Tokió 2020: továbbra is reménykednek a rendezésben

Koike Juriko, Tokió kormányzója továbbra is reménykedik abban, hogy az olimpia jövőre a világméretű egység és a koronavírus legyőzésének szimbóluma lehet, noha a japán főváros is változatlanul harcol a járvánnyal.

Tokió 2020: a NOB számára az olimpia törlése egyszerűbb lett volna

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint az általa irányított szervezet számára a halasztásnál egyszerűbb megoldás lett volna törölni a 2020-as, tokiói olimpiát.

Olimpia: kétszáz brazil Portugáliában készül Tokióra

A jövő hét végétől kezdve csoportokban összesen kétszáz élsportolót küld portugáliai edzőtáborokba a Brazil Olimpiai Bizottság (COB), miután a legjobbaknak a koronavírus-járvány miatt odahaza nincs lehetőségük megfelelően készülni a 2021 nyarára halasztott tokiói olimpiára.

Dopping: fehérorosz színekben folytathatják a legjobb orosz atléták

A fehérorosz atlétikai szövetség (BFLA) adott esetben kész megfontolni vezető orosz atléták arra irányuló kérelmét, hogy állampolgárságot váltva a jövőben Fehéroroszország színeiben versenyezzenek.

Tokió 2020: a japánok többsége szerint jövőre sem lesz olimpia

A Japánban végzett egyik közvéleménykutatás szerint a megkérdezettek több mint kétharmada úgy gondolja, hogy jövőre sem lehet megrendezni a tokiói olimpiát.

NHL: ott lehetnek a 2022-es és a 2026-os téli olimpián a profik

A remények szerint szerepelhetnek a 2022-es és 2026-os téli olimpián az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) sztárjai – ebben állapodtak meg szerdán a liga vezetői a játékosok érdekvédelmi szervezetével (NHLPA).

Tokió 2020: a lakosság megosztott a 2021-es rendezéssel kapcsolatban

Egy friss közvélemény-kutatás eredménye alapján a tokiói lakosság megosztott a koronavírus-járvány miatt elhalasztott olimpia 2021-es rendezése kapcsán.

Tokió 2020: új felület az atléták kvótaszerzésének nyomon követésére

A Nemzetközi Atlétikai-szövetség (WA) új felületet nyitott saját internetes oldalán a tokiói olimpia kvalifikációs versenyeinek nyomon követésére.

NOB: online edzéssel ünneplik az olimpiai világnapot

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a világ legnagyobb online edzését szervezi a sport és az olimpizmus keddi ünnepnapján.

Mennek a csehszlovákok – botrányba fulladt az 1920-as olimpia döntője

Botrányba fulladt a száz évvel ezelőtti olimpia döntője: a csehszlovák játékosok levonultak az antwerpeni pályáról, ahol a belga katonák provokatív jelenléte és John Lewis bíró rejtélyes ellenszenve is hátráltatta őket.

Tokió 2020: újabb halasztásról beszélt egy szervezőbizottsági tag

Takahasi Harujuki szervezőbizottsági tag szerint az esetleges törlés helyett a testületnek adott esetben meg kellene fontolnia a 2021-re tolt tokiói nyári olimpia további halasztását.

Rögbi: olimpia helyett az orvosi pályát választja a japán játékos

Inkább orvosi tanulmányaira koncentrál a japán Fukuoka Kenki, ezért nem vesz részt a rögbiválogatottal az egy évvel elhalasztott hazai rendezésű tokiói olimpián.

Tokió 2020: a létesítmények 80 százaléka jövőre is biztosított

A tokiói olimpia létesítményeinek nyolcvan százaléka biztosított a jövő nyárra halasztott rendezésre.

Tokió 2020: nagy az aggodalom a szponzorok körében

A 2020-ról egy évvel későbbre halasztott tokiói olimpia szponzorainak több mint a fele még nem döntött arról, hogy finanszírozza-e a 2021-es nyári játékokat egy friss felmérés tanúsága szerint.

Női kézilabda: a Danyi, Elek párosnak egyetlen feltétele van

Mint arról beszámoltunk, a Danyi Gábor, Elek Gábor kettőst kérte fel a Magyar Kézilabda-szövetség arra, hogy készítse fel a női válogatottat a 2021-re halasztott tokiói olimpia selejtezőtornájára, s amennyiben a csapat sikerrel veszi az akadályt, úgy a játékokon is irányítsák azt. A két szakember a Sport TV Kézivezérlés című podcastjában beszélt a felkérés körülményeiről, céljaikról, és arról, min múlhat a végleges megállapodás.

Úszás: Ebből a történetből nem jöhetek ki rosszul – Kenderesi

Bár úgy érezte, készen áll a tokiói olimpiára, Kenderesi Tamás nem bánkódik a halasztás miatt, úgy véli, a történtekből nem jöhet ki rosszul.

Olimpia: Isztambul megrendezné a 2032-es játékokat

Az Isztambul elbukott 2020-as nyári olimpiai pályázatát vezető Hasan Arat szerint a török városnak pályáznia kell a 2032-es nyári játékok rendezésére.

Gyász: elhunyt Földessy Ödön olimpiai bronzérmes távolugró

Hosszan tartó betegség után, 90 éves korában kedd hajnalban elhunyt Földessy Ödön olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok távolugró – tájékoztatta a család a Magyar Olimpiai Bizottságot.

Tokió 2020: kötelező karanténidőszak mellett lehet csak megtartani a játékokat?

Tokió kormányzója bizonytalan abban a tekintetben, hogy a jövő évre halasztott olimpiát karantén időszak, illetve nemzetközi utazási egyezmény nélkül le lehet-e bonyolítani.

Olimpia: Európába küldi edzeni sportolóit a brazil bizottság

Csoportokban mintegy kétszáz versenyzőt tervez Európába küldeni július és december között a Brazil Olimpiai Bizottság (COB), mert a koronavírus-járvány miatt otthon egyelőre nincs lehetőség megfelelően edzeni.