Női kosár: címvédés, ismét a Sopron nyerte a Magyar Kupát

A Sopron Basket nyerte meg a női kosárlabda Magyar Kupát, mivel a döntőben 54–42-re legyőzte az Atomerőmű KSC Szekszárdot. A bronzérmet a ZTE szerezte meg, amely 94–75-re diadalmaskodott a TFSE-MTK ellen.

Meglepetés, dráma, sérülés és kiütés – a női MK nyolcas döntő első napja

Szoros és izgalmas mérkőzések után alakult ki a pénteki párosítás – a címvédő Sopron mellett az először elődöntős TFSE, a nagyot hajrázó ZTE és a nap legsimább sikerét arató Szekszárd jutott tovább.

Női kosár MK: a Szekszárd lelépte a Csatát az elődöntőért

A női kosárlabda Magyar Kupa pécsi nyolcas döntőjének utolsó negyeddöntőjén született a nap legsimább győzelme, miután a Szekszárd kereken húsz pont különbséggel legyőzte a félidőben még egy egységgel vezető Csatát.

Női kosár MK: a ZTE elképesztő végjáték után nyert a Győr ellen

A női kosárlabda Magyar Kupa pécsi nyolcas döntőjének harmadik negyeddöntőjében a ZTE NKK legyőzte a Győrt, így bejutott a legjobb négy közé, ahol a Csata–Szekszárd meccs továbbjutója lesz az ellenfele a fináléba jutásért.

Női kosár MK: a Sopron legyőzte a DVTK-t, és elődöntős lett

A női kosárlabda Magyar Kupa pécsi nyolcas döntőjének második negyeddöntőjében az elmúlt hétvégi, kétszeri hosszabbítás után a Sopron javára eldőlő bajnokit követően Fegyverneky Zsófiáék ismét legyőzték a DVTK-t: ezúttal a rendes játékidőben 62–55-re diadalmaskodva, amivel bejutottak az elődöntőbe, amelyben a TFSE-MTK lesz az ellenfelük.

Női kosár Magyar Kupa: a TFSE-MTK az első elődöntős

Elsőként a TFSE-MTK együttese jutott négy közé a női kosárlabda Magyar Kupában, miután a pécsi nyolcas döntő csütörtöki első negyeddöntőjében 82–78-ra múlta felül a PEAC gárdáját.

Kosár MK: a DVTK-val kezd a címvédő Sopron – sorsolások

A nőknél a címvédő Sopron a DVTK-val, míg a férfiaknál a tavaly győztes Szolnok a DEAC-cal kezdi meg a kosárlabda Magyar Kupa küzdelmeit. A negyeddöntők párosítása a szövetségben megtartott keddi sorsoláson alakult ki.

Női kosár MK: visszavágtak a tavalyiért, a Soproné a kupa

A Sopron 81–72-re legyőzte a Szekszárdot a női kosárlabda Magyar Kupa szombat esti, Győrben megrendezett döntőjében, ezzel visszavágott a tavalyi fináléban elszenvedett vereségért.

Női kosár MK: közte húsz, a DVTK-é lett a harmadik hely

A DVTK 79–59-re legyőzte a ZTE-t a női kosárlabda Magyar Kupa 2018–2019-es kiírásának harmadik helyéért vívott mérkőzésen, a Győrben zajló nyolcas döntő szombati játéknapján.

Női kosár MK: a címvédő Szekszárd a bajnok Sopronnal döntőzik

Elsőként a címvédő Atomerőmű KSC Szekszárd jutott be a női kosárlabda Magyar Kupa döntőjébe: a tolnai együttes a pénteki elődöntőben a ZTE-t verte meg tíz ponttal (74–64). A másik ágon a bajnok Sopron 21 pontos győzelmet aratott a DVTK felett az esti mérkőzésen (72–51).

Női kosár: valami nem stimmelt a Sopron kosaránál... – videó

Eggyel több, azaz hat játékos volt a pályán, amikor a Sopron női kosárlabdacsapata kétpontost dobott a DVTK ellen a Magyar Kupa elődöntőjében. A szabályok értelmében a kosarat megadták, technikait fújtak, így a miskolciak egy büntetőt dobhattak. A jelek szerint Dubei Debóra volt a „vétkes”.

Női kosár MK: a ZTE, az Atom, a Sopron és a DVTK elődöntős

A ZTE, a Szekszárd, a Sopron és a DVTK jutott be a Győrben zajló Killik László női kosárlabda Magyar Kupa elődöntőjébe.

Női kosár: egy nappal korábban kezdődik az MK nyolcas döntője

Az eredetileg kiadott időponthoz képest egy nappal korábban, február 28. és március 2. között rendezik Győrben a női kosárlabda Magyar Kupát.

Női kosár MK: Győr–Sopron derbi a negyeddöntőben

Kedden sorsoltak a női kosárlabda Magyar Kupában. Íme, a negyeddöntő párosítása:

Női kosár MK: a Sopron a DVTK leiskolázásával jutott a döntőbe

A házigazda Sopron jutott be másodikként a női kosárlabda Magyar Kupa döntőjébe, miután a szombat esti elődöntőben magabiztosan legyőzte a DVTK-t (82–50). A vasárnapi finálé másik résztvevője a soproniak legnagyobb bajnoki riválisa, a Szekszárd lesz, amely a Győrt múlta felül (77–70) az elődöntőben.

Női kosár MK: hengerelt a Sopron; hosszabbításos Szekszárd-siker

Elsőként a Győr jutott be az elődöntőbe a női kosárlabda Magyar Kupában, miután a negyeddöntőben 19 ponttal nyert a ZTE ellen pénteken. A második mérkőzésen a végső győzelemre is esélyes Szekszárd a rendes játékidőben nagyot hajrázva, majd hosszabbításban verte meg a Ceglédet. A házigazda Sopron egy percig sem hagyott kérdést a PEAC-Pécs ellen, 83–49-re győzött. A DVTK a vártnál nehezebben gyűrte le a PINKK-Pécset.

Női kosár MK: Sopronban lesz a márciusi nyolcas döntő

Március 23. és 25. között Sopronban rendezik a női kosárlabda Magyar Kupa nyolcas döntőjét.

Női kosár MK: a házigazdát legyőzve bronzérmes a Győr

A Győr lett a bronzérmes a női kosárlabda Magyar Kupában, miután 71–66-ra legyőzte a házigazda PEAC-Pécset. Az utolsó negyedre még pécsi előnnyel jöttek ki a csapatok, de a győriek nagy hajrával megszerezték a harmadik helyet.

Női kosár MK: dudaszókor esett duplával döntős a Cegléd

Fordulatos mérkőzésen a Cegléd meglepetésre 79–77-re legyőzte a házigazda PEAC-Pécset a női kosárlabda Magyar Kupa nyolcas döntőjének szombati játéknapján. A másik, korábbi elődöntőben a Sopron magabiztosan, 78–59-re verte a Győrt, így vasárnap Sopron–Cegléd finálé dönt a serleg sorsáról.

Női kosár MK: a Győr kiejtette az alapszakaszelsőt, jöhet a Sopron!

A Sopron, a Győr és a házigazda PEAC-Pécs után a Cegléd jutott be negyedikként a női kosárlabda Magyar Kupa elődöntőjébe. A ceglédiek fordulatos mérkőzésen 68–66-ra győzték le a címvédő DVTK-t a pécsi nyolcas döntő pénteki játéknapjának záró mérkőzésén. A szombati elődöntőben Sopron–Győr és PEAC–Cegléd csata következik.