Tokió 2020: Decsi szerint jó úton jár a férfi kardválogatott

A férfi kardválogatott jó úton jár ahhoz, hogy az első négy között maradjon a világranglistán és ezzel olimpiai kvótát szerezzen – véli Decsi András vezetőedző.

London 2012: újabb két olimpikont értek doppingoláson

Két újabb korábbi sportolót értek doppingoláson azoknak a mintáknak az újratesztelésekor, amelyeket még a 2012-es olimpián vettek le a londoni játékok szereplőitől.

Tokió 2020: aggodalmat váltott ki a költségcsökkentés

Több sportág nemzetközi szövetsége aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a jövő évi olimpia szervezői megkurtították a költségvetést.

Olimpia: Nem áll jobban a magyar sport, mint Rio előtt – Kulcsár Krisztián

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint a magyar sport nem áll jobban az ötkarikás versenyszámokban, mint a 2016-os riói olimpia előtt.

Videó: Magyarország 80 éve az élmezőnyben – így jött össze a 175 olimpiai arany

Látványos videót tett közzé a nemzetek által gyűjtött olimpiai aranyérmekről a Racing Statistics Youtube-csatorna. Magyarország az elmúlt nyolcvan évben nem került ki a tíz legtöbb győzelmet magénak tudó ország közül, a riói játékok után pedig a nyolcadik helyen áll.

Tokió 2020: később lesz a női röplabdadöntő, mint a férfi

A nemek közti egyenlőség erősítésének érdekében a megszokottól eltérően nem a férfi, hanem a női röplabdatorna döntője lesz a jövő nyári tokiói olimpia zárónapján.

Olimpia: már az 1972-es játékokon is ott volt, most visszavonul

Bejelentette visszavonulását a tíz olimpiai részvételével rekorder Ian Millar díjugrató. A 72 éves sportember már 1972-ben, a müncheni olimpián is indult, azóta csak az 1980-as és a legutóbbi, 2016-os játékokról hiányzott.

Sportlövő-vk: Sidi hatodik légpuskában, lecsúszott a kvótáról

Sidi Péter a második helyen jutott a döntőbe, s ott a hatodik helyen zárt a férfi légpuskások között, így kevéssel maradt le a kvótáról a pekingi olimpiai kvalifikációs sportlövő világkupaversenyen.

Tokió 2020: részvételi csúcsot állíthat fel az 50 éves sportlövő

Nino Szalukvadze lehet az első nő, aki kilenc nyári olimpián szerepel, miután megszerezte a kvótát a 2020-as tokiói játékokra.

Tokió 2020: májusban indul az első jegyeladási szakasz

Május 9-én indul a 2020-as tokiói olimpia első jegyeladási szakasza, melyben csak a hazai nézők igényelhetnek belépőket.

Tokió 2020: több döntőt helyi idő szerint délelőtt rendeznek

Jó néhány szám – úszásban mindegyik, néhány atlétikai verseny, illetve a kosárlabda és a strandröplabda – döntői helyi idő szerint délelőtt lesznek, vagy délelőtt kezdődnek a jövő nyári tokiói olimpián.

Tokió 2020: lemondott az olimpiáért felelős miniszter

Lemondott Japánban Szakurada Jositaka olimpiáért felelős miniszter kedden, miután a 2011-es cunami és földrengés érintettjeire sértő megjegyzést tett.

Olimpia: Tovább nő a magyar olimpikonok megbecsültsége – Szabó Tünde

Az olimpiai járadékkal kapcsolatos változások kapcsán – a hatósági eljárás kötelezettségén túl – az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportállamtitkársága személyes levélben adott útmutatást a teendőkről valamennyi érintettnek, segítve az eljárási folyamat lerövidítését.

Férfi kézilabda: hosszabbított a vb-győztes dán válogatott kapitánya

Nicolaj Jacobsen a párizsi olimpiáig maradhat a világbajnok dán férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Tokió 2020: megszűnt a Japán Olimpiai Bizottság elnökének NOB-tagsága

Már nem tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak Takeda Cunekazu, a Japán Olimpiai Bizottság korrupció gyanújába keveredett elnöke.

Tokió 2020: bemutatták az olimpiai fáklyát – FOTÓK

Szerdán a japán fővárosban bemutatták a 2020-as tokiói olimpia fáklyáját. A lángot 2020. március 12-én gyújtják meg Görögországban, 20-án szállítják Japánba, az olimpiai fáklyaváltó március 26-án indul, míg az ötkarikás játékok július 24-én kezdődnek. Íme, néhány kép a fáklya szerdai bemutatójáról!

Tokió 2020: új színben a cselgáncsos tatami

Új szín-összeállítású szőnyegen küzdenek a jövő nyári tokiói olimpia cselgáncstornájának résztvevői.

NOB: lemond tagságáról a korrupcióba keveredő japán

A korrupció gyanújába keveredő Takeda Cunekazu kedden lemond a Japán Olimpiai Bizottság elnöki posztjáról és tagságáról a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban.

Tokió 2020: bemutatták a szurkolókat segítő robotokat

A jövő évi tokiói olimpia szervezőbizottsága bemutatta pénteken azokat a robotokat, amelyeket az olimpia és a paralimpia alatt fognak alkalmazni, hogy „a leginnovatívabb olimpiai játékként” emlékezzenek a 2020. évi nyári játékokra.

Olimpia 2032: Indonézia benyújtotta pályázati szándéknyilatkozatát

Indonézia benyújtotta pályázati szándéknyilatkozatát a 2032-es nyári olimpia megrendezésére.