Női kézilabda: a norvégok szeretnék jobban bevonni a bevándorlókat

A norvég női kézilabda-válogatott napokban hosszabbító szövetségi kapitánya, Thórir Hergeirsson arról beszélt, hogy hiányoznak a bevándorló hátterű játékosok a csapatból, velük még szélesebb bázissal számolhatna.

Tart a galamboktól, de a pályán megállíthatatlan – Stine Oftedal közelebbről

A Győri ETO világklasszis irányítója, Stine Oftedal norvégiai otthonából adott interjút lapunknak, amelyben beszélt személyiségfejlődéséről, a színek szerint rendszerezett ruhákról, és arról, hogy szerinte nem ő a világ legjobbja.

Női kézi: Grimsbö és Frafjord is a norvégok olimpiai selejtezős keretében

Több rutinos játékos is bekerült a norvég női kézilabda-válogatott olimpiai selejtezőre készülő keretébe.

Női kézi-vb: Löke megható üzenettel kelt útra Japánba – kép

A norvég női kézilabda-válogatott kulcsjátékosa, Heidi Löke a fiától kapott üzenettel a tarsolyában utazhatott el Japánba a világbajnokságra. A győri időszaknak köszönhetően magyarul is kiválóan beszélő, 12 éves Alexander eredetileg meglepetésnek szánta volna, de a mosásnál „lebukott”.

Női kézi: másik norvég kapus pótolhatja Grimsbőt Győrben – sajtóhír

A norvég Verdens Gang több forrásból is úgy értesült, hogy a siófoki Silje Solberg pótolhatja az idény vége után hazatérő Kari Aalvik Grimsbőt a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatában.

Női kézilabda: itt a norvég vb-keret – két győri és egy siófoki légiós is tagja

Thorir Hergeirsson, a norvég női kézilabda-válogatott izlandi szövetségi kapitánya kijelölte a november végén kezdődő világbajnokságon részt vevő 16 fős keretét – és megnevezett három tartalékot is. A Japánban rendezendő tornára három Magyarországon szereplő játékos is készülhet: a két győri, Stine Oftedal és Kari Brattset mellett a Siófok kapusa, Silje Solberg is utazhat az ázsiai országba.

Női kézi: a vb helyett győri edzések várnak a norvég átlövőre

Biztossá vált, hogy a Győri ETO női kézilabdacsapatának norvég irányító-átlövője, Veronica Kristiansen lemarad a decemberi, Japánban rendezendő olimpiai kvalifikációs világbajnokságról.

Női kézi: Löke váratlanul felépült, és játékra jelentkezett

Meglepő fordulatról számolt be a Norvég Kézilabda-szövetség hivatalos honlapja: Heidi Löke, akiről a közelmúltban még azt írták, hogy meniszkuszsérülés miatt több hónapos kihagyással számolhat, ma újra teljes értékű edzést végezhetett klubcsapatával, a Vipersszel.

Női kézi: hihetetlen norvég pechszéria, Löke is lemarad a vb-ről

Újabb kulcsjátékosát kénytelen nélkülözni a norvég női kézilabda-válogatott a decemberi világbajnokságon, miután sérülés miatt a beálló Heidi Löke sem lehet ott Japánban.

Női kézi: a norvégok 9-12 hónapos kihagyásról beszélnek Mörk kapcsán

A Norvég Kézilabda-szövetség közleményben adta hírül, hogy Nora Mörk elülső keresztszalag-szakadást szenvedett a bal térdében, a felépülése pedig akár egy évig eltarthat.

Női kézi: a Győr légiósának a vb-szereplése is veszélyben lehet

Visszaesés következett be a Győri ETO női kézilabdacsapatának norvég irányító-átlövője, Veronica Kristiansen állapotában, így pedig Thorír Hergeirsson szövetségi kapitány szerint a decemberi világbajnokságon való részvétele is veszélybe került.

Kézilabda: Löke mégsem a Larvikhoz megy, a Vipersben folytatja – sajtóhír

A Hamar Arbeiderblad információja szerint mégsem a másodosztályú Larvikban folytatja a pályafutását Heidi Löke. A Storhamar 36 éves, olimpiai, kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok beállója ugyan korábban elkötelezte magát az élvonalból kizárt kézilabdacsapathoz, ám a válogatottság miatt úgy tűnik, inkább a Viperst választja.

Női kézi: a következő lehet Grimsbö utolsó idénye

A jelenleg térdműtétből lábadozó Kari Aalvik Grimsbö továbbra is nehéz szívvel nézi a norvég női kézilabda-válogatott meccseit. A válogatottságot szüneteltető, 34 éves győri kapus elmondta, a következő lehet az utolsó idénye aktív játékosként.

Női kézi: Mörk 527 nap után tért vissza, rekordsiker részese volt

Nora Mörk 527 nap után lépett pályára újra hivatalos mérkőzésen a norvég női kézilabda-válogatottban. A Győri ETO-tól triplázással búcsúzó jobbátlövő góllal vette ki a részét a svédek ellen aratott rekordgyőzelemből.

Női kézi: több mint egy év után visszatért Nora Mörk

Nora Mörk, a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC norvég kézilabdázója felépült súlyos térdsérüléséből, és pénteken, több mint egy év kihagyás után visszatért a pályára.

Női kézi: Kristiansent pihentetik, kimaradt a norvég keretből

A győri Veronica Kristiansen nem tagja a norvég női kézilabda-válogatott legfrissebb keretének, a helyi szövetség tájékoztatása szerint ennek egészségügyi, összterheléssel kapcsolatos oka van.

Főszereplőként lenne BL-győztes a Győr új klasszisa

Horvát és svéd szülők gyermeke, mégis a norvég női kézilabda-válogatottal ért fel a csúcsra. Huszonegy éves korára szinte mindent megnyert, amiről sok játékos csak álmodik, aztán a folytatás is veszélybe került. A Győri ETO új szerzeménye mesélt az idáig vezető gyakran rögös útról.

A norvég rekorder a jövőben is szívesen nézi női kéziválogatottunkat

Hosszú és eredményes pályafutása során mindent megnyert a norvég női kézilabda-válogatottal, míg klubjával, a Larvikkal a Bajnokok Ligájában is felért a csúcsra. Nála többször senki nem szerepelt a skandináv nemzeti csapatban, a decemberi Európa-bajnokságon azonban már szakértőként figyelte a helyszínről, ahogy a címvédő lemarad az elődöntőről. Karoline Dyhre Breivang elismerően beszélt nekünk a magyar csapat játékáról, és a jövőben is érdeklődve követi majd a mieink szereplését.

Női kézi Eb: El kell ismerni, norvégfóbiánk van – Siti Beáta

Siti Beáta másodedző szerint a magyar női kézilabda-válogatottnak fóbiája van Norvégia csapatával szemben, ezért kapott ki 13 góllal a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában péntek este.

Női kézi Eb: Norvégia esélyt sem adott a magyar válogatottnak

A magyar női kézilabda-válogatott súlyos vereséget szenvedett Norvégiától a női Európa-bajnokság középdöntőjében Nancyban. Az első körben szenvedő, ebbe a szakaszba hozott pont nélkül érkező címvédő teljesen megtáltosodott péntekre, és esélyt sem adott Kim Rasmussen együttesének.