Vizes vb: vagányan, lazán, egy pakli ásszal a vb-döntőért

Nem szabad, hogy a teher összenyomja a válogatottat, már az elejétől keményen kell játszani a spanyolok ellen, hogy sikerüljön a döntőbe jutás.

Vizes vb: a szombati pólóeredmények és a további program

Görögország és Ausztrália nyolc közé jutásával lezárult a kvangdzsui vizes vb női vízilabdatornájának szombati napja. Íme, az eredmények és a hétfői párosítás!

Vizes vb: „A négy nullás hátránnyal megalapoztuk a meccs hangulatát”

Az oroszoktól elszenvedett ötgólos vereség után a Nemzeti Sportnak értékelt Bíró Attila, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A Dél-Koreában zajló világbajnokság csoportkörét a második helyen zárta a válogatott, amely így Új-Zélanddal játszik szombaton, s a negyeddöntőben következhet a D-csoportot megnyerő Olaszország.

Vizes vb: elsírták magukat a dél-koreaiak az első góljuk után – videó

Négy perccel a vége előtt Kvangdzsuban felrobbant a vízilabda-aréna úgy, ahogyan női meccsen még egyszer sem: a 2001-es születésű Kjung Da Szul megszerezte a dél-koreai női válogatott rövidke történetének első gólját. A kispadon többen sírásra görbülő szájjal kaptak az arcukhoz, egymást ölelgették: a hazaiak két hónapja vízilabdázni kezdő, úszókból lett játékosai 64–0-ra kaptak ki a nyitányon a magyaroktól, most azonban megélhették a gólszerzés örömét. Még szép, hogy győztesnek járó ünneplést kaptak a közönségtől, és a lefújás után pityergős örömmel fogadták az egyébként 30–1-es vereséget.

Vizes vb: a női pólókapitány kimondta, mi a cél Dél-Koreában

Bíró Attila, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya nem tesz terhet a csapatra a kvótaszerzéssel a világbajnokság előtt, ugyanakkor kimondja, hogy a négy közé jutás a cél Kvangdzsuban.

Vizes vb: „Mindenkinek ki kell hoznia magából a maximumot”

Már a kvangdzsui vizes világbajnokság helyszínén edzett a női vízilabda-válogatott. A balkezes Leimeter Dórának eddig minden tetszik, amit látott, és nem köti éremhez a jó szereplést.

Vízilabda: módosított a FINA a kiemelésen, a 3. kalapban a nők

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA elkészítette, szerdán közzétette, e hét végén pedig módosította a júliusi kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokság vízilabdatornájának kiemelését.

Vizes vb: megvan férfi és női pólósaink hivatalos programja

A nyári budapesti vizes világbajnokság vízilabdatornájának múlt pénteki sorsolását követően hivatalosan is eldőlt, hogy a magyar férfi és női válogatott is 20 óra 10 perckor kezdi valamennyi csoportmérkőzését.

Vizes vb: női vízilabda-válogatottunk Hollandiával egy csoportban

A magyar női vízilabda-válogatott Japánnal, Hollandiával és Franciaországgal szerepel majd egy csoportban a nyári budapesti vizes világbajnokságon.

Vízilabda: könnyű csoportban a férfiak, nehezebben a nők a vb-n

A magyar férfi vízilabda-válogatott könnyű, a női csapat nehezebb csoportba került a nyári kazanyi vizes-világbajnokságon, amelynek csoportsorsolását csütörtökön készítették el Lausanne-ban. Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége Dél-Afrika, Argentína és Kazahsztán legjobbjait kapta, míg Merész András együttese a franciákat kivéve igen erős riválisokkal küzd meg a vb-n, a kínai és az orosz válogatott lesz az ellenfele.

Vizes vb: Benedek szerint egy erős csoport talán jobb lenne

Az amerikai kvalifikációs mérkőzéssorozat zárultával majdnem teljessé vált a nyári, oroszországi vizes világbajnokság férfi és női vízilabdatornájának mezőnye.

Vízilabda: mindkét kapitányunk elődöntőt vár a vb-n

Férfi és női vízilabda-válogatottunk szakvezetője is azt várja, hogy csapata bejut a legjobb négy közé a hét végén rajtoló barcelonai vizes világbajnokságon.