Úszás: Rasovszky és Olasz nyert a nyílt vízi Eb tesztjén

A férfiaknál Rasovszky Kristóf, a nőknél Olasz Anna nyerte meg a nyílt vízi úszók csütörtökön rendezett Európa-bajnoki tesztversenyét.

Nyílt vízi úszó-vk: Rasovszky újabb aranyával történelmet írt

Rasovszky Kristóf arany-, Olasz Anna bronzérmet szerzett a nyílt vízi úszók világkupa-sorozatának kanadai versenyén.

Junior nyílt vízi úszó Eb: újabb két magyar érem

Újabb két érmet szereztek a magyarok a junior úszók nyíltvízi Európa-bajnokságán a csehországi Racicében: szombaton a 18-19 éves férfiak 10 kilométeres versenyében Huszti Dávid második, Gálicz Péter pedig harmadik lett.

Rasovszky: Jó vébét zártam, bár nem vagyok maradéktalanul elégedett

A nyílt vízi úszás első magyar világbajnoki aranyérmét szerezte, mellette begyűjtötte a tokiói kvótát is, kis hiányérzet mégis maradt benne.

Nyílt vízi úszás: Rasovszky Kristóf ismét a dobogó tetején

Balatonfüred után a Lac St-Jean-ban rendezett Világkupa-viadalon is elsőként ért a célba Rasovszky Kristóf, aki így megerősítette vezető helyét az összetettben. A nők között Olasz Anna ezüstérmet szerzett – nem akármilyen teljesítmény, hiszen a magyarok a versenynap hajnalán érkeztek a helyszínre.

Vizes vb: Ezzel, ami történt, nem tudok mit kezdeni – Gyurta

Szörnyű és szívszaggató pillanatokat éltünk át Gyurta Gergely kapcsán Kvangdzsuban, a világbajnokság nyílt vízi versenyeinek záró napján, a 25 kilométeres viadal végén. Gyakorlatilag biztos aranyérmesnek tűnt 22 kilométernél, ám egy minden előzmény nélkül rátörő súlyos asztmás roham visszavetette, és csupán a tizedik helyen végzett. Mint interjúnkban elmondja, csak azért fejezte be a versenyt, mert a második világháború végén a frontról gyalogosan visszatérő két nagyapjára gondolt – hogyha ők megcsinálták, akkor neki is végig kell mennie.

Vizes vb: Ezt nem hiszem el, egy egész éves munkám veszett kárba – Gyurta

Magyar szempontból igazi dráma zajlott le a vízben a 25 kilométeres verseny során, hiszen Gyurta Gergely majdnem másfél perccel vezetett a többiek előtt, amikor jött a roham… Az UTE versenyzője asztmás, és a legrosszabbkor lett rosszul, az utolsó három kilométeren levegőt venni is alig tudott.

Vizes vb: Olasz 6., Sömenek a 8. lett a nőknél 25 km-en

Olasz Anna a 6., Sömenek Onon Kata pedig a 8. helyen zárt a nőknél a nyílt vízi úszók 25 kilométeres versenyében a Kvangdzsuban zajló világbajnokság pénteki napján.

Vizes vb: Rasovszky feladta, Gyurta 10. lett 25 km-en

Rasovszky Kristóf feladta a küzdelmet a nyílt vízi úszók 25 kilométeres versenyében a Dél-Koreában zajló világbajnokság pénteki napján. A másik magyar, Gyurta Gergely sokáig vezetett, ám a 10. helyen ért célba.

Vizes vb: német győzelem, a magyar váltó a 8. a csapatversenyben

A dél-koreai Kvangdzsuban zajló vizes világbajnokság nyílt vízi úszók 5 kilométeres vegyes váltójában a német csapat diadalmaskodott, a második helyről célfotó döntött Olaszország és az Egyesült Államok között az olaszok javára. A Rohács Réka, Gyurta Gergely, Olasz Anna, Rasovszky Kristóf összeállítású magyar váltó a 8. helyen zárt.

Vizes vb: Rasovszky Kristóf lesz a csapatváltó befejező embere

Csütörtökön magyar idő szerint hajnali 1 órás kezdéssel rendezik a dél-koreai Kvangdzsuban a nyílt vízi úszók számára a csapatversenyt, amelyben a magyar válogatott is rajthoz áll. A nyílt vízi válogatott szakmai stábja a női 5 kilométeres úszás után szerdán hajnalban közölte, hogy milyen összeállításban és sorrendben szerepelnek a mieink.

Vizes vb: Szemen rúgtak, totál homály volt az egész – Rohács

Mint beszámoltunk róla, a dél-koreai Kvangdzsuban zajló vizes világbajnokságon a női 5 kilométeres nyílt vízi úszásban brazil siker született, Ana Marcela Cunha győzött. Olasz Anna a 17., Rohács Réka a 18. helyen zárt, a célba érkezés után értékelték a versenyt az M4 Sport kamerája előtt.

Vizes vb: brazil siker a női 5 km-en, Olasz a 17., Rohács a 18.

A dél-koreai Kvangdzsuban zajló vizes világbajnokságon a nők 5 kilométeres nyílt vízi úszásában óriási hajrában a brazil Ana Marcela Cunha győzött a francia Aurélie Müller előtt, a harmadik helyen holtversenyben az amerikai Hannah Moore és a német Leonie Beck csapott célba. Olasz Anna és Rohács Réka a középmezőny elején zárt.

Vizes vb: Megvan a kvóta, világbajnok lettem, nem lehetek csalódott – Rasovszky

Ugyan az éremről lemaradt Rasovszky Kristóf tíz kilométeren, negyedik lett, az olimpiai kvótát így is megszerezte, és a legfontosabb ez volt. Hogy mi is történt a tízezer méternyi kőkemény harc során, elmondta a Nemzeti Sport tudósítójának.

Vizes vb: Rasovszky Kristóf 4. lett 10 km-en, megvan az olimpiai kvóta

Rasovszky Kristóf az öt kilométeren nyert aranyérme után a nyílt vízi úszók olimpiai számában, 10 kilométeren a negyedik helyen végzett a dél-koreai vizes világbajnokságon, így kvótát szerzett a 2020-as tokiói ötkarikás játékokra. A világbajnoki címet a német Florian Wellbrock nyerte meg a francia Marc-Antoine Olivier és honfitársa, Rob Muffels előtt.

Vizes vb: Olasz 16., Rohács 22. – nincs magyar kvóta női 10 km-en

Egyik magyarnak sem sikerült a legjobb tíz között végeznie a kvangdzsui világbajnokság női 10 kilométeres számában, vagyis nincs tokiói kvóta – egyelőre.

Vizes vb: Úgy döntöttem, jobb nekem ott elöl – Rasovszky

Mint beszámoltunk róla, Rasovszky Kristóf győzött a nyílt vízi úszás öt kilométeres számában a dél-koreai vizes világbajnokságon, ezzel Magyarország szerezte meg a kvangdzsui esemény első aranyérmét. A friss világbajnok elárulta, a verseny előtt stresszesebb volt, mint általában, volt is egy nehéz kétszáz métere, de végül ahhoz is volt ereje, hogy hamarabb indítsa a hajrát, mint eredetileg tervezte.

Vizes vb: edzője tíz kilométeren is dobogóra várja Rasovszkyt

Rasovszky Kristóf edzője szerint tanítványa öt kilométeren szerzett szombati világbajnoki aranyérme alkalmával minden úgy történt a vízben, ahogyan azt előre eltervezték, s a nyílt vízi úszók olimpiai számában, 10 kilométeren is a legjobbak közé várja őt a Dél-Koreában zajló világbajnokságon.

Vizes vb: Rasovszky Kristófé az első aranyérem Dél-Koreában

Rasovszky Kristóf győzött a nyílt vízi úszás öt kilométeres számában a dél-koreai vizes világbajnokságon, ezzel Magyarország szerezte meg a kvangdzsui esemény első aranyérmét. Rasovszky végig vezetett a versenyen, az utolsó kilométeren faképnél hagyta a mezőnyt, s 53:22 perces idővel győzött, mire a többiek beértek, ő már kiszállt a vízből. Székelyi Dániel a 6. helyen ért célba.

Vizes vb: Rasovszkyt a sok hallal lehet igazán kényeztetni

A kvangdzsui vizes világbajnokság nyílt vízi úszóviadalának szombati rajtja előtt „minden király, minden rendben” a magyar csapatnál. Az 5 kilométeres távon Rasovszky Kristóf (a fenti idézet tőle van) és Székelyi Dániel áll rajthoz – előbbi Európa-bajnokként az egyik csúcsfavorit, azaz a meleg miatt reggel 8-ra (magyar idő szerint hajnali 1-re) előrehozott viadalon máris véget vethet a férfi nyílt vízi úszók 2011 óta tartó éremszünetének a vb-ken.