?>
Férfi vízi: elhalaszthatják a magyar férfiválogatott meccsét

Az Olasz Úszószövetség (FIN) közleményben jelezte, hogy a koronavírus-járvány miatt egyebek mellett az olasz vízilabda-bajnokság mérkőzéseit és a vízilabda-válogatottak találkozóit is felfüggesztették további intézkedésig. Ez azt jelenti, hogy a magyar férfi vízilabda-válogatott Olaszország elleni világliga-mérkőzése is elmarad.

Női vízi Eb: a magyar csapat bronzérme bizakodásra ad okot

A magyar válogatott ugyan egyelőre lemaradt az olimpiai kvótáról, de a teljesítménye bizakodásra ad okot. A bronzéremmel ráadásul a rossz sorozat is megszakadt. 

Női vízi Eb: a spanyolok várhatnak a mieinkre az elődöntőben

Elsőként a holland válogatott jutott be a legjobb négy közé a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokság női tornáján: a címvédő kedden a negyeddöntőben 22–2-re nyert Szlovákia ellen.

Női vízi Eb: „Kellően feltüzelve kezdjük meg a kieséses szakaszt”

A magyar női válogatott kellően feltüzelve szeretné megkezdeni szereplését a hazai rendezésű vízilabda Európa-bajnokság egyenes kieséses szakaszában.

Női vízi Eb: Tévénézés a jutalom és a ráhangolódás a negyeddöntőre

Azt mondják a magyar női vízilabda-válogatott tagjai, hogy nem irigyelték meg a fiúk Málta felett aratott 26–0-s győzelmét, egyszerűen csak azért nyertek 27–0-ra a Szerbia elleni Eb-csoportmérkőzésen, mert mindig a maximumra törekednek. Ennek hétfőn este, egy keményebb edzés után lesz meg a jutalma. 

Női vízi Eb: 27 gólos kiütéssel zárták a csoportkört a magyarok

A magyar női vízilabda-válogatott 27 gólos győzelemmel zárta a csoportkört a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

A fiúkat is felülmúlta női válogatottunk, méretes kiütés zárásként

Női vízilabda-válogatottunk mintha példát vett volna a fiúkról: férfi vízilabda-válogatottunk Málta elleni, 26–0-s sikere után Gurisatti Grétáék 27–0-ra győzték le Szerbiát az utolsó Európa-bajnoki csoportmeccsen.

Női vízi Eb: „Jönnek a nehezebb meccsek, úgyhogy számítunk a szurkolókra”

Hatalmas különbséggel, könnyedén nyerte meg második csoportmeccsét válogatottunk a szerény képességű szlovákok ellen. A találkozó után Vályi Vandával, Leimeter Dórával és Bíró Attila szövetségi kapitánnyal beszélgetett az NSO Tv stábja.

Női vízi Eb: Szlovákiát 18-cal győzték le a magyarok

A magyar női vízilabda-válogatott 18 gólos győzelmet aratott Szlovákia ellen a hazai rendezésű Európa-bajnokság második mérkőzésén.

Szlovákián is simán átléptek a magyar lányok a vízilabda Eb-n

A gólszüret elmaradt, de így is könnyedén nyerte meg második csoportmeccsét válogatottunk a szerény képességű szlovákok ellen.

Vízilabda: „Akkor leszünk sikeresek, ha megélni, és nem túlélni akarjuk a meccseket”

A magyar női vízilabda-válogatott vasárnap, a horvátok ellen kezdi meg szereplését a budapesti Európa-bajnokságon. Az NSO Tv Gangl Edinával és Gurisatti Grétával beszélgetett a rajt előtt. 

Női vízilabda Eb: Bíró Attila kihirdette 19 fős bő keretét

Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a januári, budapesti Európa-bajnokságra készülő 19 tagú keretét.

Női vízi Eb: plusz három ellenfél, teljes a mieink csoportja

Szombaton lejátszották a januári női vízilabda Európa-bajnokság selejtezőinek visszavágóit, így eldőlt, mely hat ország csatlakozik a budapesti tornára korábban kijutott válogatottakhoz.

Vízilabda: A fiúk biztos nem fognak kétszer szedni a karácsonyi halászléből – Märcz

A csoportellenfelek már ismertek a magyar férfi és női vízilabda-válogatott számára a januári, budapesti Európa-bajnokságon. Märcz Tamás nem elégedetlen a beosztással, de igazán akkor fog örülni, ha a játékosai jól játszanak a Duna Arénában. Antal Dóra szerint mindegy, kivel kerültek azonos csoportba, ha meg akarják nyerni az Eb-t, akkor ahhoz úgyis mindenkit és mindent le kell győzniük. Még karácsonykor az ünnepi finomságok iránti vágyat is.

Vizes vb: „A négy nullás hátránnyal megalapoztuk a meccs hangulatát”

Az oroszoktól elszenvedett ötgólos vereség után a Nemzeti Sportnak értékelt Bíró Attila, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A Dél-Koreában zajló világbajnokság csoportkörét a második helyen zárta a válogatott, amely így Új-Zélanddal játszik szombaton, s a negyeddöntőben következhet a D-csoportot megnyerő Olaszország.

Vizes vb: csoportelső a spanyol és az olasz női pólóválogatott

A dél-koreai Kvangdzsuban zajló vízilabda-világbajnokság női tornáján a csoportkör utolsó fordulójában eldőlt, hogy Spanyolország és Olaszország is hibátlan mérleggel egyből a negyeddöntőbe kerül. Görögország legyőzte Kazahsztánt és a C-csoport második helyén végzett, míg a D jelű négyesben Ausztrália lett a második a nagyot küzdő Japán legyőzésével. Az amerikai és a holland válogatott is fölényes győzelemmel zárta az A-csoport küzdelmeit. Az Egyesült Államok csapata már negyeddöntős, a második hollandok keresztbejátszanak a legjobb nyolc közé kerülésért.

Vizes vb: csapatkapitánya szerint volt türelme a válogatottnak

Mint arról beszámoltunk, a magyar női vízilabda-válogatott szoros mérkőzésen 15–14-re legyőzte Kanadát, ezzel biztossá vált, hogy továbbjut csoportjából a Kvangdzsuban zajló világbajnokságon. Az összecsapás után a mieink legeredményesebbje, a hét gólig jutó Keszthelyi Rita elárulta: a türelemnek nagy szerepe volt a sikerben.

Vizes vb: a spanyolok hibátlanok, a görögök javítottak a női pólótornán

A Kvangdzsuban zajló vízilabda-világbajnokság női tornája csoportkörének második fordulójában a C jelű négyesben Spanyolország továbbra is hibátlan, miután a görögök után Kazahsztánt is legyőzte, és ezzel a magyarokhoz hasonlóan biztosan továbbjutott. A csoport másik meccsén a görög válogatott Kuba ellen javított könnyed győzelmével.