Női kézi: Kazahsztán ugrik be az olimpiai selejtezőre

Kazahsztán lép a női kézilabda olimpiai selejtezőtornától visszalépő Észak-Korea helyébe.

Férfi kézi Eb: Norvégiával kezdjük, Portugáliával fejezzük be a középdöntőt

Férfi kézilabda-válogatottunk a norvég, osztrák, svéd közös rendezésű Európa-bajnokság középdöntőjében a 2. csoportban a norvégok és a svédek mellett a Ljubomir Vranjes irányította szlovénokkal és a franciákat búcsúztató portugálokkal találkozik. Íme, a menetrend.

Férfi kézi Eb: óvatosan átgondolhatjuk az olimpiai selejtezőre vezető utat is

Miután a magyar férfi kézilabda-válogatott bravúros szerepléssel továbbjutott a csoportjából az osztrák, norvég, svéd közös rendezésű Európa-bajnokságon, ráadásul két ponttal kezdi meg a középdöntőt, érdemes röviden arra is kitérni, hogyan áll az olimpiai selejtezőért folyó küzdelem.

Tokió 2020: asztaliteniszben is bemutatkozik a challenge

A nyári, tokiói olimpián a teniszezőkhöz hasonlóan az asztaliteniszezők is kérhetnek úgynevezett challenge-et, ha nem értenek egyet egy-egy bírói ítélettel.

Tokió 2020: Mbappéhoz hasonlóan Neymar is szerepelne az olimpián

Párizsi csapattársához, a világbajnok francia Kylian Mbappéhoz hasonlóan Neymar is szeretne részt venni az idei tokiói nyári olimpia labdarúgótornáján.

Női kézi: nem is olyan váratlan fordulat a norvégok olimpiai selejtezőjén

Észak-Korea arról értesítette a Nemzetközi Kézilabda-szövetséget (IHF), hogy nem vesz részt a márciusi olimpiai selejtezőtornán, egyelőre nem ismert, ki lép a helyébe a montenegrói rendezésű csoportban.

Tokió 2020: a franciák kijutottak a férfi röplabdatornára

A francia válogatott kijutott a tokiói olimpia férfi röplabdatornájára, mivel az európai selejtező fináléjában 3:0-ra legyőzte a német csapatot pénteken Berlinben.

Olimpia: NOB-tag lett a FIFA elnöke, Gianni Infantino

Bekerült a Nemzetközi Olimpiai Bizottságba (NOB) Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke.

Tokió 2020: továbbra is tilos a politikai megnyilvánulás

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) emlékeztetett rá, hogy a sportolóknak tilos mindenfajta politikai megnyilvánulás a tokiói nyári játékok idején.

Ökölvívás: a MÖSZ elnöke bízik benne, lesz magyar Tokióban

Bajkai István, a Magyar Ökölvívó-szövetség (MÖSZ) elnöke a nem túl jó esélyek ellenére bízik benne, hogy lesz magyar bokszoló a tokiói olimpián.

Olimpia: Szapporo rendezné a 2030-as téli játékokat

Szapporo városa hivatalosan is jelezte szándékát a 2030-as téli olimpiai játékok, illetve a paralimpia megrendezésére.

Női kézi: hazai pályán harcolhatjuk ki az olimpiai részvételt!

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) tanácsa döntött a jövő márciusi női olimpiai selejtezőtornák rendezési jogáról. Számunkra a legfontosabb hír, hogy a magyar válogatott hazai pályán, Győrben küzdhet meg az ötkarikás részvételért, a másik két csoport mérkőzéseit Spanyolországban, illetve Montenegróban rendezik. 

Olimpia: 9 millió dollárt fizettek Coubertin báró kiáltványáért

Sportrelikviáért még sosem fizettek annyit, mint Pierre de Coubertin báró 1892-es beszédének kéziratáért, mely 8.8 millió dollárért (2.62 milliárd forint) kelt el egy New York-i árverésen.

Kerékpár: Valverde jövőre elsősorban az olimpiára készül

Alejandro Valverde országúti kerékpáros jövőre elsősorban a tokiói olimpia mezőnyversenyére készül.

Tokió 2020: földrengésre is felkészültek a szervezők

A tokiói olimpia szervezői csütörtökön földrengés-szimulációt végeztek az újonnan épült Ariake Arénában, a tornaversenyek helyszínén.

Dopping: Ellentétes a józan ésszel a WADA határozata – Putyin

Ellentétes a józan ésszel, jogellenes és politikai színezetű a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségnek (WADA) az a döntése, amelynek értelmében az orosz sportolók nemzeti válogatottként négy évig nem vehetnek majd részt a jelentős nemzetközi versenyeken, így az olimpiákon sem – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtöki moszkvai évértékelő sajtóértekezletén.

Tokió 2020: amerikai tarolást és 21 magyar érmet várnak

A világ vezető adatszolgáltató és -elemző cége, a Gracenote frissítette a 2020-as tokiói olimpiára vonatkozó előrejelzését. A legfrissebb kutatás szerint az Egyesült Államok 119 éremmel zárna az összesített verseny élén, megelőzve a 86-ot gyűjtő Kínát. Magyarországot a 13. helyre várják, 21 éremmel (7-7-7 arany, ezüst és bronz).

Tokió 2020: női labdarúgók viszik elsőként az olimpiai lángot

A 2011-ben világbajnok japán női labdarúgó-válogatott játékosai indítják útnak márciusban az olimpiai lángot, Szaszaki Norio korábbi szövetségi kapitányt ugyancsak felkérték, hogy legyen a váltó tagja.

Női kézi: Erre vártam egész karrierem során – Lekics az olimpiai selejtezőről

Mint beszámoltunk róla, Andrea Lekics sérülés miatt lemaradt a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokságról. A 32 éves irányító otthonról szurkolt a válogatottnak, amely 6. helyével kivívta az olimpiai selejtezőt, és a szerbek éppen a mi csoportunkba kerültek. Lekics úgy számol, hogy január végén térhet vissza a pályára, a márciusi kvalifikációs tornáról pedig megjegyezte, hogy erre várt egész karrierje során.

Tokió 2020: az ENSZ olimpiai fegyverszünetről döntött

Az ENSZ Közgyűlése ígéretet tett az olimpiai béke betartatására a jövő nyári olimpiai játékok idejére.