbajnokság ide vagy oda, az orosz futball nem lép előre

Elnézve az orosz klubok helyzetét, kis túlzással azt is mondhatnánk, olyan, mintha a világbajnokság nem is lett volna. Pedig Oroszország a nyáron a nemzetközi futball csúcseseményének kiváló házigazdája volt, a válogatottja pedig minden várakozást felülmúlva negyeddöntőig menetelt (búcsúztatva többek között Spanyolországot is). A klubok mégsem tudták meglovagolni a vb generálta hullámokat.

Gólhelyzet Lenin őrző tekintete alatt – válogatás szovjet futballfotókból

Szerelem az utolsó gólig – válogatás a szovjet sportfényképészet Nyizsnyij Novgorodban kiállított darabjaiból.

Zenit: orosz utódja lesz Szentpéterváron Mancininek

Az orosz Szergej Szemak váltja az olasz szövetségi kapitánnyá kinevezett Roberto Macinit a szentpétervári Zenit labdarúgócsapatának kispadján.

Oroszország: kupagyőzelem és kiesés négy nap alatt

Így múlik el a világ dicsősége négy nap leforgása alatt: kiesett az orosz élvonalból az FK Toszno labdarúgócsapata, amely szerdán kupagyőzelmet ünnepelhetett.

FIFA: egy hónappal a vb előtt megbüntették az oroszokat

A nyáron világbajnokságot rendező Orosz Labdarúgó-szövetség (RFS) büntetésként 30 ezer svájci frankot (8 millió forintot) fizet a nemzetközi szövetségnek (FIFA), miután a válogatott franciák elleni felkészülési mérkőzésén egyes szurkolóik rasszista magatartást tanúsították márciusban.

Vb 2018: diszkózás miatt megbüntettek két orosz játékost

A nyári világbajnokságra házigazdaként készülő orosz labdarúgó-válogatott két játékosa, Roman Nojstedter (Neustädter) és Konsztantyin Raus (Rausch) az egyik moszkvai diszkóban szórakozott a braziloktól elszenvedett 3–0-s vereség után, péntek este, ezért pénzbüntetést kapott.

Vb 2018: a doppingbotrány miatt félreáll az orosz futballvezér

Hat hónapra átadja az orosz futballszövetség vezetését Vitalij Mutko, a szervezet elnöke az orosz sportolókat ért doppingvádak miatt – jelentették orosz hírügynökségek.

Premjer-Liga: kevesebb légiós lehet az orosz bajnokságban

Vitalij Mutko szerint a jövő évi oroszországi labdarúgó-világbajnokság után megváltoztatják az orosz bajnokság légiósaira vonatkozó szabályt, korlátozva a külföldiek szerepeltethetőségét.

Konföderációs Kupa: „Időnként ügyetlen, de nem roppan össze”

Bizakodva és dicsérően írt az orosz sajtó a labdarúgó-válogatottról, amely a csoportkör után búcsúzott a hazai rendezésű Konföderációs Kupán.

Premjer-Liga: nem akármilyen névváltoztatásra készülnek

A 2004-ben meggyilkolt csecsen vezető, Ahmad Kadirov nevét venné fel az orosz Tyerek Groznij labdarúgócsapata, amely a klub elképzelése szerint a következő szezonban már Ahmad Groznij néven szerepelne.

Oroszország: a bronz nem elég – a Zenit kirúgta edzőjét

Menesztette Mircea Lucescu vezetőedzőt a szentpétervári Zenit labdarúgóklub.