Női kosár: tényleg fiatalok alkotják a győriek új keretét

Szűk egy hónapja robbantott az Uni Győr Mély-Út, amikor bejelentette, hogy június 1-jétől Iványi Dalma lesz az együttes vezetőedzője. A 44 éves korábbi klasszis három plusz két évre írt alá a Rába-partiakhoz. Csütörtök délelőtt már azt is tudhatják a csapatért szorítók, hogy kikből áll majd a 2020–2021-es idény játékoskerete, s végigfutva a névsoron, igazolódni látszik a klub új filozófiája.

Női kosár NB I: az Amerikából hazatérő Aho Nina Miskolcon

Hazatért Magyarországra az elmúlt években az amerikai Duquesne Egyetemen játszó Aho Nina, aki a DVTK női csapatával kötött szerződést. 

Kosár: lefújták az Euroliga és az Európa-kupa jelenlegi idényét

Lefújták a kosárlabda Euroliga és az Európa-kupa 2019–2020-as idényét – ezt Jordi Bertomeu elnök jelentette be hétfőn.

Női kosár: három új külföldi játékos Szekszárdon

Két magyar és három külföldi játékossal egészült ki az Atomerőmű-KSC Szekszárd női kosárlabdacsapatának kerete, és az egyesület 2024-ig szerződést hosszabbított Djokics Zseljko vezetőedzővel.

KoroNapló: Szabadon mászkálnak a szarvasok – Juhász Dorka

Az Ohio State Egyetemen tanuló, de jelenleg Indianában tartózkodó 20 éves kosárlabdázó megismerkedett egy új „háziállattal”, és felhívta őt Székely Norbert szövetségi kapitány, aki várja a válogatott júliusi edzőtáborába.

Kosár: hiába az euroligás ajánlatok, Alisia Jenkins marad a TFSE-nél

A következő idényt is a TFSE-MTK-nál töltő amerikai Alisia Jenkins napjai nyugalmasan telnek, és úgy véli, lenyűgöző statisztikai mutatói elérhetetlenek lettek volna a csapattársai nélkül.    

Női kosár: 29 éves szakember a Diósgyőr új vezetőedzője

Földi Attila irányítja a következő idénytől a DVTK női kosárlabdacsapatát – adta hírül a diósgyőri klub hivatalos honlapja.

Női kosár: júliusban közös összetartás lehet a válogatottak számára

Székely Norbert, a magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a sportvilág kényszerszünete arra is lehetőséget biztosít számukra, hogy a másfél hónap múlva beinduló közös munka során a tervezettnél nagyobb változtatásokat hajtsanak végre.

KoroNapló: magyar hurka és kolbász Indianában – Juhász Dorka öröme

Az Ohio State Egyetemen tanuló 20 éves kosárlabdázó továbbra is Indianában edz, sokat gyakorolja a dobásokat, és a minap megismertette barátait a magyar ízekkel is.

3x3-as kosárlabda: Tóth Cecília játékvezetőként is a hazáját képviseli

Tóth Cecília, a Szegeden élő kosárlabdabíró úgy véli, jövőre szüksége lesz a világnak egy jól megrendezett, sikeres olimpiára, amelyen valószínűleg ő is részt vehet majd.

Női kosár: nem hagyja el a DVTK-t Medgyessy, vezérként tekintenek rá

A női kosárlabda NB I-ben szereplő DVTK hosszabbított 33 esztendős játékosával, Medgyessy Dórával.

Női kosár NB I: tízszeres magyar bajnokot neveztek ki edzőnek Győrben

A női élvonalban szereplő Uni Győr – Mély-Út szerda délelőtt bejelentette, hogy Iványi Dalma lett az együttes vezetőedzője, aki három plusz két évre írt alá a Rába-partiakhoz.

KoroNapló: A jövő héttől vizsgaidőszak – Juhász Dorka

Miután nagyszerű kézilabdázónk, Ligetvári Patrik hazatért, hiátus keletkezett állandó „járványrovatunkban”. Az űrt a magyar kosárlabda-válogatott bő keretéhez tartozó Juhász Dorka tölti be.    

Női kosár: veszélybe kerülhet a Sopron Euroliga-szereplése

Török Zoltán ügyvezető szerint a Sopron Basket női kosárlabdaklub nem tudja ott folytatni, ahol az elmúlt években tartott, és a jelenlegi helyzetben az Euroliga-szereplése is veszélybe kerülhet.

WNBA: posztumusz felvették a ligába Kobe Bryant kislányát

Az észak-amerikai profi női kosárlabda-bajnokság (WNBA) helyi idő szerint pénteki játékosbörzéjén (draft) posztumusz felvették a ligába Kobe Bryant kislányát, Giannát (Gigit).

Negyedszázada született meg a pécsi Rátgéber-korszak első aranya

A háborúban álló Jugoszláviából két évvel korábban érkező mester először 1995-ben a BSE ellen vezette a dobogó tetejére a PVSK-t.

Kosárlabda: Rátgéber még mindig büszke a 2009-es Euroliga-győzelemre

Tizenegy évvel ezelőtt nyerte meg egyedüli magyar edzőként Rátgéber László a női kosárlabda Euroligát a Szpartak Moszkvával.

WNBA: Határ nem adja fel, hogy kiutazzon, de össze van zavarodva

Határ Bernadett szerint a koronavírus-járvány nyomán kialakult helyzetben jelenleg minden bizonytalan az észak-amerikai profi női kosárlabdaliga (WNBA) kapcsán.

Női kosárlabda: Juhász Dorka jó úton halad Amerikában

A rendkívül tehetséges, Amerikában pattogtató magasbedobó kint maradt az Államokban, pszichológiát tanul és egyéni edzéseket végez, s álma, hogy az egyetem befejezése után bekerüljön a női NBA-be.

Kosárlabda: könyvet írtak a Sopron női csapatáról

Mese is lehetne címmel könyvet írt a soproni női kosárlabdacsapat elmúlt 25 évéről Török Zoltán ügyvezető igazgató, a kötetet az interneten mutatják be csütörtökön.