Női kézi: egyre közelebb a vb-felkészülés, 24 fős keret Telkiben

Október 21-22-én Telkiben az NB I-es csapatok hozzájárulásának köszönhetően két extra napot tölthet el együtt a magyar női kézilabda-válogatott, amely az utolsó összetartás lesz a világbajnoki felkészülés novemberi kezdete előtt. Kim Rasmussen szövetségi kapitány ezúttal 24 játékost hívott be a keretbe. 

Női kézi: mindenki csupa mosoly volt a magyar válogatott edzésén

Telkiben találkozott a magyar női kézilabda-válogatott kerete a szokásos összetartás keretén belül. Az edzés során előkerült a teremfutball-labda is, a játékosok és vezetők rendkívül jó hangulatú eseményen vettek részt a képek tanúsága szerint.

Női kézilabda: Norvégiában is készül a Rasmussen-csapat

Teljessé vált a magyar női kézilabda-válogatott 2017-es felkészülési programja, amelyben a legnagyobb meglepetés és a legjobb hír, hogy a mieink ott lesznek a novemberi Möbelringen-kupán is, Norvégiában.

NS: Böde, a szunnyadó erő; megdöbbent öttusalegendák – szerda

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk:

Női kézi Eb-sel.: kijutottunk! Kilencgólos siker Szlovákiában

A női kézilabda Európa-bajnokság selejtezőjének ötödik fordulójában Magyarország idegenben 32–23-ra megverte Szlovákiát, ezzel kijutott a svédországi Eb-re. A mieink a 26., és a 44. perc között csak egy gólt kaptak – azt is hetesből –, főképp ennek a remek védőmunkának köszönhető a magabiztos siker.

Női kézi: Rasmussen vagy Martín lehet a kapitány

Hónapok óta folyik a kapitánykeresés a női kézilabdában, és lassan végéhez ér a folyamat: a Nemzeti Sport úgy tudja, két szakember – Kim Rasmussen és a jelenlegi társkapitány, Ambros Martín – tűnik igazán esélyesnek, hogy nyártól elfoglalhassa (illetve egyikük esetében megtarthassa) a szövetségi kapitányi pozíciót.

Női kézi: Tárgyalunk Kim Rasmussennel is – Pálinger

A román ProSport napilap értesülései szerint a lengyel válogatottat és a román CSM Bucuresti – frissen a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutó – csapatát irányító dán szakember, Kim Rasmussen a legesélyesebb a magyar női kézilabda-válogatott irányítására. Ám ennyire azért nem egyszerű a helyzet.

Női kézi: kilenc klubból 28 fő Elek és Martín első keretében

A lengyelek elleni, márciusi Európa-bajnoki-selejtezőkre a magyar női kézilabda-válogatott új szövetségi kapitányai, Elek Gábor és Ambros Martín kihirdették a bő, 28 fős keretet.

Kézi: Rövid távon működőképes – Laurencz az Elek, Martín párosról

Laurencz László szerint megoldható és működőképes lehet Elek Gábor és Ambros Martín közös munkája a női kézilabda-válogatottnál, de csak rövid távon. Kovács Péter a férfiakkal kapcsolatos példát felhozva megemlítette, hogy beigazolódtak az Eb előtti félelmei. A két szakember és Mocsai Tamás a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában nyilatkozott a szövetségi kapitányokat és a válogatottakat érintő legfrissebb fejleményekről.

FTC: Eleket a válogatotthoz, Dollt Németországba vinnék

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke szilveszteri évértékelőjében megerősítette, hogy a női kézilabdázók edzőjét, Elek Gábort ismét megkörnyékezték a válogatottól, míg a labdarúgók vezetőedzőjének, Thomas Dollnak hazájából vannak ajánlatai. A sportvezető előre is tekintett: az NB I-ben élen álló, abszolút bajnokesélyesnek tartott futballcsapat esetében a nemzetközi kupaporondon a csoportkörbe jutást csodának tartaná.

Női kézi-vb: üzenjen a lányoknak, kérdezzen az NSO-tól!

Szombaton kezdődik a női kézilabda-világbajnokság, amely december 20-án fejeződik be. A magyar válogatott az olimpiai selejtezőt jelentő hely megszerzésének céljával utazik Dániába. A vb előtt lehetőséget biztosítunk felületünkön a Nemzeti Sport Online olvasói számára is: üzenjenek a válogatott tagjainak, kérdezzenek szakíróinktól!

Női kézi: „A közepe nem tetszett”; „kezd összérni a csapat”

A magyar női kézilabda-válogatott a világbajnoki selejtező hazai visszavágóján is könnyed, 41–24-es győzelmet aratott Ausztria felett, így kettős győzelemmel tette biztossá helyét a decemberi dániai világbajnokságon. Németh András szövetségi kapitány a mérkőzést követően elmondta, kezd összeérni a csapat, és megjegyezte, a találkozó középső szakasza nem tetszett neki.

Ismét kiütöttük Ausztriát, ott vagyunk a világbajnokságon!

A magyar női kézilabda-válogatott a világbajnoki selejtező hazai visszavágóján is könnyed, 41–24-es győzelmet aratott Ausztria felett, így kettős győzelemmel tette biztossá helyét a decemberi dániai világbajnokságon.

Női kézi Eb: értékelje a magyarok teljesítményét! - szavazás

Értékelje 1–10-es skálán a magyar női kézilabda-válogatott tagjainak Eb-teljesítményét!

Női kézi Eb: A norvégok ellen felszabadult a gát - Laurencz

A franciák elleni, pénteki helyosztóra készül a magyar női kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon, Németh András szövetségi kapitány együttesének a budapesti találkozó lesz az utolsó fellépése a kontinensbajnokságon. A DIGI Sport Reggeli Start című műsorában Laurencz László mondta el véleményét a magyar csapat eddigi teljesítményéről.

Női kézi Eb: délután magyar-francia, este elődöntők - program

Budapesten folytatódik a horvát-magyar közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság, a Papp László Sportarénában a nyitó meccs rögtön a társházigazda magyaroké, akik az ötödik helyért megrendezett találkozón lépnek pályára Franciaország ellen. Ezt követően kerül sor a két elődöntőre.

Női kézi Eb: magyar-spanyol és norvég-dán - program

Már nem a továbbjutás, hanem a középdöntőbe vitt pontok száma az igazi tétje a Magyarország–Spanyolország, valamint a Norvégia–Dánia találkozónak a női kézilabda Európa-bajnokság A-, illetve B-csoportjában. Amelyik csapat ma két pontot gyűjt be, az jó pozícióba kerül a folytatásban.

Női kézi Eb: Jobban össze kellett volna raknunk a támadásokat - Tomori

Az Oroszország elleni 29–29-es döntetlennel kezdte meg szereplését a társházigazda magyar női kézilabda-válogatott a horvátokkal közös rendezésű Európa-bajnokságon. Csapatunk kapitánya, Tomori Zsuzsanna nem foglalkozott a játékvezetőkkel, inkább a rossz kezdésünket és a lassú támadójátékunkat emelte ki.

Női kézi Eb: A játékvezetői felfogás döntött - Németh A.

Az Oroszország elleni 29–29-es döntetlennel kezdte meg szereplését a társházigazda magyar női kézilabda-válogatott a horvátokkal közös rendezésű Európa-bajnokságon. A győri csoport első mérkőzését követően Németh András szövetségi kapitány a bírói ténykedés miatt érzett csalódottságot. Tomori Zsuzsanna szerint kétes volt a kiállítása a végén, de nem erre hegyezte ki az ikszet, az újoncok teljesítményének ugyanakkor örült.