Téli olimpia: eldőlt, Olaszország rendezi a 2026-os játékokat

Döntött a Nemzetközi Olimpiai Bizottság: Olaszországban rendezik a 2026-os téli olimpiát – adta hírül a NOB hivatalos honlapján. Milánó és Cortina d'Ampezzo ad otthont az ötkarikás játékoknak.

Olimpia 2026: az olasz miniszterelnök is ott lesz a hétfői helyszínválasztáskor

Giuseppe Conti olasz miniszterelnök is jelen lesz Lausanne-ban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kongresszusán, hogy segítse Milánó és Cortina d'Ampezzo pályázatát a 2026-os téli játékok rendezésének elnyerésében a hétfői szavazáson.

Olimpia: az olaszok 2026-os pályázata tetszik a NOB-nak

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elemzése szerint az olasz pályázat erősebb a svédnél a 2026-os téli olimpia helyszínének kijelölése előtt egy hónappal.

Olimpia 2026: a svéd pályázat is megkapta a szükséges kormánygaranciát

A svéd kormány megadta a szükséges garanciát Stockholm 2026-os téli olimpiai pályázatához.

Olimpia 2026: kormánygarancia az olaszoknál a téli játékokra

Az olasz kormány megadta a szükséges garanciát Cortina d'Ampezzo és Milánó közös téli olimpiai pályázatához.

Olimpia 2026: Calgaryban megszavazták a rendezési pályázat visszavonását

Calgary városi tanácsa hétfőn egyhangúlag megszavazta, hogy vonják vissza a 2026-as téli olimpia megrendezésére benyújtott pályázatukat.

Olimpia 2026: kormányzati támogatás nélkül is versenyben az olaszok

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke hozzájárult ahhoz, hogy Milánó és Cortina d'Ampezzo közös 2026-os téli olimpiai pályázata versenyben maradhasson, annak ellenére, hogy az olasz kormány pénzügyileg nem támogatja.

Olimpia 2026: Argentína fontolgatja, hogy utólag pályázik

Argentína fontolgatja, hogy utólag pályázik a 2026-os téli olimpia rendezésére.

Olimpia 2026: Calgary fontolgatja a visszalépést

Calgary polgármestere, Naheed Nenshi kilátásba helyezte, hogy visszavonja a város pályázatát a 2026-os téli olimpia megrendezésére, amennyiben legkésőbb hétfőn nem tudnak megállapodni az esemény finanszírozásáról a kanadai kormánnyal.

Olimpia 2026: a NOB tagsága elfogadta a három pályázót

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság kongresszusának keddi döntése nyomán hivatalosan is három pályázója van a 2026-os téli olimpiának: Calgary, Stockholm, továbbá Milánó és Cortina d'Ampezzo közösen.

Olimpia 2026: a NOB kizárta Erzurumot a pályázók közül

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága a 2026-os téli játékokra jelentkező városok közül háromnak adott zöld jelzést, míg a törökországi Erzurumot kizárta a kandidálók közül.

Olimpia 2026: három olasz város közösen pályázik

Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) szerdai bejelentése szerint három város, Milánó, Torino és Cortina közösen pályázik a 2026-os téli játékok rendezési jogára.

Olimpia 2026: Graz és Schladming mégsem pályázik a rendezésre

Az Osztrák Olimpiai Bizottság (ÖOC) pénteken közleményben jelentette be, hogy nem pályázik a 2026-os téli olimpia megrendezésére.

Olimpia 2026: a törökországi Erzurum is pályázik

A törökországi Erzurum is beszáll a 2026-os téli olimpia rendezési jogáért zajló versenybe.

Téli olimpia: Magyarország pályázna a rendezésre – sajtóhír

A Bors információi szerint Magyarország fontolgatja, hogy megpályázza a 2026-os téli olimpia rendezését Ausztriával közösen. A lap úgy tudja: hazánk a jeges számoknak (gyorskorcsolya, rövid pályás gyorskorcsolya, műkorcsolya, a jégkorongtorna egy része) adna otthont, a havas sportágaknak Ausztria lenne a házigazdája. A Magyar Olimpiai Bizottság szerint felmerülhet egy téli olimpia rendezésének ötlete, de a MOB vezetését ezzel kapcsolatban még nem keresték meg. 

Olimpia 2026: bátorítják Szapporót, hogy pályázzon

Az Ázsiai Olimpiai Bizottság elnöke elképzelhetőnek tartja, hogy 2018 és 2022 után 2026-ban is a kontinens adjon otthont a téli olimpiának.

Olimpia 2026: Szapporó újra ötkarikás játékokat rendezne

Szapporó polgármestere, Ueda Fumio bejelentette, hogy a város érdeklődik a 2026-os téli olimpia iránt.